"Lekarstwo na miłość", co Ruda podała, też lubię
Bardzo.

Do tego dołączę się z radością.

Podobnie, jakby się zaplątał gdzieś "Kogel-mogel" w obu częściach najlepiej.
To może i ja coś, chociaż u mnie to wiadomo... nie za ciekawie

W sensie, że mój gust specyficzny dość

Poza tym do oglądania filmów dojrzałam całkiem niedawno. I w sumie niewiele widziałam. Ale przez to wiele dobrego przede mną, gdybym chciała co ciekawsze obejrzeć

Obejrzałabym sobie z zagranicznego kina "Wszystko o mojej matce", "Porozmawiaj z nią", "Lolitę" z tych, do których nie wracałam wieki i "Annę Kareninę", oraz "Nędzników" z nowości.
Jeśli ktoś byłby chętny na ekranizacje Austen, to ja też... "Emmę", "Rozważną i romantyczną" i "Dumę i uprzedzenie" to ja z radością.
Stopniowo nadrabiam filmografię Meryl Streep, więc pod wyżej wspomniane "Pożegnanie z Afryką" się chętnie podepnę, jeśli się pojawi, ale w sumie wróciłabym też np. do "Godzin".
Z tego, co mi najbliższe... świetne filmowe role Mai Ostaszewskiej w "Przemianach", "Patrzę na Ciebie Marysiu", czy w "Przystani". Właściwie cała filmografia Magdy Cieleckiej. No może poza "Samotnością w sieci", na której namiętnie zasypiam

(Podobnie jak na "Żurku" - dochodzę do 5 minuty gdzieś

). Ale u Magdy - "Trzeci", "Wenecja", czy "Mniejsze zło", to naprawdę dobre pozycje. Albo z lżejszych moi ulubieni "Zakochani". Na Dominikowe "Daleko od okna" też miałabym ochotę.. Krysiowy "Tatarak" i "Żółty szalik" to dwie pozycje, do których się przymierzam. Powrócić z radością mogę do "Rewersu"

Kurde, dużo tego. "Historie miłosne" i "Pogoda na jutro" w reżyserii starszego Stuhra... Na mojej liście tych, które chcę obejrzeć plączą mi się "Róża", "33 sceny z życia", "Plac Zbawiciela", "Pokłosie", tak zachwalane przez wszystkich "Boisko bezdomnych", czy "Ogród Luizy".
A gdyby ktoś miał ochotę na Teatr TV, to do tego mnie absolutnie nie trzeba zachęcać.

"Boska!", "Moralność pani Dulskiej", "Niektóre gatunki dziewic", "Ballada o kluczu", "W roli Boga", przerażający "Jeden dzień" i "Zazdrość" - na którą mam okrutną ochotę, a nigdzie nie chcą puścić...