Autor Wątek: Co, jak, gdzie i kiedy? - Strefa Kinomana w pigułce  (Przeczytany 18566 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
Odp: Co, jak, gdzie i kiedy? - Strefa Kinomana w pigułce
« Odpowiedź #45 dnia: Wrzesień 26, 2013, 08:53:41 »
Zmiany to raczej nic nie dadzą ;) Nie w tym jest problem. Nie wydaje mi się, żeby poprzednie filmy były trudno dostępne w sieci albo żeby nikt nie znał "Nigdy  w życiu" np.
Poza tym temat zostaje a ja jak film kiedyś zdołam obejrzeć to się włączę do dyskusji. Wystarczy, że dwie osoby film znają i już może być fajna dyskusja. Tutaj potrzebna jest przede wszystkim CHĘĆ ;) czasu nikt z nas nie ma w nadmiarze  <tak>
ja bym zostawiła tak jak jest. Ja będę jeszcze szukać tego filmu (pewnie się nie uda, ale cóż...). Może nawet spadnie z niebios pomoc  i akurat TVP Historia pokaże czy Kultura czy inna tego rodzaju stacja.  <bezradny>

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #46 dnia: Wrzesień 26, 2013, 11:13:08 »
Hmm ja znalazłam kilka "Cudze szczęście" tylko do pobrania... A do obejrzenia online też tylko chyba rejestrowac się trza czy coś.

No i nie oszukujmy się. Tam nie było żadnej dyskusji. Trudno nazwać dyskusją moją wypowiedź "oglądałam wieki temu i nie pamiętam"  <smiech>

Mam nadzieję, że z kolejnymi pójdzie lepiej.

Może na tym np. ta Rzeczpospolita babska pójdzie o ile to ten film:
http://bestplayer.tv/film/10792-rzeczpospolita-babska-1969-pl.html
lub tu:
http://www.playtube.pl/17799-rzeczpospolita-babska-1969-pl.html

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #47 dnia: Wrzesień 26, 2013, 11:19:23 »
Pierwszy link działa :D Tak, to ten film ;)
Drugiego nie sprawdzałam :P
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #48 dnia: Wrzesień 26, 2013, 13:52:20 »
Dziękuję Tygrysie za linki. ;)
Z Playtube korzystam często i szukam tam też. Ten link jest nieaktywny. Natomiast drugi - działa, ale nie wiem czy z tym dziennym limitem wyrobię w tydzień, chociaż codziennie po trochę. Nie wiem czy rejestracja coś zmieni. Nawet nie pamiętam w ilu takich miejscach zakładałam konta a potem i tak chciano bym wysyłała smsa. nie majątek, ale trochę zachodu jest jak się nie ma własnego telefonu ;D
Ech...a może to żadna strata <mysli> Pewnie mój iloraz jest zbyt niski na jakiekolwiek mądre dyskusje... <bezradny>

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #49 dnia: Październik 03, 2013, 14:48:02 »
W tej chwili w ankiecie przoduje "Edward Nożycoręki" i to ów film będzie następnym seansem Strefy Kinomana. ;) Resztę postaram się rozpisać jutro. Przepraszam, że jeszcze tego nie zrobiłam, ale jest to spowodowane niczym innym jak tylko moją przeprowadzką i początkiem roku akademickiego. Wybaczcie.
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #50 dnia: Październik 05, 2013, 12:51:10 »
Pozwoliłam sobie wyręczyć Kiki :D i jako kolejny film w harmonogramie wpisałam "Dirty Dancing", który w ankiecie uzyskał 6 głosów. Natomiast jeśli chodzi o kolejne seanse to pojawia się tzw. remis, ponieważ po pięciu użytkowników zagłosowało na "Leona Zawodowca", "Lekarstwo na miłość", "Pretty Woman", "Annę Kareninę" oraz "Różę". Dlatego też fajnie by było, gdyby ktoś, kto jeszcze nie oddał swojego głosu - bo się wahał, bo nie miał czasu, bo zapomniał - uczynił to w najbliższym czasie. Inaczej będziemy zmuszone ustawić te pięć filmów w losowej kolejności :)

Offline mindreader

• Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #51 dnia: Październik 07, 2013, 21:08:05 »
Może skoro "Lekarstwo na miłość" jest tak jakby następne w kolejce (jako jedno z kilku), to z okazji śmierci Chmielewskiej, warto byłoby zrobić tydzień 'Joanna na wizji' i tę adaptację "Klinu" pooglądać?

W sumie na podstawie Chmielewskiej nakręcono więcej, ale ja jestem kiepska w szukaniu online - zwłaszcza, że takiego online mój sprzęt nie odtwarza, ale dość przyzwoita jest też "Randka z diabłem" - teatr TV z Olszówką, na podstawie "Wszyscy jesteśmy podejrzani" :)

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #52 dnia: Październik 08, 2013, 08:58:15 »
Jeśli o mnie chodzi to kolejnym seansem po "Dirty" może być "Lekarstwo na miłość". Dla mnie akurat nie stanowi to żadnego problemu. Gdyby mi ktoś poopowiadał o Chmielewskiej to też bym się nie obraziła. Inne ekranizacje tej autorki zawsze można pooglądać we dwójkę. W sumie odkąd pamiętam bardziej mi się podobają niż książki.  <olaboga>

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #53 dnia: Październik 18, 2013, 14:43:51 »
Co oglądamy teraz? Lekarstwo na miłość?
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #54 dnia: Październik 18, 2013, 16:00:12 »
Co oglądamy teraz? Lekarstwo na miłość?
Zgodnie z sugestią - teraz czas na "Lekarstwo na miłość" :)

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #55 dnia: Październik 19, 2013, 13:18:32 »
Szkoda, że osoby które poklikały sobie w tytuły w ankiecie nie biorą udziału w rozmowach o tych filmach (w niektórych jest 5-8 chętnych do pogadania). Rozumiem, że nie zawsze jest czas (sama mam go ostatnio mało), ale żeby w żadnym temacie nie napisać choć słowa? na żaden się nie skusić, aby go obejrzeć/przypomnieć sobie? Od słowa do słowa, może by się nawiązała jakaś wymiana zdań.
Inaczej te "jesienne filmowe spotkania" nie mają chyba racji bytu? <mysli>
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #56 dnia: Październik 25, 2013, 08:02:19 »
Szkoda, że osoby które poklikały sobie w tytuły w ankiecie nie biorą udziału w rozmowach o tych filmach (w niektórych jest 5-8 chętnych do pogadania). Rozumiem, że nie zawsze jest czas (sama mam go ostatnio mało), ale żeby w żadnym temacie nie napisać choć słowa? na żaden się nie skusić, aby go obejrzeć/przypomnieć sobie? Od słowa do słowa, może by się nawiązała jakaś wymiana zdań.
Inaczej te "jesienne filmowe spotkania" nie mają chyba racji bytu? <mysli>

To akurat było do przewidzenia. Klikać każdy lubi. Ja się akurat cieszę, bo jestem "stówę" do przodu <szczerzy_sie>

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #57 dnia: Listopad 11, 2013, 19:22:03 »
Czy to już koniec strefy kinomana czy po prostu zaspaliśmy? :) Zróbmy chociaż tę "Annę Kareninę" i "Pretty Woman", które były bardzo polarne w ankiecie, podobnie jak filmy, które oglądaliśmy przez ostatnie trzy tygodnie :)

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #58 dnia: Listopad 11, 2013, 20:16:10 »
Zaspaliśmy :) To "Anna Karenina" czy "Pretty Woman"?

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #59 dnia: Listopad 12, 2013, 07:38:42 »
To weźmy lżejszą formę, "Pretty woman". Będzie chwila oddechu po "Róży". Ale zaczekajmy już do piątku, co? ;D