Strefa telewizyjna > Wakacyjna strefa telewidza 2013

Szpilki na Giewoncie (od 24 do 31 sierpnia)

(1/10) > >>

Kiki:
SZPILKI NA GIEWONCIE(od 24 do 31 sierpnia)
Historia wielkomiejskiej dziewczyny z Warszawy, pracującej w agencji reklamowej, która na skutek niezbyt wybrednych awansów szefa, musi wyjechać ze stolicy. Zostaje przerzucona do malutkiego oddziału tej firmy w Zakopanem. Bohaterka najpierw z całego serca nienawidzi góralszczyzny i tęskni do życia w stolicy. Sytuacja zmienia się, gdy spotyka na swojej drodze pewnego GOPR-owca.

Zapraszam wszystkich do oglądania i dzielenia się swoimi spostrzeżeniami! Wygląda na to, że to ostatni wakacyjny seans w tym roku. <usmiech>

Klaudia:

--- Cytat: Kiki w Sierpień 24, 2013, 00:08:31 ---Wygląda na to, że to ostatni wakacyjny seans w tym roku. <usmiech>

--- Koniec cytatu ---
E tam <haha> przedłużymy <szczerzy_sie>

Serialu nigdy regularnie nie oglądałam, tylko jakieś takie poszczególne odcinki, a teraz mam dobrą okazję nadrobić zaległości i właśnie to czynię. <mruga>

Jestem już po 5 odcinkach i jestem zachwycona!  <rumieniec> Ewka jest genialna, Bartek jest świetny, Aniela to mistrzostwo, a Grzesiek to dupek ;D Swoją drogą Anita też super się zachowała jako przyjaciółka, no naprawdę godne pochwały. Kurde nie rozumiem takich ludzi, tu najpierw mówi, że ją kocha, że chce wziąć z nią ślub, a kiedy Ewka jest w Zakopanem on spotyka się z jej przyjaciółką, zgroza.  <olaboga> Mam nadzieję, że już Ewa definitywnie z nim skończy, a on będzie się bujał na drzewie.
A Bartuś jest uroczy, chociaż zapewne swoje za uszami ma, ale mimo wszystko jak widzę go z Ewą to aż serducho się raduje  <rumieniec>

Maleńka:
Tak... On chyba z tą Anitką to długo, długo przed tym jak Ewka zgodziła się na ślub, romansował. Głupi facet i tyle.

Aniela to fenomen. Uwielbiam tę ich gwarę. Tak samo jak w późniejszych odcinkach - Lucynkę :D
I wiecie kogo bardzo lubiłam? Rafała :D Tak, napastującego szefa :D No słabość mam do tego faceta :)

A Bartuś <serce> o tak! Bartuś to super facet. No i sama Ewka jest świetna! Magda bardzo ładnie wtedy wyglądała, do tego charakterek Ewki, inteligencja, wszystko razem, ubiór, no świetna laska! :)

Muszę się też wciągnąć znowu w oglądanie - ale to najpewniej od poniedziałku.
Ach i tak jak w przypadku Magdy M. (gdzie mówicie, że można byłoby skończyć np. na dwóch seriach), tak w Szpilkach byłoby lepiej, gdyby nie było IV serii ;)

Xr:
Taka polska wersja "Men in Tress" czyli serialu "Uwaga Faceci!",nie mówię że kopia ale czuć że próbują odtworzyć klimat tegoż serialu.Jak dla mnie potencjał był,gdyby trochę więcej ściągali z MIN to mieli by więcej pomysłów,i serial byłby lepszy,mogli by coś tam dalej ruszyć,bo fabuła dość podobna :) Serial wali się po 1 sezonie i trochę przypomina Madzię M,jest kobitka może ma troszkę inny rys psychologiczny,jest kumpel gej,jest Mamą sugerująca zamążpójście,była żonka,i w ogóle tak dosyć dużo motywów jest z tego.
Mogłby całkiem niezły serial być,kobiecy.
Sam serial taki nie dla mnie,średni i nie dla mnie.

Jean:
Jestem po pierwszym odcinku i...sama nie wiem co myśleć. Wolę seriale, które jednak coś po sobie zostawiają...sensownego ;D
Ewka - trudno powiedzieć. Na pierwszy rzut oka współczesna singielka - wie, czego chce, ale ślubu w tym zestawie nie ma, bo po ślubie ludzie głupieją. Facetom rosną brzuchy a kobiety przestają myśleć  cellulicie  ;D Pewna siebie. Pierwszy kontakt w nowym zespołem w Zakopanym to patrzenie na ludzi z góry, z wyższością. Z drugiej strony facet, który molestuje kobiety w pracy to naprawdę ...ręce opadają.
Za to kreacja Schejbal - super - bez zastanowienia.
Ten cały narzeczony i koleżanka z pracy- historia stara jak świat  :ysz: Jednej się oświadcza, drugą bzyka  ::)
Anitka z Zakopanego jest wkurzająca, za to Artur wydaje się w porządku... <mysli>
W ogóle najlepsze jest Zakopane, pejzaże, klimat. Sama chciałabym trafić na takie zadupie :-) "Kazialnica" zamiast "Kwaśnicy" też była dobra  ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej