Autor Wątek: Sezon IV  (Przeczytany 13445 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
Sezon IV
« dnia: Sierpień 06, 2013, 20:51:00 »
Sezon IV zbliża się coraz to większymi krokami. Mamy sierpień, co oznacza wielkie oczekiwanie na emisję pierwszego powakacyjnego odcinka. Zapewne większość z nas nie może się już doczekać, aby na ekranach znów zobaczyć premierowe odcinki w roli głównej z Agatą i Markiem. Co przyniesie nowy sezon? Nikt z nas nie zna odpowiedzi na to pytanie, ale podejrzewam, że wszyscy pragną jednego: Agata i Marek razem! Czy tak będzie? Oby!
Zapraszam do dzielenia się wszystkim co znajdziecie na temat IV serii.  <lubieto>

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
Odp: Sezon IV
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 06, 2013, 23:16:57 »
Media troszeczkę po macoszemu traktują "Prawo Agaty" :P i niewiele newsów dotyczących kolejnej serii serialu miałam okazję przeczytać. Najważniejsze jest jednak to, że główna obsada pozostaje bez zmian- co w dzisiejszych czasach, wśród aktorów stale odchodzących z seriali stanowi naprawdę dobrą wiadomość. Nie wyobrażam sobie tego serialu bez naszych Trzech Muszkieterów :D

Zresztą niewiele mogą przecież zdradzić, w końcu wszyscy teraz czekają (i nie, moim zdaniem nie tylko na połączenia Agaty z Markiem) na to, jak mecenas Przybysz poradzi sobie w obecnej sytuacji, kiedy to straciła prawo do wykonywania zawodu. Czy będzie walczyła, aby prawo do zostało jej przywrócone, czy chwilowo zajmie się czymś innym? Pogrąży się w rozpaczy, a może mając wsparcie Marka i Doroty szybko stanie na nogi i wróci do gry?

Poza tym słyszałam, że na jaw wyjdzie jakaś tajemnica związana z Markiem i jego rodziną. Super, w końcu nie jakaś następna dziewczyna dla Dębskiego tylko sprawy rodzinne, osobiste. W końcu lepiej poznamy tę bardziej "ludzką" stronę osobowości Marka :D

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 08, 2013, 14:43:54 »
Ujawniamy tajemnice najnowszego sezonu "Prawa Agaty"

Czasami życie decyduje za nas. Zmusza, aby się zatrzymać i poważnie nad sobą zastanowić. To czeka bohaterów serialu w nadchodzących odcinkach. Po utracie prawa wykonywania zawodu, życie Agaty diametralnie się zmienia. Czy mecenas Przybysz zdoła odnaleźć się w nowej rzeczywistości?

Po raz kolejny los wystawia Agatę na dramatyczną próbę. Po utracie posady dyrektora w firmie ubezpieczeniowej, mecenas Przybysz znalazła pomoc u przyjaciółki. Teraz znowu kariera bohaterki jest na zakręcie. Utrata prawa wykonywania zawodu dla prawnika oznacza koniec. Tak jest w przypadku mecenas Przybysz. Na szczęście załamanie nie trwa długo. Agata znajduje nowe zajęcie, które otworzy przed nią gamę nieznanych do tej pory możliwości. Praca z młodzieżą okaże się dla kobiety niezwykle inspirująca, a wsparcie, które otrzyma od przyjaciół w nowej sytuacji utwierdzi ją w przekonaniu, że wszystko jest możliwe, także w miłości! Sama Agata także nie zapomni o najbliższych i w razie potrzeby pospieszy im z pomocą. A ta będzie potrzebna szczególnie Wojtkowi i Dorocie. Gawron, który w końcu odnalazł szczęście zawodowe w prowadzeniu knajpy, tragicznym zrządzeniem losu stanie przed dylematem, co zrobić ze swoją przyszłością. Dorotę pochłoną sprawy zawodowe i nie zawsze będzie miała czas dla męża. Wsparcia będzie potrzebował także Marek. Widzowie poznają wreszcie jego rodzinę, a odkrycie tajemnicy z lat młodości Dębskiego pozwoli im zrozumieć, dlaczego adwokat ma trudności w budowaniu relacji z kobietami.

Najmłodszy z grona przyjaciół, Bartek, w końcu odnajdzie satysfakcję nie tylko w pracy, ale także w życiu prywatnym. Przystojny adwokat pokaże nam się od strony, której wcześniej nie znaliśmy ? mężczyzny, o którego starcie stoczą dwie nieprzeciętne kobiety! Czy wybierze właściwą partnerkę, tak jak stało się w przypadku ojca Agaty ? Andrzeja? Związek Przybysza robi się coraz bardziej poważny i wiele wskazuje na to, że zakończy się na ślubnym kobiercu. Czy któryś z pozostałych bohaterów pójdzie w jego ślady?
Tej jesieni Agata i Marek dojrzewają. Każde na własną rękę, ale tak naprawdę wspólnie. Czy nowe doświadczenia umocnią ich przyjaźń czy może doprowadza do rozstania? Zobaczycie już wkrótce!

W najnowszych odcinkach ?Prawa Agaty? gościnnie wystąpią m.in.: Bartosz Opania, Witold Dębicki, Sylwia Boroń, Paulina Chruściel, Marcin Hycnar, Natalia Keber.

Żródło: prawoagaty.tvn.pl

Praca z młodzieżą? Ciekawe, ale mimo wszystko liczę, że Agacie uda się powrócić do zawodu :P

Offline Xr

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 13, 2013, 14:59:03 »
Ja myślę że w 4x13 Agata i Marek wreszcie  <calus> a następnie  <na_poduszce> będą całusy nocne.
Jakiego rozstania,rozstania przyjaciół,końca przyjaźni i czy Agata i Marek połączą się wcześniej niż przed finałem.Jak myślicie?

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 15, 2013, 21:18:02 »
Zapowiada się naprawdę ciekawie  <szczerzy_sie> nie ukrywam, że czekam na jakieś urocze sceny z Markiem i Agatą, oczywiście pocałunki, zbliżenia swoją drogą, ale ja to bym chciała w tym nowym sezonie zobaczyć ich prawdziwą, szczerą rozmowę o tym wszystkim, o tym pocałunkach, o skrywanej chęci zbliżenia - oczywiście mam tą świadomość, że na takową rozmowę nie mam co liczyć, no ale warto chociaż sobie pomarzyć.  <mruga>

Zawirowania w życiu Doroty i Wojtka? No tutaj też zapowiada się całkiem ciekawie. Dorota cały czas była pochłonięta sprawami zawodowymi i nie miała zbytnio czasu dla rodziny, więc do tego zdołałam się już przyzwyczaić. Dorota w kancelarii, Wojtek w knajpie, a z dziećmi Bernadetta  <haha> chociaż na dwa odcinki to mogliby pojawić się Wojtka rodzice  <rumieniec>

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 15, 2013, 21:26:34 »
W najnowszych odcinkach ?Prawa Agaty? gościnnie wystąpią m.in.: Bartosz Opania, Witold Dębicki, Sylwia Boroń, Paulina Chruściel, Marcin Hycnar, Natalia Keber.
oraz Dominika Ostałowska :) A mówili, że niby będą to osoby z pierwszych stron gazet. Chyba czytam nie te gazety co trzeba, bo niektórych nazwisk naprawdę nie kojarzę- ot, np. Natalia Kęber albo Sylwia Boroń. Któż to taki? Naprawdę pierwsze słyszę. A niektóre nazwiska to nazwiska dosyć zapomniane, jak np. Marcin Hycnar, który w "Barwach szczęścia" grał kiedyś, w "Ogrodzie Luizy" (rok 2007) miał epizod, a tak to też nie pamiętam nic innego z jego udziałem.
Dodać do tego sztywną jak kołek Ostałowską i mamy kilka niekoniecznie zachwycających epizodów :P

A Agnieszka Dygant jakie poruszenie wywołała na konferencji prasowej :D bo powiedziała, że "jak ja się zdecydowałam to on poszedł gdzie indziej (...) jest ktoś na jego miejsce, będzie Baka Mirek" i wszyscy myśleli, że Leszek Lichota odchodzi z serialu itp. ale przecież gdyby odchodził to by go nie było na konferencji, nie siedziałby z kobitkami. Po prostu Aga, jak zwykle, z poczuciem humoru musiała zakreślić relacje bohaterów w kolejnym sezonie :D Mnie zaciekawiło trochę to, że próbowali Małgośkę zamordować...czyżby jakiś zamach na mecenas Okońską się szykował? Oj, będzie ciekawie :D

+ link

No i kolejny fragment, który ostatnio oglądałam to krótki wywiad, podczas którego dziennikarka zadaje pytanie, które nurtuje znaczną część fanów serialu: czy w kolejnym sezonie Agata i Marek pocałują się? :D

tutaj odpowiedź

Agaaaa <3  <haha>
« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2013, 15:40:50 wysłana przez Justek »

Offline mati

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 23, 2013, 09:54:37 »
Po utracie prawa wykonywania zawodu Agata spędza czas w Gruzji. Chce nabrać dystansu, a przy okazji zastanowić się co dalej zrobić ze swoim życiem. Dorota telefonicznie zawiadamia ją, że apelacja została odrzucona. Ale prawo upomina się o Agatę, nawet za granicą. Styka ją z oskarżonym o przemyt narkotyków polskim marynarzem (). Po krótkim wahaniu Agata sprowadza sprawę do Polski, gdzie przejmuje ją Dębski. Agata cały czas kontroluje ją jednak "z tylnego siedzenia", nieoficjalnie. Dębski jest pomocny i skuteczny, ale ich wzajemne stosunki pozostają chłodne. Głównie za sprawą Dębskiego, który opryskliwością pokrywa wyrzuty sumienia - obwinia się za przegraną dyscyplinarkę Agaty. Niezależnie od finału sprawy marynarza, Agata musi odpowiedzieć sobie na pytanie - co dalej zrobić ze swoim życiem. W końcu podejmuje ważne decyzje?

43
Kariera akademicka Agaty nabiera kolorów. Nie jest jednak łatwo utrzymać się z dala od kancelarii, szczególnie gdy Bartek prosi o pomoc, ponieważ nie radzi sobie ze zdeterminowaną Justyną. Sprawa dotyczy skłóconych mieszkańców kamienicy. Czy Justynę i Bartka stać będzie na podjęcie współpracy? Czy Agata będzie potrafiła utrzymać dystans? Marek Dębski, znów pełen rozterek, tym razem prowadzi sprawę małżeństwa, które walczy o przeprowadzenie zabiegu in vitro według wcześniej ustalonych reguł. Tymczasem Okońska zdobywa informacje, które mogą zaważyć na życiu Agaty.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 04, 2013, 14:20:13 »
Justku, myślę, że Dominika da radę i pokaże na co ją naprawdę stać. Że nie będzie to takie "granie" jak w MjM, tylko takie jak chociażby w "Glębokiej wodzie" - jeden epizod, a w mojej pamięci i na pewno wielu innych została odgrywana przez nią postać na długo. Tutaj Isia zdecydowanie dała radę, także nie skreślajmy Dominiki tak od razu, bo ona jak chce to potrafi i to bardzo dobrze zagrać...Mam nadzieje, że tak będzie i tym razem  ;D

Co do wczorajszego odcinka to po pierwsze: nijak nie mogłam rozpoznać głosu Agnieszki Dygant, gdy mówiła po angielsku. Zupełnie inaczej brzmiała, byłam zaskoczona. Po za tym odcinek całkiem ciekawy, sprawa interesująca, nie wiało nudą, no i fajne scenki Agaty z Markiem  <serduszko>

Do tego nie wiem, czy to sobie uroniłam, czy nie, ale Dorota jakoś tak "podejrzanie" patrzyła w tym wczorajszym odcinku na Agate i Marka...chyba wie, co się święci  :P (i oby "uświęciło" się jak najszybciej)  <haha>

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline mati

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 06, 2013, 12:31:34 »
Oglądaliście we wtorek DDTVN z Agnieszką Dygant? Opowiadała,że Agata i Marek wybiorą się za miasto i będą chcieli pobyć razem przy ognisku;))) <skacze>
tu macie link:

http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/przemyt-narkotykow-w-prawie-agaty,97191.html

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 08, 2013, 17:58:27 »
Oglądałam, oglądałam  ;) Stąd wiem, że Agata z panią prokurator mają się ze sobą lepiej dogadywać w tej serii... chyba, że pan Lichota znów mówił to ironicznie  ;D

Pierwszy odcinek nowej serii... super zobaczyć Agnieszkę po przerwie, nowy styl jej bohaterki jest fajny. Dopiero teraz widać różnice wzrostu między nią a Markiem czy Bartkiem, urocze  ;D
Co do samej sprawy jakoś specjalnie mnie nie wciągnęła. Liczę na więcej  ;)

Hey, little rich girl!

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 10, 2013, 19:13:50 »
Justku, myślę, że Dominika da radę i pokaże na co ją naprawdę stać.
Ja już dawno przestałam się łudzić, że Dominika "da radę" :P Zbyt wiele nadziei moich poszło na marne, bo miałam w pamięci uroczą blondyneczkę sprzed lat. I tak niewiele dobrych ról Isi pamiętam, z ostatnich lat - żadnej naprawdę wartościowej. Zbyt dużo jest w Polsce zdolnych aktorek, aby podziwiać mimozę, której przeszkodą w dobrym aktorstwie jest zmiana fryzury, aparat na zębach czy coś innego, równie banalnego. Taka - nie przyrównując - Janda po śmierci męża potrafiła dać z siebie wszystko, panować nad emocjami, mimiką, generalnie nad grą aktorską. Tylko pani Ostałowskiej wiecznie coś nie pasuje :P

No ale to nie ten temat :)

Spośród trzech seriali polskich, które śledzę regularnie - najlepsza premiera :) Bardzo podobało mi się przeniesienie akcji serialu do Gruzji. Nie do słonecznych Włoch gdzie wyjeżdża większość bohaterów serialowych, ale właśnie do Gruzji, kraju niezbyt popularnego w Polsce. Fajnie że dostaliśmy namiastkę klimatu tego miejsca poprzez uczestnictwo Agaty w tak ważnym dniu, jakim było gruzińskie wesele. Ludzie- ich charakter, sposób bycia, temperament, miejsce, język - wszystkie te elementy stworzyły wspaniałą całość.

Fajnie było zobaczyć odmienioną Agatę, choć nie do końca wierzę w to, że świetnie się czuje. Pewnie jak na silną babkę przystało wszystko skrzętnie w sobie skrywa, co jest nawet niezłym pomysłem, bo obawiałam się trochę Agaty płaczącej, użalającej się nad sobą, zrezygnowanej. Dobrze że szybko zregenerowała siły i znalazła jakieś zajęcie :)
A jej nastrój fantastycznie ukazuje krótki, acz przezabawny dialog z napotkanym w sądzie prokuratorem :D

prokurator: O, to panią jeszcze wpuszczają do sądu?
Agata: a siłą się wdarłam, ale też cieszę się, że pana widzę

:D

Jeśli chodzi o relację Agata&Marek to ja odniosłam takie wrażenie, że teraz role troszkę się odmieniły. Wcześniej to Marek chętnie Agacie dogadywał, puszczał jakieś żarciki, śmiał się, a wszystko po to, aby zwrócić na siebie jej uwagę i pod tą maską żartownisia skryć swoje prawdziwe uczucia (miłość!). Tymczasem teraz, już na wejściu...

Marek: jasne, tak mnie widzisz, w kapciach...
Agata: i na golasa!

...a Marek jakoś nie reaguje, wręcz przeciwnie, potem duma nad tymi kapciami, czyniąc z nich symbol wyrzutów sumienia, które nim targają. Mam nadzieję, że w kolejnych odcinkach zostanie to jakoś lepiej wyjaśnione, bo póki co nie potrafię do końca zrozumieć tego dlaczego Marek ochoczo nie stara się pomagać Agacie, nie "wykorzystuje" sprzyjających warunków, aby na nowo się do niej zbliżyć, skoro teraz już wie, że ją kocha. I skoro Okońska to zamknięta sprawa.

Offline mati

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 21, 2013, 22:22:51 »
Nie wiem czy już znacie :)
Odc.4

Agata z powrotem w zawodzie. Na razie jednak klienci nie "zabijają się" o nią. Być może fama prawnika który miał kłopoty dyscyplinarne" zrobiła swoje. Agata bierze typowo "zrzutową", nawet kuriozalną sprawę - broni pozwanego właściciela psa, który prosi o ratunek dla ukochanego czworonoga. Reszta kancelarii przywalona robotą. Profesor Bylińska, która polecała usługi kancelarii swoim zamożnym kontrahentom, zaczyna się uskarżać na chaos i brak komunikacji. Ponadto sugeruje Dorocie, że ponowne zatrudnienie Agaty nie było dobrym ruchem. Sytuacja staje się dla Doroty jeszcze bardziej niezręczna, gdy Bylińska mianuje ją nieoficjalną szefową kancelarii. Dębski ma pretensje, że ktoś za jego plecami czyni "pokątne ustalenia". Czy Agata znajdzie wyjście z sytuacji? Dodatkowo w jej życie coraz mocniej wkracza Tośka, czupurna i samotna łobuzica z sąsiedztwa. Dębski ma gościa, który przywozi niepokojące wieści?

Odc.5

Mąż minister zostaje oskarżony o brutalny gwałt. Mecenas Przybysz, która podjęła się prowadzenia tej trudnej sprawy, zmuszona jest do lawirowania pomiędzy mediami a apodyktyczną żoną klienta. Bartek znowu staje oko w oko z Justyną. Reprezentuje nocnego stróża oskarżonego o wypicie alkoholu z hotelowego barku. Wykpiwany przez koleżankę po fachu chłopak postanawia wygrać sprawę bez wsparcia Agaty. Wojtek walczy z firmą ubezpieczeniową, która po pożarze nie chce wypłacić odszkodowania. Agata spotyka ojca Tośki.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 28, 2013, 12:11:28 »
Mam wrażenie, że Agata i Marek oddalają się od siebie z odcinka na odcinek. Wydaje mi się, że Marek powoli rezygnuje z Agaty, z nadziei, że istnieje możliwość, iż będą jeszcze razem. Z drugiej strony strasznie mnie zainteresował wątek rodzinny Marka - widać, że jest to postać z bogatą przeszłością i sporym bagażem doświadczeń. Lubię tego typu bohaterów  <jezyk>
Ciekawa jestem co w przeszłości zaszło między nim a jego ojcem...

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Karo

• Margatoholiczka :D
  • Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 29, 2013, 08:33:05 »
Mam nadzieję, że zacznie walczyć, kiedy zobaczy ją u boku komisarza Majewskiego... Zresztą... Przed nami ognisko, to może coś tam się wydarzy?

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 02, 2013, 12:16:36 »
Szczerze mówiąc co nie robię już sobie zbyt wielkich nadziei na wielką miłość, przynajmniej w tym sezonie. Oglądam, owszem, ale z coraz mniejszym zainteresowaniem niestety. :( Z jednej strony cieszę się, że Baka dołączył do obsady, z drugiej to chyba lepiej byłoby gdyby scenarzyści skupili się jednak na relacji Agata - Marek. Przerabialiśmy już Marię, przerabialiśmy Maćka, po co kolejny mężczyzna? Może to faktycznie zmotywuje Marka do działania, ale czy Agata będzie chciała zobaczyć te jego starania? Oddalają się od siebie, to widać. Pozostaje tylko czekać.

Co do ostatniej sprawy Agaty to dość ciekawa. Niby gwałt, polityczne rozgrywki. Fajnie to pokazali.
Porażka Bartka i triumf tej drugiej (nie pamiętam jak się nazywa). Nie lubię jej, a Bartka mi szkoda, ale niech się chłopak uczy. 'Nowa gwiazda telewizji informacyjnej' :D

Aresztowanie Wojtka też ciekawa sprawa. Czyżby jego wspólnik był zamieszany w podpalenie? Zaintrygowała mnie ta sprawa.