Autor Wątek: Dominika Ostałowska  (Przeczytany 40248 razy)

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
Odp: Dominika Ostałowska
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwiec 20, 2014, 10:52:46 »
Marciocho, doskonale Cię rozumiem też aktualnie jestem na etapie sentymentu, bo jakoś rzeczywiście nam się Dominika ostatnio bardzo mało stara... a naprawdę szkoda, bo ona potrafi zagrać pięknie, zarówno samym głosem, jak i ciałem, wystarczy czasem jeden gest i czuje się jak zaczarowana...zakochałam się w Marcie Mostowiak dokładnie w 621 odcinku i u mnie ta fascynacja przebiegała podobnie jak u Marciochy, tyle, że jestem młodsza i nie miałam okazji podziwiać Isi na wielkim ekranie ani razu, bo nawet w moim boskim kinie nie było filmu "Projekt dziecko", ale widziałam Dominikę na żywo w "Iluzjach" i bardzo mi się spodobało, szczególnie sceny, w których opowiadała o kosmosie - do dzisiaj mam ją przed oczami.. nie miałam wtedy okazji się z nią zobaczyć, ale wchodząc na scene tak trochę początkowo nieśmiało, jakby się czuła obco sprawiła wrażenie osoby niezwykle ciepłej i kochanej, do tego ubrana w jasno różową sukienke w świetle lamp wyglądała ja anioł - dla mnie w tym spektaklu była tylko ona...nie widziałam ani świetnej, jak się okazało później na ekranie telewizora Doroty Landowskiej, ani Krzysztofa Stroińskiego.... ja po prostu przyszłam tam dla niej i tak się skupiłam na jej osobie, że wszystko inne dookoła nie istniało.. Tak na mnie działa Dominika i bardzo mi to odpowiada...

Regina to był w wykonaniu Dominiki majstersztyk i ona doskonale sprawdza się w takim mocnych rolach, gdzie ma do odegrania żal, gniew, smutek, bo ona to wszystko ma w oczach, do dzisiaj pamiętam odcinek i ten jej wzrok, gdy mówiła: "Jeszcze nigdy nie zadawałam się z diabłem" albo na końcu "Nie potrafię nienawidzieć" - magiaaaaaaaaaaaa!

Dominika jest wspaniała, niepowtarzalna i choćby nie wiem co zrobiła i jak grała dla mnie będzie taka zawsze.

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #46 dnia: Lipiec 06, 2014, 10:48:39 »
Takie coś znalazłam:http://teatrstudio.pl/spektakle/151,jak-zosta] [url]http://teatrstudio.pl/spektakle/151,jak-zostałam-wiedźmą/[/url]

Muszę przyznać, że po przeczytaniu opisu sztuki pierwsze co przyszło mi na myśl, to to, że to takie nie w moim stylu i wydawało mi się, że w Isi też nie do końca, ale kto wie może spektakl ciekawy. W końcu Dominika na tych zdjęciach z linku wyżej na tym drewnianym koniku wygląda urooooooczo!  <serce> Szkoda, że prawdopodobnie nie będę miała okazji jej zobaczyć w tej sztuce na żywo ;/

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Ann

• Aktywny użytkownik
  • I w?nn? be somebody.
« Odpowiedź #47 dnia: Lipiec 24, 2014, 10:27:45 »

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #48 dnia: Lipiec 24, 2014, 11:08:13 »
Też właśnie widziałam tą informację i poniekąd na pewno mnie ona ucieszyła, ale to, że telefon Dominiki milczy niekoniecznie.

Strasznie mi jej szkoda, bo to świetna aktorka, którą chcąc nie chcąc jednak postać Marty Mostowiak bardzo zaszufladkowała i marzę o tym, by ujrzeć ją na dużym ekranie w jakiejś naprawdę dobrej i ambitnej produkcji. Dominika jest cudowna, kocham jej głos i wszystkie gesty, jej spojrzenie ma w sobie tyle emocji, że jej niepotrzebne są słowa, żeby coś widzom przekazać. Brakuje mi tej magii, brakuje mi Dominiki w ambitnych produkcjach. Marzy mi się dla niej rola czarnego charakteru, bo w takiej sprawdza się najlepiej. Mam nadzieje, że Isia jeszcze zabłyśnie na szklanym ekranie  <buja_w_oblokach>

Offline Miśka

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: Sierpień 22, 2014, 14:32:08 »
Teledysk promujący serial w którym gra też Dominika
https://www.youtube.com/watch?v=1Aqu-5kkpEk
można dostrzec Domi w teledysku

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpień 22, 2014, 21:19:46 »
Sam serial mnie zaciekawił (widziałam kiedyś zapowiedź w tv), natomiast  zwiastun odrzucił. Niestety, ale Margaret....że nawet nie widziałam Domi:(

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #51 dnia: Sierpień 31, 2014, 21:48:36 »
Szkoda, że Dominika nie zagra głównej roli, bo aktorki, która się wcieli w tą postać nie lubię, no ale dobre to niż nic....tylko nie rozumiem, po co Isi te włosy doczepili? Dziwnie wyglada, lepiej jej w takiej fryzurze, jaką ma teraz. W ogóle dawno Dominiki nie widziałam ani jej syna..strasznie cicho u niej ;D

Offline Meg

• Zaawansowany

Offline Meg

• Zaawansowany

Offline Meg

• Zaawansowany
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2014, 22:43:32 wysłana przez Meg »

Offline Ann

• Aktywny użytkownik
  • I w?nn? be somebody.
« Odpowiedź #55 dnia: Grudzień 22, 2014, 21:46:52 »
Dominika występuje teraz w programie o test wiedzy o żywności

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #56 dnia: Grudzień 22, 2014, 22:56:29 »
Właśnie zupełnie całkiem przypadkowo włączyłam ten program i patrzę, a tutaj Dominika! Nie ukrywam, że bardzo miła niespodzianka. Fajnie było ją zobaczyć po dość długiej przerwie, bo MjM nie oglądałam już dawnoooo i bardzo się cieszę, że gdzieś się Isia pokazała publicznie.

Ciągle mam ukrytą nadzieję i czekam na jakąś nową produkcję z jej udziałem. Marzy mi się, by Isia grała jeszcze piękne role, nie tylko w teatrze, ale i w telewizji ;D

Offline Ann

• Aktywny użytkownik
  • I w?nn? be somebody.

Offline Agueda

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #58 dnia: Luty 11, 2015, 15:27:41 »
Ładnie, ładnie jeszcze trochę a wróci do formy.  <brawo>

Brakuje mi wywiadów z Isią, lubię jej spojrzenie na świat. Nie banalnie odpowiada na każde zadane pytanie. Ciekawie się czyta.
"Wychodzę z założenia, że lepiej nie mieć założeń, bo przecież i tak wszystko może się wywrócić do góry nogami" D.O.

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #59 dnia: Luty 13, 2015, 00:04:10 »
Ładnie, ładnie jeszcze trochę a wróci do formy.  <brawo>
Nie sądzę? Patrzę na Dominikę w M jak miłość i zastanawiam się co się stało z aktorką, którą tak polubiłam. Jako Marta była do szpiku kości prawdziwa, jako Regina przerażała i intrygowała zarazem. W wielu spektaklach teatru TV pokazała szereg swoich aktorskich umiejętności. Teraz potrafi robić jedynie zdegustowaną minę, która przypomina raczej reakcję na to, że zrobiło jej się słabo.
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.