Autor Wątek: Dominika Ostałowska  (Przeczytany 38050 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
Odp: Dominika Ostałowska
« Odpowiedź #60 dnia: Luty 13, 2015, 16:53:06 »
Jedyną nadzieją jest rezygnacja z serialu, bo ja nie wierzę, że nagle z dobrej aktorki zrobiło się coś takiego. Nie śledzę losów Marty już chyba od ponad dwóch lat, bo zwyczajnie jej wątek mi się już nie podoba, gdyby chociaż Dominika grała dobrze to oglądałabym chociażby z tego względu, ale cóż.... Choć Dominika podkreśla, że lubi grać w MjM ja tego nie widzę, zresztą co ma mówić? Ten serial daje jej utrzymanie, a to ważne dla aktora. Fajnieby było, gdyby telefon Dominiki przestał milczeć. Nie doczekałam jeszcze chwili, w której mogłabym pójść do kina na film z nią ("Projektu dziecko" nie wliczam, bo jakoś zupełnie przegapiłam premiere w kinie).

Regina w jej wykonaniu była cuudowna i wszystkie poprzednie role były fantastyczne, ale MjM już nie da się oglądać i stwierdzam to z przykrością. Niemniej jednak będę tę panią uwielbiać do końca życia za jej delikatność, subtelność, zmysłowość, kobiecość i niepowtarzalną barwę głosu, którą kocham i rozpoznam zawsze i wszędzie i którą się zachwyciłam i będę zachwycać.

Jeśli chodzi o wygląd Dominiki to tez jest raczej na plus, schudła i włosy są fajnie ułożone, mam nadzieję, że coś pójdzie do przodu również w kwestiach zawodowych ;D

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #61 dnia: Luty 13, 2015, 17:09:04 »
Dominika podkreśla, że lubi grać w MjM
Nie widać tego, naprawdę nie widać. Mówią, że prawdziwy aktor potrafi z najmniejszej nawet roli zrobić perełkę. I dlatego własnie nie rozumiem argumentowania, że w serialu, choćby Mjm, można sobie odpuścić i grać tyle o ile, a kasę zbierać i to właśnie traktować jako główne źródło utrzymania. Trzeba mieć tyle klasy, żeby posiadając umiejętności aktorskie i dostając za te umiejętności wynagrodzenie, mieć szacunek do widza... Dominika ten szacunek chyba straciła. Kiedyś w M jak miłość grała cudownie - to był pierwszy krok do tego, że tak bardzo ją polubiłam. Teraz czasem się nawet komentować nie chce.

Jeśli chodzi o wygląd Dominiki to tez jest raczej na plus
I tu niestety też się nie zgodzę, bo często zastanawiam się co się stało z prawdziwą twarzą tej pani i pod iloma warstwami botoksu się ona aktualnie znajduje. <lornetka>
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #62 dnia: Luty 14, 2015, 00:04:24 »
Oj, ja Dominikę też pokochałam dzięki MjM i jest żal o to, że z fajnej roli, z dobrej gry aktorskiej pozostało tylko chrząknięcie i grymas na twarzy, nawet barwa głosu już nie ta, co kiedyś.... Ja jednak jestem naiwna i trzymam się tej nadziei, że kiedyś Dominika wróci w wielkim stylu. Po za tym wierzę, że w teatrze jest inaczej, chociaż miałam okazje raz widzieć Isię na żywo i siedziałam jak zaczarowana i tego uczucia mi brakuje teraz, ale zawsze można wrócić do staroci i uczucie wraca za każdym razem, bo im więcej razy się coś ogląda, tym więcej szczegółów się dostrzega  ;)

Ech, czy był botoks czy nie, nie wiem, ale wygląda to jeszcze w miarę naturalnie w porównianiu do innych gwiazd, które już nawet mają problem, by się normalnie uśmiechnąć ;D Jak dla mnie na plus ;) Bywało gorzej ;P

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline qwerty500410

• You can kiss my decision as it's walking out the door
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #63 dnia: Luty 14, 2015, 20:05:56 »
Też nie wydaje mi się, żeby botoks był powodem jej wyglądu. Stawiałabym raczej na trochę zaniedbania, stres, może jakieś poważniejsze problemy ze zdrowiem. Przy wzroście Dominiki każdy dodatkowy kilogram będzie widoczny, a po 40, nie oszukujmy się, nie jest już tak łatwo się potem pozbierać i wrócić do formy. Może jej to odpowiada i czuje się dobrze sama ze sobą. Bardziej martwi mnie to, co dzieje się z jej życiem zawodowym... Mało jest tak wybitnych i uzdolnionych aktorek jak Isia... Może dni jej chwały już minęły? Nie wiem co o tym myśleć. I nie wierzę, że satysfakcjonuje ją granie jednej miny w MjM. Przywołuję w pamięci pierwsze sezony z czasów Jacka, sędzi żylety a jednocześnie delikatnej, emocjonalnej kobietki i trudno mi uwierzyć że to teraz tak wygląda. MjM już nie oglądam, czasem przeczytam jakieś newsy, ale to wszystko. Marzy mi się dramat psychologiczny albo coś takiego pokroju z Isią w roli głównej. Coś mocnego, takiego z pierd******* żebym zobaczyła, że ona wciąż ma to 'coś' i żebym mogła wyciągnąć ją z teczki 'zapomniane, wspaniałe aktorki'.
You can kiss my decision as it's walking out the door

Offline Agueda

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #64 dnia: Luty 15, 2015, 11:58:01 »
Dominika wielokrotnie powtarzała że, daleka jest od zabiegów poprawiających urodę, stawia na naturalność. Nie wiem dlaczego miałabym jej nie wierzyć  <bezradny> I nie ma problemu z zaakceptowaniem siebie.
Dla mnie bardziej dziwne jest jak kobieta mająca 50 lat wygląda na 25 lat...

Możemy się tylko domyślać powodu zmiany Dominiki... Kiedyś czytałam na fan page Huberta o śmierci jego babci... może to mam Isi? Później nastąpiła zmiana Dominiki... Nigdy nie opowiada o swoim życiu prywatnym więcej niż musi.

Wybaczcie to co powiem, ale jak można inaczej grać w MjM? Oglądając ten serial (przyznaję się dla Isi) to nie widzę powodu, lepszej gry.
Z Pani sędzi zrobili kobietę, która zastanawia się: "Kiedy ja to biedna zostanę sama, kiedy mnie Andrzej zdradzi z Sonią". Nie pracuje już w sądzie, zajmuje się mało ambitnymi sprawami w kancelarii A&A. Scenarzyści położyli postać już dawno... Nie prowadzą wątku Marty tak, jak za czasów Jacka.... ten cały serial opiera się teraz na zdradach, cukierkowych scenach miłości, sztuczności dorobkiewiczów... Mało jest realny.
Z rodzinnych spraw, z życia nie ma już nic. A patrząc na obsadę to prawdziwych aktorów, zostało może 3-4 osoby. Angażując już Osydę pokazali poziom na jaki serial spadł. Większość to osoby z kastingów, gwiazdeczki które "lansują się", bywają na bankietach...
I tu pojawia się pytanie dlaczego Isia jeszcze tam jest?? Nie wiem? Dla rachunków? Kredytu? Dla stabilności finansowej?
Ostatnio zastanowiło mnie, dlaczego coraz mniej jest Marty. Może innym płacą mniej za dzień?

Teraz brakuje ambitnych produkcji, nie m już teatry TV, dobrych polskich filmów. Został tylko teatr http://teatrstudio.pl/spektakle/207,efekt/  <szczerzy_sie>
Wierze że, jeszcze zobaczymy Dominikę i jej talent. Aż muszę zobaczyć dzisiaj "Reginę" i "Daleko Od Okna"
"Wychodzę z założenia, że lepiej nie mieć założeń, bo przecież i tak wszystko może się wywrócić do góry nogami" D.O.

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #65 dnia: Luty 15, 2015, 12:16:54 »
Dominika wielokrotnie powtarzała że, daleka jest od zabiegów poprawiających urodę, stawia na naturalność.
A mnie się aż wierzyć nie chce, bo kiedy patrzę np. na usta Dominiki, nie widzę już tych, które widziałam kiedyś, ale mam wrażenie, że zostały one sztucznie napompowane. Czy Dominika naturalnie operuje najważniejszym dla aktora atrybutem - twarzą? No niestety chyba nie. Może się mylę co do botoksu, ale kiedyś mimika była największą Dominiki zaletą, gdzie teraz się to podziało, nie wiem. Obejrzałam wczoraj kilka odcinków M jak miłość z czasów, gdy Marta była z Jackiem i wniosek wyciągnęłam tylko jeden: jej siłą były OCZY, którymi potrafiła tak wiele zagrać, że w zasadzie nie trzeba było więcej. Szkoda, że już tak nie jest.

I naprawdę nie zgadzam się z tym, że nie ma powodów dla lepszej gry we wspomnianym serialu. Jeśli sobie Dominika odpuszcza dobrą grę, to może niech w ogóle zrezygnuje z tej produkcji, bo tylko wystawia sobie złe świadectwo. Że talent w niej tkwi, o tym wszyscy wiemy, ale jeśli z niego nie zacznie znów korzystać, to niestety, ale nie sądzę, żeby pojawiały się dla niej kolejne propozycje zawodowe.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2015, 13:39:32 wysłana przez Kiki »

Offline Agueda

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #66 dnia: Luty 21, 2015, 18:06:16 »
Dominika nam ostatnio na nowo kwitnie. Dawno nie widziałam takich uśmiechniętych oczu. Cała promienieje  <mruga>
http://www.pomponik.pl/zdjecia/zdjecie,iId,1701928,iAId,141986#1701926

Jak dla mnie ma powiększone optycznie usta kredką i pomadką... Nic poza tym... Dalej nie wierze w zabiegi  <mysli> a może powinnam?
Powróciła do wcześniejszego uczesania w którym dobrze wyglądała. Tak dalej!!
"Wychodzę z założenia, że lepiej nie mieć założeń, bo przecież i tak wszystko może się wywrócić do góry nogami" D.O.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #67 dnia: Luty 21, 2015, 20:16:11 »
Oczy Isia zawsze miała cuudowne! I zgadzam się z Kiki, że jej magią są oczy i ona oczami gra i cała tajemnica jest w nich zawarta.
Gdyby jeszcze Dominika przestała ukrywać się za takimi worowatymi ubraniami to byłoby pięknie. Jakoś w "Tajemnicach rezydencji" zawsze wyglądała pięknie, miała ładne kreacje i wyglądała w nich naprawdę kobieco  :D

Offline qwerty500410

• You can kiss my decision as it's walking out the door
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #68 dnia: Luty 24, 2015, 22:28:36 »
Nieczęsto zalądam na polskie portale plotkarskie, ale dzisiaj w przypływie braku zajęcia trafiłam na taki i oto co tam znalazłam.

Dominika Ostałowska ostatnio trochę zmieniła się fizycznie. Pojawiły się podejrzenia, że majstrowała przy twarzy. W rozmowie z Super Expressem aktorka wyznaje, że rzeczywiście trochę "eksperymentowała". Zapewnia jednak, że już do tego nie wróci.

Parę razy namawiano mnie na botoks, ze względu na zbliżenia, a ja mam takie dosyć ruchome, marszczące się czoło - tłumaczy w tabloidzie. Więc spróbowałam takiego zabiegu, ale nie czułam się z tym dobrze. Jakoś nienaturalnie mi się brwi układały. Wolę laser czy jakieś podgrzewanie, które nie powoduje takiego usztywnienia, tylko pobudza kolagen, co sprawia, że skóra jest w lepszym stanie.

W moim zawodzie jest to o tyle ważne, że nie pomagają nam zabiegi, które ograniczają mimikę, czy sprawiają, że twarz staje się wynaturzona czy podobna do parunastu innych.

Ten fragment wzbudził u mnie niekontrolowany śmiech. Autor tekstu przeszedł samego siebie z tym zdaniem. 
You can kiss my decision as it's walking out the door

Offline Ann

• Aktywny użytkownik
  • I w?nn? be somebody.
« Odpowiedź #69 dnia: Czerwiec 22, 2015, 23:35:07 »
"Wielki test z historii. Od niepodległości do niepodległości" Dziś Dominika brała udział pewnie jutro będzie można obejrzeć na stronie TVP  <skacze>
+ aktualne fotki Dominiki

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a1191e1c962a281e.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/31e9d29db384111c.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bae176489c63abdc.html - plan "Na dobre i na złe"

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ac46724eb86aa882.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4515ae47904ab2a2.html

Post Merge: Czerwiec 23, 2015, 21:32:20
https://www.youtube.com/watch?v=5GTWe5WjE18 Fragment "Reginy"  <zauroczony>
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2015, 21:32:20 wysłana przez Ann »

Offline Ann

• Aktywny użytkownik
  • I w?nn? be somebody.
« Odpowiedź #70 dnia: Czerwiec 28, 2015, 23:45:10 »

Offline Aniaaa

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: Lipiec 17, 2015, 13:30:31 »
METAMORFOZA Isi ! WRESZCIE WYGLĄDA PIĘKNIE NATURALNIE I MŁODO <zakochany>

... więcej zdrowia i uśmiechu. Czas na zmiany, trzymajcie kciuki !

fot. J&RStefanowicz
Stylizacja: "10DAYS Amsterdam" / Stylovnia Salon Wilanów
Włosy: Kajetan Góra
Visage: Adrian Świderski

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7afa500ea9faba28.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1d7bf27c8d47c5bb.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bed2f46c9c7735b6.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3f08e2eabfd729df.html

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #72 dnia: Lipiec 20, 2015, 10:54:45 »
Bardziej bym się cieszyła, gdyby ta zmiana wyglądu była spowodowana jakąś nową rolą. Jest ona oczywiście na plus, ale coś nowego z Dominiką by się przydało, by można było ją pooglądać w nowej odsłonie, zarówno tej dotyczącej sfery wyglądu, jak i aktorskiej. Fajnie popatrzeć na świeżą Isię, bo już dawno nie wyglądała tak dobrze, ale nie zmienia to faktu, że ja wciąż mam nadzieję na coś nowego z jej udziałem ;D

Offline Aniaaa

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #73 dnia: Lipiec 21, 2015, 00:00:11 »
"... przede mną wyzwania i dużo pracy, TYMCZASEM ... muszę podziękować wszystkim moim Fanom za Ich życzliwość, ciepłe słowa, za wspaniałe, uskrzydlające wiadomości! Wybaczcie, że nie jestem w stanie odpisać na Waszą korespondencję, ani wysłać tak ogromnej ilości autografów, o które prosicie. Pewnego dnia wymyślę coś, co pozwoli spełnić Wasze życzenia.
fot. J&RStefanowicz / stylizacje: 10DAYS Amsterdam / włosy: Kajetan Góra / Visage: Adrian Świderski

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e16080702d39411b.html

Post Merge: Lipiec 21, 2015, 00:00:56
Nareli, Dominika wystąpi w "Na dobre i na złe", ale pewnie zagra tylko epizod :(

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #74 dnia: Lipiec 23, 2015, 13:35:20 »
Rzeczywiście Dominika wygląda lepiej, zdjęcia są naprawdę super, ale ciekawa jestem jak to będzie wyglądało przed kamerami, jak będzie wyglądało w eMce. Od dłuższego czasu mam wrażenie, że Ostałowska gra strasznie sztucznie... Jakby jej się ciężko mówiło. <olaboga> Czekam na poprawę! Z utęsknieniem! :D