Autor Wątek: O wakacyjnej strefie telewidza słów kilka  (Przeczytany 45246 razy)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
Odp: O wakacyjnej strefie telewidza słów kilka
« Odpowiedź #135 dnia: Lipiec 31, 2013, 13:01:56 »
Jean dyskutować o "Kryminalnych" możemy i do końca sierpnia, a jak się ładnie Kiki poprosi to i dłużej ;D
Mi z Krymów zostało VII sezonów także z pewnością będę się tam bardzo często udzielała.  <tancze>

O "Domu" nigdy nie słyszałam, to polska produkcja? Jeżeli byliby chętni to czemu nie ;)

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #136 dnia: Lipiec 31, 2013, 13:36:26 »
Jean dyskutować o "Kryminalnych" możemy i do końca sierpnia, a jak się ładnie Kiki poprosi to i dłużej ;D

A nie mogą z tego powstać potem zwykłe tematy, w dziale serialowym? Tak z "Kryminalnych" (serial nie ma na forum tematu), jak i z "Ekipy", którego to serialu nie bardzo mam czasu oglądać teraz, ale bardziej bliżej jesieni - chciałabym...a wakacyjna strefa kibica kiedyś w końcu będzie musiała być zamknięta.  ;)

"Dom" to polski serial. Starszy - podobnie jak "Daleko od szosy" - przedstawiający losy mieszkańców kamienicy przy Złotej 25 od wyzwolenia po powstanie Solidarności i podpisanie porozumień sierpniowych. Rzecz bardzo wartościowa, ale dla niektórych może się okazać za ciężka, zwłaszcza w wakacje :P Odcinków co prawda niewiele ponad 20, ale za to każdy niemal dwugodzinny. No i bez chusteczek to raczej się nie obejdzie  <tak>

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #137 dnia: Lipiec 31, 2013, 13:42:43 »
A nie mogą z tego powstać potem zwykłe tematy, w dziale serialowym? Tak z "Kryminalnych" (serial nie ma na forum tematu), jak i z "Ekipy", którego to serialu nie bardzo mam czasu oglądać teraz, ale bardziej bliżej jesieni - chciałabym...a wakacyjna strefa kibica kiedyś w końcu będzie musiała być zamknięta.  ;)
Jak dziewczyny wrócą z wyjazdów to porozmawiamy na ten temat ;) pomysł wydaje się całkiem ciekawy bo i ja jakoś muszę "Ekipę" nadrobić, "Reginą" też miałam się zająć, ale jakoś nie było czasu :( Myślę, że te wątki, które teraz cieszą się największą popularnością po zakończeniu wakacji będą mogły być zamienione w zwykłe tematy. Ale to jak mówię musimy z dziewczynami przedyskutować tą kwestię. :)

Co do "Domu" to wydaje mi się, że tematyka i klimat nie jest mój, ale na jeden odcinek może się skuszę. :)
Więc teraz kochani musimy zadecydować czy oglądamy "Dom" czy jakiś inny serial wcześniej zaproponowany. ;)

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #138 dnia: Lipiec 31, 2013, 13:56:23 »
Jeżeli byłby dom to ja obejrzę na 100 % jeden odcinek  :D Konkretnie trzeci.
Także gdyby coś to ja mogę obejrzeć jeden, chyba, żeby mi przypadł do gustu... ::)

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #139 dnia: Lipiec 31, 2013, 14:05:56 »
Jeżeli byłby dom to ja obejrzę na 100 % jeden odcinek  :D Konkretnie trzeci.

Dlaczego akurat ten?  :D
"Dom" to jest taka saga, niemalże rodzinna. Chwile smutne i wesołe. Miłości trudne i proste. Wydarzenia polityczne to tylko tło, w końcu rzecz nie dzieje się w próżni. Miłość Andrzeja do Baśki jest ciekawa. Historia Bronka Talara - smutna.
Serial inny niż współczesna papka po prostu.

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #140 dnia: Sierpień 01, 2013, 14:59:36 »
Em no bo... Występuję tam p.Marysia Pakulnis, noo  :D
Także gdyby coś to ja na pewno jeden nie wiem jak resztą, możliwe, że się skuszę. To co napisałaś no to - opis taki dość.  ;)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #141 dnia: Sierpień 02, 2013, 13:19:46 »
To chcecie ten "Dom" oglądać od soboty, tak? ;)

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #142 dnia: Sierpień 02, 2013, 22:34:52 »
To chcecie ten "Dom" oglądać od soboty, tak? ;)

Jak dla mnie - może być! Nie dalej jak dwa dni temu przypomniałam sobie pierwszy odcinek, a dwa tygodnie temu - ostatni. Nie mieliśmy WST starszego serialu, to dlaczego nie zaryzykować właśnie z "Domem". Jeżeli Jean zaopatrzy się w chusteczki, to ja również chętnie. Mam nadzieję, że dołączy się więcej osób a nie tylko my dwie tu będziemy <slucha>

Mam również nadzieję, że pozostałe wątki będą jeszcze troszkę dostępne, bo mam jeszcze ochotę skończyć "Ekipę" i chętnie zabrałabym się za "The good wife". Zobaczymy jak się sprawa rozwinie.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #143 dnia: Sierpień 02, 2013, 22:45:38 »
Zatem od 3 do 10 sierpnia szczególną uwagę zwrócimy na serial "Dom"  <mruga>

Mam również nadzieję, że pozostałe wątki będą jeszcze troszkę dostępne, bo mam jeszcze ochotę skończyć "Ekipę" i chętnie zabrałabym się za "The good wife". Zobaczymy jak się sprawa rozwinie.
Oczywiście, pozostałe wątki będą dostępne jeszcze przez dłuższy czas. Nadal myślimy jaki będzie ich los po zakończeniu sezonu wakacyjnego, lecz z pewnością ani wątki, ani posty nigdzie nie znikną.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #144 dnia: Sierpień 23, 2013, 08:44:33 »
Jak dobrze, że strefa nie znika więc będzie można oglądać cały czas ;) Można by było później zmienić nazwę na Jesienna strefa telewidza :P Że tak offtopem zalecę ;)

A najlepiej na całoroczną strefę telewidza  <rumieniec> Ja też proszę, też nie wyrabiam  <rumieniec> Jednak jesień daje więcej możliwości, w moim przypadku. A później seriale mogłyby zastąpić filmy...np. polskie stare komedie    <zawstydzony>

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #145 dnia: Sierpień 23, 2013, 08:47:24 »
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #146 dnia: Sierpień 23, 2013, 09:27:27 »
Czytałam, ale chodziło mi teraz o to, że wszystko może być w jednym i tym samym  miejscu. W żadnym razie nie chodziło mi o to, że wpadam teraz na ten pomysł ;)

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #147 dnia: Sierpień 23, 2013, 09:35:15 »
No tak! Mnie też o to samo chodziło ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #148 dnia: Wrzesień 08, 2013, 23:39:49 »
Rozwiewając Wasze wątpliwości... To, że seanse WST dobiegły końca i nie rozpoczynamy przygody z kolejnymi serialami, nie oznacza, że nie możemy dyskutować w istniejących już tematach. Wręcz przeciwnie! Wszelkie konwersacje, jak zwykle, mile widziane! :)
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #149 dnia: Lipiec 01, 2014, 22:28:00 »
Może jednak wskrzesimy WST z jakimiś innymi niż dotychczas, serialami? ;)