Autor Wątek: O wakacyjnej strefie telewidza słów kilka  (Przeczytany 45321 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
Odp: O wakacyjnej strefie telewidza słów kilka
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwiec 10, 2013, 16:42:00 »
Lubię Żmudę-Trzebiatowską (Kotenieniek <haha>), także z doskoku mogę coś obejrzeć. <usmiech> Padła tutaj propozycja oglądania również Pierwszej miłości, ale trzeba by dogadać się co do odcinków, które wpiszemy w harmonogram. ;)
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwiec 10, 2013, 16:43:35 »
Jeżeli chodzi o PM, to ja bym tylko załapała się na odcinki z Anetą i Markiem i najwyżej z Anetą i Janem. :D

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwiec 10, 2013, 16:51:54 »
O! To już jesteśmy we dwie :)

PS I jeszcze "Szpilki na Giewoncie"!
Chyba nie uda mi się w tym roku pojechać w góry, więc będę miała namiastkę :P

PS 2 Magdę M to też sobie mogę oglądać w czerwcu (a widziałam, że była taka propozycja ;) )
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 11, 2013, 09:59:17 wysłana przez Maleńka »
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline użytkowniknn

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwiec 13, 2013, 17:15:53 »
Max 15 odcinkowe seriale zagraniczne wchodzą w grę?

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwiec 13, 2013, 17:16:41 »
Oczywiście. Masz jakieś propozycje? <usmiech>

Offline użytkowniknn

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwiec 13, 2013, 22:24:27 »
"Gra o Tron" albo "Downton Abbey".

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwiec 13, 2013, 22:38:46 »

No to się El ucieszy :D
Wolałabym ten drugi, bo ten pierwszy mi chwilowo bokiem wyszedł z powodu totalnego braku sprawiedliwości :P, ale pewnie ani tyle nie jest on popularny...a ja bym go może w końcu obejrzała.
Jeśli te seriale to pewnie "Med man" też jest w rejonach zainteresowania? Ale to już ma sześc sezonów, po 13 odcinków każdy.

Offline mindreader

• Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwiec 13, 2013, 22:42:04 »
Zbieram się do "Downton Abbey" od dłuższego czasu. Zbieram się, zbieram i zebrać się nie mogę :) Chciałabym, nie ukrywam, więc może jeśli się zdecydujecie oglądać, to będę miała motywację :D

Offline użytkowniknn

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwiec 13, 2013, 22:44:28 »
Jak dla mnie obojętnie które sezony

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwiec 13, 2013, 22:50:09 »
Za namową Klaudii przyszłam zaproponować serial "Ekipa". Nie jest to bardzo popularny serial, niewiele osób pewnie oglądało. Serial liczy 14 odcinków. Warto zobaczyć ze względu na grę aktorską, bo obsada jest naprawdę dobra. Jedyne co może odstraszać, to fakt, iż jest to serial o polityce

Popieram to bardzo dobry serial. Wręcz go swego czasu pożerałam w całości. Świetna obsada i gra aktorska. Ta cała polityka przedstawiona w bardzo przystępny sposób. A i poszczególne prywatne wątki ciekawie poprowadzone. :)
Jeden z lepszych polskich współczesnych seriali. :)

Offline użytkowniknn

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwiec 13, 2013, 23:52:13 »
Świetny i mega przystojny Dorociński i polska Sofie Marceu-ja się piszę.Po za tym zakończenie serialu przypomina jedno bardzo ważne wydarzenia z przed kilku ostatnich lat w naszym kraju.

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #56 dnia: Czerwiec 14, 2013, 14:05:06 »

No to się El ucieszy :D
Wolałabym ten drugi, bo ten pierwszy mi chwilowo bokiem wyszedł z powodu totalnego braku sprawiedliwości :P, ale pewnie ani tyle nie jest on popularny...a ja bym go może w końcu obejrzała.
Jeśli te seriale to pewnie "Med man" też jest w rejonach zainteresowania? Ale to już ma sześc sezonów, po 13 odcinków każdy.

No pewnie, że się bardzo cieszę <szczerzy_sie>

I popieram Jean w kwestii wyboru serialu. Może akurat z innych powodów ( ;D), ale myślę, że jak na wakacyjną porę, to "Downton Abbey" będzie odpowiedniejsze. To trochę lżejszy serial.

A co do liczby sezonów - według mnie może być serial i wielosezonowy, a oglądać można pierwszy, jako coś w rodzaju kilku, kilkunastu odcinkowego trailera, który ewentualnie mógłby zachęcić (albo przeciwnie - zniechęcić <jezyk>) do oglądania kolejnych w dowolnie wybranym czasie (czy to dalszej części wakacji, czy w roku szkolnym).

Skoro trochę sypnęło propozycji, to i ja mam jeszcze jedną. Chyba dla znających moje upodobania serialowe nie będzie zaskoczeniem <szczerzy_sie>, chodzi o "The good wife", czyli "Żona idealna".

I znów popieram Jean - warto też zwrócić uwagę na "Mad Men". Co prawda obiecałam sobie kontynuację od trzeciego sezonu w wakacje (z braku czasu musiałam zrobić przerwę), ale mogłabym powtórkę zrobić z pierwszego <usmiech>

Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Czekolada

• MAMY JUŻ NASZĄ KRUSZYNKĘ! KUBUŚ :)
  • Aneta&Marek
« Odpowiedź #57 dnia: Czerwiec 17, 2013, 22:17:33 »

Za namową Klaudii przyszłam zaproponować serial "Ekipa". Nie jest to bardzo popularny serial, niewiele osób pewnie oglądało. Serial liczy 14 odcinków. Warto zobaczyć ze względu na grę aktorską, bo obsada jest naprawdę dobra. Jedyne co może odstraszać, to fakt, iż jest to serial o polityce

Popieram! Genialny serial stworzony przez Agnieszkę Holland i na dodatek Kasia Gniewkowska w jednej z ról i to z Jackiem Mikołajczakiem ?
Cały czas zastanawiam się jak to możliwe, że scenarzyści przewidzieli coś co wydarzy się naprawdę chyba rok później. I brawa za poruszenie takiego tematu jak polityka.

A wybór serialu zagranicznego zostawiam wam, bo jaki tytuł nie zostałby wybrany to i tak go obejrzę <mruga>
Odliczam dni do naszego Wielkiego Dnia :*

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #58 dnia: Czerwiec 17, 2013, 22:24:16 »
Skoro Magdę M przenieśliśmy na wakacje, odpowiada Wam, żeby Regina była w przyszłym tygodniu? Znajdą się ludzie, którzy wtedy ze mną pooglądają? ;)

Offline Czekolada

• MAMY JUŻ NASZĄ KRUSZYNKĘ! KUBUŚ :)
  • Aneta&Marek
« Odpowiedź #59 dnia: Czerwiec 17, 2013, 22:27:39 »
Skoro Magdę M przenieśliśmy na wakacje, odpowiada Wam, żeby Regina była w przyszłym tygodniu? Znajdą się ludzie, którzy wtedy ze mną pooglądają? ;)

Ja nigdy nie oglądałam tego serialu to się pewnie skuszę, ale nie obiecuję...
Odliczam dni do naszego Wielkiego Dnia :*