Autor Wątek: Quiz serialowy  (Przeczytany 45018 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
Odp: Quiz serialowy
« Odpowiedź #195 dnia: Sierpień 19, 2013, 11:35:51 »
Jaki on romantyczny był <szczerzy_sie>

"Czterdziestolatek"

W jednym z odcinków Jagoda nie wraca do domu zaraz po lekcjach. Karwowscy szukają jej w różnych miejscach. Stefan jedzie do Domu Kultury na próbę zespołu muzycznego. Liczy, że tam ją znajdzie. Pytanie jest następujące: "Jaki utwór właśnie ćwiczył zespół?"

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #196 dnia: Sierpień 19, 2013, 13:31:07 »
Jaki on romantyczny był <szczerzy_sie>

"Czterdziestolatek"

W jednym z odcinków Jagoda nie wraca do domu zaraz po lekcjach. Karwowscy szukają jej w różnych miejscach. Stefan jedzie do Domu Kultury na próbę zespołu muzycznego. Liczy, że tam ją znajdzie. Pytanie jest następujące: "Jaki utwór właśnie ćwiczył zespół?"
Kurde..... powiem tak - jak ktoś na to odpowie, to jest super-hiper-master-of-universum. Kiedyś szukałem tego po fragmentach słów (jakie udało mi się wyłuskać z tego śpiewu) i lipa, nie znalazłem.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #197 dnia: Sierpień 20, 2013, 12:20:53 »
To jest "Tango retro" Wojciecha Młynarskiego, a właściwie refren ;D

"Słodkie tango retro,
Serc niewieścich wstrząs,
Co damskim porkom i męskim getrom,
Tak posuwisty nadaje pląs.
Słodkie tango retro,
Umiar, wdzięk i styl,
Którego żadne mody nie zetrą,
To tango retro, o-le! Czar minionych chwil."

<muza>
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #198 dnia: Sierpień 20, 2013, 13:48:44 »
Jesteś wielka..... :o
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #199 dnia: Sierpień 20, 2013, 13:56:25 »
Po wypowiedzi Mintka już wiadomo, że Twoja odpowiedź El jest prawidłowa <brawo>

Tekst może śpiewany jest niewyraźnie, ale to co kluczowe, czyli: "Słodkie tango retro" jak dla mnie słychać bardzo dobrze. Swoją drogą rewelacyjna scena. Uwielbiam to ich przeciąganie: "Słooooooooodkieeeeeeeeee taaaaaaangoooooo reeeeeeeeetro" <krzykacz> I ten dźwięk mandolin do tego... <haha>

Twoja kolej El <tak>

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #200 dnia: Sierpień 21, 2013, 17:37:33 »
Melodię pamiętałam, ale z tekstem było trudniej ;D
Początek refrenu miałam na końcu języka (nie wiem dlaczego "śpiewało" mi się "serce - najgorętsze..." <haha>) Potem wpadłam na pomysł, aby próbować skojarzyć osobę, która jako pierwsza mogła to śpiewać i wtedy poszło znacznie łatwiej - przypomniały mi się słowa no i tytuł ;D

Moja zagadka: Wymień co najmniej 4 piosenki/pieśni, które usłyszeć możemy w serialu "Czterej pancerni i pies" ;D
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #201 dnia: Sierpień 21, 2013, 18:13:59 »
"Piosenka radiotelegrafistki"  <serduszko>, "Rozkwitały pąki białych róż", cudowna "Oka" oraz oczywiście tytułowa "Ballada o pancernych" :)

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #202 dnia: Sierpień 21, 2013, 19:01:16 »
Pięknie! A dla mnie 3 muzyczne numery jeden to (+ "Deszcze...") <szczerzy_sie>:

"Moja najmilejsza"

Czterej pancerni - Moja najmilejsza

Jeden z komentarzy:
"Tak sobie myślę, że gdyby w dzisiejszych czasach jakiś mężczyzna powiedział do mnie "Moja najmilejsza", to chyba omdlałabym mu u stóp"

... i ja też ;D

"7 Kompania"

Czterej pancerni i pies - pieśń kompanii [HQ]

Tu fragment serialu, ale warto posłuchać tej piosenki w wersji Edmunda Fettinga (to on śpiewa czołówkę "Deszcze niespokojne") - cudny głos <serduszko>

No i jeszcze piękna Pola Raksa, czyli Aganiok o pancerniakach ;D

Marusia śpiewa o czterech pancernych

Ech! Nie ma to jak słowiańska dusza... i akordeon <serce>

Justek zadajesz kolejną zagadkę! <usmiech>
Andrzej Sapkowski

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #203 dnia: Sierpień 21, 2013, 19:08:43 »
Melodia "7 kompanii" też chodziła mi po głowie, ale tytuł jakoś wypadł :)

Jakie robocze tytuły miały seriale: "Lekarze", "Czas honoru" oraz "Magda M." (tutaj możliwości jest parę, wystarczy podać jedną)?

Offline Justyś

• Diabełek :-)
  • Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #204 dnia: Sierpień 23, 2013, 17:16:37 »
Melodia "7 kompanii" też chodziła mi po głowie, ale tytuł jakoś wypadł :)

Jakie robocze tytuły miały seriale: "Lekarze", "Czas honoru" oraz "Magda M." (tutaj możliwości jest parę, wystarczy podać jedną)?

"Szpital Alicji" - "Lekarze"
"Cichociemni" - "Czas Honoru"
a informacja o roboczym tytule "Magdy M." jest zapewne w książce "Świat..."  ;D której nie mam, a domyślam się, że tytuł mógł zawierać brazylijski akcent, bo przecież nasza Magda miała być początkowo Pauliną, a Piotr instruktorem Samby ;-)
"Najgorsza rzecz w życiu kobiety to czekanie, aż mężczyzna rozumu nabierze" - Lucy, "Ranczo"

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #205 dnia: Sierpień 26, 2013, 20:13:05 »
2/3 odpowiedzi oczywiście poprawne, ale nie mogę jej zaliczyć :) Podpowiem za to, że jeden z roboczych tytułów został odrzucony, gdyż kojarzył się z pewnym zagranicznym serialem, którego główni bohaterowie to Phoebe, Monica, Chandler, Joey, Ross i Rachel :D A drugi to "... na życie" gdzie w miejsce kropek należy wstawić pewien termin kojarzący się nam z prawem, konkretnie z kodeksem prawnym :)

Offline Xr

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #206 dnia: Sierpień 26, 2013, 20:38:19 »
No to może ja zgadnę:
1.Przyjaciele?
2.Paragraf?

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #207 dnia: Sierpień 26, 2013, 20:46:45 »
Pierwsza odpowiedź błędna - tytuł jedynie kojarzył się z serialem "Przyjaciele", gdyż brzmiał "Nieprzyjaciele". Za to drugi strzał prawidłowy, jeden z roboczych tytułów brzmiał "Paragraf na życie". Jeszcze jedna propozycja brzmiała zaś "Dwoje na wokandzie" :)

Zadecydujcie więc kto zada pytanie: Justyś czy Xr, w końcu obydwoje odpowiedzieliście częściowo dobrze :) Dlatego jak ktoś z Was ma pomysł na pytanie- zadawajcie.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #208 dnia: Wrzesień 06, 2013, 19:02:05 »
Który z serialowych bohaterów powiedział: "Coś mi się wydaje, że to nasze życie takie będzie: bez butów i bez sensu"?

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #209 dnia: Wrzesień 07, 2013, 08:58:14 »
Nie wiem czy dobrze kojarzę scenę, ale wydaje mi się, że to był Janek Markiewicz ;) oczywiście w serialu "Czas honoru"