Autor Wątek: W poprzednim odcinku  (Przeczytany 66905 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alden

• HaPi
Odp: W poprzednim odcinku
« Odpowiedź #45 dnia: Maj 15, 2013, 22:59:59 »
Ten odcinek to co to miało być? Pokazanie światu, że Hana to męczennica? Może ją jeszcze świętą ogłosić? bo przecież och ech ja biedna straciłam dziecko, odtrącam faceta, a pacjentka chce innego lekarza...Ludzie kochani...pacjent ma prawo do wyboru lekarza nie chce Hany tylko Wójcika to przyjmij to kobieto do wiadomości i zaakceptuj, a nie fosz się na cały świat. Podobało mi się jak Tretter ją ustawił - zrobił to delikatnie, uprzejmie, ale stanowczo. Plus dla Piotra bo powiedział co czuje i pokazał wolę walki o nią, szkoda tylko, że Hana go zlewa (ale tak robią prawie wszystkie kobiety, pisałem niedawno w innym temacie kiedy istnieje przyjaźń damsko-męska i przykład Hany dobitnie to potwierdza)
Kłótnie Witka i Leny - durnawe, chociaż dobrze, że oboje zaczynają się ogarniać. Plus za LiL, Wójcika (to najlepszy akcent odcinka, Wójcik przypomina to stare dobre NDiNZ...), Piotra, Wiki i Falkowicza. Minus za Hanę, brak Niny i Sambora Oli i Konicy.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #46 dnia: Maj 16, 2013, 07:09:02 »
Hana zachowuje się dziecinnie to fakt. Śmieszyło mnie to umówienie się na randkę przy Piotrze by mu zrobić na złość. Widać, że go kocha, choć temu zaprzecza... A z akcją z pacjentką (18letnią ha ha - no jasne, mogli dobrać inną aktorkę, a nie tą kaczkowatą, cóż... ) to miała rację. Jak miała niby zareagować na propozycję pacjentki, by przy zabiegu spróbowała usunąć ciążę bo przecież wszystko się może zdarzyć, a ta jej jeszcze za to zapłaci. Szczyt bezczelności, pomijając poronienie Hany to i tak miała prawo się wkurzyć.
A reszta odcinka? Jakoś mało mnie interesowała.
Choć na kłócących się Lenę i Latoszka to już patrzeć nie można.
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #47 dnia: Maj 16, 2013, 11:37:47 »
Dobór do obsady seriali, naprawdę potrafi skutecznie widza zniechęcić do ich oglądania. <flaga>
Widok młodszej Bohosiewicz w Ndinz w roli 18-latki "bezcenny", nie dość, że to kolejna "gwiazdka" bez dyplomu jakiejkolwiek uczelni aktorskiej, to jeszcze mnie ta pani przypomina z wyglądu pingwina, chociaż duże podobieństwo do kaczkowatych też u niej można zauważyć...
Niestety, ze streszczeń i wywiadu z tą filmową "gwiazdą" wynika, że zagości tu na dłużej. >:(
Wyznanie miłości Hanie przez Piotra, to mnie akurat "zmroziło", pewnie narażę się fanom H&P, ale jakoś nie widzę między nimi jakiejkolwiek "chemii", to było dość sztucznie zagrane przez P.Bukowskiego.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #48 dnia: Maj 16, 2013, 21:49:39 »
Hana po raz kolejny pokazała, że jest niezrównoważona. Ja myślałam, że ta cecha należy do Jamesa, no ale cóż jak widać jest inaczej. Kompletnie jej nie rozumiem.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #49 dnia: Maj 26, 2013, 18:53:52 »
Teraz spokojnie mogę powrócić do oglądania, nadrobiłam już wszystkie odcinki jakie miałam zaległe i muszę przyznać, że strasznie nie podoba mi się to co się dzieje u Latoszków. Co ten Witek w ogóle wyprawia? Na pocieszenie seks z Agatą? No bez przesady! Ale wiedziałam, że to się tak skończy, że ten pocałunek to był tylko taki wstęp, że niedługo wydarzy się coś więcej i proszę bardzo nie myliłam się. Owszem nie mogę powiedzieć, że to wszystko wina Agaty, bo wina leży pośrodku, ale jednak skoro Witek zawiódł to ona powinna powiedzieć 'Stop' to ona powinna wytyczyć granicę, a jednak tego nie zrobiła, a szkoda. Zarówno ona jak i Witek bardzo dużo stracili w moich oczach. Niedługo Lena o wszystkim się dowie i taki piękny związek rozsypie się w drobny mak, a przecież tyle już razem przeszli, tyle dostali od życia w kość i teraz przez głupotę Witka i Agaty, to wszystko poszło ... na spacer!

Hana i Piotr, no cóż nie rozumiem zachowania Goldberg, naprawdę! Facet wyznaje jej miłość, może nie była to scena ściskająca za serce, ale ok nie od dziś wiadomo, że Gawryło nie jest wylewny w tych sprawach, a ona później mówi, że go nie kocha, chociaż tak naprawdę wciąż o nim myśli i nie może, że tak powiem się od niego uwolnić. Niepotrzebnie uniosła się dumą, ot co!

Podoba mi się za to Wiki z Falkowiczem. Wiedziałam, że coś się między nimi kroi i w Lesznie wszystko wyjdzie na jaw! <haha> Może nie wszystko potoczyło się tam tak jak chciałam, no ale cóż teraz jeszcze z większą niecierpliwością będę czekała na kolejne odcinki. Natomiast jeżeli chodzi o samo zachowanie Falkowicza, to kurde po jaką cholerę daje matce Wiki leki, o których ma nie mówić córce? Bez przesady, kto jak kto ale Wiki powinna o wszystkich jego działaniach wiedzieć, jej matka nie jest jakimś królikiem doświadczalnym!

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #50 dnia: Maj 27, 2013, 12:32:23 »
Owszem nie mogę powiedzieć, że to wszystko wina Agaty, bo wina leży pośrodku, ale jednak skoro Witek zawiódł to ona powinna powiedzieć 'Stop' to ona powinna wytyczyć granicę, a jednak tego nie zrobiła, a szkoda. Zarówno ona jak i Witek bardzo dużo stracili w moich oczach.

Ona nie mogła wytyczyć granic, bo była pod wpływem emocji - załamana, roztrzęsiona, zrozpaczona. W takim stanie trzeźwo się nie myśli (nawet w zabójstwie w afekcie emocje są okolicznością łagodzącą). W przeciwieństwie do Witka, który miał ją "tylko" pocieszyć. Akurat wybrał najgorszy z możliwych sposobów. To się nazywa wykorzystanie sytuacji. Dodatkowo obciąża go fakt, że nic sobie nie robi z wyboru tego sposobu. Podobno tłumaczyć będzie żonie, że

Spoiler
seks z Woźnicką nie miał dla niego żadnego znaczenia, bo chciał tylko pocieszyć koleżankę załamaną nagłą wizytą byłego męża,

No tak, takie bara-bara to przecież nic takiego ::)
Dla Leny i Agaty też?

Drań, łajdak, cham i tyle.
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #51 dnia: Maj 27, 2013, 12:40:21 »
Zgadzam się... Co to w ogóle za wytłumaczenie jest? Śmiech na sali... Pocieszyć można przytuleniem, okazać wsparcie, a nie od razu wpadać komuś między nogi. To nie jest pocieszenie, jemu się chyba mylą pojęcia.
Ale oczywiście Agata teraz wyjdzie na ździrę, która przespała się z biednym Latoszkiem, który chciał ją tylko pocieszyć, no i jeszcze skrzywdziła przy tym Lenę.
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #52 dnia: Maj 27, 2013, 12:48:40 »
Pocieszyć można przytuleniem, okazać wsparcie, a nie od razu wpadać komuś między nogi. To nie jest pocieszenie, jemu się chyba mylą pojęcia.

Dokładnie. Bardzo "po przyjacielsku" ją pocieszał <histeryk>
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #53 dnia: Maj 27, 2013, 12:54:54 »
Zgadzam się... Co to w ogóle za wytłumaczenie jest? Śmiech na sali... Pocieszyć można przytuleniem, okazać wsparcie, a nie od razu wpadać komuś między nogi. To nie jest pocieszenie, jemu się chyba mylą pojęcia.
Ale oczywiście Agata teraz wyjdzie na ździrę, która przespała się z biednym Latoszkiem, który chciał ją tylko pocieszyć, no i jeszcze skrzywdziła przy tym Lenę.
Dziwię się Wam, że się dziwicie. "Przyjacielsko-pocieszycielski seks" to przecież w serialach norma...
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #54 dnia: Maj 27, 2013, 17:04:19 »
Halo, halo przepraszam bardzo kto był trzeźwy itd? Witek. Agata była załamana wizytą Pawła więc dla niej mogło to w takiej chwili nie mieć znaczenia. Ale Latoszek jako trzeźwy powinien porozmawiać, przytulić, ale nie hop do łóżka. Jego tłumaczenie względem Leny kretyńskie. Z 2 jednak strony pamiętajmy, że to Lena go ciągle odtrącała to jest, że tak ujmę okoliczność łagodząca.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #55 dnia: Maj 31, 2013, 17:06:05 »
Nie ma okoliczności łagodzącej dla zdrady. Albo się z kimś jest i liczy się tylko ta druga osoba, albo się z nią nie jest. Razem na dobre i złe, a nie - kobieta odtrąca, to można wskoczyć między nogi innej.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #56 dnia: Maj 31, 2013, 21:00:20 »
Z 2 jednak strony pamiętajmy, że to Lena go ciągle odtrącała to jest, że tak ujmę okoliczność łagodząca.
Alden, to nie jest powód, żeby od razu zdradzać. Lena po stracie piersi nie czuje się wartościową kobietą i może dlatego odtrącała Witka? A on później nie chciał jej rozumieć, bardziej interesował się Agatą, nawet widać to było w sposobie jaki na nią patrzył.

Jego tłumaczenie Lenie tego wszystkiego będzie okropne! To już będzie cios poniżej pasa. Seksem nie pociesza się drugiej osoby, tylko tak jak napisała Maleńka, można przytulić, porozmawiać a nie iść do łóżka.

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #57 dnia: Maj 31, 2013, 21:46:19 »
A Lena jak zdradziła Witka i przespała się z Edwardsem to wszystko było ładnie, ślicznie, cacy i ok ?

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #58 dnia: Maj 31, 2013, 22:20:24 »
Dobra, nie wiem, nie śledzę na bieżąco, byli wtedy małżeństwem? Nie? Zresztą, jakie to ma znaczenie. Nie ma wytłumaczenia dla zdrady to raz. A dwa - co to za rozumowanie - jeśli ona mnie zdradziła to mi też wolno? Oko za oko. Ręce opadają.

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #59 dnia: Maj 31, 2013, 22:29:29 »
Tak byli małżeństwem niby bo ślub okazał się nieważny. Wtedy byli powiedzmy raczej w związku, a więc zdradzać nie wolno, a Lena poszukała sobie w Edwardsie pocieszyciela. Najlepszy był wtedy tekst Leny "A jak będę stara pomarszczona i brzydka też bd mnie kochał?" Edwards jej odp "Tak" tylko, że zapomniał o jednym: wtedy to on już dawno będzie w niebie...