Pomyślałam sobie, że może całkiem ciekawie byłoby porozmawiać o naszych wymarzonych miejscach, które koniecznie chcielibyśmy zobaczyć i oczywiście także o tych, które już widzieliśmy; podzielić się wrażeniami kulturowymi, przyrodniczymi, ale również czysto "technicznymi" jak np. przelot, dojazd.
Jeśli o mnie chodzi, to bardzo mile wspominam m.in. Chorwację. Naprawdę nie mogłam nie pokochać tego miejsca, gdzie nad głową podziwiałam skaliste, nagie góry, a pod stopami czyste niebieskie morze. Widoki (szczególnie zachody słońca i noc) są niesamowite i do dzisiaj bardzo lubię oglądać je na zdjęciach, których zrobiłam mnóstwo...
Chorwaci są bardzo sympatyczni i radośni, zawsze służyli mi pomocą i częstowali swoimi pysznymi owocami.

Zwiedziłam kilka pięknych miejsc (np. miasto Dubrovnik, wyspę Korculę i Hvar, Jeziora Plitwickie) i wszystkie były z pewnością warte zobaczenia. Miasta chorwackie są zupełnie inne od naszych, szczególnie ujęły mnie kamienne, wąskie uliczki - mają niewątpliwy urok.
Jedynym minusem była dla mnie, może to wydawać się śmieszne - w końcu to ciepły kraj - temperatura. Było naprawdę gorąco, nocą robiło się minimalnie chłodniej, ale i tak było duszno. Skutkiem było wieczne niewyspanie, ale kto by się tym przejmował i dotkliwie to odczuwał, kiedy wkoło jest tak radośnie!

Aktualnie poluję na jakieś tanie bilety lotnicze (nigdy nie leciałam jeszcze samolotem), bo wiem, że można je kupić nawet za kilka, kilkanaście złotych... Jest mi obojętne gdzie, ponieważ uważam, że każde miejsce jest warte zobaczenia. Mam oczywiście kilka swoich wymarzonych podróży (np. Nowa Zelandia, Liverpool, Skandynawia, Wenecja...).
A jak jest z Wami? Odwiedziliście jakieś ciekawe miejsca w Polsce lub za granicą? A może macie coś w planach?