Autor Wątek: Prawo jazdy  (Przeczytany 92748 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Fanta

• Użytkownik
  • **
  • Cuando me enamoro <3
Odp: Prawo jazdy
« Odpowiedź #75 dnia: Lipiec 16, 2012, 15:35:31 »
W sobotę miałam 7 jazdę.. I normalnie za każdym razem czuje się jak wróżka. Wiem kiedy pójdzie mi beznadziejnie.. Staram się nad tym zapanować no ale nie daje rady. A najgorsze jest zawracanie. Kiedy Marcin Mówi "Ania zjedź w zatoczkę i zawróć z wykorzystaniem biegu wstecznego" czuje drżenie całego ciała.. I am tak samo jak Kiki.. W teorii wszystko rozumiem ale kiedy przychodzi do praktyk nie potrafię tego wykorzystać.. Masakra!
'- Jestem w Tobie coraz bardziej zakochany
- Ja w Tobie też
- Dlaczego?
- Bo kiedy się zakocham, czas staje w miejscu'

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #76 dnia: Lipiec 18, 2012, 15:11:29 »
Jeeeeeeeeej, a ja się dowiedziałam, że dopiero 24 lipca zdaję egzamin teoretyczny, załamałam się, chciałam jeszcze zdać to w tym tygodniu, żeby przez wyjściem na pielgrzymkę (tj. 2 sierpnia) podejść i spróbować zdać a tu lipa, znowu będę miała miesiąc przerwy.  smilie_girl_238
Ale dzisiaj miałam ostatnią jazdę z nowym instruktorem i było super! Jeszcze śmieszniej, jeszcze bardziej na luzie niżeli u poprzedniego. Mam nadzieję, że jak wrócę to jeszcze będzie (bo na razie jest w zastępstwie) i że przygotuje mnie do egzaminu, bo facet jest naprawdę niesamowity! Ile ja się dzisiaj ciekawych rzeczy dowiedziałam, gdzie można jeździć tak, a gdzie inaczej, gdzie wolno skręcać jak nie ma znaków, a gdzie niekoniecznie, ogólnie było suuuuuuuuuuper!  smilie_girl_308

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #77 dnia: Lipiec 18, 2012, 17:27:20 »
A ja przeżyłam dzisiejszą jazdę! I instruktor też! ;D
Chyba nawet dobrze mi szło, skoro powiedział, że jak się będę u pana S. umawiać na kolejną jazdę, to mam powiedzieć, że już wyruszamy do Kalisza. Ach, otrzymałam też komplement - jestem dobrym kierowcą.
Jak na trzecią i czwartą godzinę jazdy oczywiście :th_girl_haha:
Sama z własnej nieprzymuszonej woli zmieniałam biegi, spoglądałam na znaki i skręcałam bez problemu w takich miejscach, które ostatnio mnie przerażały. Jakiś postęp jest, możecie być ze mnie dumni. Potknięcia były, to jasne, ale zdecydowanie mniejsze.

Zapomniałam dodać - tego instruktora, jak na razie, lubię najbardziej. ;D
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #78 dnia: Lipiec 18, 2012, 18:48:12 »
Kiki, ja jestem z Ciebie baaaardzo dumna!  smilie_girl_308 Pamiętam moją czwartą jazdę i jak cały czas instruktor mówił, żebym nie patrzyła na skrzynię zmiany biegów, a ja dalej robiłam swoje  :th_girl_haha: ale to nie moja wina, że jest ona taka śliczna, taka malutka.  :laie_67: A teraz już lajcikowo zmieniam biegi, tylko strasznie nie lubię zmieniać na trójkę, jak zaraz wiem, że przed skrzyżowaniem czy rondem muszę wrzucić dwójkę - bezsensu. No ale jak mówi R. uczymy się redukcji biegów.  :th_girl_haha:

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #79 dnia: Lipiec 25, 2012, 15:09:54 »
Mnie bardzo kręci to, że już w przyszłym roku będę mogła iść na kurs. Co prawda nie przewiduję jakichś spektakularnych sukcesów, zwłaszcza jak zmienią przepisy :D ale chcę spróbować, bo podoba mi się prowadzenie samochodu. Kiedy tata przygotowywał trochę brata do egzaminu, też dawał mi poprowadzić i wtedy radziłam sobie lepiej niż M., a on zdał za pierwszym razem. Jednak zdaję sobie sprawę z tego, że to może być tak jak z tym chwaleniem dnia przed zachodem słońca.  :th_girl_haha: Niemniej jednak zacieram już rączki na myśl, że będę mogła spróbować swoich sił na tym polu.

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #80 dnia: Lipiec 25, 2012, 22:17:50 »
Oj, wiem co czujesz. Też nie mogłam się doczekać, tym bardziej, że czekał na mnie samochód - co prawda starszy ode mnie, ale dawał radę.  :th_girl_haha:  Najważniejsze, że wsiadasz, jedziesz, nikogo się nie prosisz o podwózkę, zimny łokieć, wiatr we włosach, muzyczka na full - to jest to! smilie_girl_101 Tak swoją drogą to uwielbiam kiedy o 2 w nocy budzi mnie fantastyczna muzyka wydobywająca się "skądś" -  o tym, że to tuningowana fura dowiaduje się za jakiś czas, kiedy już dojedzie pod mój balkon. Cwaniaczki...  smilie_girl_30 Mnie prawko bardzo się przydało chociażby ze względu na częstotliwość z jaką jeżdżą autobusy miejskie w Stcach. Porażka. Co 40 minut i to w godzinach szczytu, później co 1-1,5... Jak jadą to wszystkie naraz, co 5 minut, a później nic. Aż się wychodzić z domu odechciewa, a że mieszkam na osiedlu "za rzeką" to już w ogóle... :th_0girl_hysteric: Prawo jazdy to fantastyczna rzecz. W tym roku stuknęło mi dwa lata, a egzamin pamiętam jakby to było wczoraj. Najgorsze było to jak w drodze powrotnej płakałam, ale nie ze szczęścia, a dlatego, że to już koniec kursu. smilie_girl_101
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #81 dnia: Lipiec 26, 2012, 09:43:45 »
Pamiętam moją czwartą jazdę i jak cały czas instruktor mówił, żebym nie patrzyła na skrzynię zmiany biegów, a ja dalej robiłam swoje  :th_girl_haha: ale to nie moja wina, że jest ona taka śliczna, taka malutka.  :laie_67:
Hahaha, mój pan Czarek zawsze sie ze mnie śmiał, bo ja w pewnym okresie notorycznie chwytałam za tę skrzynię i coś chciałam majstrować, tak jakoś sama ręka szła mi na skrzynię, nawet jak mi akurat nie była potrzebna. Pan Czarek do mnie mówił wtedy: "Zostaw tę skrzynię. Co Ty ją tak maltretujesz? Ja ci chyba na gwiazdkę kupię taką skrzynię biegów. Usiądziesz wtedy przed telewizorem i tak będziesz sobie zmieniać te biegi i chwytać tę skrzynie, to może w samochodzie będziesz mieć już dość, co? ;D "

Kiki - brawo, też jestem z Ciebie dumna! :D

A ja kilka dni temu jechałam przez jakiś czas za policją i tak strasznie dziwnie się przez to czułam, jakby mnie obserwowali. Tymbardziej jak stałam na skrzyżowaniu na czerwonym i tata mi uświadomił, że bezczelnie jadę cały czas za nimi bez włączonych świateł  ;D
Dobrze, że było jasno, to się najwidoczniej nie skapnęli. Ale ja kiedyś na bank dostanę mandat za brak włączonych świateł. Już nawet sprawdziłam jaka kara mnie czeka - do 200 zł i 2 pkt karne, chociaż jakby mnie złapali za to pierwszy raz to może skończyłoby się na upomnieniu? Jakby co, będę na to liczyć :D

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #82 dnia: Lipiec 26, 2012, 09:59:26 »
Powiem, że jak czytam Wasze wypowiedzi w kwestii prowadzenia samochodów, to normalnie boję się z domu wychodzić...
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #83 dnia: Lipiec 26, 2012, 11:41:41 »
Powiem, że jak czytam Wasze wypowiedzi w kwestii prowadzenia samochodów, to normalnie boję się z domu wychodzić...
Dlaczego? :P Rozwiń swoją wypowiedź, bo teraz pewnie większość osób może czuć się urażonych, a nawet nie wiadomo z jakiego powodu.

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #84 dnia: Lipiec 26, 2012, 11:54:30 »
No jak - jedna nie umie biegów zmieniać, inna jeździ bez świateł, jeszcze inna na luz nie umie wrzucać.... Normalnie koszmar.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #85 dnia: Lipiec 26, 2012, 12:08:22 »
Mintku, ale dziewczyny opisują tutaj głównie NAUKĘ swoją, nie jej efekty. Nie twierdzę, że Ty może nie byłeś pod tym względem lepszy, miałeś jakiś dar i od razu wszystko umiałeś, bo pewnie tak było, ale kursy są po to, aby się czegoś nauczyć ;) A po kilku jazdach nie od każdego można wymagać cudów. Znam wiele przykładów osób, które na kursach sobie nie radziły, zdały egzamin po kilku podejściach, a teraz doskonale sobie radzą, są świetnymi kierowcami. Tylko wszystkiego w życiu trzeba się nauczyć.

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #86 dnia: Lipiec 26, 2012, 12:30:32 »
Każdy kiedyś był uczniem i mu to i owo nie wychodziło. Pamiętam, że mi strasznie licho szło wchodzenie w zakręty :) Raz to nawet mało na lampę nie wjechałem :> Ja teraz robię kat. C i powiem wam, że ciężarówką jeździ się ciężej, zwłaszcza (przynajmniej w tej, w którą ja jeżdżę...) biegi wchodzą. Trzeba też uważać bo wchodzi inaczej w zakręt jak osobówka (większy promień skrętu). Osobówką to wiadomo pokręci się kierownicą i skręci, ale ciężarówką trzeba o wiele wcześniej w ten zakręt wejść, ponadto to jak się wchodzi zależy od załadunku, nawierzchni, od pogody, mi ciężko i to bardzo teraz nią wchodzić w zakręty, a co tu dopiero mówić o zimie... Jeśli dla was "B" jest czarną magią to uwierzcie na słowo, że C jest dużo dużo cięższa.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #87 dnia: Lipiec 26, 2012, 12:32:28 »
Oj Mintku, nie każdy musi od razu perfekcyjnie jeździć ;) Po to są kursy, żeby się nauczyć ;)

A jeśli chodzi o moje wyłączone światła to wątpię, żeby zagrażały one jakoś szczególnie komukolwiek poza moim portfelem ;) Oczywiście chodzi mi o środek dnia, ale w nocy czy wieczorem przecież nie sposób zapomnieć ich włączyć ;) Aczkolwiek jestem świadoma, że powinnam bardziej się pilnować, bo nie jeżdzę jakoś często, a już ze 2 razy mi się zdarzyło zapomnieć włączyć te nieszczęsne światła :P

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #88 dnia: Lipiec 26, 2012, 13:09:14 »
Dobra, przepraszam.....  smilie_girl_045 smilie_girl_045 smilie_girl_045 smilie_girl_045 smilie_girl_045 - nie chciałem nikogo urazić

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #89 dnia: Lipiec 26, 2012, 18:18:41 »
Jeśli dla was "B" jest czarną magią to uwierzcie na słowo, że C jest dużo dużo cięższa.

Alden, a co dopiero D :) Mój dziadziuś ma DE, to jest wyczyn :)
Oj Mintku, nie każdy musi od razu perfekcyjnie jeździć ;) Po to są kursy, żeby się nauczyć ;)

A jeśli chodzi o moje wyłączone światła to wątpię, żeby zagrażały one jakoś szczególnie komukolwiek poza moim portfelem ;) Oczywiście chodzi mi o środek dnia, ale w nocy czy wieczorem przecież nie sposób zapomnieć ich włączyć
Otóż to. W ogóle bezsensowna jest jazda w dzień na włączonych światłach. A już szczególnie w lato.