Autor Wątek: Prawo jazdy  (Przeczytany 92749 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Agueda

• Użytkownik
  • **
Odp: Prawo jazdy
« Odpowiedź #60 dnia: Czerwiec 28, 2012, 13:44:01 »
Mintek- Każdy się kiedyś uczył, może to była pierwsza jazda? Może ktoś się bał? Trzeba być wyrozumiałym dla początkujących:)
Do mnie instruktor mówił: "nie tak szybko, noga z gazu, nie skręcaj na 3"  smilie_girl_101 Chyba się trochę bał ze mną jeździć. Ale za każdym razem dawałam rady, widział po mnie że, jak ograniczenie do 70 to mi się oczy świecą i jadę 69  :th_girl_haha:
Do eLki zawsze będę mieć sentyment i (przy 2 instruktorze) miłe wspomnienia.

caro- tak przeważnie na egzaminie są łuki szersze. Lepiej się po nich jeździ. Nie przejmuj się, najlepsi zdają za drugim   smilie_girl_299

Nie chwaliłam się jeszcze  smilie_girl_308 Zdałam Prawo Jazdy  smilie_girl_149
dokładnie 15.06  smilie_girl_299 od wtorku mam w kieszeni i pierwsza samodzielna przejażdżka za sobą :)
"Wychodzę z założenia, że lepiej nie mieć założeń, bo przecież i tak wszystko może się wywrócić do góry nogami" D.O.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #61 dnia: Czerwiec 28, 2012, 19:51:51 »
No ale niestety praktyczny oblałam na placu na rękawie. Najechałam na tyczkę

Jak to się mówi: nie martw się. Ja za pierwszym razem też nie wyjechałam z placu-tak przypierdzieliłam w słupek, że myślałam, że micrę rozwaliłam. :)dziś się z tego śmieję.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #62 dnia: Czerwiec 29, 2012, 23:10:43 »
No ale niestety praktyczny oblałam na placu na rękawie. Najechałam na tyczkę
Jak to się mówi: nie martw się. Ja za pierwszym razem też nie wyjechałam z placu-tak przypierdzieliłam w słupek, że myślałam, że micrę rozwaliłam. :)dziś się z tego śmieję.
Chyba najgorzej jest nie wyjechać z placu nie? Bo ponoć mówią, że jak ktoś wyjedzie z placu to już i na mieście zda, w praktyce to się niestety sprawdza, ponad połowa oblewa właśnie na placu albo nie wyrobią się w łuku albo pokićkają coś na wzniesieniu.

Kurcze w środę mam kolejną jazdę, a nie jeździłam już ponad dwa tygodnie i znowu się boję  :th_girl_haha: wydaje mi się jakbym nic już nie pamiętała, ale mam nadzieję, ze jednak do tej środy trochę się wyluzuję bo czekają mnie 4 godziny jazy w taki upał, uroczo.

I kurczaki  :th_girl_haha: zakochałam się!  smilie_girl_308 Citroen C3 Pluriel to moja nowa miłość  smilie_girl_301 A jeszcze jakby był w kolorze żółtym albo niebieściutkim to już w ogóle magia! Normalnie nie ma to tamto będę męczyła rodziców, żeby mi taki kupili, skoro sami mnie wysłali na to prawko bo uważali, że to takie niezbędne to teraz niech cierpią i mi kupią samochód.  :th_girl_haha:

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #63 dnia: Czerwiec 29, 2012, 23:22:12 »
Ja mimo 3letniego posiadania prawa to każdorazowo boję się wsiadania za kierownicę :P

Offline Fabienne

• Music whore.
  • Pink Cadillac
  • Crazy people should not be left alone.
« Odpowiedź #64 dnia: Czerwiec 29, 2012, 23:35:11 »

Chyba najgorzej jest nie wyjechać z placu nie?

Właśnie, że nie! Za każdym razem wyjeżdżałam z placu na moje cudne kilka egzaminów. I dwa razy tylko musiałam poprawiać łuk. Za każdym razem gdzies na mieście oblewałam, i przeważnie pod koniec egzaminu. Ale to tylko ja. Na całe szczęście ten koszmar już za mną ;)

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #65 dnia: Czerwiec 29, 2012, 23:36:24 »
Ja się już dawno zakochałam w VW Scirocco :) Oj jak ja bym bardzo chciała mieć takie cudeńko pod domem.
Ewentualnie nową Kię Ceed - może dlatego, że trochę podobna do Scirocco ;)

Prawo jazdy zdałam za... wstyd się przyznać - szóstym razem :(
Stres, wiecznie stres, nie mogłam jakoś wyjechać z placu. W końcu mi się udało i tak cieszę się prawem jazdy już ponad 10 lat :D
I w autku czuję się jak ryba w wodzie  smilie_girl_301
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #66 dnia: Lipiec 13, 2012, 22:28:04 »
Matko, miałam dzisiaj drugą jazdę i było... Wesoło!
Za pierwszym razem szło mi naprawdę dobrze, a dziś... Masakra totalna. Syndrom drugiej jazdy czy co? :th_girl_haha:
W teorii wiem wszystko, a jak wsiadam za kółko, to okazuje się, że moja wiedza jest równa zeru. Za dużo wrażeń jak na jedną osobę: światła, znaki (na razie zwracam uwagę tylko na drogę z pierwszeństwem, ustąp i stop), sprzęgło, gaz, hamulec, lusterka (do dziś nie wiem po co komuś lusterko wewnętrzne - kiedy jadę jest mi zupełnie zbędne), kierowca wymuszający pierwszeństwo na rondzie ze znakiem ustąp (litości, tym bardziej eLce powinno się ustępować, no zero zrozumienia dla laików, dobrze, że instruktor ma hamulec), drogi dwujezdniowe, wypadek przy rondzie - policjant kierujący ruchem. I godziny szczytu. Noga mnie od sprzęgła bolała. Dobrze, że i ja, i instruktor dojechaliśmy cali na placyk!

W środę będzie lepiej. :D
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #67 dnia: Lipiec 13, 2012, 22:34:27 »
Kiedyś, jak widziałam np. tatę kierującego samochodem, byłam mała, to zastanawiałam się, jak to jest możliwe - tyle ruchów naraz wykonywać ;) A to wchodzi tak mocno w krew, że potem wykonujesz to automatycznie ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #68 dnia: Lipiec 14, 2012, 12:39:31 »
do dziś nie wiem po co komuś lusterko wewnętrzne - kiedy jadę jest mi zupełnie zbędne(...)
 I godziny szczytu. Noga mnie od sprzęgła bolała. Dobrze, że i ja, i instruktor dojechaliśmy cali na placyk!

Lusterko wewnętrzne jest bardzo wygodne, przekonasz się później ;) Na drugiej jeździe to połowa rzeczy w samochodzie wydaje się być zbędna :D
A co do sprzęgła, Kiki wrzucaj go na luz, szkoda nogi :)

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #69 dnia: Lipiec 15, 2012, 14:31:19 »
Wiem, wiem, później już jest łatwiej, ale na początku to wszystko jest przerażające i nie do ogarnięcia. :D
Zabłysnę teraz wiedzą, uwaga, uwaga: czyli że co mam zrobić? :D

Offline Fabienne

• Music whore.
  • Pink Cadillac
  • Crazy people should not be left alone.
« Odpowiedź #70 dnia: Lipiec 15, 2012, 18:48:00 »
Kiki- żebyś wiedziałą- syndrom drugiej jazdy. Ja pamieam swoją drugą jazdę, była tragiczna. Podczas gdy na pierwszej wszystko mi dobrze szło.

Ja jestem od trzech dni w Rzeszowie i cały czas jeżdżę autem (co prawda albo z mamą albo z tatą, bo nie dadzą mi samochodu żebym jechała sama) i muszę powiedzieć, że coraz bardziej się przyzwyczajam, coraz bardziej naturalnie mi to wszystko wychodzi i auto już nie gasnie :D

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #71 dnia: Lipiec 15, 2012, 19:03:36 »
Zabłysnę teraz wiedzą, uwaga, uwaga: czyli że co mam zrobić? :D
Więc tłumaczę: żeby auto nie zgasło to trzymasz nogę na sprzęgle i pewnie na 1 i męczysz tym nogę, więc wciskasz sprzęgło-chociaż i tak na nim trzymasz nogę, więc przed zdjęciem nogi ze sprzęgła ustawiasz skrzynię biegów na 'luzie' czyli spuszczasz z biegu 1, tak się wyrażę 'na środek', tak żeby nie był wrzucony żaden bieg. Mam nadzieję, że mnie zrozumiesz, bo tak zawile tłumaczę ;)

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #72 dnia: Lipiec 15, 2012, 19:15:59 »
A ja sobie za to robię teraz kat. C :)

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #73 dnia: Lipiec 15, 2012, 23:17:43 »
Kiki- żebyś wiedziałą- syndrom drugiej jazdy. (...)
Więc jest dla mnie jakaś nadzieja! :D

Skorpionica, rozumiem wrzucenie biegu na luz, tylko nie bardzo wiem jak miałoby mi to pomóc w korku, gdzie co chwileczkę muszę kawałek podjeżdżać, stawać, znów ruszać itd. :D I jeśli to jest lek na cokolwiek - dlaczego instruktor mi tego nie powiedział? Utrudnia mi robotę czy co? ::)

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #74 dnia: Lipiec 16, 2012, 07:22:11 »
W korku tak naprawdę lipa... Sama trzymam nogę na sprzęgle często, bo po prostu nijak nie umiem inaczej ;)
Ach te piękne czasy, kiedy miałam automat... Wtedy było cudownie, korki nie były straszne, nie miało się sprzęgła tylko hamulec i gaz :D