Autor Wątek: Prawo jazdy  (Przeczytany 92678 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
Odp: Prawo jazdy
« Odpowiedź #270 dnia: Czerwiec 11, 2013, 17:31:59 »
Ok, rozumiem ;) Będę trzymała kciuki, żebyś do września miała już prawko w kieszeni!  <szczerzy_sie>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #271 dnia: Czerwiec 12, 2013, 06:50:04 »
Kolejny "kwiatuszek" z cyklu "baba za kierownicą". Wypasione BMW, za kierownicą babsko - w jednej ręce komóreczka, w drugiej papierosek. Jakimi częściami ciała prowadziła samochód - nie mam zielonego pojęcia.
Wciąż uważam, że kobiety - z naprawdę małymi wyjątkami - powinny zbliżać się do samochodu wyłącznie w celu zajęcia miejsca pasażera.
Są nieobliczalne. Widząc "pirata drogowego" płci męskiej - wiem, że na 100% on mnie z gwizdem wyminie i pojedzie dalej. Widząc kobietę za kierownicą - nie mam pojęcia co "wykręci" i się normalnie boję.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #272 dnia: Czerwiec 12, 2013, 12:45:00 »
Mintku, to co mówisz i jaki masz stosunek do kobiet naprawdę mnie przeraża. A gdyby facet trzymał w jednej ręce komóreczkę, w drugiej papieroska to też przyszedłbyś tutaj o tym opowiedzieć?

Prawko i matura to nie najlepszy pomysł, więc lepiej wyrobić się do września, albo chociaż do października ze zdaniem a potem tylko zająć się nauką. :)
Błagam Cię, nie udawaj, że już od września uczyłaś się do matury, bo i tak nikt w to nie uwierzy. :hahaha:

Instruktor, który uczył mnie teorii również był zabawny, wielokrotnie nieźle się uśmiałam, jednak to nie zmienia faktu, że często wykłady były nudne, a ja po wielu godzinach w szkole zmęczona. Na odchodne zawsze nam mówił: zdrowia, szczęścia, pomyślności, dużo seksu i radości. :D
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #273 dnia: Czerwiec 12, 2013, 13:44:38 »
Mintku, to co mówisz i jaki masz stosunek do kobiet naprawdę mnie przeraża. A gdyby facet trzymał w jednej ręce komóreczkę, w drugiej papieroska to też przyszedłbyś tutaj o tym opowiedzieć?
Jasne.
Tyle, że jakoś nigdy faceta nie widziałem żeby takie sztuki wyczyniał. A kobitki, to.... różnie bywa. Jak już pisałem - faceci owszem, przekraczają prędkość, jeżdżą brawurowo, ale powodują o wiele mniej wypadków jak jeżdżące wolniej (ale w sposób nieobliczalny) kobiety.
I w ogóle przeraża mnie co tu piszecie, jak to "wspaniałą rzeczą jest prowadzenie auta". Owszem wspaniałą, ale czy każdy musi to robić?
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #274 dnia: Czerwiec 12, 2013, 13:59:00 »
Nie musi, a chce :D A jak chce i potrafi to już rewelacja :D
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #275 dnia: Czerwiec 12, 2013, 14:10:08 »
Ototo! :D Mimo wszystko uważam, że nie należy generalizować. ;)

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #276 dnia: Czerwiec 12, 2013, 14:11:49 »
Hmmm..... a jak chce i nie potrafi? To już mamy konflikt interesu  <zniecierpliwiony>
Kurde, a mojej szwagierki czwarty... nie, sorry, piąty kochanek daje jej prowadzić samochód choć ona nie ma prawa jazdy (pisałem kiedyś o niej, zdawała ileś razy i za każdym razem słupek zaliczała) - i tu już ja się boję, bo ja sobie jej nie wyobrażam za kierownicą bo może ona nadaje się do odkurzania, do czytania książek, do robienia innych rzeczy z kochankiem - ale nie do samochodu.
Jak to skomentował ktoś - "Posiadanie ładnej, cycastej d..... wymaga pewnych wyrzeczeń" :D I choć gościu umiera na myśl, że jego flama może w każdej chwili wkomponować jego wychuchane audi w barierkę - bohatersko milczy :)

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #277 dnia: Czerwiec 12, 2013, 14:32:32 »
Ja z kolei w lipcu wyjeżdżam na tydzień do Gdyni.
I Pan wynajmujący nam mieszkanie ma też w opcji wynajem samochodu - jednak jak się go zapytałam o to, to stwierdził, że brak poszanowania cudzej własności zniechęcił go do wynajmu auta. A chodzi o Suzuki Grand Vitarę... Jezu! Pojeździć takim cacuchem... ;) Chyba nie zna mojego zamiłowania do aut ;) Stwierdził, że o aucie porozmawiamy jeszcze jak już będziemy na miejscu :P No ok :D Tylko znowu - zobaczy mnie, pomyśli - nie dam takiemu dziecku auta. Może te 11 lat posiadania prawka go jakoś przekona ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #278 dnia: Czerwiec 12, 2013, 14:35:57 »
Hmmm..... a jak chce i nie potrafi? To już mamy konflikt interesu  <zniecierpliwiony>
Kurde, a mojej szwagierki czwarty... nie, sorry, piąty kochanek daje jej prowadzić samochód choć ona nie ma prawa jazdy (pisałem kiedyś o niej, zdawała ileś razy i za każdym razem słupek zaliczała) - i tu już ja się boję, bo ja sobie jej nie wyobrażam za kierownicą bo może ona nadaje się do odkurzania, do czytania książek, do robienia innych rzeczy z kochankiem - ale nie do samochodu.
Jak to skomentował ktoś - "Posiadanie ładnej, cycastej d..... wymaga pewnych wyrzeczeń" :D I choć gościu umiera na myśl, że jego flama może w każdej chwili wkomponować jego wychuchane audi w barierkę - bohatersko milczy :)

Taki z Ciebie szowinista, a plotkujesz i obrabiasz ludziom dupy bardziej, niż stare baby pod blokiem.
Czytać się nie da tych pierdół, które wypisujesz.
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #279 dnia: Czerwiec 12, 2013, 17:39:18 »
Kuzyn mojej koleżanki wsiada na motor - jedzie z taką prędkością, że to jego ostatnia droga. Facet wyprzedza autobus i zabija ośmioletnie dziecko z sąsiedniej wsi. Pijany młody mężczyzna zabija jadącą prawidłowo rowerem moją szesnastoletnią znajomą, a koleżanka, która z nią jedzie, trafia w ciężkim stanie do szpitala i dochodzi do siebie tak naprawdę dopiero po kilku latach. Czy uważam, że faceci, mimo iż jeżdżą brawurowo, to bezpiecznie? Nie. Ale to też nie znaczy, że kobiety są od nich lepsze. Po prostu znajdują się źli kierowcy zarówno wśród kobiet jak i wśród mężczyzn.

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #280 dnia: Czerwiec 12, 2013, 21:14:37 »
Mintku rzadko się z Tobą nie zgadzam, ale tu musze stanąć po stronie pań. Zajrzyj sobie do policyjnych statystyk - kobiety powodują wypadki częściej ale są to wypadki lżejsze takie jak kolizje, stłuczki, w których prawie w ogóle nie ma ofiar czy rannych. Mężczyźni jeśli powodują wypadki to najczęściej pod wpływem brawury, głupoty - jedzie ci taka łysa pała nowym audi, które od taty dostał i bach powoduje wypadek, częściej też są pod wpływem alkoholu. Także jesteś w tej ocenie mocno niesprawiedliwy, bo to kto jakim jest kierowcą decyduje nie tak jak próbujesz tu pisać płeć, ale indywidualne predyspozycje, koordynacja i koncentracja. Telefon przy uchu to ja najczęściej widuję przy... facetach. Malo razy przy okazji wszelkich długich weekendów, etc. policja podaje ilu było nietrzeźwych? W zasadzie sprawa prosta - za prowadzenie po pijaku i spowodowanie wypadku z skutkiem śmiertelnym - dożywotnio zabrane prawo jazdy, płacenie rodzinie ofiary renty oraz dodatkowo 2 lata prac społecznych o chlebie i wodzie przez 12h, a jak się nie podoba - to do Łagru...Dopiero takie ostre i radykalne kary może spowodowałyby, że mniej debili (ktoś kto po pijaku wsiada i prowadzi to zwykły debil i kretyn myślący tylko o sobie) by wsiadało nachlanymi za kierownicę.

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #281 dnia: Czerwiec 13, 2013, 06:51:13 »
Alden, zdrajco przebrzydły...... dobra, poddaję się  <flaga> Prowadźcie te swoje auta byle z głową.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #282 dnia: Sierpień 07, 2013, 11:06:35 »
Przyszłam się pochwalić, gdyż dzisiaj zdałam prawo jazdy za pierwszym razem, chociaż myślałam, że będę conajmniej z 8 zdawać..

Cieszę się jak głupia!!!  <jupi> <jupi>

Widać nie taki diabeł straszny, jak go malują!  <szczerzy_sie> Grunt to się nie stresować, chociaż to bardzo ciężkie do wykonania, ale po przejechaniu łuku wszystkie stresy z człowieka spływają.

Cudowne uczucie widzieć kartkę z pozytywnym wynikiem! Nic tylko się teraz uchlać ze szczęścia  <jezyk>

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #283 dnia: Sierpień 07, 2013, 11:45:41 »
Treść posta usunięta z powodu nieakceptowanego na forum słownictwa oraz łamania punktu regulaminu, dotyczącego obrażania i dyskryminacji innych osób. Jeśli taka sytuacja się powtórzy - będę zmuszona nałożyć oficjalne ostrzeżenie, więc proszę o powstrzymywanie złych emocji.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2013, 21:03:25 wysłana przez Justek »

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #284 dnia: Luty 13, 2014, 19:28:09 »
To jest wątek, w którym zawsze chciałam się wypowiedzieć. :D
Osiemnastka się zbliża, więc rodzice zaproponowali mi pójście na kurs. Do momentu zapisania nie byłam pewna swojej decyzji, ale pan w ośrodku szkoleniowym był tak miły i tak dobrze mi wszystko wytłumaczył, że zgodziłam się na wszystko. ;D

Tydzień temu w środę zaczęłam teorię, a dzisiaj byłam już na przedostatnich zajęciach. Myślę, że jutro będę mogła się zapisać na pierwsze jazdy.

Trochę się stresuję, ale myślę, że nie będzie najgorzej. Ćwiczę na symulatorze jazdy, który mamy w domu, czyli po prostu w grze komputerowej. O tyle dobrze, że jest ona bardzo dobrym odwzorowaniem tego, jak się prowadzi samochód w rzeczywistości.

Przeraziłam się też, że teorię zdaje co drugi, a praktykę (z tych, co zdali wcześniej teorię)... co trzeci.  :o Myślałam, że jest trochę lepiej.

Zaczęłam też robić oficjalne testy egzaminacyjne na prawo jazdy, które dostałam od ośrodka szkoleniowego.
Zrobiłam 3, wszystkie z wynikiem pozytywne, 1 nawet na 100%.  8)