Autor Wątek: Prawo jazdy  (Przeczytany 92698 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
Odp: Prawo jazdy
« Odpowiedź #225 dnia: Luty 20, 2013, 13:27:07 »
Cal - mnie zawsze uczono, że lepiej założyć, że pieszy ma zawsze pierwszeństwo - bo nawet jeśli by do czegoś doszło, to mnie w aucie nic się nie stanie, a z nim może być kiepsko... ;)
I zgadzam się, za granicą wygląda to zupełnie inaczej, nie tylko w Anglii, ale np. w Belgii też. Pamiętam, że byłam w ciężkim szoku na początku, jak zbliżam się do przejścia, a już samochody się zatrzymują i mnie przepuszczają.
Z tego, co wiem, to tam są ogromne kary za nieustąpienie pierwszeństwa pieszemu na pasach i po prostu nie opłaca im się być nadgorliwymi ;) Co dało taki skutek, że na przejściu nie czeka się w nieskończoność, aż ktoś łaskawie mnie przepuści, tylko praktycznie od razu się zatrzymują i puszczają :)

Powtarzam słowa mojego instruktora, jeśli on jest w błędzie, to i ja. Natomiast co do tego, co mówiono Tobie, to oczywiście prawda. Sama jako pieszy czasem się irytuję jak muszę stać na przejściu 10 minut bo nikt nie raczy mnie przepuścić. Dlatego nie widzę powodu dla którego jako kierowca miałabym się zachowywać tak samo. Niech sobie idą, ale wtedy, jak ja się zatrzymuję, a nie jak oni to wymuszają.
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #226 dnia: Kwiecień 23, 2013, 15:08:16 »
ZDAŁAM PRAWKOOOOOOOOOOO! :D

Niesamowita radość. To znaczy teraz, jak już to do mnie dotarło. Bo jak wysiadłam z samochodu (w którym się poryczałam z radości, na co pan egzaminator zaczął mnie przekonywać, że źle go zrozumiałam, że on powiedział POZYTYWNY, POZYTYWNY proszę pani, ZDAŁA PANI! :lol: ) to jedyne co odczuwałam, to ulga. A teraz taaaki smajl ;)
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #227 dnia: Kwiecień 23, 2013, 15:14:19 »
Cal, gratulacje! Witaj w gronie kierowców :-*
Ja też nie od razu wpadłam w euforię, ale jak już do mnie dotarło to dopiero było szaleństwo ;)

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #228 dnia: Kwiecień 23, 2013, 17:16:50 »
Ha Ha Cal - pamiętam, że też się po swoim poryczałam z radości.
Brawo! Gratuluję :)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #229 dnia: Maj 17, 2013, 11:48:15 »
A moja głupiutka jak kloc szwagierka po raz piąty nie zdała. Taki mały jubileusz w sumie :)

Ja się z tego cieszę - akurat osoby tak puste jak ona powinny mieć od urodzenia urzędowy zakaz prowadzenia wszelkich pojazdów - od wózka dziecinnego po prom kosmiczny :D

Gdyby jakimś przedziwnym zrządzeniem losu zdała i zaczęła jeździć - miałbym stresa porządnego czy na nią nie trafię akurat.

No ale dzięki Bogu oblała, podobnież na zakręcie bardzo zgrabnie wkomponowała samochód w jakiś słupek :) Zderzak w egzaminacyjnej fabii do wymiany  <smiech>

"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #230 dnia: Maj 17, 2013, 11:59:32 »
Nieładnie jest się śmiać z cudzego nieszczęścia...  :zla:

To, że się nie zdaje na egzaminach nie jest wyznacznikiem braku umiejętności a ogromnego stresu i złego systemu nauczania... Bo ludzie święci! Zdawałam egzaminy wtedy, gdy było więcej ćwiczeń do wykonania na placu. I te ich regułki, miniesz słupek, skręć kierownicę dwa razy i inne bzdety. Przecież na ulicach nie mam słupków tylko samochody. No i stres robił swoje i nie wychodziło. Zaczęłam robić na czuja, zdałam!
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #231 dnia: Maj 17, 2013, 12:58:27 »
Nieładnie jest się śmiać z cudzego nieszczęścia...  :zla:
Ech, jakbyś ją znała..... też byś się cieszyła,  <jupi>

Akurat w jej przypadku składa się tu brak umiejętności, zerowe możliwości koncentracji i ogólny debilizm. Taka typowa blondynka z dowcipów - choć włosy ma...... nie wiem jakie, bo co pól dnia farbuje.

W najczarniejszych myślach sobie wyobrażam jak prowadząc samochód jedną ręką maluje sobie rzęsy a drugą trzyma telefon i konferuje z aktualnym kochankiem :)
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #232 dnia: Maj 17, 2013, 13:01:35 »
Chwaliłem się w innym niewłaściwym temacie:

Zdałem jakiś czas temu na C+E. Teraz tylko jeszcze do kompletu "D" i tyle:)

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #233 dnia: Maj 17, 2013, 13:03:50 »
Chwaliłem się w innym niewłaściwym temacie:

Zdałem jakiś czas temu na C+E. Teraz tylko jeszcze do kompletu "D" i tyle:)
E to super. Gratulacje. Fajnie jak ktoś ma prawko na wszystko. Oczywiście jeśli się do prowadzenia nadaje :) Ja ciągle będę wykazywał nietolerancję twierdząc, że niektórych ludzi nie wolno puszczać za kierownicę a jak siądą tam - to surowo karać. Życie to nie gra komputerowa.

Ja zdałem za 1 razem, leciutko.... Cóż, wysoka inteligencja, umiejętność koordynacji działań, wrodzone zdolności i duża szczypta talentu zrobiły swoje.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #234 dnia: Maj 17, 2013, 13:07:45 »
Mintek co za skromność ;-)

Alden gratulacje. Robiłeś ze względu na pracę czy ot tak sobie?

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #235 dnia: Maj 17, 2013, 13:10:35 »
Mintek co za skromność ;-)
Hmmm.... po prostu nie mam kompleksów, wiem na co mnie stać i jakie mam zalety. Dlaczego mam to ukrywać pod fałszywym "krygowaniem się"?

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #236 dnia: Maj 17, 2013, 17:26:33 »
Skorpionica jakby to ująć...I tak i nie. Po prostu do bycia kierowcą autobusu obecnie wymaga się kat. C+E, kiedyś tego wymogu nie było. I powiem Wam, że zdałem dopiero za czwartym razem, bo największy problem miałem ze skręcaniem - ciężarówka skręca zupełnie inaczej tzn. szerzej i przez to głównie wpadałem. No i trzeba nieco więcej siły do osobówki.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #237 dnia: Maj 17, 2013, 19:06:23 »
Jesteś kierowcą autobusu?

Offline Jagna

• peczu94
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #238 dnia: Maj 17, 2013, 21:44:57 »
Jesteś kierowcą autobusu?
Kim jeszcze nie byłeś?
Kolekcjonujesz swój słoik serc
 i rozrywasz miłość...

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #239 dnia: Maj 17, 2013, 21:52:58 »
Bo ja zawsze myślałam, że masz pracę biurową i jesteś kierownikiem.