Autor Wątek: W poprzednim odcinku  (Przeczytany 90822 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
Odp: W poprzednim odcinku
« Odpowiedź #165 dnia: Wrzesień 11, 2013, 15:35:05 »
Oczywiście, że w kontekście absurdu trudno jest porównywać śmierć w kartonach i wyjazd do USA. Chciałam jednak zwrócić uwagę na coś innego: Hankę na sam koniec ośmieszono, a Małgosia też pozostanie "tą złą" - bo wyjechała, zostawiając rodzinę i mając gdzieś ich uczucia, a w ostateczności wracając do byłego męża (bo co jak co, ale tego możemy być pewni).

Troszkę szkoda, że Koroniewska odchodzi.
Mnie też szkoda. Uważam, że jest całkiem niezłą aktorką. Może i nikt się o nią nie bije, może i się zaszufladkowała, ale czy nie miał to być jej radykalny krok ku nowym dokonaniom w swoim zawodzie? Bardzo ryzykowny krok, dodajmy. Kiedy ostatnio grała w teatrze? Na pewno w "Fotkach z wakacji", ale czy spektakl ten ponownie znajdzie się w repertuarze Teatru Komedia?
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Nieprzenikniona

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #166 dnia: Wrzesień 11, 2013, 17:22:47 »
Kiki, a wiesz, dlaczego aktorka odchodzi?

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #167 dnia: Wrzesień 11, 2013, 17:25:17 »
Nie, ale pewnie mnie coś ominęło. :D

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #168 dnia: Wrzesień 11, 2013, 17:48:08 »
Gdybym miała wybierać kobietę dla Pawła, to już wolałabym Jane, niż jakąś nową. Pewnie scenarzystom wpadnie na myśl skojarzenie tej pary (może i do czegoś dojdzie), kiedy Pawlątko będzie pocieszać Janką po tragedii, jaka ją spotkała.  <serce>
Ale oni chyba są kuzynami, dobrze myślę?
No właśnie. Tylko, że scenarzystom chyba w ogóle to nie przeszkadza. A na dodatek gdzieś usłyszałam - w kulisach bodajże - że
Spoiler
Jane i jej siostra zakochają się w tym samym facecie. Eee... W Pawle? :o

Paweł i Janka to już "trzecie dzieci". Małżeństwo jest między takimi osobami dozwolone a związki w ogóle, czymś normalnym. W dodatku trzeba pamiętać, że między Pawłem a Janką nie ma żadnych więzów krwi, bo Marysia nie jest biologiczną córką Lucjana :)

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #169 dnia: Wrzesień 11, 2013, 17:55:01 »
W dodatku trzeba pamiętać, że między Pawłem a Janką nie ma żadnych więzów krwi, bo Marysia nie jest biologiczną córką Lucjana :)
Mea culpa, nawet o tym nie pomyślałam. Mimo wszystko i tak wydaje mi się to jakieś... Niewłaściwe. Odnoszę jednak wrażenie, że Janka już ma oczy jak pięć złotych, kiedy tylko widzi Pawełka. A to nie wróży dobrze. W dodatku Paweł będzie chciał sam wymierzyć sprawiedliwość i odnaleźć tego mężczyznę, który młodą Mostowiaczkę zgwałcił, czyż nie? Romans jak się patrzy. :D A gdzie tu miejsce dla Ali?

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #170 dnia: Wrzesień 11, 2013, 17:57:08 »
Tak się zastanawiam, gdzie się podziewa Sylwia? Czy jeszcze jest z Jankiem? Ostatnio jej wcale nie pokazują. Coś przeoczyłam...
Dobre pytanie. Nie oglądałam jakiś czas serialu, więc chętnie się dowiem co się z nią dzieje. <mysli>
Sylwia wyjechała i już raczej nie utrzymuje z nim kontaktów. Zostawiła go dla innego, Hiszpana bodajże?  ;)

Gośka najwyraźniej nigdy się nie zmieniła. Od początku była zapatrzona głównie w siebie, tylko na pewien czas coś ją uśpiło. Nie wyobrażam sobie nawet, jak czuje się Zosia. Jak śmieć?  :)
Ciekawa jestem czy Gośkę tam uśmiercą żeby zatrzeć złe wrażenie i zachować choćby pozór 'kochanej Myszki, dobrej, tylko zagubionej' czy pokaże prawdziwą naturę na dobre.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #171 dnia: Wrzesień 11, 2013, 20:44:16 »
Tak się zastanawiam, gdzie się podziewa Sylwia? Czy jeszcze jest z Jankiem? Ostatnio jej wcale nie pokazują. Coś przeoczyłam...
Dobre pytanie. Nie oglądałam jakiś czas serialu, więc chętnie się dowiem co się z nią dzieje. <mysli>
Sylwia wyjechała i już raczej nie utrzymuje z nim kontaktów. Zostawiła go dla innego, Hiszpana bodajże?  ;)

Poważnie?  :o
Ja też niczego takiego nie pamiętam   <olaboga> Byłam przekonana, że się po prostu poprztykali, trochę...
No, to nie dziwota, że Janek sobie nic z takich wróżb: "Dzisiaj spotkasz miłość swojego życia"  nie robi. Sylwia to była jego wielka miłość. Dla niego miłość życia i los wygrany na loterii - ja samą tę miłość postrzegałam jako niezwykłą <tak>
Jak widać scenarzyści nikogo nie oszczędzają  <jezyk>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #172 dnia: Wrzesień 12, 2013, 07:14:24 »
Kiki, wiesz, z dwojga złego: śmierć w kartonach czy wyjazd do USA, ja jednak wybieram wyjazd. Troszkę szkoda, że Koroniewska odchodzi. Ostatni raz grała w filmie w 2006 r., a nikt się o nią nie bije. Wie, co robi ta "aktorka"? Żegna się z jedyną produkcją, która dała jej szansę na tak długo.
Przecież jest niby "Rodzinka.pl", co prawda serial o wiele głupszy i o wiele bardziej odrealniony jak "M", poza tym osadzony w takim "ziomalskim" klimacie (czego ja nie ogarniam osobiście), no ale niby oglądalność ma to dużą.

A gwałt na Jance to wg mnie spora przesada. Co się robi z Emki? Jakiś serial kryminalny czy jeden pies...  <mysli>
Tak, ja o tym pisałem już dawno - za dużo się tego narobiło, ostatnio ciągle jakieś mafie, napady, ciemne interesy, teraz gwałciciele w ciężarówkach...  To w końcu ma być serial obyczajowy a nie drugie "W-11"...
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #173 dnia: Wrzesień 12, 2013, 12:30:50 »
Przecież jest niby "Rodzinka.pl"
Koroniewska gra w "Rodzince.pl"? :o

Offline Nieprzenikniona

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #174 dnia: Wrzesień 12, 2013, 13:56:04 »
Cooo? Sylwia zostawiła Janka,  dodatku dla innego i wyjechała aż do Hiszpanii? Haha, takie rzeczy tylko w serialach. <naukowiec>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #175 dnia: Wrzesień 12, 2013, 14:12:56 »
Przecież jest niby "Rodzinka.pl"
Koroniewska gra w "Rodzince.pl"? :o
Oj.... nie, no... one dwie zawsze mi się z nazwiska mylą. Oczywiście, że nie gra. Sorry.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #176 dnia: Wrzesień 16, 2013, 21:24:03 »
Marek i jego pouczanie Uli śmieszne, zważywszy że ona ma lat naście a on..? 30?może nawet 40, ona zachowuje się względnie normalnie, zwłaszcza przywołując dawniejsze ekscesy, a on jeździ od jednej panienki do drugiej.
Janka, choć za nią nie przepadam, wzbudziła we mnie współczucie, wygląda jak kupka nieszczęścia.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #177 dnia: Wrzesień 16, 2013, 22:31:12 »
Zatrzymuje okazję, zostaje zgwałcona. Potem wypada na drogę , znowu zatrzymuje samochody. Oczywiście przed ciężarówką się chowa, bo w nich sami gwałciciele jeżdżą. Jednak w szoku robi się różne, irracjonalne rzeczy. Na chłopski rozum...szosy bym unikała.
Gdzie ona leży? W Leśnej Górze? Soundtrack taki, ze mogłabym przysiąc, że znam ten szpital  ;)
Tak myślałam, że Andrzej nie wykorzysta informacji na temat Gośki i Michała na lotnisku. Wygląda na to, że na razie prowadzi w tej sprawie śledztwo.
Goła klatę jednego pana pominę  <jezyk> Sceny są, no naprawdę  <olaboga> Kiedyś takie to tylko w kinie nocnym <zez> Marek to debil jakich mało i w sumie ma na co sobie zapracował - szkoda tylko Ewy teraz :P Skrzywdzi ją.

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #178 dnia: Wrzesień 17, 2013, 06:58:20 »
Sceny z Ewą byłyby urocze pod jednym warunkiem - "za plecami" nie stałaby Anka, którą Marek traktuje jak - za przeproszeniem - pogotowie seksualne. Niedawno trzymałem jego stronę, ale teraz widzę, że wyłazi z niego "niedobawiony" smarkacz. Nieładnie.

Gośka - "leciałam business-class, jeszcze nikt tak koło mnie nie skakał, dom nad morzem, jestem przeszczęśliwa" - pozostawię to bez komentarza.

No i nasz Drewniak - scena z "przysięganiem zemsty" jednak nie była tak zabawna, brakowało czegoś. Zresztą co - znajdzie go i co dalej? Nabije? Eeee tam.....

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #179 dnia: Wrzesień 17, 2013, 07:24:53 »
Gośka - "leciałam business-class, jeszcze nikt tak koło mnie nie skakał, dom nad morzem, jestem przeszczęśliwa" - pozostawię to bez komentarza.

Tym bardziej boli, że Andrzej nie robi użytku ze swojej wiedzy. Na razie robi wywiad, nie chce nikogo oskarżać. Taki się delikatny zrobił  <jezyk> Czyżby też wziął Michała za kogoś z obsługi lotniska?  <mysli> Pewnie za jakiś czas, kiedy Goska oznajmi, że ani myśli do Tomusia wracać to Jedruś wyskoczy: "A faktycznie...stary nie chciałem ci tego mówić, ale jak leciałem do Berlina to na lotnisku..." <tak> Od razu niechby na jaw wyszło. Jeszcze by Tomuś sobie życie z Marzeniem ułożył  <szczerzy_sie>

Mintku, Marek zachowuje się nie fair od bardzo dawna. Ba, przez całe 12 lat nadawania serialu jego bohater nie był kryształowy. Więcej, wychodziło co jakiś czas coś z jego świńskiego charakteru. Po prostu czasami trzeba popatrzeć szerzej  <tak> Marek był, jest i pozostanie świnią. Dla mnie to żadna nowość.  <zniecierpliwiony>