Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa  (Przeczytany 118649 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tabusia

• M&Ar-forever!
  • kociomaniaczka :)
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa
« Odpowiedź #165 dnia: Maj 07, 2014, 10:39:32 »
Albo z tym romansowaniem znowu robią wielkie halooo, parę spotkań, flirtowania i ona go kusi, że tak dalej nie chce ( ja to tak widzę) ale zobaczymy. Marysia pewnie coś wyczuła, że mąż się od niej odsunął nie tylko przez chorobe. no chyba, że to juz naprawdę romans jest. Ale wolałabym aby całkiem nie powtarzali historii z Krzyśkiem. Włosy Marysi, inne ;) Ale już przywykłam i na plus :)
Prawdziwe pocieszenie jest wtedy, gdy ktoś daje ci do zrozumienia: możesz być taki, jaki jesteś. Phil Bosmans

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #166 dnia: Maj 07, 2014, 13:38:09 »
Na stronie emki - se.pl napisali, że cyt."Maryśka porzuci niewiernego Artua"...Czyżby zamierzali zakończyć kolejne małżeństwo Santa Maryi?
A może chcą zakończyć współpracę z P.Robertem i pozbyć go się z obsady? Zresztą powielają ten sam schemat, jak brakuje pomysłu na wątek, to najlepiej/najprościej  uwikłać jego "bohaterów" w romans...Z drugiej strony, to z reguły facet porzuca żonę dla młodszej i atrakcyjniejszej kochanki ( tylko czy ta Teresa jest aż taka ? ), więc być może będzie to jakaś "odmiana/nowość" w emce...Tylko czy nie za dużo tych zdrad w tym serialu? Przecież tam praktycznie ( za wyjątkiem Lucków) nie będzie żadnego trwałego, normalnego małżeństwa. I co wykombinują z małą Basią? Maryśka zostawi ją Arturowi???

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #167 dnia: Maj 08, 2014, 11:19:56 »
Jestem rozczarowana tym, w jakim kierunku idzie wątek Marysi i Artura. Ktoś kto tyle lat czekał na swoją wielką miłość nie odchodzi ot tak sobie bo młoda du...ncja jest na  wyciągnięcie ręki. P. Moskwie nie zadroszczę bo jeśli pozbędą się go z serialu to mu tylko występy na macie zostaną a to nie wróży jego "karierze" aktorskiej dobrze. Tak dobrze zapowiadający się wątek tak pięknie pokazana miłość i tak przecudownie  zniszczony, niestety winię za to Małgosię Pieńkowską te sztuczności w okazywaniu miłośći  ::) Żle widzę dalszy rozwój tego wątku.

http://rapidu.net/7077533367/Odc-1063..wmv

http://rapidu.net/1277541886/Odc-1064..wmv

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #168 dnia: Maj 08, 2014, 12:51:43 »
Też tak sądzę, że ten "związek" Santa Maryi & Arturo jest na wylocie z serialu. Wątpliwym jest, żeby Maryśka znowu wybaczyła zdradę drugiemu mężowi, wszystko w końcu ma jakieś granice...Zresztą przy takim natłoku wprowadzanych w oszałamiającym tempie coraz większej ilości "nowych bohaterów" (nota bene zbędnych), jakoś nie widzę tam miejsca dla doktorka i niestety małej Basi R. Przecież tam teraz "główną gwiazdą" jest ten przemądrzały, natrętny bachor ze swoją porąbaną mamuśką & Marcin z kohortą Chodakowskich. I nie ma żadnych "widoków", żeby to dziecko-zombie, plus Olga Frycz ( na marginesie -ona jest beznadziejna aktorsko ) zniknęły z emki.
A Santa Maryję mogą "spiknąć" ze starym Filarskim, w końcu wszystko zostałoby w rodzinie  ::) Nawet by mnie to nie zdziwiło, niestety.
No cóż, scenarzystki z postaci negatywnych potrafią zrobić "chodzące" anioły ( vide podstępna Janka, bądź lovelas Marcin Ch.), a z gruntu porządnego faceta z zasadami ( doktorka) nikczemnego gnojka, który zamiast zajmować się chorą żoną i wychowaniem małej córeczki, ochoczo wikła się w romans z g... wartą prawniczką. Owszem w życiu tak bywa, że faceci z wiekiem durnieją i lecą na młode d.....ncje, ale porządny człowiek, takim jakim był serialowy Arturo raczej czegoś takiego, po tym wszystkim, co "przeżyli" wspólnie w tym serialowy bycie, nie wyciąłby takiego numeru swojej "wielkiej" miłości....

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #169 dnia: Maj 08, 2014, 15:07:37 »
Tylko musimy pamiętać jeszcze o wstawkach Artusia typu " też bym tak chciał" i raczej wątpię że miał  schabowego na myśli. Marysia zawinszowała mu  post pustelniczy  na samym początku życia małżeńskiego. A to generalnie żle wróży dalszym latom  stadlanym. Ostatecznie Artuś miał już celibat jak czekał na swą Maryś, jakim prawem ma go mieć w małżeństwie? Przecież to zdrowy chłop a nie kaleka. To Maryś jest dziwna jak na młodą mężatkę :o . Jeszcze wyjdzie na to że Maryś ma depresję bo zda sobie sprawę że była zimną rybą w łóżku. Zaczynam z pewnym rozbawieniem oglądać tą parę. Gdzie kończą się granice absurdu w tym wątku?

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #170 dnia: Maj 17, 2014, 23:25:26 »
Zdaje się że mamy potwierdzenie romansu Artusia.

http://www.sendspace.com/file/d3lg8r

1065
Przez pomyłkę wrzuciłam ten sam plik, wieczorem dam dobry.

Edit: 1066- http://rapidu.net/0892969515/Odc-1066..wmv
« Ostatnia zmiana: Maj 20, 2014, 19:29:47 wysłana przez Meg »

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #171 dnia: Maj 18, 2014, 17:25:24 »
Wygląda to tak, że tego małżeństwa już nie ma, skończyła się "wielka miłość". Ta prawniczka już zaanektowała doktorka dla siebie i nie będzie dzielić się nim z Maryśką.  Wątpie też, żeby Artiemu bardziej zależało na żonie, niż na kochance. A między Santa Maryją i Artura nie mu już "żadnej chemii" ( pytanie tylko, czy w ogóle jakaś była?). Doktorek wymyślił (tzn. oczywiście "genialne" scenarzystki) niezłą "ściemę" dla żony, częste kursowanie na szkolenia do Wawki... Pewnie pobierał intensywne nauki "ginekologiczne" u Teresy... <smiech>
Pewnie w przyszłym sezonie skończą to małżeństwo szybkim rozwodem, bo przecież Maryś nie może być gorsza/odstawać w ilości partnerów od sióstr i braci..Najlepszy prawnik w W-wie będzie mógł się przynajmniej wykazać pomagając matce zarówno przy postępowaniu spadkowym ( Maryś przecież odziedziczy ogromny , "hamerykański" majątek po śp. Michale), jak i w sprawnym, szybkim unieważnieniu małżeństwa z Artim.
A Santa Maryja uniezależni się finansowo od doktorka i zacznie nowe życie bizneswomen w stolycy. P.Robert raczej nie na długo zagrzeje miejsce w obsadzie, poszukają nowego partnera dla p.Pieńkowskiej. Nawet by mnie nie zdziwiło, gdyby reaktywowali Radosza <smiech>

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #172 dnia: Maj 21, 2014, 23:58:21 »
Meg, dzięki serdeczne za wstawki!  <serduszko>

Wygląda to tak, że tego małżeństwa już nie ma, skończyła się "wielka miłość". Ta prawniczka już zaanektowała doktorka dla siebie i nie będzie dzielić się nim z Maryśką.  Wątpie też, żeby Artiemu bardziej zależało na żonie, niż na kochance. A między Santa Maryją i Artura nie mu już "żadnej chemii" ( pytanie tylko, czy w ogóle jakaś była?).
Była! Co prawda zanim zostali małżeństwem, ale była! ;D  A później to już tak no nie koniecznie... :ysz:

Zajrzałam dziś z ciekawości do ŚS i piszą, że pani prawnik w końcu powie dość i zażąda, aby Doktorek odszedł od żony, a tym czasie M&Ar będą wili nowe gniazdko. W życiu bym chyba nie pomyślała, że to się tak sypnie. Choć z drugiej strony jeśli Artur miał tak wspaniałe życie z Marysią w tej Norwegii jak przed wyjazdem, to nie ma się co facetowi dziwić. ::) W każdym bądź razie jestem niemiło zaskoczona tym pomysłem. I tak szczerze to myślę, że nie pozbędą się Artura tak szybko. Jest Basia, coś ich jednak łączy.

Jeny, wreszcie wyglądają... normalnie. :D

O, znalazłam ten artykuł na ŚS KLIK!
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #173 dnia: Maj 22, 2014, 07:20:38 »
Bo Maryśka się najzwyczajniej w świecie wylaszczyła! Jakkolwiek nieakceptowalne i pejoratywne jest to określenie :D Nie dość, że pani Małgosi piękniej jest w naturalnych włosach, to jeszcze producenci serialu odnowili szafę Marii, robiąc z niej modną i elegancką kobietę, która niekoniecznie musi wyglądem swym przypominać, że jest najstarsza spośród rodzeństwa.

Dlatego mam nadzieję, że doktorek pójdzie po rozum do głowy i odechce mu się działania na dwa fronty. Wyglądają razem naprawdę uroczo i szkoda by było, aby po słynnym, długo wyczekiwanym powrocie - ich rozwalili. Szczególnie z powodu tej blond siksy... :P Sorry, ale gustu do kochanek to on nie ma za grosz.

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #174 dnia: Maj 28, 2014, 22:48:09 »
1069

http://rapidu.net/5810230247/Odc-1069..wmv

1070.

http://rapidu.net/8510238638/Odc-1070..wmv

W 1069 miałam przebłyski dawnej Marysi, scenka z piciem " herbaty" taty Lucka  zabrała mnie w dawne "rejony" .

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #175 dnia: Maj 28, 2014, 23:04:04 »
W 1069 miałam przebłyski dawnej Marysi, scenka z piciem " herbaty" taty Lucka  zabrała mnie w dawne "rejony" .
Och to prawda! Od razu przypomniało mi się picie Luckowej nalewki w sadzie. <haha>

Coraz bardziej nie mogę się doczekać przyjazdu Doktorka i ich spotkania. Zdecydowanie źle się dzieje w tym małżeństwie. Utwierdził mnie w tym Marysi "entuzjazm", kiedy wspomniała o przyjeździe dziadka Baśce (nie mogli dać tej dziewczynce innego imienia?  ::) ). Ciekawa jestem jak Artur to wszystko rozegra.  <cwaniak>

PS też macie wrażenie, że scenarzyści coś szykują dla Marysi i Janka? <mysli> Facet ewidentnie do niej podbija... Albo to tylko moje urojenia. <zez>
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #176 dnia: Maj 29, 2014, 08:24:53 »
Troszeczkę spamu. Jak się zmienia czas? Mam nieprawidłową godzinę w profilu i nie mogę znależć ustawień  gdzie to zmienić.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #177 dnia: Maj 29, 2014, 09:56:05 »
Troszeczkę spamu. Jak się zmienia czas? Mam nieprawidłową godzinę w profilu i nie mogę znależć ustawień  gdzie to zmienić.
Profil -> Opcje wyglądu -> Przesunięcie czasu

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #178 dnia: Maj 29, 2014, 13:45:17 »
Dzięki Meg za filmiki!!!
Zastanawiam się, co te "genialne" scenarzystki kombinują z małą Basią R.??? Jej "wyrodni", serialowi rodzice
o swoim dziecku chyba zapomnieli...Mamuśka-Santa Maryja wróciwszy na ojczyzny łono, ledwo napomknęła ze dwa razy o dziecku i mężu, a ten z kolei ma potajemnie wrócić wcześniej do Polski, żeby spotkać się z kochanką (swoją drogą to "pozazdrościć" gustu doktorkowi... :P). To gdzie to dziecko Arti zostawi? Na lotnisku w przechowalni bagażu... <hahaha>, czy może wyekspediuje córkę w paczce transportem morskim z Norwegii do Polski za potwierdzeniem odbioru <smiech>.
Maryśka przez miesiąc "cieka" pomiędzy swoimi dwoma Chochołami, Grabiną, włóczy się po stolycy i przesiaduje, jak i reszta obsady w jedynej warszawskiej knajpie. Na wszystko ma czas, a gdzie podziały się jej "matczyne uczucia" w stosunku do własnej córeczki? No chyba, że  scenarzystki mają zamiar "ukatrupić" dziecko Rogowskim??? Chociaż dla kolejnej Baśki, to w emce wyraźnie brakuje miejsca, szczególnie przy tym irytującym, wszędzie panoszącym się bachorze i jej smętnej mamuśce Ali.  <flaga>
A tak ogólnie, to wcale mi się ten kolejny wątek zdrady nie podoba, a i serial również, od dłuższego czasu już go nie oglądam, ewentualnie "rzucam" okiem na opisy streszczeń. Niestety tego serialowego gniota już nie da się oglądać, emka od dość dawna jest jeszcze gorsza od latynoskich telenowel. <flaga>
Chciałoby się powiedzieć - P.Łepkowska wróć.... <smiech>

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #179 dnia: Maj 30, 2014, 08:00:29 »
No cóż Maryś popada z jednej skrajności w drugą, jak urodziła to mało własnej matki nie pobiła jak ta chciała Basię wziąść na ręce. A teraz nie widzi córki miesiąc i jest wszystko ok.