Autor Wątek: Sezon III  (Przeczytany 50343 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
Odp: Sezon III
« Odpowiedź #135 dnia: Kwiecień 16, 2013, 22:53:42 »
No nie, dzisiaj zdecydowanie między Markiem a Agatą była tylko ta jedna, totalnie dziwaczna scena. Nie zrozumiałam tego, czyżby Marek zaplanował jakąś mini randkę, a Agata skutecznie go gasiła? I dlatego wyglądał na takiego zmieszanego? Bo to chyba nie był zbieg okoliczności, że akurat ich spotkaniu towarzyszyły takie romantyczne akcenty. Ale podoba mi się Agata, która zamiast słuchania pitolenia skrzypka wybrała kebaba na mieście :D Jakież to oryginalne, lubię ją za to :D

Natomiast w streszczeniu następnego odcinka jest informacja jakoby napięcie między Agatą a Dębskim narastało...ciekawe tylko jakiego typu to będzie napięcie, bo znając tę parę, a szczególnie wybuchowość Agaty, to to wcale nie musi być takie napięcie o jakim myślimy  <haha> A jeśli takie to ono jednak moim zdaniem wzrasta od dłuższego czasu.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #136 dnia: Kwiecień 17, 2013, 15:52:38 »
Napięcie wzrasta z odcinka na odcinek, ale kompletnie nic po za tym. Ja chcę w końcu jakiś czynów, jakiś działań. Cokolwiek, ludzie, cokolwiek tylko żeby to było namacalne, a nie tylko te spojrzenia przepełnione pożądaniem  ;D

Nie kwestionuję, że to jest złe, ale po prostu przejdzmy do kolejnego etapu, bo czuję, że wciąż tkwimy w tym samym miejscu. Czarna dupa  <haha>

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #137 dnia: Kwiecień 18, 2013, 13:12:48 »
Jestem zła, wściekła, załamana...! Co to było? Scena w restauracji była kompletną porażką. Czyżby scenarzyści bali się połączyć tą wybuchową dwójkę? Może chcą za wszelką cenę trzymać nas w napięciu, nie zważając na to, że powoli robi się nudno...
Ale sprawa tego morderstwa ciekawa, wciągnęłam się, już myślałam, że go oczyszczą z zarzutów, ale Agata nie byłaby sobą gdyby pozwoliła mu się ze wszystkiego wykręcić. Ta druga sprawa też mnie zaskoczyła, takiego finału się nie spodziewałam.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #138 dnia: Kwiecień 20, 2013, 14:15:03 »
Spoiler
Agata i Marek na wojennej ścieżce?

Pomiędzy Agatą i Markiem narasta napięcie. Dębski sugeruje prawniczce, że kolejny raz popełniła błąd, tym razem podczas procesu Kowalskiego... Sprawdź, co jeszcze wydarzy się w kolejnym odcinku "Prawa Agaty"!
Agata popełniła błąd?
Dębski stara się uzyskać od Agaty informację, jak Okońska dotarła do Smolika, mężczyzny, którego zeznania pogrążyły Kowalskiego. Sugeruje, że może ona sama podsunęła mężczyznę Okońskiej, czemu Agata kategorycznie zaprzecza.

Powrót uwodzicielki
Na wokandę powraca mec. Czerska (Anna Dereszowska), znajoma Dębskiego, której nie udało się odzyskać względów kolegi. Nie znaczy to jednak, że sprawa jest przegrana...
Na sali sądowej spotka się z Agatą, która jest obrońcą Michała Bielańskiego, wychowawcy w przedszkolu zwolnionego z pracy z powodu spóźnień oraz opuszczania dyżurów. Czerska jest oskarżycielem w sprawie. Agata prosi o pomoc Dębskiego.

Bawidamek Wojtek
Tymczasem w domu Dorota napotyka na dziwną sytuację. Wojtek zniknął na pół dnia z Zuzią, zostawiając chłopców samych.
Następnego dnia przez przypadek widzi Wojtka z córką w kawiarni "przyjaznej maluchom" w otoczeniu młodych mam. Na polu zawodowym Dorota odnosi kolejny sukces, a do tego zyskuje wielbiciela...

www.swiatseriali.pl

Cudownie...  ::) Nie dość, że Marek będzie miał pretensje do Agaty, pojawi się ta cała Czerska to jeszcze między Dorotą i Wojtkiem też nie będzie za ciekawie... ech...

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #139 dnia: Kwiecień 22, 2013, 15:53:53 »
Ten serial doprowadzi mnie do zapaści, nie żartuję! To już się robi nie tyle nudne, co denerwujące! Denerwuje mnie to jak cholera!!!!! Innych słów nie znajdę! Scenarzyści, ruszcie głowami!!! Błagam was!!!!!  <histeryk>

Post Merge: Kwiecień 23, 2013, 22:44:43
Ale dzisiaj było pięknie, cudnie, bosko!!!!!! Aaaaaa!  <zakochany> <zakochany> <zakochany>

Kochaaaaam ich, kochaaam!  ;D
Tak na siebie dzisiaj patrzyli, że nie mogłam się nadziwić, ale brakło mi tylko jakiegoś zbliżenia cielesnego. Po za tym było naprawdę okej! Ten wzrok! Agata wyglądała tak, jakby się miała na Marka zaraz rzucić, ale coś w środku jej mówiło, że to jednak jeszcze nie teraz, że to może Marek powinnien zrobić ten pierwszy krok, ale...myślę, że zbliżenie jest już tylko kwestią czasu..  <serduszko>
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 23, 2013, 22:44:43 wysłana przez Nareli »

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #140 dnia: Kwiecień 24, 2013, 13:31:22 »
O tak, było pięknie! Iskrzy, oj iskrzy między nimi, kto w końcu zrobi pierwszy krok? Marek pożera Agatę wzrokiem, fajnie się ich ogląda razem, ale mam niedosyt, chcę więcej! :D
Miałam cichą nadzieję, że Agata zatrzyma Marka w mieszkaniu, że mu podziękuję za informacje, a ona nic.. ma charakterek. Która kobieta by się oparła takiemu mężczyźnie? <haha>
A mina Marii w restauracji jak się zorientowała, że Marek chce tylko informacje, nic więcej - bezcenna. ;)

Agata: ..to będzie sprawa przyjemna.
Marek: Bartek zostawisz nas?
Agata: Nie aż tak przyjemna.

<hahaha>

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #141 dnia: Kwiecień 27, 2013, 11:00:45 »
Agata: ..to będzie sprawa przyjemna.
Marek: Bartek zostawisz nas?
Agata: Nie aż tak przyjemna.

<hahaha>
<serduszka>
A mina Marii w restauracji jak się zorientowała, że Marek chce tylko informacje, nic więcej - bezcenna. ;)
Niby tak, ale widzę, że Marek zaczyna żałować Marii (miałam napisać Natalii, z Krym mi się pomyliło  <haha>), w sensie - zaczyna za nią tęsknić. Jeej, czemu on nie umie się zdecydować  :P

Teraz "Prawo Agaty" ma coś z "Kryminalnych" - trup za trupem  ;D Ta scena z ósmego odcinka, pod mostem, gdzie znaleźli zwłoki - wypisz wymaluj Krym.

Ten prezent dla Doroty genialny  <haha>
A i mała dygresja - to prawda co mówił jeden z profesorów - już zaczęłam patrzeć na filmy/seriale pod względem technicznym. Zastanawiałam się jak zrobili odejście w scenie na korytarzu Agaty  :hahaha: Zboczenie zawodowe.

Hey, little rich girl!

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #142 dnia: Kwiecień 30, 2013, 22:30:51 »
Jejku,jejku, jejku! Kocham ich, kochaaaaaam!  <serce> Są cudowni, niepowtarzalni i dla siebie stworzeni, pięknie razem wyglądają! Tyle było dzisiaj okazji, tyle szans, ale jak zawsze nic z tego, ale jakoś dzisiaj aż tak się tym nie martwię...wystarczył mi ten uscisk!! Przyjacielski, ale Marek miał wyraźnie ochotę na cos więcej.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #143 dnia: Maj 01, 2013, 12:15:38 »
Marek cały czas ma ochotę na coś więcej, tylko Agata nie popiera jego entuzjazmu :( Kiedy ona zobaczy, że ma obok takiego faceta jak Marek? A koniec sezonu coraz bliżej...

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #144 dnia: Maj 01, 2013, 16:21:19 »
A kiedy się kończy ten sezon?

Amaranth, a widziałaś to spojrzenie Agaty przepełnione zazdrością, gdy patrzyła jak Marek rozmawia z tą klientką a propo tego szalika różowego, czy co to tam było? Nie wiem jak wy, ale ja w tych oczach widziałam zazdrość  ;D

Wiecie co mnie zastanawia, czy Dorota i Bartek wiedzą, że Marek i Agata mają się ku sobie? Bo w sumie w I sezonie to jakieś takie bardziej odczuwalne było, teraz jakby tego nie zauważali.. przynajmniej takie mam wrażenie  <haha>

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #145 dnia: Maj 01, 2013, 17:23:52 »
Wczoraj był 10, a najprawdopodobniej sezon będzie miał odcinków 13, więc zostały nam 3. Tak mniemam. ;)

Amaranth, a widziałaś to spojrzenie Agaty przepełnione zazdrością, gdy patrzyła jak Marek rozmawia z tą klientką a propo tego szalika różowego, czy co to tam było? Nie wiem jak wy, ale ja w tych oczach widziałam zazdrość  ;D
W sumie to nie zwróciłam uwagi ;D
Zastanawia mnie dlaczego ona go nie wpuściła do mieszkania. Może Agata boi się tego co czuje? Przejechała się na Hubercie, a i z Maćkiem nie wyszło to teraz sama przed sobą udaje, że faceci jej nie interesują? ;)

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #146 dnia: Maj 01, 2013, 23:15:35 »
Nareli, piona! Też to zauważyłam :D W ogóle odnośnie tego odcinka to wszędzie dopatrywałam się jakichś przesłanek odnośnie Agaty i Marka, nie wiem dlaczego. Przez cały czas miałam takie odczucie, że Agata myśli trochę o swoim życiu w kontekście tej sprawy z jej byłym klientem, który się powiesił. Tak samo jak ten przyjaciel Doroty powiedział, że najważniejsze jest dla kobiety posiadanie dziecka...wydawało mi się, że Agacie dało to trochę do myślenia. Potem wyraźne przysłuchiwanie się temu jak klientka podrywa Dębskiego, a jej spojrzenie mówiło samo za siebie :D A Mareczek, ech, nie uległ oczywiście!

Ja się jej z odcinka na odcinek dziwię coraz bardziej :P Gdzie ona znajdzie kogoś lepszego od Marka? No gdzie? On jedyny potrafi zawsze wyczuć jej nastrój, przyszedł do niej i gdyby tylko zechciała go wpuścić- z pewnością by jej pomógł tak, jak robił to wielokrotnie. To samo potem z muzyką poważną w kancelarii, a potem jeszcze pojechał za nią na ten pokaz...

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #147 dnia: Maj 02, 2013, 08:49:58 »
To cieszę się, że nie jestem sama, bo już myślałam, że powoli zaczynam widzieć to, co chcę  <szczerzy_sie>

Ta scena z dzieckiem - miałam dokładnie takie same odczucia jak ty, Justek  :D Cóż.. myślę, że na Agatę i Marka będziemy musieli jeszcze chwilkę poczekać... Ale w sumie i tak uważam, że najpiękniejsza miłość to taka, która rozkwita powoli  ;D a Marek i Agata są doskonałym przykładem takiej miłości  ;D

Marek cały czas robi krok do przodu, ale Agata umiejętnie go hamuje, ale nie cofa do tyłu, więc to jest już coś  <serduszko>
Pewnie ostatni odcinek sezonu zakończy się nieco dłuższym pocałunkiem niż ten z pierwszej i drugiej serii  <haha>

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #148 dnia: Maj 02, 2013, 23:53:14 »
Dlatego ja od dłuższego czasu nie mogę się oprzeć wrażeniu, że ich relacje są takie podobne do tych, opisywanych w piosence "Prawdziwe powietrze" :D Chciałbym odczytać z ruchu warg twoich ust to, czego nie da się powiedzieć mi wprost, chciałbym zrozumieć to...  <serduszko> Ciekawe czy do końca sezonu się coś uda, bo coraz bardziej w to wątpię. Marek musiałby mieć anielską cierpliwość, aby za Agatą nadążyć, szczególnie że znowu wróci ta cała Czerska czy jak jej tam.

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #149 dnia: Maj 07, 2013, 23:23:22 »
To tak:
Bardzo podobała mi się sprawa, wzruszająca i wciągająca. I pokazuje jak to urzędnicy
potrafią "zakręcić" byleby osoba, której pieniądze się należą - nie dostała ich  :-\ Okropne, a znam nawet z 'życia' kilka takich przypadków.
Po drugie - jak dobrze, że to jednak nie ta starsza klientka była zainteresowana Bartkiem, bo od początku mi do niego nie pasowała, uff  ;D
Po trzecie - widać, że jak Agaty nie ma to Mareczek taki nie swój... Już jestem ciekawa ich relacji po powrocie Agaty, pewnie się stęsknili  <haha>
No i na koniec - Agata sobie ostro pogrywa. Byle nikt na tym nie ucierpiał ;>

Hey, little rich girl!