Autor Wątek: EURO 2012  (Przeczytany 89576 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Emi

• Gość
Odp: EURO 2012
« Odpowiedź #135 dnia: Czerwiec 09, 2012, 23:23:29 »
No ja życzyłam wyjścia z grupy tutaj Niemcom i Holandii.. ale Holandia dzisiaj dała ciała  ::) więc mogłoby być tak, że wyjdą Niemcy i Dania.
Ale raczej mało kto się spodziewa, że mogłaby odpaść Portugalia :P
Też mnie przegrana Holandii zaskoczyła.
Ale zasłużyła na przegraną czy ten gol dla Danii to bardziej taki łut szczęścia?
Zasłużyła. Holendrzy nie grali może źle, mieli kilka sytuacji... no ale gol to gol. I Dania okazała się lepsza. Strzelili gola, a dodatkowo grali znakomicie w obronie! ;)

Smuda - nie miałam o nim zdania, ale wczoraj mnie zdenerwował. Nie wiem czy on miał jakieś zaniki wzroku, ale w 2 połowie POWINIEN dokonać zmian, kiedy widział co się dzieje, kiedy widział że oni już ledwo tam dreptają po tym boisku... zero reakcji. No to gratuluję dobrego samopoczucia.

Ja tam Boruca zawsze miło wspominam i szkoda trochę, że nie gra. :P

Tytoń - no, będzie mógł się faktycznie wykazać, póki co plusuje - dał sobie radę w tak trudnej chwili...no ale jeszcze wiele przed Nim no a Szczęsny... sama nie wiem co o tym myśleć, bo jakoś tak dla mnie to nadal dziwne że bramkarz sobie pozwolił na zachowanie za które dostał czerwoną kartkę - a faktycznie uważał że słusznie bo zszedł bez żadnego słowa : ale o co chodzi? :P jak to czerwona kartka? Znaczy, to na plus że nie robił żadnych akcji, kłótni itd. ale kompletnie zdziwiony też nie był więc widać słusznie. No ale ja zadałam kilku osobom pytanie czy uważają że gdyby go nie sfaulował, to byłby ten gol czy nie... jedni mówią że tak, drudzy że nie :P Wiem że to takie gdybanie no ale mnie to zastanawia bo jednak jego 'zagranie' miało skutki w postaci faula i zejścia z czerwoną kartką, w dodatku zakazem gry w kolejnym meczu...
No ale ja się na tym aż tak nie znam, oglądam mecze piłki nożnej właściwie od święta, więc... no ale to Euro 2012 będę śledzić.  :D Już się po tych dwóch dniach - czterech meczach wciągnęłam.  ;D

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #136 dnia: Czerwiec 09, 2012, 23:26:39 »
Szczęsny dostał słusznie czerwoną kartkę i niech głupot nie pier.... bo mógł tę piłkę wybić. Jakoś sobie nie przypominam by Boruc w meczach kadry dostał czerwoną kartkę, mówię o tych meczach o stawkę jak na EURO czy MŚ2006.

I wypowiedź Szczęsnego, że interwencje Boruca były świetne ale g... dały nie są brakiem pokory? Nawet jeśli są stwierdzeniem faktu to to nie przystoi. Albo teksty, że Boruc jest kadrze niepotrzebny (również Szczęsnego). Czemu tak powiedział? BO wiedział, że gdyby Boruc był powoływany to skończyłby jak jego tatuś na ławce w meczach reprezentacji. Nie oszukujmy się duet Dudek - Boruc to najlepsi polscy golkiperzy ostatnich lat.

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #137 dnia: Czerwiec 09, 2012, 23:36:12 »
Wczorajszy nasz mecz oglądałam, kibicowałam z całego serca!   smilie_girl_014
Szkoda, że się nie udało- ale zawsze mogliśmy przegrać tym 2:1, czy 3 po spalonym... Nawet jeśli nie damy rady to warto było chociażby dla samych emocji. To co się działo w strefie kibica- powtórzę się raz jeszcze- kocham nasz naród za to, że potrafimy się w takich chwilach zjednoczyć!   smilie_girl_020

Do reszty meczy jakoś mnie nie ciągnie, może później w dalszych etapach na razie mecze obcych są mi obojętne  smilie_girl_349
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Lisbeth

• Gość
« Odpowiedź #138 dnia: Czerwiec 09, 2012, 23:53:29 »
Nie to nie Szczęsny zawinił golowi na 1:1... To wina zespołu... Tego, że nie potrafili obronić ataku Greków, że nie przypilnowali tego, co działo się na boisku... W takim momencie bramkarz albo próbuje bronić, albo nie. Tej bramki spokojnie mogło nie być. Polska miała szansę utrzymać wynik 1:0, ale cały zespół zawalił. Może fakt powinny zostać wprowadzone zmiany, ale mało który zespół po 45minutach przestaje grać. Naszemu to się zdarzyło. :P No ale Polska to Polska, jest lepiej, ale jeszcze daaaalekoo za murzynami.

Rozróżniam te kwestie. Dla mnie sportowiec nie powinien być nałogowcem. Alkohol osłabia jego wydajność, jest bardziej narażony na kontuzje.
Jeśli jest alkoholikiem choć o tym nie słyszałam, to nie powinien zajmować się piłką. Chyba, że tylko czasem napije się alkoholu, z umiarem, to co innego...

Wiesz co Alden... Picie alkoholu podczas podróży samolotem a alkoholizm to dwie różne sprawy...
Nie popadajmy w jakieś skrajności. :D Poza tym samolotem, to się leci a nie pracuje...
  Jeżeli alkoholizm Boruca wygląda podobnie jak napicie się alkoholu podczas lotu, no to... :hahaha:
Zresztą nie wnikajmy w prywatne sprawy. Nie obchodzi mnie że ktoś bronił jakieś kobiety czy coś. To należy do obowiązków mężczyzny. Każdy myślący człowiek tak by postąpił.

Boruc niezłym bramkarzem był, ale uważam że Szczęsny ma większe predyspozycje i już go jednak przegonił.
Zresztą Boruc nam wiele, pięknych goli też wpuścił i trochę meczy przegraliśmy...

Szczęsny dostał czerwoną kartkę niechcący. Na pewno tego nie planował. Wypadek przy pracy ot co. Zdarza się.

To że ta drużyna potrafiła zremisować z Grecją 1:1 i że w pierwszej połowie dawała radę świadczy tylko o tym że treningi nie poszły w las... Jeszcze parę lat temu ten mecz byśmy przerżnęli... Mistrzostwa w Korei chociażby przypominam...
Drużyna, która jest teraz udowodniła, że jest lepsza od tamtej co była, a to zasługa trenera i treningów. Zawodników też, ale przygotowanie ich jest ważne. Jeśli nie zeżre ich strach w meczu z Rosją mają szansę przegrać 1:0 albo zremisować... Jeśli nie poddadzą się po porażce z Rosją, może uda im się powalczyć z Czechami... ale widać zmianę w ich grze. Coś próbują ugrać, kombinują... To nie jest to, co było jeszcze niedawno. Owszem są w tyle za wieloma drużynami o lata świetlne, ale mają jakieś postępy. I uważam, że w tej chwili to zasługa Smudy. Może nie mam racji, ale jako laik dostrzegłam pewne zmiany.

Smolarek i Szczęsny są owszem dziećmi znanych ojców, ale jak rzadko, które dzieci udowadniają, że mają talent. I póki co bronią godności nazwiska. Maćka Szczęsnego bardzo lubię i jeszcze niedawno byłam zdziwiona, że ma już takiego dużego syna... bo ja ciągle pamiętam Macieja jako bramkarza Widzewa Łódź. :D A zapomniałam że czas szybko leci. Wojtek zaś jest bardzo dobrym bramkarzem i życzę mu jak najlepiej.

Był czas Dudka, czas Boruca (niczego z ich zasług im nie ujmuję. Co innego jednak szanować a lubić. Dudka lubię i szanuję jako bramkarza, Boruca tylko szanuję jako bramkarza)  a teraz jest czas Tytonia i Szczęsnego i to jest jak najbardziej odpowiednie. Wszystko ma swój czas.
Niech młodzież się wykazuje. Niech się uczy. A taka gra na mistrzostwach to najlepsza nauka. Zwłaszcza, że mają szansę uczestniczyć też w kolejnych. Boruc i Dudek już wypadli z obiegu.
Ja nie robię z nikogo bohatera.
To są oceny po dwóch meczach: ze Słowacją (towarzyski) i z Grecją.

Czy trener dał ciała, czy nie... czy bramkarze dali ciała i czy zawodnicy dali ciała ocenimy już wkrótce. Przed nami jeszcze dwa mecze. ;P

A już jutro...
Hiszpania vs Włochy

i
Irlandia vs Chorwacja

Za kim trzymacie?
W pierwszym meczu jestem za Hiszpanią. W drugim obojętnie...
Chciałabym żeby Hiszpania wyszła z grupy :)

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #139 dnia: Czerwiec 09, 2012, 23:55:17 »
Holandia - Dania
Nie spodziewałam się, że Duńczycy wygrają. Chyba nikt się nie spodziewał, szczerze powiedziawszy. Holandia grała dość dobrze, ale zarówno obrona jak i atak były w słabej formie. Podobała mi się gra Afellay'a - jak na kogoś, kto niedawno wyleczył kontuzję, gra świetnie, naprawdę!
Za to u piłkarzy z Danii obrona była w dobrej formie. Bardzo dobrej, moim zdaniem. Niby mieli być skazani na porażkę w każdym meczu, a tu proszę - swój pierwszy na EURO, na dodatek z vice-mistrzem świata wygrywają. Cóż, wygrała DRUŻYNA, a nie zbiór gwiazd, jak to ładnie określił któryś z gości studia po meczu w TVP2. :)

Niemcy - Portugalia
Miało być ciekawe spotkanie... I było! Widać było walkę o każdą piłkę z obu stron, aczkolwiek uważam, że to Niemcy grały lepiej. Portugalia dla mnie jest drużyną dobrą, ale nie aż tak, co było widoczne również w dzisiejszym meczu. Gdyby nie masa niewykorzystanych okazji przez i jedną i drugą drużynę wynik byłby o wiele wyższy. :D Za to widać było dużo symulacji i drużyny Niemieckiej i drużyny Portugalskiej, chociaż bardziej tych drugich. :D

Liczę na ćwierćfinał Polska - Niemcy i wygraną Polaków. Ale to chyba tylko marzenia. :th_0girl_dance:

A już jutro...
Hiszpania vs Włochy

i
Irlandia vs Chorwacja

Za kim trzymacie?
Pierwszy oczywiście moja ukochana Hiszpania! Uwielbiam ich! smilie_girl_159 Drugi mecz jest mi obojętny, niech wygra lepszy. :D

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #140 dnia: Czerwiec 10, 2012, 00:23:11 »
Jutro jestem za Hiszpanią, a w drugim meczu za Irlandią :)

Trochę zboczę z tematu, ale czy Wam też podoba się tak irlandzka piosenka na Euro?
http://www.youtube.com/watch?v=Q_I0-ZPSFWo
Pewnie wielu z Was ją słyszało, bo nie od wczoraj jest w necie, ale tak mi się akurat przypomniało jak zeszło na temat meczu Irlandia-Chorwacja. Dla mnie jest mega. Od początku czuje się od niej taki irlandzki klimat :) Tak ją polubiłam, że automatycznie polubiłam też Irlandczyków i w związku z tym mam w drugim meczu swojego faworyta :D

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #141 dnia: Czerwiec 10, 2012, 00:36:58 »
Szczęsny dostał słusznie czerwoną kartkę i niech głupot nie pier.... bo mógł tę piłkę wybić. Jakoś sobie nie przypominam by Boruc w meczach kadry dostał czerwoną kartkę, mówię o tych meczach o stawkę jak na EURO czy MŚ2006.
Szczęsny nie wyparł się faulu. Zresztą jego zachowanie po kartce o tym świadczy.
Nam widzom łatwo mówić, co mógł zrobić, bo my nie ograniczeni jesteśmy czasem. On musiał podjąć decyzję w ułamku sekundy.
Poza tym, o dziwo, sam najmądrzejszy człowiek w polskim sporcie ::), czyli ten, który nie będzie kibicował naszej reprezentacji powiedział, że Szczęsny musiał faulować, bo byłoby jak nic 2:1 dla Greków.

A Boruc? Pamiętasz Mecz Irlandia Północna - Polska w eliminacjach do MŚ 2010 i wynik 3:2? Jednego z goli dla Irlandii sprezentował nam Boruc do spółki z Żewłakowem. Bramkarz, który nie trafia w piłkę przy jej wybiciu... ::)
Pamiętam jak wtedy wszyscy krzyczeli - dożywocie dla Boruca jeśli chodzi o zakaz gry w reprezentacji!

Błędy zdarzają się nawet największym. Pół biedy jeśli w ferworze gry, gorzej gdy to są kiksy jak ta lala...

Hiszpania - Włochy?
Hiszpania, bo bardziej mi się podoba ich gra, do Włochów mam pretensje, bo psioczyli na nas, jako organizatorów przed Euro, o smilie_girl_356
Irlandia - Chorwacja?
Tu obojętnie smilie_girl_269
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #142 dnia: Czerwiec 10, 2012, 08:53:39 »
Pamiętam jaką nam Boruc piękną bramkę z Żewłakowem w tamtym meczu sprezentował. Szczęsny owszem faulu i się nie wyparł, ale tłumaczył się z tego czemu postąpił, tak a nie inaczej, dałem linka parę postów wstecz. Boruc tak naprawdę, w którymś momencie kariery przeoczył moment odejścia z Celticu do większego piłkarskiego klubu. Po prawdzie, ma już 32 lata, ale jeśli wziąłby się za siebie, to może jeszcze wróciłby do starej formy...Jeśli chodzi o Dudka to dziwisz się, że wypadł z obiegu? Przecież on już ma prawie 40lat, a to nie jest wiek, w którym wytrzymuje się już tempo meczowe. Boruc ma jeszcze szansę odbudowy swojej formy.  Oczywiście tak naprawdę w reprezentacji Szczęsny, Tytoń i Fabiański nie mieli za wiele okazji by się wykazać, bo nie grała w eliminacjach. Mnie tylko denerwuje stawianie na Borucu krzyżyka ;> Ja na Szczęsnym krzyżyka nie stawiam, bo wg mnie jest dobrym bramkarzem (każdy bramkarz popełnia błędy i nie jest to powodem by stawiać od razu na nim krzyżyk), tylko wg mnie do Boruca z Celticu to jednak jeszcze mu trochę daleko... Alkoholizm to była taka przenośnia, bo lubi się napić pan Boruc. Co nie zmienia tego, że uważam za nieodpowiedzialne picie alkoholu na zgrupowaniach reprezentacji (W Celticu też miał z tym problemy), ale jak Lisbeth piszesz nie wnikajmy w prywatne sprawy ;) Smuda leciał jako trener Lecha Poznań na meczu Pucharu UEFA więc był de facto w podróży.
Ale pamiętam też, że Boruc na ważnych piłkarskich imprezach (MŚ 2006, EURO2008) nie zawalił.
Alkohol nie tyle ile zwiększa podatność na kontuzje ile osłabia koncentrację.
I zgodzę się z stwierdzeniem, że obecna reprezentacja, a ta która np. wychodziła na EURO czy MŚ2006 to lata świetlne dawna reprezentacja nie potrafiłaby zremisować (nawet w spotkaniu towarzyskim) 0:0 z Portugalią, czy tylko stracić 2 bramki z Włochami...

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #143 dnia: Czerwiec 10, 2012, 17:40:09 »
Szczęsny dostał czerwoną kartkę niechcący. Na pewno tego nie planował. Wypadek przy pracy ot co. Zdarza się.
Jak już El pisała- nie dostał przypadkowo, bo planował faul, a nie jest jakimś tam nowym zawodnikiem, zna się na tym i jak sam teraz mówi w wywiadach- liczył się z tym, jakie mogą być tego konsekwencje i dlatego nie dyskutował z decyzją sędziego. Ale co by nie mówić- razem z Tytoniem stworzyli fantastyczny duet, który zapewnił nam jeden bardzo cenny punkt, dzięki któremu możemy w ogóle myśleć o wyjściu z grupy. Gdyby nie doszło do faulu, a Grecy strzelili by drugą bramkę bardzo trudno byłoby nam odrobić tą stratę, a tak? Szczęsny wie, że Tytoń jest świetnym bramkarzem i mógł na nim polegać, a ten go nie zawiódł. Go i nas wszystkich :) Mam nadzieję, że marzenia o wyjściu z grupy się spełnią, bo przyznam szczerze, ale tylko mecze naszych oglądam, bo piłka nożna od zawsze interesowała mnie tylko w zakresie reprezentacji Polski :) W pozostałych meczach- i to tylko w zakresie naszej grupy- obecnie interesuje mnie tylko wynik końcowy.

Offline stella

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #144 dnia: Czerwiec 10, 2012, 17:46:30 »
Jeśli chodzi o pierwszy wczorajszy mecz to Holandia od samego początku była faworytem. I bardzo się cieszę, że Dania utarła im nosa. A to, co wczoraj pokazał gwiazda Van Persie to jestem skłonna powiedzieć, że Duńczycy zasłużyli na pierwszą wygraną od dłuugiego czasu.

Mimo, że mówiłam, iż Niemcy i Portugalia to dla mnie dwa zupełnie obojętne kraje to jednak po obserwacji samej siebie podczas wczorajszego meczu, serce biło mi szybciej, gdy pod bramką niemiecką był ruch i trochę przykro mi się zrobiło, gdy padła bramka dla Niemców.

Nie no w drugiej połowie Ronaldzio sobie żelu dołożył i postawił lekkiego koguta. Zauważyłyście? :hahaha:
Haha, tak, zauważyłam smilie_girl_101 I ta jego biedna minka wtedy, gdy wychodził ze stadionu, ale nie zdążyłam zauważyć czy płakał :th_girl_haha:

Natomiast zaraz Hiszpania-Włochy, a później Irlandia-Chorwacja. Nie wiem komu kibicuję, pewnie okaże się w trakcie, ale coś czuję, że pierwszy mecz będzie dobry...

Emi

• Gość
« Odpowiedź #145 dnia: Czerwiec 10, 2012, 19:18:32 »
Ej, no nie :/
Ja kibcuję z CAŁEGO SERCA HISZPANII! :D
No ale niestety, przegrywają z Włochami 0:1  :( >:(
Mam nadzieję że Hiszpanie się zmobilizują i zremisują chociaż.... łeee, nie cieszy mnie ten gol Włochów. :/
No ale jest jeszcze trochę czasu... może się uda!  8)

Za to drugi mecz jest mi obojętny. Obstawiam Irlandię. ;)

EDIT:
to się nazywa szybka reakcja i odpowiedź.  smilie_girl_149 No to REMIS!
No to Hiszpanio, jeszcze jeden goooool  smilie_girl_299

Offline asia

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #146 dnia: Czerwiec 10, 2012, 20:03:34 »
Nie znam się na piłce nożnej, nie ogarniam tych wszystkich reprezentacji, ale mecze kątem oka oglądam.

Na początku (przed rozpoczęciem mistrzostw) myślałam w ten sposób ''niech strzelą [Polacy] choć jednego gola i będzie dobrze", ale po remisie z Grecją liczę na wyjście z grupy i tyle. Mam nadzieję, że się postarają i że się uda. Może akurat Rosja będzie miała gorszy dzień, jeśli chodzi o grę? :D Plus: jest jeszcze szansa w meczu z Czechami, więc wygrywamy i jest wspaniale.

Dziś np. Włochy czy Hiszpania? Niby nie mam nic do żadne kraju, ale jak ktoś ma wygrać - niech to będzie Hiszpania, ot. Jak mówią, że Włosi są lepsi, niech Hiszpanie udowodnią, że tak nie jest.
Mecz wydawał mi się nudny, pierwsza połowa nic, druga też nie zapowiadała się fajnie. Po pierwszym golu taka radość, że wreszcie coś się dzieje, ale zaraz zaczęłam marudzić "niech Hiszpania zremisuje, no mogliby strzelić tego gola!" i gol padł, yeah.

Fajne te Euro. :D
Ale i tak uważam, że pieniądze Polska ma na co wydawać.
"Może brakować mi słów, ale nie własnego zdania"

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #147 dnia: Czerwiec 10, 2012, 20:27:38 »
Nie był jakiś bardzo fascynujący ten mecz według mnie. Chyba wszystkie drużyny muszą się jakoś rozkręcić...  smilie_girl_356
Ale bramka Włochów i natychmiastowa reakcja Hiszpanii... UFF  ;) Szkoda, że Xabi tam na końcu nie strzelił jeszcze  smilie_girl_299

I za chwilę mecz Irlandia-Chorwacja :D

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #148 dnia: Czerwiec 10, 2012, 20:33:02 »
Jak to mówi mój tata był "brzydki mecz". Było bez żadnych rewelacji, słabo zagrali i bez żadnych wrażeń.
Bramka Włochów i natychmiastowa odpowiedź Hiszpanów, to było do przewidzenia i przeczuwałam, że skończy się ten mecz remisem. :)

Ach za moment Irlandia - Chorwacja, tu może być bardzo ciekawie, bo Chorwaci nie są wcale słabą drużyną i możliwość jest wielu bramek, ale nie mówię hop przed zachodem słońca!
Jak na razie żadna drużyna mi nie imponuję, tylko Rosja zaskoczyła wynikiem z Czechami 4-1! :D Mogą być groźni dla Polaków we wtorkowym spotkaniu, a jeszcze ta numerologia.. 1612, 1812 - Polacy rządzą na Kremlu. Mam nadzieję, aby to przyniosą Nam Polakom szczęście!  smilie_girl_307
“Well, it seems to me that the best relationships - the ones that last - are frequently the ones that are rooted in friendship. You know, one day you look at the person and you see something more than you did the night before. Like a switch has been flicked somewhere. And the person who was just a friend is… suddenly the only person you can ever imagine yourself with.”

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #149 dnia: Czerwiec 10, 2012, 20:34:08 »
Spodziewałam się po tym meczu, że będzie ciekawszy, szczerze mówiąc.
Pierwsza połowa - setki podań, bardzo mało okazji do strzelenia gola - nuuda. Druga była ciekawsza, szczególnie od momentu w którym Di Natale strzelił bramkę. I natychmiastowa odpowiedź Hiszpanów - to lubię! <3 Szkoda tylko, że wcześniej nie potrafili strzelić. Liczyłam na wygraną Hiszpanów, ale cóż, remis aż tak zły nie jest. Nie z czterokrotnymi mistrzami świata. :D Miałam nadzieje, że wejdzie Fernando, ale nie Torres tylko Llorente. smilie_girl_120 Ten pierwszy wszedł, i - niestety - zmarnował trzy baardzo dobre okazje.
Zawodnik meczu - INIESTA! Walczył, starał się stwarzać jakieś okazje, które co prawda były nie wykorzystane (prócz tej po której padł gol), ale naprawdę - on jest genialny! <3 :)