Autor Wątek: EURO 2012  (Przeczytany 83655 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Lisbeth

• Gość
Odp: EURO 2012
« Odpowiedź #90 dnia: Czerwiec 08, 2012, 22:07:58 »
Też mi się zdaje, że z Ruskimi będzie harakiri. Tu tylko cud może spowodować wygraną. :D
Tym bardziej, że Ruscy mają wtedy święto i będą starali się wygrać, by dać prezent rodakom.

Mecz Czechy Rosja jest bardzo ciekawy. Zupełnie inny poziom.

Jednak naprawdę fajowy meczyk zapowiada się jutro. Niemcy- Portugalia... I kurcze nie wiem za kim trzymać, bo chciałabym żeby z B właśnie i Niemcy i Portugalia wyszły. :D
No ale cóż... Jednak sercem bliżej Portugalczykom... Ale to może być ładne widowisko. No i w Niemczech chyba nasi też grają. :)

Haha porównanie kogoś do Strusia Pędziwiatra. Uwielbiam komentatorów. :D

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #91 dnia: Czerwiec 08, 2012, 22:23:52 »
E tam, druga połowa też u nich siadła, już tak nie szaleją smilie_girl_356

A poza tym, Czesi grają fatalnie. Defensywa u nich dziś poszła się opalać do solarium.

O, Rosjanie nie szaleją, ale bramki strzelają. 3:1 :th_girl_haha: Sorry - 4:1! :laie_67:
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Emi

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: Czerwiec 08, 2012, 22:29:10 »
Taki mecz to się ogląda...

Oj, z Rosjanami chyba być albo nie być... czyli zgniotą Nas z powierzchni.  :P
 4:1, wow, piękne bramki strzelają. Szkoda, jak było 2:1 to jeszcze liczyłam na remis... że Czesi dadzą radę. Nie dali.

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #93 dnia: Czerwiec 08, 2012, 22:44:12 »
Jestem w szoku po tym meczu :o Myślałam, że tu będzie remis albo Czechy wygrają a tu 4:1 dla Rosji. No, ale to był mecz ile akcji w nim było. Coś mi się zdaje, że jak tak będziemy grać to z Rosjanami szans nie mamy :-\ Wszystko się już niedługo okaże. Nie powiem, ale też u nich pierwsza połowa była lepsza :P

Tak w ogóle to jutro kolejny mecz kogo obstawiacie ?
Holandia-Dania
Niemcy-Portugalia
Myślę, że jutro kolejna dawka emocji. :) :)

Emi

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: Czerwiec 08, 2012, 22:51:39 »
Pierwszy mecz, sercem jestem z Holandią. :)

Drugi: dwie drużyny, których nie cierpię, sesese.   smilie_girl_149 Ale na pewno będą emocje. I z dwojga złego, kibicuję Niemcom.
Ale tutaj raczej spodziewam się jednak wygranej Portugalii.  Najlepsze jest to, że sama nie wiem czemu nie lubię Portugalii, ale zwyczajnie mnie drażnią, z Cristiano Ronaldo na czele. Fuuj.  smilie_girl_141

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #95 dnia: Czerwiec 08, 2012, 22:58:01 »
Wychodzi na to, że ani z Rosją, ani z Czechami to szans nie mamy. Dużo goli, wiele sytuacji bramkowych, pomimo wyniku 4:1 Czesi grali do końca. To jest właśnie piłka nożna, szybkość i celność podań, technika i bramki, taki mecz fajnie się ogląda. Ale Ruskie mają potencjał, no cóż...Nasi zagrają jeszcze dwa mecze i niestety nie wyjdą z grupy.
Poziom komentatorów TVP określę krótko - to jest żenada. Zarówno w przypadku Szpakowskiego , jak i Laskowskiego, a Żel-Kurzajewskiego kompletnie nie trawię. Na siłę szukanie jakichkolwiek słabych punktów u Rosjan, z dwóch byłych komentujących piłkarzy, o wiele wyższy poziom zaprezentował Juskowiak.
Oczywiście Nasi jeszcze obu meczów nie przegrali i "dopóki piłka w grze....", ale poziom piłkarski szczególnie Rosjan, ale też i Czechów o wiele przerasta to, co prezentują Polacy i nie nastraja optymistycznie...

Lisbeth

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: Czerwiec 08, 2012, 23:05:57 »
Drugi: dwie drużyny, których nie cierpię, sesese.   smilie_girl_149 Ale na pewno będą emocje. I z dwojga złego, kibicuję Niemcom.
Hehe ja za to jak już mówiłam, chciałabym by i Niemcy i Portugalia wyszły z grupy i ubolewam że jutro grają ze sobą. Ale to będzie dobry mecz. Trzymam za Portugalią... Nie ze względu na Ronaldo, bo go nie trawię... Po prostu lubię kraj. :D W Niemczech za to grają "nasi" to też im kibicuję. :D
Danii nie lubię, Holandię średnio... Dlatego życzę jak najlepiej Niemcom i Portugalii.:)

Rosja zmiażdżyła Czechy, we wtorek zmiażdży nas... ech.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #97 dnia: Czerwiec 08, 2012, 23:08:36 »
Gdyby ktoś mi powiedział, że Rosja wygra 4-1 z Czechami nie uwierzyłabym. Nigdy. Ale to co pokazały Ruski. :brawo: Coś czuję, że ciężko nam będzie z nimi wygrać. Z Czechami może pójść łatwiej, bo atak u nich nie istnieje. Przynajmniej w dzisiejszym meczu...
Nie przepuszczałam również, że ten mecz będzie aż tak ciekawy. Pozytywnie mnie to zaskoczyło, nie powiem. :)

Nie rozumiem ludzi, którzy po pierwszym meczu Polaków - w którym był remis - twierdzą, że z grupy nie wyjdziemy. Będzie ciężko, to na pewno, ale trzeba wierzyć! Może i nie mamy jakiejś mega-mocnej drużyny, ale bądźmy optymistami. W nas - KIBICACH - siła! :th_0girl_dance:

Holandia - Dania - tutaj jestem za Holandią, bo z drużyny duńskiej nie kojarzę. :)
Portugalia - Niemcy - nie przepadam i za jednymi i za drugimi, ale z dwojga złego jestem za Niemcami. I tak jak Emi, nie lubię Portugali. :D Nie mam pojęcia dlaczego, ale po prostu ich nie lubię.  ;D

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #98 dnia: Czerwiec 08, 2012, 23:29:28 »
Nie rozumiem ludzi, którzy po pierwszym meczu Polaków - w którym był remis - twierdzą, że z grupy nie wyjdziemy. Będzie ciężko, to na pewno, ale trzeba wierzyć! Może i nie mamy jakiejś mega-mocnej drużyny, ale bądźmy optymistami. W nas - KIBICACH - siła! :th_0girl_dance:
Podpisuję się rękami i nogami! :D
Przeczuwam, że Rosjanie wyjdą z grupy, ale Polacy, gdyby się postarali, mają szansę! Zakładając, że Rosja wygra z wszystkimi zespołami z naszej grupy, musimy liczyć albo na to, że Czesi wygrają z Grecją, a my z Czechami, albo na to, że wygramy z Czechami i zyskamy więcej bramek niż Grecy. :D
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #99 dnia: Czerwiec 08, 2012, 23:40:31 »
Boże, ile emocji! Mój główny zgon był w momencie jak Wojtek dostał czerwoną kartkę... Wszedł Tytoń, padłam na kolana, padł strzał, po czym wyznałam mu miłość ;D Ale Wojtka też nadal kocham :)

Generalnie jest całkiem całkiem. Bardzo fajna pierwsza połowa, druga niestety gorzej. Szkoda, że nie wykorzystaliśmy niektórych sytuacji w przeciągu całego meczu. Ale nie ma co się załamywać, mamy jeszcze 2 mecze. Niech moc będzie z nami ;)

A Rosja-Czechy.
Kibicowałam tym drugim, a tak się dali rozbić... :(

I nie mogę się doczekać jutrzejszego meczu Niemcy - Portugalia!

Lisbeth

• Gość
« Odpowiedź #100 dnia: Czerwiec 08, 2012, 23:44:09 »
Wszystko zależy więc od tego ile przerżniemy z Rosją. :D Musimy jak najmniej. Fajnie byłoby choć zremisować albo wygrać... ale no wygrać, to po dzisiaj jakoś nie wierzę. :P
Za to może remis... albo chociaż jak najmniej przegrać.

Faktycznie gdyby Czesi przegrali z nami a wygrali z Grecją... to jakieś szanse mamy... Tylko czy my pokonamy Czechów, skoro nie umieliśmy pokonać Greków...

Może jestem pesymistką, ale trudno mi uwierzyć w polską drużynę. Oby jak najmniej bramek stracili. O!

Jutro to naprawdę będzie święto sportu... :)

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #101 dnia: Czerwiec 09, 2012, 00:02:35 »
Portugalia - Niemcy - nie przepadam i za jednymi i za drugimi, ale z dwojga złego jestem za Niemcami. I tak jak Emi, nie lubię Portugali. :D Nie mam pojęcia dlaczego, ale po prostu ich nie lubię. ;D

A ja wiem dlaczego Portugalii nie będę kibicować smilie_girl_253
Nie cierpię zadufanego w sobie Kryśki - "Ludzie mnie nienawidzą, bo jestem bogaty, przystojny i świetnie gram w piłkę" :th_0girl_impossible:
Taaak, a takiego na przykład Messiego ludzie lubią bo jest biedny, brzydki i nie potrafi grać w piłkę? :th_girl_haha:

No dobra Rosja wychodzi z grupy z pierwszego miejsca, a my z drugiego smilie_girl_356
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline stella

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #102 dnia: Czerwiec 09, 2012, 01:34:06 »
Mało co się nie popłakałam, jak Lewandowski zdobył bramkę. Tak bardzo nie wierzyłam w naszą reprezentację... Pierwsza połowa się skończyła. Dopiero później zaczęły się jaja! Bramka Greków, kartka dla Szczęsnego (coraz to serce miałam w gardle i z trudem przełykałam ślinę tylko po to, by moje serce wróciło na swoje miejsce), na dodatek karny, wchodzi nierozgrzany Tytoń- mówię już po nas smilie_girl_238 Obronił! :clapping: Przeżyłam zawał. A Smuda to co on w ogóle odwalał !? :th_0girl_impossible: Toż to jakiś kabaret był! Zamiast wcześniej wprowadzić energię, zamiast w ogóle wprowadzić kogoś świeżego, kto miał łaknienie na pięknego gola, to ten czekał do 92 minuty. :hahaha: Grosicki już gotowy na wejście, tak... tylko szkoda, że 93 minuta już się zaczęła.
Szkoda, że zremisowaliśmy, fakt mogliśmy przegrać, ale przecież było tak blisko wygranej.

Rosja-Czechy
To była dopiero masakra! Nawet nie chcę sobie wyobrażać co oni zrobią z nami. Normalnie zmiażdżą nas jak robaki, zdmuchną nas z powierzchni Ziemi, wygonią nas na kopach. Ładowali te piłki w bramkę Czechów, że aż słabo mi się robiło.
Ale to był mecz, tam była akcja za akcją, wszystko im tak ładnie, gładko i delikatnie szło, a u nas to jakby mieli smołę zamiast murawy.

Jutro obstawiam, że Holandia wygra. A jeśli chodzi o Niemcy i Portugalię, cóż... nie wiem- dwa, dla mnie zupełnie neutralne zespoły. Może być ciekawie smilie_girl_307

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #103 dnia: Czerwiec 09, 2012, 08:53:02 »
Smudę powinni wyrzucić. Widzi, że chłopaki nie mają siły biegać, to zmian nie robi. Kretyn.
Brawa dla Tytonia - nierozgrzany, a obronił. Szczęsnego było mi strasznie żal. Wg mnie nie był to faul celowy, jakoś się chłopak musiał utrzymać na nogach, a że Grek się nadział... Ale tak naprawdę to szans zbyt dużych my nie mamy...

Co do Rosji - ktoś kiedyś powiedział, że to może być czarny koń tych mistrzostw - no i istotnie jak na razie wszystko na to wskazuje.
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Emi

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: Czerwiec 09, 2012, 08:59:24 »
Smudę powinni wyrzucić. Widzi, że chłopaki nie mają siły biegać, to zmian nie robi. Kretyn.
Tego nie potrafię zrozumieć. Patrzył na to i nic... po to jest możliwość zmian by je robić, widzi że 2 połowa się nie klei, że coraz ciężej chłopakom...to nie, zero reakcji. A w ostatniej minucie chciał zmieniać w ramach jakiegoś przebudzenia czy tak żeby sobie któryś mógł powiedzieć że biegał minutę?
Kompletnie tego nie rozumiem.

A co do Rosji, może tak być... ale to czas pokaże. Widać po tym co zaprezentowali wczoraj, że ich poziom jest bardzo wysoki. Wczoraj rozegrali dobry mecz, ale dzisiaj kolejne starcia, jeszcze lepsze drużyny. Chyba najbardziej mnie ciekawi mimo wszystko Niemcy - Portugalia, bo to są dwa mocne zespoły.