Autor Wątek: EURO 2012  (Przeczytany 89620 razy)

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
Odp: EURO 2012
« Odpowiedź #75 dnia: Czerwiec 08, 2012, 20:28:02 »
Co za emocje! W życiu się tak piłką nożną nie emocjonowałam jak dziś! Tata był w szoku, a mama cały czas upominała, że mam mniej gadać. smilie_girl_101
Po pierwszej połowie szanse były duże, nadzieje jeszcze większe, ale... Nie, nie można powiedzieć, że wyszło jak zwykle. W naszej reprezentacji coś się zmieniło, na plus oczywiście. W drugiej połowie Grecy rozłożyli nas kondycyjnie, ale to prawda - TO JESZCZE NIE KONIEC, mamy szansę! Na pewno kolejne mecze będę oglądać i kibicować z całego serducha! :D
Albo że Smuda chciał kogoś zmieniać w ostatniej minucie..  smilie_girl_101
Ómarłam, kiedy to usłyszałam! :hahaha:

A Grecy to w moim odczuciu się często specjalnie na murawie kładli, ot tak, na wszelki wypadek, a nuż będzie faul? ;D
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #76 dnia: Czerwiec 08, 2012, 20:31:25 »
No cóż, dobrze że nie przegrali, ale bardzo "siedli" kondycyjnie w drugiej połowie. Chyba Smuda przesadził z ciężkimi treningami dla nich. Tytoń świetny smilie_girl_020, wydaje mi się, że Szczęsny zawalił bramkę dla Greków do spółki ze stoperami. Plus dla niego, że jednak sfaulował tego Greka, bo bramka byłaby murowana, a karny to jeszcze nie jest gol, Grek tak się cieszył po tej czerwonej kartce dla Szczęsnego, a mnie jakoś tak przyszło na myśl, że za wcześnie się cieszą. Tym bardziej, że Tytoń obronił kilka karnych w lidze holenderskiej, w której teraz gra. Nasza obrona też pozostawiała sporo do życzenia. Brak celności w podaniach. No i niestety nie widać lidera w naszym zespole. Sam Lewandowski meczu nie wygra. . Hm...oby nie okazało się, że to będzie jedyny punkt zdobyty przez Polaków w tych mistrzostwach. Reasumując - cieszmy się z tego remisu, bo Grecy ten mecz mogli wygrać i nikt nie mógłby powiedzieć po meczu, że na to nie zasłużyli. Zresztą widać było, że oni to boiskowi cwaniacy, przeciąganie gry , szukanie fauli.
Z Rosją będzie bardzo ciężko wygrać z taką grą i nie bardzo widzę, kto u Naszych zdobędzie siły na to, bo ich trochę brakuje. Ambicja i zaangażowanie ok, tylko sił i trochę umiejętności piłkarskich niet.

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #77 dnia: Czerwiec 08, 2012, 20:31:37 »
1:1 dla naszych!  ;D
Uwielbiam Tytoń ( smilie_girl_120), ale wolałabym żeby Szczęsny został na boisku.
I tak kocham Wojtka Szczęsnego... :wub: Mistrz, który potrafił z klasą opuścić boisko, nie to co Grecy, którzy za każdym razem robili dzikie awantury.
Dokładnie! Ta jego dumna mina ^^
Po pierwszej strzelonej bramce zaczęłam krzyczeć "jeeeest", a później słyszałam dziki dźwięk trąbek na ulicy. I to mi się podoba!  smilie_girl_307
Tyle szans było w tej pierwszej połowie...szkoda, wielka szkoda, że tylko jedna wykorzystana.
No cóż, gramy dalej. Emocje, oglądając następny mecz, będą jeszcze większe  smilie_girl_014

Hey, little rich girl!

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #78 dnia: Czerwiec 08, 2012, 20:33:50 »
Szczęsny fakt zachował klasę schodząc z boiska. Ale niestety dzisiejszym meczem pokazał, że do klasy Boruca mu daleko, nie można w tak bezmyślny sposób osłabiać w tak ważnym momencie zespołu. Dostał czerwoną kartkę bo atakował zawodnika bez piłki. Nie chcę go skreślać bo jest na to za wcześnie, tym bardziej, że w wielu meczach Arsenalu bronił świetnie. Pominę już to, że zawalił gola na 1:1 i być może pożegna się z reprezentacją. Czas pokaże czy zagra w ostatnim grupowym meczu. Niestety należę do grona zwolenników Boruca i na korzyść Artura przemawiają jego mecze na wielkich imprezach - Boruc nas na MŚ 2006 ani na EURO 2008 tak bezmyślnie nie osłabił, wielokrotnie ratował nasz zespół przed stratą gola i podejrzewam, że prasa nie pozostawi suchej nitki na Smudzie, że go nie powołał. Tytoń - ok, obronił rzut karny i to w trudnym dla niego momencie - bez jakiejkolwiek rozgrzewki, oraz ogrania meczowego.
Co niestety jest dużym minusem - granie tylko jednym napastnikiem, a nie można całego ciężaru zdobywania goli uzależniać od Lewego.
Ciekawostka - Szczęsny jest pierwszym polskim bramkarzem, który otrzymał w Mistrzostwach Europy czerwoną kartkę, a Robert Lewandowski pierwszym piłkarzem w pełni polskim , który na tych mistrzostwach gola zdobył (wcześniej gola zdobył Roger Guerreiro, ale on jest z pochodzenia brazylijczykiem). Tytoń natomiast jest pierwszym polskim bramkarzem w Mistrzostwach Europy, który wszedł z ławki rezerwowych oraz pierwszym polskim bramkarzem, który obronił rzut karny w historii ME. Szczęsny natomiast jest najmłodszym bramkarzem, który debiutował na Mistrzostwach Europy (22lata).
Podsumowując - mecz nie taki zły i straszny. O awans będzie ciężko, ale mamy o tyle łatwiejszą sytuację, że już jest chociaż ten jeden punkt. Widać też było i to wyraźnie fizyczne przygotowanie Greków, gdzie górowali nad naszymi zawodnikami, którzy w zasadzie całą pierwszą połowę grali dobrze, ale niestety - przez to zabrakło sił na drugą. Dziwi mnie czemu Smuda nie wpuścił Grosickiego czy Mierzejewskiego. Jakby nie patrzeć nowy zawodnik ma zawsze więcej sił i dzięki temu miałby większą "ochotę" na rajdy itd. A tego zabrakło.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #79 dnia: Czerwiec 08, 2012, 20:39:46 »
Odbiegając na chwilę od tematu meczu Polaków - za chwilkę mecz Rosja - Czechy. :) Komu kibicujecie? Jaki wynik Was zadowoli? Ja bym najbardziej cieszyła się z remisu. :) Wtedy każdy z grupy A miałby jeden punkt, a co za tym idzie, rywalizacja zaczęłaby się tak jakby od nowa. :th_0girl_dance:

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #80 dnia: Czerwiec 08, 2012, 20:43:53 »
Jak powiedział/a grant1 karny to nie jest jeszcze bramka, a zespołu wcale nie osłabił, bo jak się okazało Tytoń wcale gorszy nie był. Polacy grając w 11 nic nie wskórali, grając w 10 gorzej nie grali.
Boruc złym bramkarzem nie jest, ale kilka baboli "udało" mu się wpuścić. Nigdy się nie dowiesz Alden, czy byłby lepszy, czy gorszy w tym meczu. Gdybać to każdy teraz może...

Rosja - Czechy? Pewnie, że życzymy sobie remisu smilie_girl_356
Ale jakby co, to jakoś Czesi mi są milsi (Rosjanie wyśmiewali ostatnie mecze Polaków, trzeba ich trochę utemperować). Jakąś sympatię czuję także do Cecha smilie_girl_253
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #81 dnia: Czerwiec 08, 2012, 20:45:01 »
Odbiegając na chwilę od tematu meczu Polaków - za chwilkę mecz Rosja - Czechy. :) Komu kibicujecie? Jaki wynik Was zadowoli? Ja bym najbardziej cieszyła się z remisu. :) Wtedy każdy z grupy A miałby jeden punkt, a co za tym idzie, rywalizacja zaczęłaby się tak jakby od nowa. :th_0girl_dance:

Remis. Ewentualnie wygrana Czechów :D Wtedy mamy większe szanse, bo z Rosją będzie ciężej wygrać niż z Czechami raczej. ;)
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #82 dnia: Czerwiec 08, 2012, 20:45:54 »
Cieszyłabym się z wygranej Czech, a dlaczego? Ułatwienie dla Polaków, bo zawodnicy rosyjscy byliby trochę podupadli przegraną, więc byłaby szansa 12.06 na wygraną! :)
Poza tym bardziej lubię Czechów i ich bramkarza, Peter Cech jest naprawdę bardzo dobrym bramkarzem, aż można powiedzieć bramkoszczelny! Gdy był finał Bayern - Chelsea to byłam Nim zdumiona! :)
“Well, it seems to me that the best relationships - the ones that last - are frequently the ones that are rooted in friendship. You know, one day you look at the person and you see something more than you did the night before. Like a switch has been flicked somewhere. And the person who was just a friend is… suddenly the only person you can ever imagine yourself with.”

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #83 dnia: Czerwiec 08, 2012, 20:51:11 »
El, nie ma bramkarza bezbłędnego - każdy bramkarz popełnia błędy nawet Kahn, który zawalił finał MŚ2002. Mi chodziło o coś zupełnie innego - o styl bronienia jaki prezentują obaj panowie, no i jednak doświadczenie, które Szczęsny dopiero zbiera.
Tytoń w fajnym stylu obronił rzut karny, ale sama czerwona kartka działa osłabiająco na zespół. I wielkie brawa, że Szczęsny w odróżnieniu od greckich piłkarzy zszedł z boiska z honorem nie to co Sokratis Papastathopoulos, który żywo dyskutował nawet z Boesnichem i Smudą o tym.
Ja jednak obstawiałbym wygraną Czechów - mimo wszystko mają Barosa i Rosickiego, oraz świetnego Petra Cecha. Nie oszukujmy się to trio po odejściu Nedveda i Kollera jest największą gwiazdą czeskiej reprezentacji. Za Czechami przemawia również fakt, że ich piłkarze w odróżnieniu od większości rosyjskich grają w uznanych klubach - Cech w Chelsea, Baros w Galatasaray i Rosicky w Arsenalu.
Na drugą żółtą zasłużył sobie też Karagunis za ciągłe próby wymuszenia faulu i ten grecki bramkarz, który opóźniał zawsze wybicie.

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #84 dnia: Czerwiec 08, 2012, 20:59:10 »
El, nie ma bramkarza bezbłędnego - każdy bramkarz popełnia błędy nawet Kahn, który zawalił finał MŚ2002. Mi chodziło o coś zupełnie innego - o styl bronienia jaki prezentują obaj panowie, no i jednak doświadczenie, które Szczęsny dopiero zbiera.
Tytoń w fajnym stylu obronił rzut karny, ale sama czerwona kartka działa osłabiająco na zespół.

Pewnie, że nie ma.
Styl gry też chyba nie ma tu znaczenia. Najważniejsze, aby nie pozwalał puszczać bramek. Szczęsny z choinki się nie urwał, Arsenal to nie byle jaki klub, a Wojciech całkiem dobrze się tam sprawdza.

Jak widać było na załączonym obrazku, czerwona kartka nie zawsze działa osłabiająco. Greków wręcz uskrzydliła smilie_girl_356

No proszę jak tu niemal miłość Cechowi wyznaję, a ten zasypia w bramce: Rosja prowadzi!
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Lisbeth

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: Czerwiec 08, 2012, 21:06:49 »
Kurde już 1:0 dla Rosji. Fuck... Mogłoby być 1:1 też, ale pewnie Ruscy pokonają Czechów.

Co do naszych... Ech no mieli szansę wygrać ten mecz. Naprawdę... W pierwszej połowie byli świetni. I powinni byli wtedy na to 2:0 próbować. Prawda jest taka, że jeśliby chcieli przejść dalej to powinni Greków pokonać. To najsłabsza drużyna z tych trzech. Z Ruskami i Czechami nie będzie łatwo. Możemy mieć małe harakiri.
Chyba, że zdarzy się cud. :P W tej chwili tylko na to liczę. :P

Pokazali dzisiaj, że są przygotowani do zagrania 45 minut... Pokazali sporo błędów, ale też wolę walki... Mogłaby tylko dawać efekty.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #86 dnia: Czerwiec 08, 2012, 21:08:36 »
Jeśli chodzi o Boruca, to faktycznie, już się nie przekonamy. Ja mam takie wrażenie, że Szczęsny jeszcze nie dojrzał do takiej klasy, jak np. Casillas. Z niego jest duży luzak ( tzn. ze Szczęsnego), ale nie zawsze to popłaca na boisku.
I dlaczego Smuda nie wpuścił na boisko Grosickiego, tego nie rozumiem, grać bez żadnych zmian, przecież widać było, że praktycznie brakuje im sił. A Grosicki ma szybkość i "ciąg" na bramkę.
A dla Naszych najlepszym wynikiem byłby remis sąsiadów Polski, chociaż Rosjanie mogą zlekceważyć Czechów. My już mamy nóż na gardle i z Rosjanami musimy wygrać, a jest takie powiedzenie - "Musi jak na Rusi, a w Polsce itd."
No i "Ruskie" już prowadzą z Czechami 2:0, wygląda na to, że ich łatwo "rozklepią".
Oprócz tego wygrali 3:0 z Włochami, mają dobrego, holenderskiego trenera (D.Advocat) i rzeczywiście mogą być "czarnym koniem" EURO 2012. Żeby Nas tylko nie "rozjechali", jak nie przymierzając jakiś walec drogowy....

Lisbeth

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: Czerwiec 08, 2012, 21:10:54 »
No i już 2:0.  Piękna brama. To jest kurcze drużyna. Pokazują, że gole się strzela a nie tylko stwarza sytuacje. Nie cierpię Rusków, no ale zupełnie inny poziom.
Toż to oni nas zmiotą z powierzchni Ziemi. :P

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #88 dnia: Czerwiec 08, 2012, 21:11:22 »
2:0 dla Rosji, jak torpeda! Czesi są chyba już rozbici smilie_girl_349

Ale jeśli któraś z tych drużyna przegra będzie miała 0 pkt. My mamy już 1.
Andrzej Sapkowski

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #89 dnia: Czerwiec 08, 2012, 21:19:35 »
I to jest mecz, oni ( Rosjanie) grają na zawrotnej szybkości, a Arszawin gra doskonale. Właśnie u Naszych brak kogoś takiego. Hm ... niestety wydaje mi się, że Rosjanie "przetrzepią" Nam skórę...