Autor Wątek: EURO 2012  (Przeczytany 65172 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sylwia

• Aktywny użytkownik
  • #siatkówka
    • Siatkówka najpiękniejszym sportem
  • Wyróżnienia:
Odp: EURO 2012
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwiec 07, 2012, 12:20:37 »
Obawiam się, że do lipca nie będzie innego tematu niż EURO. Według mnie to jest trochę nie w porządku, bo media zapominają też o innych sportach. Chyba każdy wie, o jakim sporcie mówię. Zwłaszcza, że tam coś osiągamy. Są też kwalifikacje do IO, same Igrzyska są bardzo ważną imprezą, a ja w wiadomościach sportowych tylko raz... może dwa słyszałam, żeby coś o nich mówili.

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwiec 07, 2012, 12:44:03 »
Przerażają Was gadżety? Mnie przerażałyby jakieś demonstracje, zamieszki, skandale. :th_0girl_impossible:
A gadżety? Jeszcze w barwach narodowych? Jak dla mnie, to fajna sprawa, że ludzie pokazują się od tej strony. Nie tak dawno czytałam artykuł, w którym ktoś z zagraniczniaków wypowiadał się, że w Polsce nie czuje się ducha europejskiego Mundialu. Nie ma takiej gorączki, jak to było w poprzednich wydaniach.
Trzeba pokazać, że Polacy to nie malkontenci, wciąż na coś narzekający, że potrafią się bawić, cieszyć się z bodajże największej imprezy organizowanej na tak szeroką skalę smilie_girl_269 Do tej pory zagranica nas wyśmiewała, oskarżała, dyskredytowała jako organizatora mistrzostw. Miały być złe warunki na stadionach, w hotelach, na drogach, miał być rasizm. A wraz z pojawianiem się w Polsce kolejnych reprezentacji niemalże gloryfikuje się nasz kraj. Zachwytom nie ma końca. I tu na miejscu i w prasie zagranicznej, a nawet na twitterach samych piłkarzy :chanteuseyz8:

Z utrudnieniami w poruszaniu się po mieście trzeba się liczyć. Zawsze takie były. Obojętnie gdzie mistrzostwa były organizowane. Takie są zasady bezpieczeństwa. Lepiej że są, niż żeby dochodziło do jakichś niepokojących sytuacji.

A że trąbią o Euro na prawo i lewo, od rana do wieczora? Wolę to niż kłótnie, skandale, wzajemne obrażanie w polityce. W końcu coś innego mamy.
Interesuje się piłką nożną, będę oglądać w miarę możliwości mecze. Będę naszym kibicować do końca smilie_girl_014 A jak będę chciała posłuchać muzyki i obejrzeć jakiś film to włączę sobie płytkę, jak odetchnąć na chwilę od piłki, to pójdę na spacer z Juniorem (choć nie wiem, czy mi się uda go oderwać od ekranu, bo "gadżetwowo" jest przygotowany do kibicowania i tak podekscytowany, że organizatorzy Euro mają u mnie w domu darmową reklamę w wydaniu dziecięcym :laie_67:), albo poczytam książkę.

Trzeba pokazać zagraniczniakom, że Polacy nie tacy straszni, jak ich malują smilie_girl_253 (oby tylko jak najmniej mieli do czynienia z... niejakim Tomaszewskim Janem :th_0girl_hysteric:)
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwiec 07, 2012, 14:01:36 »
El - no właśnie oby ich wiedza o Tomaszewskim skończyła się na tym, że był świetnym golkiperem...

Offline Gaba93

• Laurkowi
  • Laurkowi krejzole ?
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwiec 07, 2012, 14:19:38 »
Znowu zgadzam się z El  smilie_girl_120
To całe zamieszanie, gadżety dla mnie wcale nie jest męczące, a wręcz przeciwnie. U mnie widać na razie pojedyncze auta z flagami itp. ale jak się spotka to aż się człowiek uśmiecha. Świetne jest to wszystko, takie pozytywne.
Może i jestem dziwna, ale chciałabym się znaleźć w którymś z tych miast gdzie będą mecze, zobaczyć te wszystkie tłumy, które przyjechały za swoimi reprezentacjami... Tam to dopiero musi myć klimat!

Sylwia - teraz dominuje Euro, za jakiś czas będzie mowa tylko o IQ. Naturalna kolejność  smilie_girl_356

Emi

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwiec 07, 2012, 14:25:53 »
U mnie widać na razie pojedyncze auta z flagami itp. ale jak się spotka to aż się człowiek uśmiecha. Świetne jest to wszystko, takie pozytywne.
A u mnie co trzeci samochód ma flagi albo coś biało-czerwonego  smilie_girl_299
Aż pozazdrościłam i też chciałam sobie kupić by ozdobić moje autko, byłam wczoraj w trzech miejscach a tam: wykupione, wykupione, wykupione. Ale mama obiecała, że jutro się rozejrzy na rynku może.  ;D
Bardzo pozytywny akcent. A co się musi dziać w Wawie na Strefie Kibica, hoho.  smilie_girl_014

Offline mała

• Pink Cadillac
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwiec 07, 2012, 14:53:07 »
Ja fanką piłki nożnej nie jestem chociaż lubię obejrzeć sobie mecz z bratem przy piwku.

Całe zamieszanie wokół EURO mnie strasznie wkurza i męczy.  smilie_girl_175 Może to dlatego, że nie jestem w stanie w tym uczestniczyć, bo zwyczajnie nie mam czasu, a utrudnienia w komunikacji dotykają mnie dość osobiście(mam uczelnie w ścisłym centrum Wawy,  mój F. mieszka na Saskiej Kępie, która będzie odcięta od świata w dni meczowe) Obawiam się np. o dojazd na egzaminy, na szczęście rower to w Wawie zawsze niezawodna opcja  smilie_girl_321

Myślę, że jakbym miała już wakacje to ze spokojem i radością podeszłabym do tego co się w mieście dzieje, ale teraz przykuwają moją uwagę tylko utrudnienia z tego wynikające.

No i zastanawiam mnie co będzie po euro? Będziemy utrzymywać zbyt duże obiekty sportowe na które nas nie stać, będziemy łatać dziury na autostradach zbudowanych w zbytnim pośpiechu...

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwiec 07, 2012, 15:09:48 »
El, zgadzam się z Tobą w 100%.  :-*

Cytat: Pat Mariah
Całe Euro 2012 mnie osobiście PRZE-RA-ŻA!
To co się dzieje w Poznaniu przed piątkowym meczem, to jest jakieś istne szaleństwo! Szaleństwo, w - niestety - negatywnym znaczeniu....
Pat, bez przesady. Nie wiem dlaczego, ale ja lubię takie szaleństwo, kibicowskie szaleństwo.  :D
Bardzo pozytywnie, byłam wczoraj na Starym Rynku, widziałam już pojedynczych kibiców Irlandii.
To co, że wczoraj musiałam przejść cały Plac Wolności w koło, przynajmniej sobie pozwiedzałam Strefę Kibica.  ;D Powiem, że wygląda to imponująco. Scena, głośniki, jakieś nowe miejsca restauracji czy barów na takich podwyższeniach, będzie można nawet pograć w piłkarzyki. ::) Do tego trybuny i telebimy, szaleństwo!
Naprawdę cieszę się, że mieszkam tak blisko miasta organizującego Euro.  ;)

I również, gdzie nie popatrzę, widzę samochody z flagą lub dwoma flagami.  ;D

Szczerze powiedziawszy nie mogę się już doczekać na jutrzejszy mecz. Nigdy bym się tego po sobie nie spodziewała, bo nie byłam jakimś tam zagorzałym kibicem, ale kiedy przyszło Euro to czuję się zupełnie inaczej.  :)

Lisbeth

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwiec 07, 2012, 15:24:30 »
Te flagi to nawet mi się podobają, bo po prostu lubię widzieć nasze narodowe barwy... Czy to na świętach narodowych, czy właśnie jak teraz. Nasza flaga jest bardzo ładna i można by ją jak najczęściej przystrajać domy i ulice :D

Co do Euro... Piłkę nawet lubię, ale nie przeżywam. Nauczyłam się akceptować ten sport, czasem mecz jakiś obejrzę, ale Euro to dla mnie nie sprawa życia i śmierci. Mogłoby go równie dobrze nie być. Zwłaszcza, że już nie mogę słuchać naszych wspaniałych polityków z różnych opcji i ich zdań na ten temat.

Ciekawa jestem jaka zadyma będzie, gdy faktycznie Ruscy zorganizują swój marsz.  :hahaha:
I sama się dziwnie z tym czuję, że oni mieliby mi ulicami maszerować. Jakby np. Portugalia nie mogła. :P
No i mam nadzieję, że zdarzy się Cud nad Wisłą 2012 i wygramy z Rosją. To będzie najfajniejszy mecz, bo jak zwykle podtekst polityczno- historyczny. To jest w meczach z Niemcami i Rosją najlepsze. :D

Poza tym.... wątpię, że wyjdziemy z grupy..., ale może chociaż nie skompromitujemy się grą.

W sobotę jest ciekawy mecz. Niemcy - Portugalia. <3

Nie wiem czy jutrzejszy mecz oglądać... ale może, może... z braku lepszego zajęcia.

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwiec 08, 2012, 13:50:55 »
Uwielbiam kiedy Polacy się jednoczą, spinają pupę, że tak powiem i pokazują, że jednak możemy się wspólnie bawić- pomijam tych, którym zależy tylko na tym, żeby zwrócić na siebie uwagę. Niestety w kwestii bójek, zatarg czy czegokolwiek jeszcze innego nie możemy się niczym pochwalić, ale i tak uważam, że jest trochę lepiej.  friede

To cale biało-czerwone szaleństwo jest fantastyczne! Czapki, koszulki, farbki, ubranka dla samochodów- myślałyśmy z koleżanką, żeby coś na rower kupić  :th_girl_haha: bardzo mi się to podoba. Miło, że w takich chwilach- szczególnie kilka godzin przed meczem wszystko jest dozwolone- wszędzie słychać wuwuzele, ludzie biegają po ulicach wymalowani- naprawdę fajnie to wygląda, nikogo nie dziwi i nie złości. Przynajmniej do czasu. smilie_girl_020 Ogólnie lubię taką atmosferę, szczególnie w miejscach publicznych- wtedy wszyscy są dla siebie mili, jednoczą się, obcy ludzie się przytulają, śpiewają... :drunk: może to dość infantylne, ale wtedy jest tak miłooo  :hahaha:
PS przyjechali do mnie znajomi i jeden z kolegów przegrał zakład w wyniku czego czekało na niego okno w kuchni- mina ludzi patrzących na niego, całego wymalowanego na biało-czerwono, śpiewającego koko koko, krzyczącego "Polska do boju!" i myjącego okno- bezcenna :laie_67:

O piłce pojęcia nie mam, wiem tylko, że na bramce stoi Szczęsny, ale mimo to zamierzam ostro kibicować!  smilie_girl_122 Piłka nie kręci mnie w ogóle, no ale w takiej sytuacji jakby nie ma wyjścia. I mimo że mój patriotyzm każe mi myśleć pozytywnie, to... Wszyscy wiemy jak to wygląda w rzeczywistości i co ma być to będzie, ale warto kibicować chociażby dla samej atmosfery!  :th_girl_haha:

"Kto wygra dzisiejszy mecz?! No kto?! No kto, no kto? POLSKA!"

- przepraszam, poniosło mnie :th_girl_haha:
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline Cukierek

• Czy te oczy mogą kłamać?
  • M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwiec 08, 2012, 14:00:27 »
I jak tam u WAS przygotowania do EURO????????????

U mnie pełna parą  smilie_girl_149 zakupy zrobione, chłodzą się :P wszystko na swoim miejscu i...wczoraj nawet wpadliśmy ze znajomymi na pomysł, że tworzymy własna "strefę kibica' <lol> smilie_girl_149 
Kolega wywiezie babcie, drugi wyniesie jej z pokoju telewizor i oglądamy w parku  :laie_67:  coś czuję, że będzie wesoło
Jak sie jednoczyć to jednoczyć !

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwiec 08, 2012, 14:04:37 »
PS przyjechali do mnie znajomi i jeden z kolegów przegrał zakład w wyniku czego czekało na niego okno w kuchni- mina ludzi patrzących na niego, całego wymalowanego na biało-czerwono, śpiewającego koko koko, krzyczącego "Polska do boju!" i myjącego okno- bezcenna :laie_67:
Jaki sympatyczny zakładzik! :hahaha:
Chciałabym zobaczyć tego Twojego kolegę, szczególnie w momencie jak myje okno pośpiewując koko koko :hahaha:

Nie mogę się już doczekać, to już za parę godzin :)
Swoją drogą wyszłam dziś do sklepu... samo południe, a ludzi tyle, jakby przez cały weekend sklepy miały byc zamknięte  smilie_girl_356 I wszyscy jeszcze to jakieś jedzonko kupują, to alkohol, to jakieś akcesoria kibica... szał ciał normalnie! ;D Wszyscy się przygotowują ;D Chcę już wieczór ;D

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #56 dnia: Czerwiec 08, 2012, 14:07:02 »
Mama była dzisiaj na zakupach i mówiła, że wszyscy na biało-czerwono chodzą ubrani, ja zaraz też idę, więc się przekonam.
Polubiłam ten biało-czerwony szał. Mamy śliczne kolory narodowe.  ;)
Jeszcze się nie zaopatrzyliśmy, pójdziemy to dopiero zrobić.

Jaki wynik meczu obstawiacie? Ja 2:1 lub 1:0 dla Polski.
Polscy kibice zrobią swoje...  :D

Koko Koko Euro Spoko!

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #57 dnia: Czerwiec 08, 2012, 14:14:07 »
To już tylko niecałe 4 godziny! :o Jak to zleciało! ;)

Ja też muszę się w jakieś akcesoria zaopatrzyć, a co :D Jak się bawić to się bawić! :hahaha:

Jaki wynik meczu obstawiacie? Ja 2:1 lub 1:0 dla Polski.
Polscy kibice zrobią swoje...  :D
Ja liczę na 2:0 dla Polski, aczkolwiek jeśli będzie większy to będzie super ;)

Offline Inka

• Art's Souls
  • Rizzoli& Isles, NCIS, CSI:NY, Lekarze ?
« Odpowiedź #58 dnia: Czerwiec 08, 2012, 14:26:44 »
Przez ostatni tydzień w sklepach szał. Wszyscy się masowo rzucali na gadżety z Euro, flagi, szaliki, itp. Ja też czekam na wieczór z niecierpliwością.  ;D
Jeszcze dzisiaj założyłam się z kolegą, że jeśli Polska wygra to przyjdzie do szkoły z pomalowaną na biało-czerwono twarzą. Jestem optymistką, więc nie ma innej opcji niż wygrana. Obstawiam 2:1 dla Polski.  ;)

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #59 dnia: Czerwiec 08, 2012, 15:40:26 »
Jestem tak podjarana przez znajomych, że sama z ciekawości o tej 17 włączę mecz. A co mi tam! ;D
Obstawiam, że Polska nie wgyra i wątpię, że będzie remis. Obym się myliła. :P
2-0 dla Grecji, oj! :D