Autor Wątek: Bitwa na głosy  (Przeczytany 11683 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
Bitwa na głosy
« dnia: Wrzesień 05, 2012, 11:04:12 »
Nie wiem czy ktoś jest jeszcze zainteresowany i będzie oglądał, ale w sobotę rusza 3 edycja. Nie jestem z tego zadowolona zbytnio, ponieważ: po pierwsze - spodziewałam się raczej jesienią 2 edycji "The voice of Poland", po drugie - z edycji na edycję jest gorzej. Pierwszą obejrzałam z wielkim zainteresowaniem. Drugą już tylko fragmentami w necie. Po prześledzeniu listy gwiazd gromadzących swoje zespoły spędziłam pół godziny z wujkiem google, sprawdzając skrzętnie kim są ci ludzie. Na przykład jakaś Jula <flaga>
Niemniej - jestem ciekawa zespołów Beaty Kozidrak czy Piaska. Dlatego będę oglądać przynajmniej fragmentami czyli same wykonania w necie. Zapewne odpadną przy najbliższej okazji kosztem Juli, która jest, jak zauważyłam, wielką idolką młodego pokolenia, to najwyżej sobie odpuszczę wtedy dalsze oglądanie.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
Odp: Bitwa na głosy
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 05, 2012, 15:41:59 »
Oglądam "Bitwę na głosy" jak nie mam nic innego do roboty. Cieszę się, że poprzednią edycje wygrał Bednarek, chociaż kibicowałam Panasewiczowi. W nowej edycji trzymam kciuki za Beatę Kozidrak, której utwory i wokal ubóstwiam. Po za tym ciekawa jestem jak poradzi sobie Gawliński. On też ma całkiem ciekawy głos. Od czasu do czasu lubię go posłuchać, więc myślę, że jego drużyna będzie na wysokim poziomie

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 05, 2012, 15:45:15 »
Pierwsza edycja była dobrze obsadzona. Drugą uważam za kichę.  Nie wiem jaka będzie obecna. Myślę, że pół na pół. Lepsza połowa to Beata(wreszcie!), Piasek, Rubik i Gawliński. Chociaż nie przepadam za TYPEm muzyki Libera to jeszcze go przeżyję. Ale jakaś Jula? Kurcze powinni brać ludzi, którzy coś osiągneli w muzyce, a nie pojawiła się jakaś dziewczyna, śpiewa dziadowskie piosenki jeszcze bardziej dziadowskim głosem. O zgrozo!

Mały off top, za który z góry przepraszam :)
Niemniej - jestem ciekawa zespołów Beaty Kozidrak czy Piaska. Dlatego będę oglądać przynajmniej fragmentami czyli same wykonania w necie. Zapewne odpadną przy najbliższej okazji kosztem Juli, która jest, jak zauważyłam, wielką idolką młodego pokolenia, to najwyżej sobie odpuszczę wtedy dalsze oglądanie.

Obawiam się tego. Może 'młodego' to za szerokie określenie, bo są młodzi ludzie, którzy lubią lepszą muzykę. Ja bym nazwała to pokolenie 'podstawówkowo-gimnazjalne'. Wiele razy czytałam posty na fb pod informacją, że niejaka Jula znowu zdobyła 1 miejsce na popliście i zdecydowana większość postów, w których napisane były słodkości na tą dziewczynę, zostały napisane trzez takie dzieci. Brr aż mdli ;)

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 05, 2012, 16:32:15 »
Określenie na pewno szerokie (bo nie wszyscy młodzi ludzie tego słuchają) ale większość odbiorców to jednak młode pokolenie, niech będzie, że gimnazjalne.
I źle się chyba wyraziłam wcześniej. Nie Kozidrak odpadnie kosztem Juli a Jula zostanie kosztem Kozidrak.
zapomniałam o Gawlińskim - za Niego też trzymam kciuki ;) 

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 08, 2012, 23:18:08 »
Tak więc ruszyło.
Obejrzałam wykonania plus ocenianie jury zespołu Piaska - najbardziej mi zależało.
Oczywiście odcinek wygrała Ewa Farna, co było do przewidzenia. Prawdopodobnie za tydzień wygra Jula i też chyba nikogo to nie zdziwi. Niby drobiazg, tylko taki show, niemniej jednak głupio mi jest patrzeć na wieloletnich wokalistów stojących gdzieś z boku. Z drugiej strony - jakoś to przeżyją, kasę wezmą i żyć będą dalej.
Przede wszystkim cieszę się, że wrócił Jagielski <serduszko> Od razu mi lepiej.
Katarzyna, mam nadzieję, przyszła tylko na chwilę. Dzisiaj chyba usiłowała kreować się na znawcę, bo Jej się nic nie podobało. Albo to ja jestem uczulona...i się czepiam. Mam jednak nadzieję, że kiedy zaproszą Ją następnym to będzie wiedziała już jakich zaimków się na początku zdania nie stosuje:-)

Mam nadzieję, że ktoś jeszcze coś skrobnie na temat tego programu i nie będę prowadzić monologu oraz edytować niniejszego posta przez następnych kilkanaście tygodni ;D

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 09, 2012, 13:17:02 »
Spokojnie Jean monologu nie będzie. Nie oglądałam w tv z racji gości, ale Piaska (i dla porównania Farnę, choć jej wcale nie maiałam zamiaru) obejrzałam na YT.
Jagielski wreszcie :) A nie jakiś śmiszny pan aktor.
A ten pan w długich, czarnych włosach to kto?? <myśli>
Występ Piaska z wielką przykrością oceniam jako słaby. Mnie osobiście nie zachwycił. Przewijałam, bo był nudny. Może to przez piosenkę. Mam nadzieję, że innym razem da czadu, bo gość jest fajny.
Farna-jeszcze gorsza. Nie oglądałam pozostałych, ale jak ona wygrała takim występem, to żal mi ludzi, którzy oceniają innych przez pryzmat prowadzącej 'gwiazdy'. Jednak Piasek był lepszy od niej.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 09, 2012, 13:30:54 »
 <serduszko>

Ten pan w czarnym to swego czasu (nie wiem jak teraz) lider Acid Drinkers. Jednym słowem - muzyk. Widocznie go dokooptowali do jury. Nie wiem czy na stałe, bo nie oglądałam całości (wybrałam Opole'84 w TVP Historia :P), ale pewnie się dowiemy.
Mnie się wykonanie zespołu Piaska podobało dużo bardziej niż zespołów pozostałych, ale, jeśli mam być szczera, to już nie ten poziom co w 1 edycji. Nic mnie nie zachwyca już. I nie wiem czy to kwestia wybieranego repertuaru czy skupienie się na wokalistach (niezgranie z resztą grupy)  <cwaniak> Chociaż u Rubika to od razu było widać, że tam jest jakiś chór. 
No ale mimo wszystko - to już nie jest to :P

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 09, 2012, 14:01:05 »
Katarzyna Zielińska! Czy ona musi się wszędzie pchać???? Mam dość tej kobiety i tego, że próbuje być fajna. Chciałam sobie program pooglądać z czystej ciekawości. Wszystko było super, aż do momentu, w którym się ona pojawiła. Po co ją tam? No po co? Przecież ona ani się nie zna, ani nie wygląda. Sory, ale nie znosze tej kobiety i nie jestem wstanie nawet na nią patrzeć. Mam nadzieje, że to był jeden odcinek, w którym ona była i już za tydzień jej nie będzie, bo tego nie wytrzymam, a na następnym odcinku bardziej mi zależy, bo będzie Beata Kozidrak i Gawliński... także chciałabym ich występy zobaczyć.
Inaczej będę zmuszona wychodzić z pokoju, gdy jurorzy będą się wypowiadać.

Wczoraj w sumie nie było nikogo, kogo bym lubiła. Do przewidzenia było to, że pierwsze miejsce zajmie Ewa Farna..
Moim zdaniem Ewa w porównaniu do takiej Julii, to już COŚ. Głos Ewa ma całkiem fajny, ale Piasek był jednak lepszy, dlatego powinnien zdobyć najwięcej głosów, ale cóż... tak to już jest.. liczy się szczęście

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 09, 2012, 22:31:43 »
Chyba Was zmartwię bo doszły mnie słuchy że Kasia na stałe w tej edycji zasiądzie na jurorskim fotelu :D Tak jak kiedyś ją uwielbiałam, tak teraz też uważam że wszędzie się pcha i gwiazdorzy, i tak naprawdę to nic nie zrozumiałam z jej wypowiedzi:D nic sensownego nie powiedziała, ehh..

Co do występów, to nie oglądałam tego tak dokładnie, bo już sam program jakoś mnie nie interesuje, jedynie właśnie Beatka w tym gronie najlepsza ;) ale wczoraj przeczytałam o tym, że grupa Ewy była najlepsza, no a dziś oglądając tę powtórkę.. po prostu nie mogłam wyjść z szoku.. fatalne wykonanie, dziewczyny w ogóle sobie nie poradziły, możliwe że to stres, ale to nie powinno być usprawiedliwieniem w takim programie.. i wiadomo że ta grupa wygrała tylko dlatego, że jest Ewki ;]

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 11, 2012, 19:39:00 »
Załamałaś mnie tą Kaśką >:( I żeby nie było, nie jestem uprzedzona. Nigdy zbytnio nie lubiłam (to znaczy bardziej nie była moją ulubienicą), ale zawsze broniłam. Ale, patrząc na ostatni odcinek, to jest ponad moje siły. Litości, Ona ma wyższe wykształcenie, do tego artystyczne co się humanistycznemu równa jak najbardziej. Ręce mi opadły :(

Wygrywa ta drużyna, której szefem czy szefową jest ten/ta, której fani mają więcej kasy na smsy i w ogóle chcą je wysyłać. Częściej są to młodsi ludzie niż starsi. Warsztat to się tam najmniej liczy akurat :P

Ja również czekam na Beatę i Roberta. Piasek, Gawliński i Kozidrak to moja trójca, dwoje z nich widziałam nawet na żywo i nawet koncertu nie mam na myśli, w każdym razie nie tylko. Mam niebywały sentyment. Im będę kibicować do końca.
Jestem bardzo ciekawa po jaki repertuar będzie sięgał Robert, ze wspomnianej trójki najbardziej nietuzinkowy i oryginalny artysta. Dzieci też oryginalnie nazwał. Tylko żonę ma tę samą od 25 lat, choć to też, jak na dzisiejsze czasy, trochę oryginalne. Mam nadzieje, że gdy wybierze coś ze swojego repertuaru (bo chyba nadal jest taka zasada) to będzie to "Beniamin" <serduszko>
Byle do soboty...

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 12, 2012, 07:08:35 »
Załamałaś mnie tą Kaśką >:( I żeby nie było, nie jestem uprzedzona. Nigdy zbytnio nie lubiłam (to znaczy bardziej nie była moją ulubienicą), ale zawsze broniłam. Ale, patrząc na ostatni odcinek, to jest ponad moje siły. Litości, Ona ma wyższe wykształcenie, do tego artystyczne co się humanistycznemu równa jak najbardziej. Ręce mi opadły :(
Faktycznie tej Zielińskiej ostatnimi czasy wszędzie pełno. Niedługo zacznie z lodówek i otwartych konserw wyskakiwać :)

Wygrywa ta drużyna, której szefem czy szefową jest ten/ta, której fani mają więcej kasy na smsy i w ogóle chcą je wysyłać. Częściej są to młodsi ludzie niż starsi. Warsztat to się tam najmniej liczy akurat :P
Dokładnie, przecież o to chodzi w tych programach. Jury nie jest tam po to by wybierać czy osądzać, tylko po to by się lansować, decydują widzowie wysyłając SMS - a przy okazji zarabiają operatorzy telefoniczni i dana telewizja. Kasa, misie, kasa.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 12, 2012, 17:00:07 »
Dokładnie, przecież o to chodzi w tych programach. Jury nie jest tam po to by wybierać czy osądzać, tylko po to by się lansować, decydują widzowie wysyłając SMS - a przy okazji zarabiają operatorzy telefoniczni i dana telewizja. Kasa, misie, kasa.

Owszem jury nie jest tam od decydowaniu o losie zespołów (bo decydują widzowie), ale nie wiem czy to w każdym przypadku i do końca jest tylko lansowanie się. Jagielski często miał tam dużo mądrego do powiedzenia. W dodatku potrafi być rozbrajająco szczery. Na konkretne pytanie udziela konkretnej odpowiedzi a nie: "wszystko mi się podobało i nie potrafię ocenić :P" A już z pewnością na rzeczy zna się lepiej niż zastępujący go w poprzedniej edycji Zamachowski...To tak tytułem wyjaśnienia.  :D

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 13, 2012, 07:59:46 »
W "Bitwie..." akurat może jeszcze jury prezentuje jakąś mniejszą lub większą klasę - no, może oprócz Zielińskiej ;)
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 15, 2012, 22:02:16 »
A nie mówiłam, że to zespól Juli wygra odcinek?  <smiech>
Jaki ten program już jest przewidywalny.
Koniecznie wymienić Zielińską!
Od dzisiaj śledzę losy mojej trójki, resztę "przewijam". Wykonanie zespołu Gawlińskiego mnie zachwyciło, to nie tyle, że się spodobało. Wszystko było ładnie zgrane a wokaliści mieli piękne głosy plus nie zjadali końcówek ;)
Boże, nie mogę się pozbierać po tym werdykcie widzów - już wolałabym, żeby to był Liber Zresztą i tak zespół wypadł ładnie) :P

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 15, 2012, 23:11:08 »
No to nieźle! Widzę, że będzie pojedynek młodych "gwiazdek". Szkoda, że osoby takie, jak Beata Kozidrak czy Gawliński przegrywają z jakąś Julią, która ma dwie piosenki i za grosz talentu. Życie jest niesprawiedliwe. W sumie to tylko zabawa, ale przykro się robi...

Oglądałam w sumie tylko występy zespołów Beaty i Gawlińskiego, bo ani nie miałam ochoty słuchać wypocin Julii, ani Zielińskiej, która pewnie też miała, jak zawsze, bardzo dużo do powiedzenia <rzygi>