Autor Wątek: W poprzednich odcinkach  (Przeczytany 7171 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
W poprzednich odcinkach
« dnia: Sierpień 29, 2012, 16:05:29 »
Myślę, że skoro pierwszy odcinek Lekarzy jest już ogólnodostępny na stronie głównej serialu, to nie ma sensu, abyśmy rozmawiali o nim w wątku W następnych odcinkach ;)

LEKARZE - ODCINEK 1.

Jak wrażenia? :D
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
Odp: W poprzednich odcinkach
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 29, 2012, 17:23:38 »
Wrażenia jak najbardziej pozytywne! Aktorzy świetni. Po pierwszym odcinku mogę jedynie powiedzieć, że serial będę się starała oglądać regularnie. :)

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 29, 2012, 17:57:26 »
Pozwólcie, że się powtórzę.
Ogromny + za całość! :D
Dobrzy Aktorzy, to podstawa do zbudowania dobrego projektu o tutaj mamy z takowymi do czynienia.
Stenka, Różczka, Małaszyński etc. - fenomenalni w każdym calu. ;)
Ponadto "rzeźko" tocząca się akcja, nie są to flaki z olejem tylko serial, który wciąga, intryguje, a przede wszystkim przyciąga fanów. :D
Nie mogłabym pominąć muzyki, która już w pierwszym odcinku mnie zachwyciła oraz oczywiście Toruń, niesamowity Toruń.
Uwielbiam, to miasto. Niestety, jest tak daleko ode mnie... Dobrze, że chociaż na małym ekranie będę mogła go podziwiać. ;)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 30, 2012, 10:03:24 »
Jak wrażenia? :D
Ty się jeszcze pytasz jak wrażenia?  <haha> No wiesz... nie wiem... taki jakiś przeciętny ten serial... jakoś mnie nie wciągnął...  <hahaha> Nie, no ŻARTUJĘ oczywiście! Serial geeeeeeeenialny! Fabuła geeeeeeeenialna! Obsada geeeeeeeeenialna! Więc chcąc czy nie chcąc zakochałam się w tej produkcji już od pierwszego odcinka!  <zauroczony>
Stenka, Różczka, Małaszyński etc. - fenomenalni w każdym calu. ;)
Od czasu MM nie widziałam nigdzie AŻ tak wspaniałej obsady! + Bobrowski  <serduszko>

Ponadto "rzeźko" tocząca się akcja, nie są to flaki z olejem tylko serial, który wciąga, intryguje, a przede wszystkim przyciąga fanów. :D
I co najważniejsze wszystko nie jest takie czyste i klarowne, scenarzyści mają czym nas zaskoczyć w następnych odcinkach, nie zdradzili wszystkiego już w pierwszym odcinku - i bardzo dobrze!

Nie mogłabym pominąć muzyki, która już w pierwszym odcinku mnie zachwyciła oraz oczywiście Toruń, niesamowity Toruń.
Uwielbiam jak w niektórych momentach wplątana jest ścieżka dźwiękowa! Stąd bardzo się ucieszyłam, że i tutaj pojawił się jakiś utwór, ba! nie jakiś utwór tylko piękny utwór!  <rumieniec> Dodatkowo Toruń!  <zauroczony> Pisałam już o tym wcześniej, ale nie zaszkodzi się powtórzyć  <haha> W MM pięknie była ukazana Warszawa, więc liczę, że tutaj będzie ukazany pięknie Toruń! Szczególnie nocą!  <serduszka>

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 30, 2012, 15:08:26 »
Mnie też serial przyciągnął już na samym wstępie, choć trudno tak naprawdę zdefiniować CZYM. Odpowiedź "wszystkim" byłaby za to raczej zbyt powierzchowna. Obsadą? To na pewno. Ciekawymi bohaterami? Z pewnością. Pięknym, nowoczesnym szpitalem? Zdecydowanie. Muzyką? Jak najbardziej. Z jednej strony miałabym ochotę obejrzeć wszystko, co mają nam do zaoferowania w pierwszej serii, ale z drugiej... Byłoby mi szkoda tego czasu oczekiwania, domyślania się kto z kim i dlaczego, tworzenia własnych scenariuszy, stopniowego odkrywania tajemnic...

Największe wrażenie (jak na razie) zrobiła na mnie Elżbieta, dyrektor toruńskiego szpitala. Coś mnie w niej intryguje, coś przyciąga, z pewnością ma w tym swój udział pani Stenka, jedna z najlepszych polskich aktorek. Ciekawi mnie jej przeszłość i to, jaką jest osobą. Na pierwszy rzut oka wydała się całkiem sympatyczna - i w rozmowie z Alicją, i później, kiedy mówiła, że to właśnie ona marzyłaby jej się na staż w ich szpitalu. Ale... Przecież już wszyscy doskonale wiedzą jaki mam do Eli stosunek ;D

Ala też sprawiła, że kupuję ją w całości! Sympatyczna, uśmiechnięta, pewna swoich racji i gotowa bronić dobra pacjenta. Strasznie podobały mi się sceny z tą dziewczyną, która tańczyła w balecie - Alicja udowodniła, że kocha to co robi i doskonale wie, po co tam jest. Cóż, trudny czas przed nią, bo Krzysztof bez wątpienia bardzo ją zranił, ale wierzę, że da sobie radę. A pomoże jej w tym nikt inny, jak tylko Maks Keller :D
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 30, 2012, 15:23:50 »
O! Mnie natomiast najbardziej zachwyciła Alicja!
Coś czuję, że będzie moją ulubienicą. :D
Generalnie trudno jest wyłonić tych "naj", ponieważ wszyscy są tak samo świetni.
Pierwszy odcinek został taki... niedopowiedziany.
Ohh, uwielbiam takie zagrania! ;D

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 03, 2012, 22:40:19 »
Podobał mi się pierwszy odcinek. Wciągnął. Różczka ciekawa, nawet ładnie wyglądała.
Klasa, wdzięk Pani Stenki mnie powalił na kolana. Pięknie wyglądała.
I powaliła mnie również cena sałatki greckiej i herbaty w bufecie - 5 zł? Skąd oni wzięli te ceny ;)

Ale świństwo jej zrobił narzeczony. Nie chodzi mi o blondynkę, bo to ona się na niego rzuciła, ale o ten staż... Ech.
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 03, 2012, 23:19:37 »
E tam świństwo. To przez strach. Nie znalazł innego wyjścia by mieć Ją pod kontrolą :P
Fabuła serialu - ok, nie mam na razie zarzutu. Natomiast męczy trochę (przynajmniej mnie) kreowanie młodości, piękności i sterylnych wnętrz. Przyjazd do Torunia przypominał trochę przyjazd do Leśnej Góry, ale, dzięki Bogu, tylko przez chwilę - najgorsze jest kalkowanie. Ciekawa jestem jak bardzo idealnie będzie pokazana służba zdrowia tym razem...a może nie? ;)

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 04, 2012, 07:34:37 »
Świństwo, świństwo. Niszczyć coś, na czym ukochanej zależało? No jak byś to nazwała?
W ogóle - bardzo mi się podoba podejście Alicji do pacjentów - "no raczej" ;)

PS Czy D. Figurska zawsze musi mieć role jakiś pseudo-kochanek? ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 04, 2012, 08:20:52 »
No wiadomo, że nie była to przysługa.Jednak do świństwa pasuje mi perfidia a on to raczej ze strachu zrobił. Nie planował tego wcześniej - jeszcze kiedy jechali do Torunia trzymał mocno kciuki za jej staż. Wszystko zmieniła jedna operacja. Okazało się, że Alicja może być samodzielna i w dodatku lepsza od niego. A już to, że skompromitowała go przy obcych to już w ogóle był cios w jego ego. Tak więc jedynym wyjściem, aby nadal była jego podopieczną i nie wychylała się za bardzo, było kłamstwo o ciąży.
Można zatem zadać sobie pytanie, jakim cudem oni funkcjonowali jako para tyle lat. Niemożliwe, żeby się całkowicie zmienił w 5 minut. Ona raczej go kochała, nie trzymała się go tylko ze względu na możliwości zawodowe. Może dlatego nie zauważyła, że rozwój zawodowy owszem, ale kontrolowany ;)
Z drugiej strony....i tak nie miała najgorzej. Teraz trafi na takiego, co to baby chirurga nie uznaje. <flaga>

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 04, 2012, 09:58:02 »
No wiadomo, że nie była to przysługa.Jednak do świństwa pasuje mi perfidia a on to raczej ze strachu zrobił. Nie planował tego wcześniej - jeszcze kiedy jechali do Torunia trzymał mocno kciuki za jej staż.
Dokładnie. ;)
Myślę, że czuł zagrożenie ze strony Alicji w dalszej karierze, bo pojawił się ktoś lepszy niż On.
Do tego młoda, ambitna, ładna kobieta.
Wątpię żeby oświadczyny oraz "kocham Cię" było szczere.
On jest głównym osobnikiem przez którego Szymańska straciła staż.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 04, 2012, 10:13:35 »
Taki związek nie ma racji bytu - skoro nie chce by jego ukochana odnosiła sukcesy bo się boi zagrożenia to nie ma sensu czegoś takiego ciągnąć...

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 04, 2012, 10:23:57 »
Jasne, że nie! ;)
Dlatego bardzo dobrze, że teraz stało się jak się stało, ale nie później...
Mam nadzieję, że Alicja nie da się ugiąć i nie wróci, ot co.
Spoiler
Niech zaczyna staż w Toruniu i bierze się za Maksa! *.*

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 04, 2012, 18:13:03 »
W ogóle - bardzo mi się podoba podejście Alicji do pacjentów - "no raczej" ;)
Rzadko kiedy spotyka się lekarzy z TAKIM podejściem, nawet tych młodych jest coraz mniej, bo starzy wiadomo przepracowali tyle lat więc już im jest lotto jaki pacjent ma o nich zdanie, to tak w rzeczywistości. A w serialu to wszyscy mają takie podejście, no może z wyjątkiem ordynatora ginekologii  <haha> swoją drogą jest strasznie denerwujący, ale niebawem Ela go usadzi!  <soczek>

Szkoda mi było Alicji, jak się dowiedziała o rzekomej ciąży i o straceniu stażu, ale dobrze, że wyjechała! W Toruniu będzie jej lepiej!  <haha>

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 11, 2012, 08:29:33 »
Nudy.
Drugi odcinek bardziej nudny niż pierwszy. Teksty Maksa mnie na razie nie ruszają - nic oryginalnego. Super, że potrafi posługiwać się wiertarką, ale na jego miejscu uważałabym na cenne, jakby nie było, dłonie chirurga :o
Mnie się bardziej podoba ten ginekolog, co to go Bobrowski gra. Jak tak popatrzyłam to też z Alicją tworzą ładną parę a on przynajmniej nie sili się bez przerwy na jakieś teksty (w tym nie zawsze mądre).
Ale dość łączenia w pary - nawet tego nie lubię i jeśli znowu się ma wokół tego skupiać to ja dziękuję.
Lekarzem nie jestem ale same operacje wydają się być ok.
Podoba mi się Ela - konkretna, stabilna emocjonalnie. To będzie chyba moja ulubiona bohaterka. Na pewno nawet.
Nie wiem co z Alicją zrobi jej współlokatorka, ale "Całe życie z jednym facetem to patologia" nie do końca mądre czy zabawne było :o