Autor Wątek: Elżbieta Bosak  (Przeczytany 15903 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
Odp: Elżbieta Bosak
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpień 29, 2012, 22:29:36 »
Jak już człowiek jest po przejściach to i boi się zaangażować w jakikolwiek związek i boi się konsekwencji, co mam nadzieję scenarzyści pięknie ukażą w przypadku tej pary! Chciałabym zobaczyć miotającą się Elżbietę, która z jednej strony chciałaby być z Krzyśkiem, bo od dawna coś do niego czuje, ale z drugiej jednak strony miałaby przed oczami przeszłość, w której prawdopodobnie bardzo ją skrzywdził, o!  <soczek>
Nie no naprawdę Ty powinnaś być jakąś scenarzystką w tych serialach, bo swoimi pomysłami mnie oczarowujesz. W każdym zdaniu się z Tobą zgodzę i mam nadzieje, że może chodź ociupinka się spełni.  <serduszka> 
No widać, że oni coś do siebie czują nie ukrywajmy tego!

Od dawna wolę dojrzałą miłość, tak jakoś już mam. Co nagle to po diable,
Bo dojrzała miłość jest suuuuper!
Tak właśnie tak. I mi się najbardziej taka podoba. Więc czekamy na jakieś SUPER połączenie Eli z Krzysztofem tak?  :D Ale dopiero za jakiś czas, żeby to tak naprawdę zrozumiem no, że, że się kochają

Dziewczyny mam dla Was idealną propozycję ;D Stwórzcie wątek Opowiadania i tam piszcie własne scenariusze, bo jesteście w tym na prawdę świetne! ;D
Myślę, że to dobry pomysł, bo w tym dziale to powinno się sprawdzić.  :D

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpień 29, 2012, 22:33:46 »
Dziewczyny mam dla Was idealną propozycję ;D Stwórzcie wątek Opowiadania i tam piszcie własne scenariusze, bo jesteście w tym na prawdę świetne! ;D
My się dopiero rozkręcamy <haha>

Nie wiemy nic o tym, by on ją bardzo skrzywdził... Po prostu spanikował w sprawie związaną z polityką, i rozstali się w niezbyt pokojowych stosunkach - ona wyjechała, on pozostał w kraju. Póki co nic o żadnym uczuciu (ani spełnionym, ani niespełnionym) nie wiemy. Chociaż nic nie jest jeszcze przekreślone, wszakże obejrzałyśmy dopiero jeden odcinek, a w biografiach bohaterów nie muszą umieszczać wszystkiego - i może to być zabieg celowy. Jednak nawet jeśli kiedyś nic, kompletnie NIC między nimi nie było, to ja i tak wierzę, że teraz to się narodzi. Chemia. Nie wiem jak to opisać i racjonalnie wytłumaczyć, raczej to kobieca intuicja - po prostu jest między nimi jakaś chemia, coś niespełnionego, jakaś tajemnica...
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #32 dnia: Sierpień 29, 2012, 22:49:53 »
Nie no naprawdę Ty powinnaś być jakąś scenarzystką w tych serialach, bo swoimi pomysłami mnie oczarowujesz.
Bez przesady! Ot sprawy z życia wzięte, nic więcej!  <wstydnis>

My się dopiero rozkręcamy <haha>
Otóż to! Poczekaj aż wyemitują kolejne odcinki, wtedy dopiero będziemy miały wizje!  <haha>

Nie wiemy nic o tym, by on ją bardzo skrzywdził... Po prostu spanikował w sprawie związaną z polityką, i rozstali się w niezbyt pokojowych stosunkach - ona wyjechała, on pozostał w kraju.
Niby nic nie napisali wprost, ale jednak w biografii Eli wspomnieli o tym, iż dla tych facetów, w których się podkochiwała była jedynie kumpelką, więc można dodać dwa do dwóch i wywnioskować, że właśnie takim facetem, do którego czuła coś więcej był Krzysztof. A teraz po latach kiedy go zobaczyła, może lekko zakiełkowane uczucie odżyło? Chemia jest na pewno! I mam nadzieję, że z odcinka na odcinek tej chemii będzie coraz więcej!  <wstydnis>

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #33 dnia: Sierpień 30, 2012, 20:07:44 »
Odkopałam jeszcze jedną wiadomość, którą nie wiem jakim cudem przegapiłam <olaboga>
Powiedz po prostu, że chodzi Ci o to aby byli jak Aneta i Marek.   :D
Niee, może nie tak do końca o to mi chodzi... <haha>
Nie lubię, gdy para ma identyczną historię jak jakaś z innego serialu/filmu itp., ale mój ulubiony wątek - miłość dojrzała - zawsze mile widziany. I zawsze mam na niego miliony pomysłów, także spoko ;D
Poczekaj aż wyemitują kolejne odcinki, wtedy dopiero będziemy miały wizje!  <haha>
Że aż zacytuję ukochany film mego dzieciństwa, Kogel-mogel: WIZJE NARKOTYCZNE! <hahaha> A tak całkiem serio mówiąc, Klaudia ma racje - z każdym wyemitowanym odcinkiem nam wizji nie ubywa, wręcz przeciwnie!

Cóż, może rzeczywiście Ela się w nim podkochiwała, a on traktował ją jak zwykłą znajomą czy koleżankę... I może właśnie dlatego aż tak zabolało ją to, jak się zachował zanim wyjechała. Bo to, że ją zabolało ewidentnie było widać podczas ich rozmowy:
- Nigdy mi tego nie zapomnisz, co?
- ...Bardzo ci dziękuję za operację mojej mamy...

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpień 30, 2012, 20:17:04 »
Nie lubię, gdy para ma identyczną historię jak jakaś z innego serialu/filmu itp., ale mój ulubiony wątek - miłość dojrzała - zawsze mile widziany. I zawsze mam na niego miliony pomysłów, także spoko ;D
Otóż to! ;)
Ja także wolę jakieś zaskoczenie ze strony scenarzystów, a nie ta sama historia jak w 3/4 polskich seriali.  ::)
Myślę, że osobny wątek opowiadań nam się tu wkrótce bardzo przyda. :D
Będzie taka radosna twórczość, że aż na forum zrobi się gorąco! ;D

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #35 dnia: Sierpień 30, 2012, 20:39:13 »
aż na forum zrobi się gorąco! ;D
Na forum już od wczoraj jest gorąco, temperatura się non stop podnosiła.  <haha>

Bo to, że ją zabolało ewidentnie było widać podczas ich rozmowy:
- Nigdy mi tego nie zapomnisz, co?
- ...Bardzo ci dziękuję za operację mojej mamy...

+ ten jej bolący wyraz twarzy. Pewnie tylko ja miałam takie wrażenie, ale już przyzwyczaiłam się, że z reguły odstaję od reszty  <haha> no czasem się Kiki przyłącza  <hahaha> no więc miałam wrażenie jakby Ela zaraz miała się rozpłakać, jakby nagle w jednej chwili wróciły wszystkie złe wspomnienia i wszystko się skumulowało...

Dodatkowo jej mimika mówiła sporo podczas pamiętnego:
-A Ty nadal ostrożny?
W ogóle Stenka jak dla mnie jest najlepszą polską aktorką!  <zauroczony> Uwielbiam jej głos, gesty, mimikę, zniewalający uśmiech  <serduszko>, wszystko po prostu w niej uwielbiam!

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpień 30, 2012, 20:41:33 »
Jak na razie ten wątek prowadzi jeśli chodzi o dział 'Lekarzy' :D
Ela ma ciekawą przeszłość, o której nie wiemy i to jest najlepsze ;) Możemy tylko spekulować co się wydarzyło ;)
Myślę, że scenarzyści szybko nie wyjawią co kryje w sobie Elżbieta, będą nas trzymać w niepewności :D
Coś czuję, że wątek 'Opowiadania' miałby wzięcie ;D

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #37 dnia: Sierpień 30, 2012, 20:47:40 »
Myślę, że scenarzyści szybko nie wyjawią co kryje w sobie Elżbieta, będą nas trzymać w niepewności :D
Lubię jak stopniowo dowiaduję się o danej postaci. Nie lubię jak już w pierwszym odcinku wszystko jest praktycznie znane, wtedy postać rzadko kiedy może zaciekawić, intrygować. A tak? A tak Elżbieta jest chyba jedyną postacią, której historii praktycznie nie znamy, nie wiemy tak dokładnie co wydarzyło się między nią a Krzyśkiem, nie wiemy dlaczego wróciła do Polski - i to jest fajne! Stopniowo z odcinka na odcinek mam nadzieję, że będziemy dowiadywali się jakiś nowych faktów z jej życia, ale oczywiście niech wszystkiego nie zdradzą, niech trochę zostawią na drugi sezon!  <wstydnis>

Offline Inka

• Art's Souls
  • Rizzoli& Isles, NCIS, CSI:NY, Lekarze ?
« Odpowiedź #38 dnia: Wrzesień 04, 2012, 19:24:26 »
Już po pierwszym odcinku Elżbieta zdobyła moje serce. Może dlatego, że lubię twarde, inteligentne, tajemnicze i zarazem fajne babki?  ;D Niemniej jednak, myślę, że może między nią a Krzysztofem coś było, jak nic! Kiedy się zobaczyli w tym gabinecie to wymiękłam. Takie trochę podchody. "A ty nadal ostrożny" i "Nigdy mi tego nie zapomnisz" mogą świadczyć, że faktycznie coś się działo. Więc taki mi się nasuwa na myśl, że może albo to Ela była w nim zakochana, a on ją zignorował, albo on się w niej zakochał, a ona wybrała karierę i wyjazd za granicę. Ale podejrzewam, że to raczej on ją "olał".
Ale mam nadzieję, że scenarzyści jakoś cudnie rozwiną ich wątek, bo dawno mnie nic tak nie zaciekawiło tak, jak to, co między nimi było. Potencjał jest ogrooomny, żeby to wykorzystać.  :)
I tak jak większość, wolę oglądać na ekranie dojrzałą miłość, bo tacy ludzie mają już z sobą pewien bagaż doświadczeń, co sprawia, że to jakieś jest ciekawsze, o wiele bardziej, niż porywy namiętności w wykonaniu 20-latów. :D
Kiki, mam nadzieję, że twoje słowa się sprawdzą i będzie ta nasza wymarzona miłość!  ;D

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #39 dnia: Wrzesień 04, 2012, 19:48:05 »
Niemniej jednak, myślę, że może między nią a Krzysztofem coś było, jak nic!
Inka parę postów wcześniej (przy pomocy oficjalnej strony serialu) nasza zagadka została rozwikłana, także przejrzyj wcześniejsze wiadomości. ;) Co prawda nie ma w nich nic o zdradzie, o tym, że kiedyś byli razem, czy nawet mieli się ku sobie, ale to w sumie może wyjść z czasem. ;)

Podoba mi się Ela jako pani dyrektor (chyba o tym wcześniej nie pisałam  <haha>) twarda kobieta, która pomimo ogromnej ilości podwładnych, pieniędzy nie traci rozumu i w każdej sprawie ma jakieś ludzkie odruchy, kariera nie wyniszczyła jej serca! Dodatkowo podoba mi się jej postrzeganie Alicji, można powiedzieć, że już od początku ją polubiła, a teraz mam nadzieję, że nie tylko będzie jej kibicować na tle pracy, ale i jakoś prywatnie obie panie się zakolegują. ;)

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #40 dnia: Wrzesień 12, 2012, 21:09:24 »
Odcinek trzeci:
Spoiler
Krzysztof: Chciałbym jeszcze porozmawiać o nas...
Ela: Nie było żadnych nas...

K: Czyli nie możemy o tym zapomnieć...
E: Że stchórzyłeś?
K: Elżbieta, dobrze wiesz, że nie do końca było tak.
E: Ten temat już nie istnieje... Krzyś.
K: ...Do widzenia.
E: Do widzenia.
Czyli jednak COŚ tam było, tralalalalala ;D

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #41 dnia: Wrzesień 13, 2012, 20:49:04 »
Czyli jednak COŚ tam było, tralalalalala ;D
<hahaha> Wiedziałam, że na to zwrócisz uwagę i tylko czekałam aż zacytujesz kawałeczek tej rozmowy!  <hahaha> Mam nadzieję, że to COŚ da się jakoś odbudować, jakoś naprawić, że może nie teraz, bo wiadomo Krzysiek może i nadal coś czuje do Alicji, ale z czasem zrozumie, że jednak COŚ więcej czuje do Eli, O!  <zauroczony>
Swoją drogą to Krzyś wypowiedziane przez nią taaaakim głosem było słodkie!  <serduszko>

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #42 dnia: Wrzesień 14, 2012, 20:52:14 »
Wiedziałam, że na to zwrócisz uwagę i tylko czekałam aż zacytujesz kawałeczek tej rozmowy!
No ba! ;D
Zawsze zwracam uwagę na szczegóły, a żebym nie dostrzegła tego typu rozmowy nie ma szans. Jedno jest pewne - miałyśmy racje jeśli chodzi o tę parę, z powyższego dialogu jednoznacznie to wynika, no chyba, że tylko ja mam takie odchyły i wszędzie węszę romans.

Czy Krzysztof coś czuje do Alicji? Nie wiem. Trudno jest mi dostrzec miłość, kiedy przeważa nad nią zaborczość - to sygnał, że relacje między partnerami nie są zdrowe, a przecież, choć miłość nie ma tak naprawdę jednoznacznej definicji, jest pojęciem głębokim, oznacza coś więcej niż pociąg fizyczny i zakochanie. Opiera się więc na pragnieniu szczęścia drugiego człowieka, a nie na spełnianiu za wszelką cenę (kosztem tej osoby) własnych marzeń i chorych ambicji. Chciałabym, żeby Krzysiek do Eli poczuł coś więcej niż do Ali. Żeby było to bardziej namacalne i szczere.

Swoją drogą to Krzyś wypowiedziane przez nią taaaakim głosem było słodkie!  <serduszko>
Rzeczywiście, było, choć niewiele miało wspólnego ze szczerą serdecznością ;)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #43 dnia: Wrzesień 15, 2012, 11:39:10 »
Jedno jest pewne - miałyśmy racje jeśli chodzi o tę parę, z powyższego dialogu jednoznacznie to wynika, no chyba, że tylko ja mam takie odchyły i wszędzie węszę romans.
Wiesz... w obecnej sytuacji Ty wszędzie sobie COŚ dopowiadasz, także nie zdziwiłabym się gdyby i tak było tym razem.  <hahaha>
Ale okeeeej, nie ukrywam, że chciałabym aby jednak to COŚ pomiędzy nimi kiedyś było... Widać, że dla Eli jest to trudny temat, że nie chce do tego wracać - może to zbyt bolesne? Może przez dłuższy czas nie mogła się po tym pozbierać? Nie wiem... Mam nadzieję, że Krzysztof jakoś ją ponownie do siebie przekona, że zapomni o Alicji i zacznie starać się o Elę.  <zauroczony>

Rzeczywiście, było, choć niewiele miało wspólnego ze szczerą serdecznością ;)
Ale było! <serduszko>

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #44 dnia: Wrzesień 15, 2012, 11:53:04 »
Wiesz... w obecnej sytuacji Ty wszędzie sobie COŚ dopowiadasz, także nie zdziwiłabym się gdyby i tak było tym razem.  <hahaha>
DO CZEGO PIJESZ, niewierny człowieku?! :D Albo dobra, nie mów, wiem ;D

Może przez dłuższy czas nie mogła się po tym pozbierać? Nie wiem...
Takie właśnie odnoszę wrażenie. Cokolwiek by nie powiedzieć - jeśli komuś nie zależy, to raczej jest mu obojętne co się dzieje. Cierpi, kiedy coś, co jest dla niego ważne, rozpada się na jego oczach, z jego udziałem i to w drobny mak.

Ale było! <serduszko>
Stenka jest sama w sobie urocza, więc wiele takich perełek da się wyłapać. A Ela to w ogóle bardzo sympatyczna postać, więc... Jak tu jej nie kochać?