Autor Wątek: Elżbieta Bosak  (Przeczytany 15993 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
Odp: Elżbieta Bosak
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 29, 2012, 20:51:04 »
To możemy sobie przybić piątkę.  :D Może taki już skonstruowany tok myślenia ludzi..
No właśnie coś w tym musi być przecież ja dawno żadnego serialu nie pokochałam od pierwszego odcinka.  <zauroczony> No i Ela oraz Stenka mają  w tym swój udział.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 29, 2012, 20:54:18 »
A może syn, o którego pytał Krzysztof to jego syn? Tylko on o tym nie wie, bo zostawił ją, ona wyjechała tam wyszła za mąż i o nim zapomniała. ale to w sumie nie Moda na sukces, poniosło mnie :D
Nie, jestem tego prawie pewna, że to nie jest jego syn. Wstawiłam króciutką informację o Krzyśku i jego znajomości z Elżbietą tutaj Z tego co napisali na oficjalnej stronie serialu wynika, że nie łączyło ich uczucie, że to było jednak coś innego. I nie powiem jak to przeczytałam to byłam w szoku!
Jednak mimo wszystko postać Eli dalej mnie intryguje, dalej jestem ciekawa jej przeszłości, jej znajomości z Krzyśkiem i w ogóle!

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 29, 2012, 21:03:41 »
No to teraz zaintrygowałaś mnie jeszcze bardziej. To skoro to nie była miłość, to co? Brak mi już pomysłów ;)

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 29, 2012, 21:05:35 »
Am, nie wiesz? Klaudia zawsze ma rację.  <haha>
I jest mega skromna!
W spoilerze również informacja na temat Klaudii dla osób powyżej osiemnastego roku życia:
Spoiler
I ocieka zajebistością, co nie, Klaudia? <hahaha>

Nie, to na pewno nie jest syn Krzysztofa... Na stronie oficjalnej serialu jest wstawiona przecież biografia Eli, dość obszerna, jednak pozwolę ją sobie zacytować (w spoilerze, aby niepotrzebnie nie rozciągać strony):

Spoiler
Elżbieta Bosak urodziła się urodziła się w Malborku 10 lutego 1957 r.

Elżbieta jest piękną, dojrzałą kobietą, co umiejętnie podkreśla ubiorem. Wbrew temu, co przeżyła, nie jest jednak zgorzkniała. Dano jej szansę, którą teraz oddaje innym. Często się śmieje, ma do siebie dystans. Potrafi być duszą towarzystwa. Aktywna, tryskająca energią, wszędzie jej pełno. Ambitna, uwielbia wyzwania. Jest optymistką, nie ma dla niej rzeczy niemożliwych.

W pracy wymaga, jednak przede wszystkim od siebie. Myśli zadaniowo. Brzydzi się kłamstwem, i potrafi być szczera do bólu, co niektórzy biorą za arogancję.

Elżbieta w młodości była ładna i miała powodzenie u chłopaków. Niestety ci, którzy jej się podobali, traktowali ją jak kumpla. Wśród nich wyróżniał się Leon ? syn chirurgów ? z którym łączyła ją pasja społecznikowska. W 1976 r. zdali razem na medycynę.

Przez całe studia trzymali się razem, wkrótce dołączył do nich Krzysztof, który zaprzyjaźnił się z Leonem, do Elżbiety miał jednak dystans. Mimo to pomagała mu, jako przewodnicząca samorządu w uzyskaniu lepszych ocen do sTYPEndium, on z kolei włączał się w organizację imprez, których Elżbieta była pomysłodawczynią. Był w tym naprawdę dobry.

Elżbieta, Leon i Krzysztof uzyskali swoje dyplomy w 1982 r. Za Elżbietą ciągnęła się opinia niepokornej. Kolejne szpitale odmawiały przyjęcia jej na staż na wymarzonej chirurgii, więc kiedy tylko pojawiła się możliwość wyjazdu, w 1983 r., nie namyślała się długo i wybrała emigrację. Trafiła najpierw do Austrii, potem do Belgii i tam przeszła całą drogę od początku. Najpierw pracowała jako salowa, szybko jednak jej fachowość i zaangażowanie zwróciło uwagę przełożonych. Z pomocą dyrektora szpitala, który widział w niej urodzonego lidera, zrobiła specjalizację z pulmonologii. W 1987 r., w wieku trzydziestu jeden lat, skończyła studia podyplomowe na wydziale zarządzania placówkami medycznymi. Wkrótce sędziwy już menadżer wykorzystał jej talenty i mianował zastępcą.

Elżbieta nie straciła kontaktu z Polską. Pisała regularnie do matki, emerytowanej nauczycielki, kiedy otworzyły się granice dość często ją odwiedzała. Cały czas ? choć rzadko ? była też w kontakcie z Leonem, który w końcu wylądował w Toruniu.

W 1991 r., w wieku 34 lat, kiedy po śmierci dyrektora została menadżerką szpitala, i wydawało się, że osiągnęła wszystko, co mogła, poznała Jacquesa, przystojnego chirurga ? ortopedę. Nie była to może wielka miłość, ale Elżbieta doszła do wniosku, że nic lepszego jej już w tym temacie nie spotka, więc przyjęła jego oświadczyny. Po czterech latach, w 1995 r., urodził im się syn, któremu na cześć nieżyjącego dziadka, ojca Elżbiety, dano na imię Jan. Ma w tej chwili szesnaście lat.

Na początku 2010 r. Elżbieta i Jacques sprzedali dom i sprawiedliwie podzielili się majątkiem. Elżbieta wróciła do Polski i zamieszkała na stałe u matki, która wymagała opieki. Jan zamieszkał razem z nią i z babcią. Od 2010 roku, Elżbieta jest dyrektorką szpitala w Toruniu. Objęła stanowisko w wyniku konkursu.

Widząc, w jak złej sytuacji finansowej jest szpital, w którym leczy się jej matka, Elżbieta nie wytrzymała, i postanowiła wyprowadzić placówkę na prostą, wykorzystując całą swoją wiedzę i doświadczenie zdobyte w Belgii.

Nie była miłość... ALE BĘDZIE, ja Wam to mówię! <serduszko>
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 29, 2012, 21:06:51 »
U mnie tez już kompletny brak pomysłów. Ta Ela coraz bardziej mi się podoba. Dobra byłam nią oczarowana, ale teraz nie wiem jak to nazwać !  <zakochany>

I jest mega skromna!
W spoilerze również informacja na temat Klaudii dla osób powyżej osiemnastego roku życia:
Spoiler
Co prawda nie mam osiemnastu lat, ale i tak zajrzałam I nie mogę ze śmiechu.  <hahaha> Nie no ja się oczywiście zgadzam..

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 29, 2012, 21:14:40 »
Nie była to może wielka miłość, ale Elżbieta doszła do wniosku, że nic lepszego jej już w tym temacie nie spotka, więc przyjęła jego oświadczyny.
<haha>

Biografia obszerna, plus dla twórcy.
Czyli zwykła przyjaźń? Ona na niego leci, a on ją olewa? Zbyt banalne, coś się za tym kryje, pytanie tylko CO? ;)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 29, 2012, 21:15:39 »
I jest mega skromna!
No tak jak Ty kochanie!  <haha>
Spoiler
Spoiler
A i owszem! A Kiki ocieka zajebistością do kwadratu! I tak jesteśmy sobie zajebiste i jest nam z tym faktem bardzo dobrze!  <haha>
Nie była miłość... ALE BĘDZIE, ja Wam to mówię! <serduszko>
Na pewno będzie! eeeej to się robi niebezpieczne, bo my już na wstępie wszystkich parujemy, zauważyłaś?  <hahaha> Ale liczę, że Krzysiek na dłużej zagości w Toruniu, jakoś będzie chciał Elę za przeszłość przeprosić i jakoś małymi kroczkami będzie się do niej zbliżał i kiedyś dojdą do wniosku, że się kochają, o!  <zauroczony>

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 29, 2012, 21:23:50 »
Na pewno będzie! eeeej to się robi niebezpieczne, bo my już na wstępie wszystkich parujemy, zauważyłaś?  <hahaha>
Każdy sobie czasem lubi napisać swój własny scenariusz :D
Jakby się scenarzystom jakiegoś serialu skończyły pomysły to niech walą do nas, pomożemy w 3 minuty <hahaha>

Ojjj kochają, kochają. <zauroczony> A jak nie kochają to pokochają <haha> W każdym bądź razie coś między nimi będzie, czuję to :D

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 29, 2012, 21:25:48 »
Spoiler
A i owszem! A Kiki ocieka zajebistością do kwadratu! I tak jesteśmy sobie zajebiste i jest nam z tym faktem bardzo dobrze!  <haha>
Jeśli ktoś to czyta z boku, to pewnie sobie myśli, że jesteśmy nienormalne <nie_slucha>

Na pewno będzie! eeeej to się robi niebezpieczne, bo my już na wstępie wszystkich parujemy, zauważyłaś?  <hahaha>
Si. W sumie to ja już mam swoją ulubioną parę, chociaż jeszcze w ogóle nie wiadomo czy jest jakakolwiek szansa na jej zaistnienie <haha>
Liczę jednak na to, że nie będzie to wybuch namiętności, która szybko zgaśnie. Chciałabym, żeby wszystko działo się powoli, tak jak powiedziałaś - małymi kroczkami, żeby czuli jakąś chemię, ale obawiali się reakcji drugiej strony, żeby stopniowo pozwalali sobie na coraz więcej - jakiś buziak na przywitanie, przytulenie w trudnej chwili, nieśmiałe objęcie się na spacerze...
No wieeeecie o co mi chodzi przecież :D
Jakby się scenarzystom jakiegoś serialu skończyły pomysły to niech walą do nas, pomożemy w 3 minuty <hahaha>
...i wszystkich poparujemy od razu według własnego uznania... <hahaha>

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpień 29, 2012, 21:28:35 »
Spoiler
Spoiler
Kocham Was w całej okazałości  <hahaha>

Każdy sobie czasem lubi napisać swój własny scenariusz :D
Jakie tam niebezpieczne, to są tylko o takie nasze marzenia. Nie widzę nic w tym groźnego.  <haha>
A po pomysły niech wpadają, jak najczęściej w szczególności, ze my tu mamy takie dwie, (Kiki i Klaudia) które wymyślą im taki scenariusz jak nikt inny.  :D

Si. W sumie to ja już mam swoją ulubioną parę, chociaż jeszcze w ogóle nie wiadomo czy jest jakakolwiek szansa na jej zaistnienie <haha>
Liczę jednak na to, że nie będzie to wybuch namiętności, która szybko zgaśnie. Chciałabym, żeby wszystko działo się powoli, tak jak powiedziałaś - małymi kroczkami, żeby czuli jakąś chemię, ale obawiali się reakcji drugiej strony, żeby stopniowo pozwalali sobie na coraz więcej - jakiś buziak na przywitanie, przytulenie w trudnej chwili, nieśmiałe objęcie się na spacerze...
Powiedz po prostu, że chodzi Ci o to aby byli jak Aneta i Marek.   :D
Mamy ulubioną parę, która jeszcze nie istnieje nie no mi pasuję.  <haha>

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpień 29, 2012, 21:55:34 »
Spoiler
Jeśli ktoś to czyta z boku, to pewnie sobie myśli, że jesteśmy nienormalne <nie_slucha>
Ptffff! Ja jestem cały czas normalna, nie wiem do czego pijesz?  <hahaha>

W sumie to ja już mam swoją ulubioną parę, chociaż jeszcze w ogóle nie wiadomo czy jest jakakolwiek szansa na jej zaistnienie <haha>
Jest szansa na jej zaistnienie! Ja tam ją widzę, Ela nie patrzyła na Krzyśka obojętnie, tak od niechcenia, przynajmniej ja to widziałam!  <haha>
No wieeeeemy, co ja bym nie wiedziała? No heeeeelooooł!  <haha> I taaaaaaaaak! Uwielbiam długie rozbiegi, podchody, wykonywanie małych kroczków a nie tak na hurra i bum był seks, nie ma związku. Seks oczywiście tak, ale najpierw związek, jakieś uczucie, jakaś chemia, a potem dopiero wspólne uniesienia w łóżku.  <rumieniec>

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpień 29, 2012, 22:07:24 »
Klaudia, znowu się potwierdza, że zawsze masz rację <haha>
Lubię patrzeć na miłość dojrzałych ludzi, oni mają to wszystko takie poukładane, najpierw przyjaźń, jakieś podchody, a nie od razu seks.
A Ela na prawdę patrzy na Krzyśka takim wzrokiem z uczuciem, też to widziałam! <zauroczony>

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpień 29, 2012, 22:12:59 »
A Ela na prawdę patrzy na Krzyśka takim wzrokiem z uczuciem, też to widziałam! <zauroczony>
Ja też! <zauroczony>
Może to nie było jakieś uczucie typu miłość, bo tego na pewno jeszcze między naszymi bohaterami nie ma, ale... Jakaś chemia? Od dawna wolę dojrzałą miłość, tak jakoś już mam. Co nagle to po diable, na seks też przyjdzie czas! Najlepszy jest ten czas oczekiwania :)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpień 29, 2012, 22:21:12 »
Najlepszy jest ten czas oczekiwania :)
I wymyślania miliona historii.  <haha>

Od dawna wolę dojrzałą miłość, tak jakoś już mam. Co nagle to po diable, na seks też przyjdzie czas!
Bo dojrzała miłość jest suuuuper! Jak już człowiek jest po przejściach to i boi się zaangażować w jakikolwiek związek i boi się konsekwencji, co mam nadzieję scenarzyści pięknie ukażą w przypadku tej pary! Chciałabym zobaczyć miotającą się Elżbietę, która z jednej strony chciałaby być z Krzyśkiem, bo od dawna coś do niego czuje, ale z drugiej jednak strony miałaby przed oczami przeszłość, w której prawdopodobnie bardzo ją skrzywdził, o!  <soczek>

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #29 dnia: Sierpień 29, 2012, 22:24:55 »
Dziewczyny mam dla Was idealną propozycję ;D Stwórzcie wątek Opowiadania i tam piszcie własne scenariusze, bo jesteście w tym na prawdę świetne! ;D

Nie ma nic piękniejszego od dawnej niespełnionej miłości, którą spotyka się po latach ;)