Autor Wątek: Lekarze  (Przeczytany 84245 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
Odp: Lekarze
« Odpowiedź #270 dnia: Listopad 06, 2013, 17:09:05 »
Spoiler
Strasznie przykro było oglądać Elę i Krzyśka w tym odcinku, naprawdę. Też nie do końca potrafię zrozumieć zachowanie Elżbiety, ale na miejscu Krzyśka odpuściłabym jej trochę, w końcu już na samym początku bardzo jasno dała mu do zrozumienia, że nie będzie teraz pięknej miłości między nimi. A ten biedny cały czas za nią chodził, z taką smutną miną, niczego nie rozumiejąc :( Mam nadzieję, że kolejne odcinki przyniosą nam coś, co pozwoli zrozumieć zachowanie Eli i to dlaczego odrzuca Krzysztofa. I może w końcu zmieni zdanie? Co prawda do końca sezonu zostało coraz mniej odcinków, ale jednak te newsy, które się pojawiały chyba nie dotyczyły tylko jednego pocałunku?

I ja też przekonałam się już całkowicie do Leona i Basi :) Niby nadal jestem trochę podejrzliwa, ale w obliczu tych wszystkich tragedii, dramatów, rozstań, odrzuceń i łez - ta para jest naprawdę fajna, miło się ich ogląda i podobał mi się ten spokój między nimi, bo choć są razem niedługo to widać, że to związek dosyć stabilny, w którym nie zapowiada się na jakieś awantury i spięcia z byle powodu.

Szkoda mi Olgi...bardzo :( Mimo wszystko ją lubiłam, a jej śmierć była naprawdę smutna. Już wolałabym chyba, aby Maks był z nią i z nią ułożył sobie życie. Bo co z nim teraz zrobią? Chyba nie połączą z Alicją? To byłoby głupie, szczególnie po tym jak tak bardzo ją zranił ignorując ją, nie próbując o nią walczyć.

Offline inzigia

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #271 dnia: Listopad 06, 2013, 17:48:23 »
Spoiler
Justek, masz sporo racji odnośnie Eli i Krzyśka, ale w sumie nie wiemy w którym momencie im przerwano telefonem ze szpitala. Nie sądzę, żeby doszli aż do sypialni, ale nie wiadomo, co się wydarzyło u niego w mieszkaniu. Może Ela powiedziała / zrobiła coś, co pozwoliło mu mieć nadzieję nas coś więcej? Jak przyszedł do niej do gabinetu to zachowywał się tak, jakby był pewien, że są razem, można więc przypuszczać, że miał ku temu jakieś podstawy? Krzysiek to niej jest 15-latek, ma już trochę doświadczenia z kobietami, myślę, że po jednym niewinnym pocałunku nie zachowywałby się w stosunku do Eli tak odważnie. Widać, że jest zdezorientowany jej zachowaniem i przez to moim zdaniem, chciał się z nią umówić wtedy na korytarzu - żeby pogadać, wyjaśnić sobie wszystko na spokojnie, no ale Ela wspaniałomyślnie wysłała go do Bydgoszczy ::).

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #272 dnia: Listopad 06, 2013, 17:53:49 »
Spoiler
Mnie się wydaje, że nie poszli dalej - w końcu bez sensu byłoby wymagać od widza, aby się domyślał i na podstawie domysłów snuł jakieś teorie. To serial, więc raczej nie ma mowy o jakichś sytuacjach spoza ekranu. Po prostu ten pocałunek to było dla Krzyśka "zielone światło" ze strony Elżbiety, przecież nie sprzeciwiała się, gdy ją pocałował, nawet oddała ten pocałunek i był to niepierwszy raz, gdy coś między nimi iskrzyło - stąd narobił sobie nadziei na coś więcej. W gabinecie po prostu nie zdawał sobie sprawy z tego, że Elżbieta zmieniła nastawienie skoro jeszcze niedawno pozwalała się przyszła do niego, spędzili miło czas, pozwoliła się pocałować - a teraz był zaskoczony, że te drobne pocałunki w szyję "na rozluźnienie" były dla niej czymś niewygodnym.

Offline mati

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #273 dnia: Listopad 06, 2013, 18:28:47 »

Spoiler
A ja myślę jak,  inzigia.  Nie wydaję mi się ,że po jednym pocałunku Krzysiek tak by się zachowywał. Jak dla mnie między nimi na pewno wydarzyło się coś więcej... i nie koniecznie musimy się domyślać so się stało..może wystarczy, że poczekamy do następnego odcinka ,a oni sami wyjaśnią między sobą co tak naprawdę zaszło...zresztą jak dla mnie podejrzane było to ,że Krzyś miał inną koszulkę. ;D Chodzi mi o to (że gdybym ja) była lekarzem i zadzwonił by Telefon ze szpitala, że był powazny wypadek i potrzebują lekarzy to bez zastanowienia wypadła bym z domu nie patrząc co mam na sobie bo i tak do operacji się przebiorę.  A on jednak się "przebrał"

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #274 dnia: Listopad 06, 2013, 18:30:24 »
Co prawda do końca sezonu zostało coraz mniej odcinków
No właśnie... Nie licząc prapremiery - dwa? W dwunastym odcinku Ela ma ponoć odtrącić Krzyśka, nie widzę tu więc jakoś miejsca na ten nagłośniony wokoło romans. ;)
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline inzigia

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #275 dnia: Listopad 06, 2013, 19:17:39 »
Spoiler
Odtrąci go na początku odcinka, ale pod koniec się ogarnie ;) i w 13 dostaniemy jeden odcinek sielanki :). Albo go odtrąci i będzie słynne "kilka tygodni później..." - przez ten czas zrozpaczony Krzysiek będzie towarzyszył Ordzie w rajdzie po barach :D, do Elki dotrze, że jednak chce i jakoś się zejdą w końcu.   

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #276 dnia: Listopad 06, 2013, 22:17:18 »
Spoiler
A mnie jakoś ta cała sytuacja nie dziwi. Krzysiek wykorzystał słabość Eli. Do tego pomyślał, że jednym pocałunkiem załatwili wszystkie sprawy z przeszłości i teraz już będą razem szczęśliwi. Nie tędy jednak droga. Oboje się w tym pogubili. Darzą się sympatią, ale Ela chciała w nim mieć kumpla, a nie ukochanego. Nie rozumiem tylko, dlaczego mu po prostu nie powiedziała: "Krzysiek daj mi trochę czasu. Musze to przemyśleć/Musze się z tym oswoić." Wystarczyło jedno zdanie i on trochę by się wstrzymał, a tak dziwi go jej zachowanie. Powinni ze sobą porozmawiać spokojnie, wyjaśnić sobie kilka spraw. Tak jak Krzysiek jest pewny co do swoich uczuć, tak Ela powinna teraz przemyśleć, jak powinna wyglądać ta znajomość, czego oczekuje od Krzysia. Mam nadzieję, że w ostatnim odcinku jakoś się dogadająją, a romans, o którym była niedawno mowa, przewiduję na przyszły sezon. :D

Szkoda mi Olgi...bardzo :( Mimo wszystko ją lubiłam, a jej śmierć była naprawdę smutna. Już wolałabym chyba, aby Maks był z nią i z nią ułożył sobie życie. Bo co z nim teraz zrobią? Chyba nie połączą z Alicją? To byłoby głupie, szczególnie po tym jak tak bardzo ją zranił ignorując ją, nie próbując o nią walczyć.

Chyba pierwszy raz wzruszyłam się oglądając "Lekarzy". Odcinek naprawdę bardzo dobry. Widok najpierw rannej Olgi, następnie cieszącej się widokiem syna a następnie umierającej, bardzo mnie wzruszył. Szkoda, że tak to musiało się skończyć. A co do Maksa i Alicji... to chyba sprawdzą się moje przewidywania, o których Ci Justek pisałam już kiedyś. Moja pierwotna wersja chyba była dobra. Oczywiście jeżeli Maks wyjdzie cało z wypadku, który ma mieć...

I oczywiście Basia i Leon <serduszko> Jak ja ich uwielbiam! Od samego początku. Zawsze wzruszają mnie takie relacje i tu nie może być inaczej. Sceny z tego odcinka mają swój urok. Widać, że bardzo im na sobie zależy. Kibicuję im całym sercem! <zauroczony>

Offline mati

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #277 dnia: Listopad 07, 2013, 18:01:46 »
Spoiler
Spoiler
A mnie jakoś ta cała sytuacja nie dziwi. Krzysiek wykorzystał słabość Eli. Do tego pomyślał, że jednym pocałunkiem załatwili wszystkie sprawy z przeszłości i teraz już będą razem szczęśliwi. Nie tędy jednak droga.
Czemu cię to nie dziwi?  Krzysiek od pewnego czasu myśli tylko i wyłączenie o Eli ,o tym jak jej pomóc....Nadal wszyscy pamiętają Florczyka z pierwszego sezonu, który się zmienił....ale nadal kiedy robi się odważniejszy większość zaczynaja mówić, że chciał ją wykorzystać.... Moim zdaniem Ela ma mózg i dobrze wiedziała co robi..a to ,że Krzysiek ją pocałował wynika z tego, że się w niej zakochał, a nie, że chciał załatwić niedomówienia z przeszłości.

Offline inzigia

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #278 dnia: Listopad 09, 2013, 11:07:11 »
Streszczenie odc. 13
Spoiler
Lekarze - odc. 13
Po tragicznej śmierci Olgi, Kellerowie rozpoczynają ponownie wspólne życie. Razem zajmują się Kubą, synkiem Maksa i Olgi. Szpital Copernicus organizuje konkurs na posadę ordynatora chirurgii. Leon nie zamierza kandydować, podobnie Maks i Alicja. Karkoszka forsuje na stanowisko swojego syna. Guła i Torzewska zajmują się pacjentką z tętniakiem. Po zabiegu dochodzi do komplikacji i to Basia stawia właściwą diagnozę. Tadeusz przyznaje, że dziewczyna jest dobrą lekarką i przeprasza Leona za swoje zachowanie. Piotr wychodzi z aresztu. Mężczyzna jest bardzo wdzięczny Izie za pomoc. Beata nie może zapomnieć o Filipie, mimo że nakłania ją do tego Alicja i szpitalny terapeuta. Tymczasem chłopak przyjeżdża do Torunia. Sylwia nie może sobie poradzić z Danielem. Chłopak wciąż pije. Pielęgniarka wzywa na pomoc matkę Ordy. Daniel zapisuje się na terapię. Ojciec Maksa przechodzi zawał. Keller, za namową Alicji, decyduje się pojechać do rodziców do Szwajcarii. Na pożegnanie przed wyjazdem czule żegna się z Alicją i synkiem Kubą. Zmęczony, siada za kółkiem?

Szkoda, że nie ma nic o Eli i Krzyśku. Ciekawe jak będzie ostatecznie wyglądać ich relacja na koniec sezonu? Byłam przekonana, że te sceny z restauracji będą jeszcze w tej serii, ale teraz to już wątpię trochę...

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #279 dnia: Listopad 09, 2013, 19:33:27 »
Mimo wszystko 13 odcinek zapowiada się całkiem ciekawie ;)
Spoiler
Chociaż ja nie bardzo wyobrażam sobie jak po śmierci Olgi Maks i Alicja wspólnie będą się zajmować małym Kubusiem... Swoją drogą boje się, że podczas tego rzekomego wypadku jak ma mieć Maks i po tym jak zapadnie w śpiączkę to albo się nie obudzi (bo gdzieś czytałam, że Małaszyński chce zrezygnować z grania w serialu) albo obudzi się i nie będzie wcale pamiętał Alicji, tylko Olgę.  <olaboga>

Poprzednie odcinki były bardzo dobre, wybuch na stacji, poraniona Olga, operacja, poród i śmierć... Kurcze naprawdę się wzruszyłam, widok bezradnej Beaty i zrozpaczonego Maksa - WOW! Super zagrane, seeerio! ;)

Ela i Krzyś, no cóż po wspólnym wyjeździe na targi i kolacji u niego w mieszkaniu, żadnych innych uroczych i czułych scen nie było i podejrzewam, że w tym sezonie już nie będzie, ale liczę, że w następnym sezonie Ela jakoś się otrząśnie i da Krzyśkowi szansę.  <rumieniec>

Basia i Leon, strasznie sceptycznie byłam nastawiona do tego związku, ale teraz z odcinka na odcinek zaczynają mi się podobać, nie pałam do nich jeszcze wielką miłością, ale dobrze mi się ich ogląda. I nie wydaje mi się (przynajmniej teraz) żeby Baśka chciała robić karierę dzięki związkowi z Leonem. Ogólnie moment jak przyłożyła Gule i późniejsza jej rozmowa z Leonem - kurcze coraz bardziej się przekonuje do tej pary  <serduszko>

Offline inzigia

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #280 dnia: Listopad 10, 2013, 09:25:17 »
Ela i Krzyś, no cóż po wspólnym wyjeździe na targi i kolacji u niego w mieszkaniu, żadnych innych uroczych i czułych scen nie było i podejrzewam, że w tym sezonie już nie będzie, ale liczę, że w następnym sezonie Ela jakoś się otrząśnie i da Krzyśkowi szansę.  <rumieniec>
Spoiler
Sadząc po tym zdjęciu: http://www.telemagazyn.pl/seriale/archiwum/1000013775154,2,4,idp,sm,sg.html#galeria-miniatury, Elka jednak jeszcze w tym sezonie da mu szansę :). Chyba, że się umówi z Krzyśkiem, żeby mu powiedzieć na tej kolacji, żeby dał jej spokój. Ale nie wydaje mi się, żeby to było w jej stylu. Mam nadzieję, że jakoś fajnie pokażą i umotywują tę zmianę nastawienia Eli, bo choć cieszy mnie, że jak wszystko wskazuje jeszcze w tym sezonie będzie między nimi dobrze to trochę to dziwne - najpierw go odrzuca, a w kolejnym odcinku idą na romantyczną kolację...

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #281 dnia: Listopad 10, 2013, 11:56:16 »
Spoiler
O to skoro pójdą na romantyczną kolację, to podejrzewam, że będzie jakaś wstawka w stylu: Kilka tygodni później ;) bo jeżeli najpierw ma go odtrącić, a w ostatnim odcinku idą na kolację to to chyba było by najbardziej sensowne rozwiązanie. Mam nadzieję, że kolejny sezon będzie bardziej obfitował w urocze scenki Eli i Krzysia.  <serduszko>

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #282 dnia: Listopad 10, 2013, 13:28:42 »
Spoiler
Taka "wstawka" rzeczywiście jest bardzo prawdopodobna skoro Kellerowie raptownie mają sobie z dzióbków wyjadać :P A jeszcze nie tak dawno nie mogli na siebie patrzeć. Na bank to nie może być od razu po śmierci Olgi.
Tylko szkoda, że ani słowa na temat Elżbiety i Krzysztofa nie ma w streszczeniu ostatniego odcinka. To nie nastraja zbyt pozytywnie i nie daje nadziei na wiele scen z ich udziałem. Podejrzewam że o ile rzeczywiście dojdzie do czegoś na tej kolacji - to będzie to maluteńki wstęp do zdarzeń z przyszłego sezonu, niestety.

Spoiler
(bo gdzieś czytałam, że Małaszyński chce zrezygnować z grania w serialu)
No tak, ten jak zwykle :P Lubię go, naprawdę, ale coraz mniej zrozumiałe są dla mnie jego aktorskie decyzje. Taka sama sytuacja miała miejsce z "Magdą M.", gdy twórcy i fani chcieli zrobić wersję kinową serialu - wszyscy już byli na tak tylko Małasz stwierdził, że nie, bo on ma już dosyć. A teraz co? Jak niby miałby wyglądać ten serial bez Maksa? Z Alą i jego dzieckiem? Jeśli to prawda to głupi głupek z niego :P Mógł sobie na starcie zaznaczyć, że może zagrać w serialu, ale małą postać, a nie...

Offline inzigia

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #283 dnia: Listopad 12, 2013, 17:07:30 »
Po odcinku 12...
Spoiler
Najpierw odnośnie tego, co mnie najbardziej w serialu interesuje, czyli Eli i Krzyśka. Przyznam, że spodziewałam się czegoś gorszego, ale nie było aż tak źle jakby wskazywało na to streszczenie ;). Ot po prostu Ela najpierw po raz kolejny go spławiła na parkingu, a potem wkurzając się na Krzyśka o wspólny wypad z jej synem i niby mówiąc o weekendowych planach Janka i Florczyka (a tak naprawdę mając na myśli ich znajomość - przynajmniej ja tak to zrozumiałam), stwierdziła, że "to nie jest dobry pomysł". Akurat jeśli chodzi o Janka to jestem w stanie trochę Elę zrozumieć - Krzysiek nie powinien go zabierać bez jej zgody, tym bardziej, że akurat jazda konna to nie jest jakiś super bezpieczny sport. Owszem  nie planował tego, chciał dobrze i cały ten wypad wyszedł spontanicznie, ale jednak powinien był ją zapytać. Tylko, że moim zdaniem tutaj wcale nie o Janka chodziło... Ela się miota, w scenie w ogrodzie najlepiej widać jakie targają nią emocje; chciałaby tylko się zwyczajnie boi i szuka miliona pretekstów, żeby nie pozwolić sobie na to uczucie. Bo tak naprawdę jej i Krzyśkowi nie stoi nic na przeszkodzie - oboje są wolni, mają ugruntowaną pozycję zawodową, nie ma tutaj obawy jak np. w przypadku Basi i Leona, że ktoś chce kogoś wykorzystać, żeby zrobić karierę. W przypadku Eli problemem jeszcze mógłby być Janek, ale "jak na złość" ten akurat polubił Krzyśka i Bosak nie może się nim zasłonić. Fajnie, że Krzysztof otwarcie jej powiedział, że "chce z nią być", wcześniej Ela zarzucała mu tchórzostwo, a teraz jeśli ktoś tchórzy to akurat nie on... Sympatyczne sceny Krzyśka z Jankiem w domu i stadninie, liczyłam na to, że się polubią i na szczęście tak się stało. Mama Eli też chyba zachwycona, ale to akurat norma, mam wrażenie, że jej się podoba każdy facet, który mógłby zostać ewentualnym partnerem jej córki :D. Okazało się też, że Natasza znała Florczyka w młodości, więc chyba nie był jakąś przelotną miłostką Eli, skoro bywał u nich w domu. Cieszy mnie ponowne pojawienie się Janka, to fajny chłopak, choć problematyczny :P. Urocze były jego sceny z matką, szczególnie jak Ela go przepraszała ;) Czekam z niecierpliwością na sceny Eli i Krzyśka w 13 odcinku, mam nadzieję, że najpierw nam pokażą jakąś szczera rozmowę między nimi, w której sobie wszystko wyjaśnią, a dopiero potem będzie ta romantyczna kolacja :).

Co do innych wątków to ciągle się zastanawiam się kiedy wyjdzie na jaw mataczenie Izy. Ta kobieta mnie przeraża, jest naprawdę ogarnięta ogromną żądzą zemsty, skoro posunęła się do takich kroków żeby pogrążyć Piotra. Nie żal mi akurat zbytnio Wanata, ale Iza totalnie przegięła. Rozumiem poczucie krzywdy, ból po zdradzie, ale ona być może zrujnowała mu całą karierę. I jeszcze jak cudownie udaje troskliwą żonę, samochód będzie sprzedawać żeby było na kaucję...

Toruń jest jednak dość mały ;) - nauczycielka syna Jivana trafiła akurat do Coperniusa, Gajewski jej pomógł i problem z synem chyba został ostatecznie rozwiązany. Całkiem niezły wątek medyczny - pokazuje jaką cenę można czasem zapłacić, za z pozoru niegroźną operację "kosmetyczną". Urocze sceny Alicji z Beatą i z tatusiem na tarasie - "wróć, bo ją uszkodzę" :D. Wątku Alicji i Maksa, i powrotu Ali do męża jakoś nie kupuję. Nie wyobrażam sobie po prostu jak można wybaczyć coś takiego.

Offline julia371

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #284 dnia: Listopad 13, 2013, 12:17:22 »
Spoiler
Moim zdaniem Krzysztof przecież w ogóle nie pozwolił jej nic powiedzieć więc i o odrzuceniu nie ma chyba mowy :) a widać było ewidentnie że miała baaaardzo mieszane uczucia. Z jednej strony ewidentnie chce ale z drugiej coś ją powstrzymuje.... mam nadzieję że w tym ostatnim odcinku sezonu coś się jednak w ich wątku wyjaśni :D
A co do Ali i Maxa to to jest już tak naciągane że ja tego nie kupuje.... Fantazja zbyt mocno poniosła scenarzystów ;)