Autor Wątek: Lekarze  (Przeczytany 84363 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
Odp: Lekarze
« Odpowiedź #180 dnia: Marzec 07, 2013, 09:48:15 »
Uwielbiam Różczkę, ona jest przeurocza...  <serduszko> Może sceny niektóre scenariuszowo są bardzo płytkie, ale ona jest tak naturalna i cudowna, że uśmiechałam się całe 3 odcinki, które nadrabiałam.

Pierwszy odcinek sympatyczny. Urocze wyznanie miłości... Niesłodkie, takie naturalne... Ładnie im to wyszło.
W drugim odcinku dobre sceny przygotowań do operacji. W ogóle ten odcinek najbardziej z wszystkich mi się podobał. Widać, że miał być finałowym. :)

Poza tym fajni pacjenci... Pani od nagłej ciąży przez sen... <smiech> narkomanka i jej dziecko. Domyśliłam się, że Piotr ma jakiś związek z osobą uzależnioną, za mocno reagował. Dobrze, że nadrobiłam dany tu artykuł, to teraz wiem dokładnie. :D

Urzekła mnie scena jak Ala i Maks stoją w windzie i wchodzi do niej obandażowany pacjent w okularach z kroplówką.  <smiech> Ewidentnie widać, że ekipa sobie jaja robiła. :P

Podobał mi się stres Ali przed operacją i buziaki z Maksem i dobrze, że chociaż 2 odcinki ładnie ich pokazali... Jestem niepoprawną romantyczką i mimo wszystko takie coś mnie urzeka, zwłaszcza jeśli jest tam Małaszyński i Różdżka. :D
A ja generalnie nie wiem jakim cudem nie padłam na zawał, oglądając wczorajszy odcinek. Mało brakowało! Początkowo sielanka, nudy w sumie nawet, w połowie odechciało mi się oglądać, a potem...

Dokładnie... Podobał mi się odcinek, był lekki, zabawny a tu nagle... yyy... Juz większej głupoty nie można było wymyślić.

Spoiler
I będą ich teraz tak schodzić i rozchodzić, bo Paweł chyba miał przerwy na udział w innych produkcjach. :>
Mendorozy zwyczajne.
Jak tylko zobaczyłam ojca Maksa zrobiło mi się niedobrze. Raz, bo nie trawię Olbrychskiego a dwa tak go ubrali, ucharakteryzowali, że fuuuuuuuuuuu... I żeby wpakowywać go od razu do łóżka Alicji? WTF?
Ponadto cholewka... Dziewczyna zapłakana, przybiega do ukochanego a ten jej nie wierzy...  Jakby się nic nie stało to w środku nocy, by nie uciekła z domu swojego ojca. Nawet jak ojca nikt by nie podejrzewał..., no to... Naciągane i głupawe to...,

Scena z przedstawianiem Alicji też bardzo mnie rozbawiła :D Zaręczyny trochę zbyt słodkie i szkoda, że tak szybko, niepotrzebny ten pośpiech moim zdaniem. Zbyt mały odstęp pomiędzy wspólnym mieszkaniem (swoją drogą...znów muszę się powtórzyć, ale słodkie to było! szczególnie wyścig do łazienki) a planowaniem ślubu. Ale i tak ostatnie zdarzenie rzuciło cień na wszystko, co między tą dwójką było fajnego w całym odcinku...
Scena przedstawienia super... Oświadczyny też uważam, że trochę za szybko... zwłaszcza, że już popsuli wszystko...

A najwspanialszy i tak był Leoś! <serduszko> Zyskuje miano mojej ulubionej męskiej postaci w tym serialu :D Jak się sprzeczał z Alą, że nie może jeszcze operować, jak się kłócił z Elą o to, że pozwoliła jego córce wrócić do pracy...i oczywiście
Leon: Przecież tu chodzi o moją córkę!
Ela: Leoś, Ty się zdecyduj, jesteś w tej chwili ordynatorem czy zaniepokojonym ojcem?
Leon: OJCEM! Jestem ojcem! No ale jako ordynator też zgłaszam sprzeciw.
Ela: Weź mi nie truj d..
W ogóle w tych odcinkach wreszcie mocniej zarysowali postać Leona i Eli... Całą pierwszą serię byli jak dla mnie bezpłciowi, fajni, ale tak nie wyłuskano z nich wszystkiego co można. A tu w tych 3 odcinkach wreszcie zobaczyłam mocne, ciekawe postacie... i wspaniałą przyjaźń :)

Dołączając do tego Beatkę...no naprawdę świetna rodzinka z nich się zrobiła :D
Jak to po operacji, którą razem wykonali ktoś stwierdził "dream team" Mam nadzieję, że relacje między tą trójką zostaną interesująco rozwinięte. :) MIło się na nich patrzy. :) Już nawet głupiutką Beatkę zdzierżę.

Ładne 3 odcinki były, ale pewnie kolejne będą mnie irytować. :P
Na pewno początek 2 serii wywarł lepsze wrażenie niż cała pierwsza.
« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2013, 19:50:24 wysłana przez BlackTiger »

Offline inzigia

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #181 dnia: Marzec 09, 2013, 22:31:35 »
Witajcie :) Mam nadzieję, że nikt nie będzie miał nic przeciwko, że się przyłączę do dyskusji ;). Właściwie to wpadłam tylko się podzielić taką małą wiadomością, tzn. żaden news stulecia, ale czytając ten wątek zauważyłam, że wiele z Was tutaj kibicuje Eli i Krzyśkowi, także dla ich wielbicieli (ja też ich absolutnie uwielbiam <serduszko>, choć jeszcze nie za wiele się zadziało...), coś co wysłuchałam w wywiadzie Piotra Polka z Marzeną Rogalską:

Spoiler
M.R.: Czy w 2 sezonie "Lekarzy" stara miłość, czyli Ty i Danuta Stenka wykonacie coś na ekranie?
P.P.: Tak. Teraz pójdzie druga seria, a my zaczynamy za 2 miesiące trzecią serię. No i... No stara miłość, jak widać nie rdzewieje... Jest tak pięknie pokryta minią...
Także, jak pisałam nic wielkiego, ale jednak potwierdzenie, że coś będzie miedzy nimi <serduszko> z pierwszego źródła. Zresztą p. Stenka jak kiedyś została zapytana o to czy Elżbieta się zakocha to też wspomniała o Krzysztofie i powiedziała, że "właśnie w tym najtrudniejszym punkcie, czyli w relacji, zderzeniu właśnie z tą osobą mogłoby się jakieś światełko zaświecić..." No i myślę (choć może nad interpretuję ;)), że Piotr nie bez powodu wspomniał o trzecim sezonie, mam nadzieję, że i w nim pojawi się wątek Eli i Krzyśka :).

A i na koniec wywiadu z Rogalską, Piotr Polk powiedział też, że "przeprasza za tego lekarza, który był w pierwszym sezonie i obiecuje absolutną poprawę". No w sumie to już tę poprawę widać, Krzysztof owszem stara się - pomógł przy operacji Leona, choć tutaj to Alicja miała największe zasługi i pomógł Elżbiecie załatwić te miejsca stażowe, który przypadły Ordzie i Alicji. No i co by o nim nie mówić to lekarzem jest świetnym, wiec to, że pracuje w Copernicusie na pewno działa też na korzyść szpitala Elżbiety, bo raz - młodsi lekarze mogą się od niego dużo nauczyć, a dwa to jednak takie nazwisko podnosi prestiż placówki.

Tylko w sumie mnie zastanawia, czemu tak bardzo zależało mu na pracy w Toruniu? Bo chyba doskonale zdaje sobie sprawę, że u Alicji nie ma już żadnych szans. A jeśli chodzi o Elżbietę, to jak jej powiedział, żeby rozważyła jego propozycję ich stosunki dopiero zaczęły ulegać nieznacznej poprawie, więc nie sądzę, żeby miał wtedy zbyt wiele nadziei odnośnie relacji z nią. Więc dla kogo ten Toruń? Dla Leona? Przy okazji jego choroby zrozumiał jak dużo znaczy dla niego ta przyjaźń i doszedł do wniosku, że chciałby częściej widywać przyjaciela? Hmmm, no sama nie wiem....

A tak odnośnie Leona, to Polk powiedział też w jednym z wywiadów na planie, że w tym sezonie Leon i Krzysiek wyjaśnią sobie to, co było w ich przyjaźni złe i że z ust wszystkich padną w końcu słowa prawdy... Być może się łudzę, ale mam nadzieję, że pojawią się jakieś "okoliczności łagodzące" dla tego co zrobił Krzysztof, bo zwyczajnie nie chciałabym żeby po raz kolejny okazał się zwykłym, rasowym draniem, a dwa - jak było wyraźnie widać od pierwszego odcinka, w przypadku Eli i Krzysztofa czas zdecydowanie nie leczy ran, więc trudno mi sobie wyobrazić, że ona tak po prostu, jak gdyby nigdy nic mu wybaczy i będą żyli długo i szczęśliwie. Jeśli oni naprawdę będą razem i chodzi mi tutaj o taki dojrzały, poważny związek, a nie jakiś jednorazowy poryw namiętności (chociaż lepsze już to jak nic ;)), to chyba musi pojawić się chociaż jakieś połowiczne usprawiedliwienie dla czynu Krzysztofa, bo inaczej jakoś trudno mi sobie ich wyobrazić w normalnej, dobrze funkcjonującej relacji.

Mam nadzieję, że jeśli ktoś w ogóle dotrwał do końca mojej wypowiedzi to się nie zanudził, sorrki za ten wywód ;), ale absolutnie jaram się E & K <serduszko>. Pozdrawiam wszystkich serdecznie :).

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #182 dnia: Marzec 10, 2013, 01:26:55 »
Spoiler
M.R.: Czy w 2 sezonie "Lekarzy" stara miłość, czyli Ty i Danuta Stenka wykonacie coś na ekranie?
P.P.: Tak. Teraz pójdzie druga seria, a my zaczynamy za 2 miesiące trzecią serię. No i... No stara miłość, jak widać nie rdzewieje... Jest tak pięknie pokryta minią...

Ha! Wiedziałam, że to nie może być tylko wytwór mojej wyobraźni, że między nimi coś, kiedyś... ;D
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #183 dnia: Marzec 10, 2013, 16:19:09 »
Spoiler

Ha! Wiedziałam, że to nie może być tylko wytwór mojej wyobraźni, że między nimi coś, kiedyś... ;D
Brawo Kiki! :D Strasznie się z tego cieszę, bo teraz istnieje szansa, że jednak Ela z Krzyśkiem jakoś schowają dawne żale i że ponownie między nimi będzie mogło się coś zadziać  <rumieniec> bo tego całego prezydenta, premiera czy kogoś tam bym chyba nie zniosła, nie podoba mi się to jak się do niej mizdrzy. Szkoda, że Krzysio nic o tym nie wie :(

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #184 dnia: Marzec 12, 2013, 18:39:49 »
Szkoda, że Krzysio nic o tym nie wie :(
JESZCZE nie wie! :D

Oglądałam wczoraj Lekarzy... Co za cham i zboczeniec z tego ojca Maksa! <olaboga>
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #185 dnia: Marzec 12, 2013, 18:55:33 »
Ale się dowie <haha>

Oglądałam wczoraj Lekarzy... Co za cham i zboczeniec z tego ojca Maksa! <olaboga>
Burak jeden! Takiego to od razu bym powiesiła do góry nogami, jak można być takim TYPEm? Kurde, poważany przez wszystkich, a tutaj teraz wywija taki numer synowi i przyszłej synowej, no bez jaj.  <histeryk>

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #186 dnia: Marzec 12, 2013, 19:07:18 »
Dobra czas na mnie, ostatnio się zapuściłam w pisaniu u Lekarzy  <boi_sie> Zacznę tak od końca :p

Obejrzałam wczorajszy odcinek i po prostu tego nie skomentuje! Ojciec Maksa ?! Yyy co to miało być... I jeszcze ten nie wierzący Maks, naciągane i troszeczkę bez sensu. Chyba Ala jak by kłamała to by nie jechała do niego w nocy tak ? Nie ogarniam.

Przedstawienie Alicji przeurocze. Strasznie mi się podobało, zaręczyny. Tak trochę nie wiem skąd wzięte, ale ok niech będzie, nawet fajnie wyszło. Co do przeprowadzi, sceny gonitwy do łazienki cudowne  <zauroczony>

Nasze trio: Alicja, Leoś i Beatka, kochana rodzinka. I nic więcej.

:hahaha: Scena Eli i Leosia, przezabawna. W ogóle Leoś kochany człowiek troszczy się o swoją małą córeczkę, i nie pozwala jej operować. Znajduje jej o wiele ciekawsze zadnie...papierki...

Offline inzigia

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #187 dnia: Marzec 12, 2013, 19:39:27 »
Ale się dowie <haha>
No byle jak najszybciej! Wkurza mnie już zastój w tym wątku, mogłoby się w końcu coś zadziać <zniecierpliwiony>.  Wiem, wiem - w pierwszych dwóch odcinkach miałyśmy powód do zacieszu, a teraz znowu nic... I jeszcze
Spoiler
ten Łącki u Elżbiety w domu ... A no i po wydarzeniach z odcinka 4, nie zdziwi mnie jak Krzysio wpadnie na cudowny pomysł, żeby znów zawalczyć o Alicję <olaboga>. A i kiedyś widziałam taki spoiler, że w szpitalu w Warszawie gdzie pracuje Krzysztof wybuchnie gaz i będzie kilka ofiar śmiertelnych. A on akurat będzie wtedy w W-wie i nikt nie będzie się mógł dodzwonić do niego. Ela i Leon będą szaleć z niepokoju aż w końcu ona pojedzie sama sprawdzić co się z nim dzieje..... Ale nie bardzo jestem pewna czy można temu wierzyć, bo to był komentarz na jakimś blogu...

Offline mati

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #188 dnia: Marzec 12, 2013, 20:37:58 »
No byle jak najszybciej! Wkurza mnie już zastój w tym wątku, mogłoby się w końcu coś zadziać .  Wiem, wiem - w pierwszych dwóch odcinkach miałyśmy powód do zacieszu, a teraz znowu nic... I jeszcze
No dokładnie niby było kilka całusów w policzek i tyle a teraz ....
Spoiler
jak Maks wyjechał to teraz na kilka odcinków mogą pokazać losy tych bohaterów drugoplanowych (najlepiej Ele i Krzysia) <serduszko> Leosiowi tez mogli by kogoś znaleźć ;)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #189 dnia: Marzec 14, 2013, 15:26:56 »
Mam nadzieję, że jednak Krzyśkowi nie przyjdzie do głowy zbliżanie się do Alicji, owszem jako przyjaciel, dobry znajomy to tak, ale nic więcej. Niech on lepiej zacznie zbliżać się do Eli i spędzać z nią więcej czasu, bo niedługo to ten cały Łącki sprzątnie mu ją sprzed nosa. Swoją drogą strasznie mnie ten Jerzy irytuje, jest jakiś taki dziwny i strasznie nachalny.

Offline inzigia

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #190 dnia: Marzec 15, 2013, 15:46:46 »
Mnie on również strasznie działa na nerwy, ale wygląda na to, że będziemy musiały go przecierpieć jeszcze przez kilka odcinków... Swoją drogą to odnoszę wrażenie, że Elżbieta też nie reaguje jakoś zbytnio euforycznie na jego zaloty. Za to jej mama wydaje się być Jerzym zachwycona. No, ale na szczęście zawsze można liczyć na Janka ;D. Ciekawa też jestem ewentualnego spotkania Krzysztofa z Łąckim. Bo przypuszczam, że niebawem do niego dojdzie i raczej nie będzie ono przyjazne :P.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #191 dnia: Marzec 15, 2013, 19:30:27 »
Elżbieta próbowała go spławić a to jak był u niej w gabinecie, a to jak dzwonił, ale jak zauważyła, że facet tak szybko nie odpuści to go zaprosiła do domu, ona sama jakoś nie jest wniebowzięta tymi spotkaniami, ale tak jak napisała Inziga jej mama jest oczarowana takim Jerzym <haha> już z pewnością będzie robiła wszystko, żeby zeswatać córkę z nim. Swoją drogą cieszę się, że pojawiła się ponownie, bo z tego co się orientuję to pojawiła się tylko przed operacją, a później była cisza i nie było mamy Eli. :) No i Janek, który również jakoś nie tryskał radością jak zobaczył Jerzego, zobaczymy jak zareaguje jak pozna Krzyśka. <haha>

Offline inzigia

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #192 dnia: Marzec 15, 2013, 22:08:33 »
Janek Jerzego raczej nie polubi. Jak głosi spoiler...
Spoiler
Odc.5 Jerzy wtrąca się w wychowanie Janka, co się chłopakowi bardzo nie podoba. <haha>

zobaczymy jak zareaguje jak pozna Krzyśka. <haha>
No to na pewno będzie bardzo ciekawe, szczególnie biorąc pod uwagę, że Krzysio raczej nie jest zwolennikiem dzieci :P. Tyle, że Janek to już nie dziecko, a młody facet... Ale myślę, że jak już się zmyje Łącki, Janek będzie bardziej przychylnym okiem patrzył na nowych zalotników matki ;). Poza tym ja już sobie dawno uroiłam, że między nim i Krzyśkiem od razu nawiąże się nić porozumienia, w sumie nie ma żadnych podstaw by tak sądzić, ale jakoś tak się łudzę, że panowie się od początku polubią - nie wiem może Florczyk mu w czymś pomoże, albo połączy ich jakaś wspólna pasja np. sport, muzyka?

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #193 dnia: Marzec 16, 2013, 15:33:05 »
Janek Jerzego raczej nie polubi. Jak głosi spoiler...
Spoiler
Odc.5 Jerzy wtrąca się w wychowanie Janka, co się chłopakowi bardzo nie podoba. <haha>
O i to mi się podoba! <haha> Niech Janek mu pokaże gdzie jest jego miejsce (któro na pewno nie jest przy Eli <haha>) Swoją drogą Janek to dosyć fajny dzieciak, ze swoimi problemami. Bardzo żałuję, że nie pojawia się częściej w serialu, bo jednak jakoś fajnie się go ogląda i to jak, że tak powiem opiekował się tą dziewczyną (nie pamiętam już co jej było ;) )
Jeżeli chodzi o Krzyśka i o jego spotkanie z Jankiem, to no cóż nie ukrywam, że bardzo bym chciała, żeby się polubili, żeby jakoś przypadli sobie do gustu. :D

Offline inzigia

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #194 dnia: Marzec 18, 2013, 23:25:05 »
Streszczenie odcinka 6 - no to się zadzieje...
Spoiler
Lekarze - Odcinek 6
Podczas zawodów na torze żużlowym w Toruniu dochodzi do wypadku. Do szpitala trafia dwóch czołowych zawodników popularnej drużyny. Daniela ponosi ambicja. Lekarz zamierza przenieść się do Warszawy, aby tam robić karierę. Sylwia nie chce mu towarzyszyć. Coraz bardziej doskwiera jej zachowanie partnera oraz wianuszek wielbicielek, który go otacza. Łącki nadal umawia się z Elżbietą, co bardzo nie podoba się Jankowi. Wychodzi na jaw, co poróżniło Elżbietę z Krzysztofem. Czy sprawa sprzed lat wpłynie na przyjaźń Leona i Florczyka? Beata postanawia przenieść się do Krakowa, aby związać się z Jackiem. Czy dziewczyna porzuci Toruń dla nowej miłości? Czy Sylwia pozwoli wyjechać Danielowi i zrezygnuje z ich przyszłości? Czy Alicja złamie swoje zasady i przyjmie zaproszenie na randkę od swojego pacjenta?