Autor Wątek: Lekarze  (Przeczytany 84380 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
Odp: Lekarze
« Odpowiedź #150 dnia: Luty 19, 2013, 07:10:35 »
Generalnie to przeżywam euforię związaną z nowym odcinkiem! <serce> Nie spodziewałam się, że już pierwszy odcinek przyniesie tyle radości. Podobał mi się absolutnie w każdym calu, jeden z najfajniejszych odcinków ever. Z pewnością będę do niego wielokrotnie wracała.
Spoiler
Już sobie wyobrażam Wasze ucieszone mordki jak zobaczycie scenę z Elą i Krzysztofem, szczególnie ten słodki pocałunek w policzek <haha> mnie samej się ona bowiem baaardzo podobała, miła odmiana po tym dystansie, jaki był między nimi w pierwszym sezonie. Piękna z nich para! Będzie mi przykro, jak nic z tego nie wyjdzie.

Alicja z Leonem...oj, no uwielbiam ich! Leon promienieje, kiedy jest przy nim córka. Takie ładne rady jej dawał na życie, tak fajnie się o nią troszczył. Chociaż i tak najlepszy tekst to ten o Krzysztofie, że po co jej taki stary dziad :D A w ogóle stale odnoszę wrażenie, że Leon "współpracuje" z Maksem i że o wielu rzeczach, które Keller czuje do Alicji, wie lepiej od samej Alicji  <haha>

Intrygujące było zachowanie Piotra względem tej narkomanki, ale szybko przyszło mi do głowy, że to pewnie wprowadzenie do przedstawienia jego żony, choć nie pamiętam czy w spoilerach było coś na temat tego, że brała narkotyki. Musiało go to jakoś osobiście dotknąć, choć dziwię się trochę, że naprawdę nikomu nie chciał o tym powiedzieć. Przecież przyjaźni się z Alicją, ta już dawno dała mu do zrozumienia, że nic między nimi nie będzie, więc mógłby już zacząć traktować ją normalniej.
Za to aktorka, wcielająca się w rolę matki-narkomanki, szczególnie w scenie pod szpitalem, gdy spotkała Alicję i powiedziała jej, że zapisała się na odwyk...no mistrzostwo! Bardzo dobrze zagrana.

Za to najważniejszy punkt odcinka...MAKS! Matko przenajświętsza, jeśli on ma się TAK zmienić to absolutnie jestem za tym. W tym odcinku był cudowny pod każdym względem! Szczególnie jak rozmawiał z Ordą o tym, że zrzekł się miejsca specjalizacyjnego dla Alicji, a ten osioł Orda nic nie rozumiał :P Maks tak uroczo się wtedy śmiał. Widać jak cholernie mu na Ali zależy, wcześniej głównie na ten temat żartował, teraz traktuje to z większą powagą, rozsądnej chce ją zdobyć.

No i mu się udało! "3 godziny dla Maksa" najlepszym momentem w tym odcinku <haha> Scena w szatni piękna, potem jacy byli radośni, gdy szli objęci w stronę niespodzianki, jaką Maks sprawił Ali...potem jak ją niemalże siłą musiał do tego samolotu załadować <haha> buziaki w trakcie "rozbierania"! I skooook. Dżizas, to musiało być fantastyczne przeżycie, przełamanie wszelkich barier. Zresztą to, co zdarzyło się na dole, to potwierdza :D A niech mi to scenarzyści teraz równie szybko popsują...POZABIJAM!

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #151 dnia: Luty 19, 2013, 14:33:32 »
aaaaaaaaaaaaaaa!  <zauroczony> Jestem zakochana w tym odcinku! Naprawdę nie spodziewałam się, że będzie TYLE aż TAK wspaniałych scen!  <rumieniec> Ja również będę wracała do niego wielokrotnie, zwłaszcza do ostatniej sceny.  <serce>
Spoiler
Justek, moja mordka była bardzo ucieszona jak zobaczyłam tą dwójkę <haha> a jeszcze ten buziak w policzek - niby nic a tak cieszy.  <serce> Mam nadzieję, że Krzysiek dostanie tą pracę w szpitalu i będzie jakoś bliżej Eli, może będzie więcej uroczych scen jak te w nowym odcinku, bardzo bym tego chciała! I będę to powtarzała wielokrotnie, ale oni muszą być razem!

Bardzo się cieszę, że mieliśmy okazję zobaczyć taka ładną scenę z Leonem i Alicją w roli głównej  <serce> mam nadzieję, że teraz takich scen będzie dużo, dużo więcej. Bardzo podobał mi się ten moment, w którym Leoś pytał o Krzyśka, w sumie to nie dziwę się, że trochę nie chciałby, żeby jego córka była z jego przyjacielem, wolałby, żeby była z Maksem.  <serduszko> A przypadkiem Keller nie powiedział kiedyś Leonowi co czuje do Alicji? Jak jeszcze nie wiedział, że Alicja to jego córka?

Piotr zachował się trochę nieprofesjonalnie, okej rozumiem, że to był trudny przypadek i do tego jeszcze jego przeżycia osobiste, ale nie powinien aż tak poddać się takim negatywnym emocjom! Miał prawo jako lekarz być wkurzony na taką matkę, brał po uwagę dobro dziecka, ale jednak powinien być bardziej spokojny i mieć podejście podobne do Alicji, bo nerwowo nic dobrego się nie zdziała. ;)
Szkoda tylko, że nie powiedział Alicji dlaczego tak się zachował, skoro się przyjaźnią to jednak powinien jej ufać i powiedzieć, nie jest to sytuacja komfortowa, nie ma się czym chwalić, ale przyjaciele są od tego, żeby w trudnych sytuacjach pomagać i wspierać.

"3 godziny dla Maksa" były niesamowite  <serce> wiedziałam, że będą skakać, widziałam zdjęcia, ale nie wiedziałam, ze to będzie aż takie piękne, najpierw scena w szatni - swoją drogą urocza! Potem przebieranie, całowanie, skok i wyznanie miłości, no MEGA po prostu!  <rumieniec> Aż nie mogę się doczekać kolejnego odcinka. Tylko niech scenarzyści nie zepsują tego wszystkiego bo uduszę!  <lece>

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #152 dnia: Luty 19, 2013, 21:36:23 »
Spoiler
"Ufasz mi? Ufam Ci, ufam! No to chodź"   <haha> Nie wiem jak teraz wytrzymam ten tydzień bez widoku takiego fajnego Maksa, teraz jeszcze fajniejszego, bo szczęśliwego :D Poza tym w końcu będą NAPRAWDĘ razem. Ciekawa jestem reakcji otoczenia, szczególnie Leona. I w sumie szkoda, że czytałam spoilery, bo teraz jak sobie pomyślę, że przez parę odcinków będzie sielanka, a potem ten wyjazd...ugh...słabo mi się robi, wszystko wskazuje na to, że kolejny serial mnie wkurzy :P

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #153 dnia: Luty 19, 2013, 22:09:03 »
Zdecydowanie największy niewypał ostatniego roku... Choć może nie tyle niewypał, co zawód. Tyle kasy, tyle inwestycji, dobrzy aktorzy a scenariusz mierny i wszystko takie rozlazłe... Niemniej jest coś takiego w tym serialu, że mimo przeciętności ogląda się go. :P
I marudzę narzekam a obejrzałam pierwszą serię i jestem ciekawa tej kolejnej. Dobrze, ze niebawem startuje.

Tylko nadal nie mogę zrozumieć jak sknocono i nie wykorzystano takiego potencjału... Ten serial go miał i... no brakuje mi czegoś. Zawiodłam się, moich oczekiwań nie spełnia.

Wiem, że zlinczowana będę..., ale to tylko moje takie małe zdanie. Niemniej oglądam i może czasem będę tu coś pisać, więc ostrzegam, że nie zawsze będą to "ochy" i "achy" :D Chyba, że może lepiej nie pisać, by Wam nie burzyć samopoczucia. <haha>

Offline mindreader

• Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #154 dnia: Luty 19, 2013, 22:42:54 »
Zdecydowanie największy niewypał ostatniego roku... Choć może nie tyle niewypał, co zawód. Tyle kasy, tyle inwestycji, dobrzy aktorzy a scenariusz mierny i wszystko takie rozlazłe... Niemniej jest coś takiego w tym serialu, że mimo przeciętności ogląda się go. :P
I marudzę narzekam a obejrzałam pierwszą serię i jestem ciekawa tej kolejnej. Dobrze, ze niebawem startuje.

Tylko nadal nie mogę zrozumieć jak sknocono i nie wykorzystano takiego potencjału... Ten serial go miał i... no brakuje mi czegoś. Zawiodłam się, moich oczekiwań nie spełnia.
Ech, oni po prostu przy wspaniałej obsadzie i świetnym zapleczu - miejsca chociażby... zapomnieli o dobrym scenariuszu :P Obejrzałam pierwszą serią i jedyne, co mnie rozbawiło, to Orda w różowym szlafroku, a podobało mi się naprawdę niewiele. Narzekałam i pewnie teraz też będę. Normalnie... wszystko poszło nie po mojej myśli i już :D

No ale.. nie skreśliłam, dałam szanse, ale z wielkim zawodem to ja się zgodzę... Liczyłam na: wow, a dostałam liche: aha.

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #155 dnia: Luty 19, 2013, 22:55:44 »
Mnie "burak" jeszcze rozbawił. Nie no kilka scen śmiesznych było, ale właśnie przy całej extra otoczce zapomnieli o najważniejszym- scenariuszu i wyszło co wyszło.
W każdym razie i tak na tę drugą serię oczekuję. :D

Offline mindreader

• Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #156 dnia: Luty 19, 2013, 23:07:51 »
Mnie "burak" jeszcze rozbawił. Nie no kilka scen śmiesznych było, ale właśnie przy całej extra otoczce zapomnieli o najważniejszym- scenariuszu i wyszło co wyszło.
To akurat mnie 'burak' zniesmaczył... jakoś tak... uważam, że był to najbardziej żenujący moment serialu, hahaha. Coś mi się zdaje, że nie mam poczucia humoru :D

Ciekawi mnie, czy ktoś dołączy do obsady. Pewnie w końcu Maks i Alicja - nawet jak się zejdą, to na 3 odcinki. Byłoby nudno, jakby im nikt nie zamieszał :P

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #157 dnia: Luty 19, 2013, 23:12:18 »
Jest już nowy odcinek i ja nic o tym nie wiem?! <płacze>
Aaaa, idę to nadrobić, tak więc nie czytam spoilerów i powyższych opinii. ;D
Czy znów coś pomieszałam? Szalona...

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #158 dnia: Luty 20, 2013, 11:31:32 »
Spoiler
"Ufasz mi? Ufam Ci, ufam! No to chodź"   <haha>
Spoiler
To było urocze! Albo jak wziął ją na ręce  <serce> to jak leżeli już po tym skoku również było urocze. Po raz pierwszy powiedzieli co tak naprawdę do siebie czują i mam nadzieję, że chociaż przez kilka odcinków będą szczęśliwi. I ja tam troszkę cieszę się z tego wyjazdu Maksa, bo gdyby został w Toruniu to Beatka zaczęłaby znowu trochę mieszać, znowu robiłaby wszystko żeby Maks do niej wrócił, a tak po operacji Leona może jakoś troszeczkę ocieplą się jej relacje z Alicją? Chciałabym zobaczyć jakąś chociaż jedną rozmowę, taką ciepłą między paniami.  <rumieniec>

Wiem, że zlinczowana będę..., ale to tylko moje takie małe zdanie. Niemniej oglądam i może czasem będę tu coś pisać, więc ostrzegam, że nie zawsze będą to "ochy" i "achy" :D Chyba, że może lepiej nie pisać, by Wam nie burzyć samopoczucia. <haha>
Każdy ma prawo wyrażać swoją opinię. Nie musi ona być przecież zgodna z naszymi odczuciami, czy z odczuciami innych użytkowników, prawda?

Aaaa, idę to nadrobić, tak więc nie czytam spoilerów i powyższych opinii. ;D
Oglądaj i chodź zdawać relację. <haha>

A gdzie jest Kiki? Nie oglądała jeszcze Eli i Krzyśka? <haha>

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #159 dnia: Luty 21, 2013, 21:46:14 »
Ech, oni po prostu przy wspaniałej obsadzie i świetnym zapleczu - miejsca chociażby... zapomnieli o dobrym scenariuszu :P
Uwielbiam ten serial całą sobą, ale tutaj poniekąd się zgodzę. ;)
Bardzo dużo nadrabia obsada, świetna obsada i z wielką przyjemnością się ogląda, do tego cudowny soundtrack i jest bajecznie.  <zauroczony>
Co do scenariusza jest różnie - raz miernie, raz dużo lepiej, ale to przecież jak wszędzie, prawda? ;)
Orda fajtłapa nie tyle co mnie wkurza, a irytuje. Mam nadzieję, że się wreszcie opamiętał. :P
Ogromny + za sceny ze spadochronu - klimat, emocje, WIDOKI, ahh!  <zakochany>
Jeszcze większy + za miłosne sceny! This is it!  <serduszko> Na to czekałam cały I sezon! :D
Generalnie szału jakiegoś mega nie było, ale kichy też nie! :)
Zobaczymy jak owy sezon się rozkręci w następnych odcinkach, ot co.  Jestem dobrej myśli! <ciacho>

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #160 dnia: Luty 22, 2013, 10:07:32 »
A mi się Orda podoba, jest taki fajtłapowaty, za szybko się poddaje i rezygnuje ze wszystkiego ale jednak potrafi się zebrać w sobie i ratować pacjentów, dodatkowo czasami podoba mi się w połączeniu z Sylwią, ach ten różowy szlafroczek!  <zauroczony>

Bardzo dużo nadrabia obsada, świetna obsada i z wielką przyjemnością się ogląda, do tego cudowny soundtrack i jest bajecznie.  <zauroczony>
O tak! Obsada to duży plus serialu, to samo jeżeli chodzi o muzykę i czasem pojawi się jakiś widoczek.  <rumieniec> Swoją drogą poprosiłabym więcej takich widoków jak te podczas skoku.  <serce>

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #161 dnia: Luty 22, 2013, 16:00:15 »
Szlafrok Ordy zrobił furrorę, że hoho!  <haha>

Swoją drogą poprosiłabym więcej takich widoków jak te podczas skoku.  <serce>
Ja też, ja też! :D Bardzo proszę!  <zauroczony> Były niesamowite i te emocje przy tym! :D
Po chwili aż musiałam zapytać babci To Oni naprawdę skoczyli dla serialu? Niemożliwe!, babcia popatrzyła na mnie lekko zdziwionym wzrokiem i oglądała dalej jakby nigdy nic. ;D No co, nie codziennie możemy podziwiać tak ekstremalne sytuacje. :P

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #162 dnia: Luty 23, 2013, 00:49:10 »
Szlafrok Ordy zrobił furrorę, że hoho!  <haha>
I do tego ten taniec, plus późniejsza mina jak zobaczył Alicję <haha>

Skok, skokiem ale wyznanie miłości, pocałunek to była dopiero bajka!  <zauroczony> I naprawdę chciałabym widzieć przez kilka odcinków u nich taką sielankę, słyszeć czułe słówka, oglądać ich pocałunki, uśmiechy, a potem Maks może sobie jechać gdzieś tam i na końcu oczywiście wrócić do Alicji i się z nią ożenić. <haha>

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #163 dnia: Luty 23, 2013, 10:51:30 »
Właśnie skończyłam oglądać dzisiejsze wydanie DDTVN, gdzie gościli nasi lekarze i kilka newsów uzupełniających wyłapałam.

Spoiler
1. To Alicja zostawi Maksa, dlatego wyjedzie do Somalii przemyśleć parę spraw.
2. W Somalii pozna Olgę (w tej roli Magda Boczarska), która potem wraz z nim przyjedzie do Torunia.
3. Żona Jivana będzie w ciąży, stąd zmiany w sposobie ich życia.

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #164 dnia: Luty 23, 2013, 12:06:26 »
Klaudia, to sprawa oczywista! :D Ale gdyby była ciągła sielanka, to myślę, że w końcu też by nam się znudziła. :P
Lubię cukierkową atmosferę, ale bez przesady, trochę pikatnych scen też poproszę. :D

Spoiler
O, widzę, że będzie się działo! :D W sumie można by się spodziewać takiego zachowania po Alicji, gdyż od początku jest Jej wszystko obojętne (w kwestii miłości). ;) Zapowiada się ciekawie, liczę na wartką akcję. ;D