Autor Wątek: Lekarze  (Przeczytany 91715 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
Odp: Ogólnie o serialu
« Odpowiedź #75 dnia: Wrzesień 15, 2012, 14:33:56 »
Z zagranicznych odpowiedników znam tylko House'a i to niezbyt dobrze, także wielkiego porównania nie mam. Nie oglądam też Lekarzy po to, by analizować czy fabuła ma dużo wspólnego z rzeczywistością, czy nie, ale po to, by - jak powiedziała Klaudia - zrelaksować się po ciężkim dniu. Kiedy mam ochotę na coś ambitnego sięgam po dobrą książkę czy film Kieślowskiego, kiedy chcę się wyluzować, może to być TVN-owski tasiemiec. Nie oszukujmy się, seriale nie zostały stworzone po to, by zaspokajać kulturalne potrzeby, ale by bawić i odstresowywać. Jeśli jedna na pięćdziesiąt tego typu produkcji będzie rzeczowa, konkretna i realna - chapeau bas dla twórców! - jeśli nie, nie róbmy z tego tragedii i nie ujmujmy im wartości. Dlaczego dziś tak mało ludzi sięga właśnie po książki, muzykę klasyczną czy ambitne filmy? Trudno się później dziwić, że tasiemce rosną jak grzyby po deszczu (TVP ciągnie wieloodcinkowe kilkuletnie produkcje i wprowadza nowe, TVN tworzy chwilówki... Przyznajmy - tak na prawdę na jedno wychodzi). Osobiście - jeśli mam wybierać między eMką, Pierwszą miłością, Majką, Julią czy czym tam jeszcze - wybieram Lekarzy, bo nawet jeśli schemat podobny, podoba mi się obsada, Toruń i piękny, nowoczesny szpital.

Ale przecież co kto woli ;)
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
Odp: Prapremierowe wrażenia
« Odpowiedź #76 dnia: Wrzesień 15, 2012, 14:58:08 »
aaaa zapomniałam dodać nazwa została zmieniona z inicjatywy Kiki <haha> - wybaczcie ale kazała mi to zaznaczyć!  <haha>
LECZ. SIĘ. :D

Na mnie Krzysztof w relacjach z Alicją działa jak płachta na byka - nie lubię go z nią, nie pasują do siebie, jego zaborczość odbiera mi resztki sympatii do tej postaci. To, że załatwił jej staż nie robi na mnie zbyt wielkiego wrażenia - przepraszam, ale czas minął na takie dowody miłości.
przyznał się do tego, iż czuł się w pewien sposób zagrożony, że bał się, iż go zostawi, że będzie żyła swoim życiem...
Kochać - to też pozwolić komuś odejść, jeśli to miałoby tę osobę uszczęśliwić.

Z Elą chciałabym go zobaczyć, tylko i wyłącznie ze względu na ich tajemniczą historię, na to, że istnieje coś, czego kiedyś sobie nie wyjaśnili i oczywiście biorąc pod uwagę moją sympatię do pani Stenki oraz jej postaci - Eli, której życzę jak najlepiej i chciałabym żeby odnalazła szczęście u boku mężczyzny, który kiedyś był jej bliski, a z którym na własne życzenie wszystko zniszczyli. Jednak do tego momentu Krzysztof powinien odpokutować za zachowanie względem Alicji, a także zmienić nieco myślenie i wyobrażenie o związku.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #77 dnia: Wrzesień 15, 2012, 15:10:16 »
aaaa zapomniałam dodać nazwa została zmieniona z inicjatywy Kiki <haha> - wybaczcie ale kazała mi to zaznaczyć!  <haha>
LECZ. SIĘ. :D
Pfff! Nie mam czasu na leczenie bo matura tuż tuż  <hahaha> ostro zakuwam, a nie bawię się w detektywa  <haha> No ale wracając do tematu to
przyznał się do tego, iż czuł się w pewien sposób zagrożony, że bał się, iż go zostawi, że będzie żyła swoim życiem...
Kochać - to też pozwolić komuś odejść, jeśli to miałoby tę osobę uszczęśliwić.
Tak to prawda, ale gdyby nie ta sytuacja ze stażem teraz oglądalibyśmy zakochaną Alicję i zakochanego Krzysztofa, nie ukrywajmy tego. ;) Teraz po tym ich spotkaniu, po tej rozmowie Alicja zrozumiała, że go nie znała, że  była z kimś obcym dla niej - i taka jest prawda! Wszystko było między nimi okej do momentu tego stażu, do momentu w którym Ala nie okazała się lepsza od niego na sali operacyjnej, czuł zagrożenie z Jej strony. Nie pochwalam Jego zachowania ale teraz jakoś staram się go zrozumieć. ;)

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #78 dnia: Wrzesień 15, 2012, 15:28:07 »
Dziewczyny, przeprowadziłyście taką defensywę, a przecież z mojej strony to nie był atak - co najwyżej konstruktywna krytyka. Napisałam w tym dziale kilka postów i nie pamiętam, abym pisała za każdym razem jaka to beznadzieja.

Nie wymagam od serialu aby był ambitny. Nie ma takich, przynajmniej nie wśród obyczajowych. Chciałabym jednak aby posiadał chociaż elementy otaczającego rzeczywistego świata. Czy Emka, czy Pierwsza miłość czy Na wspólnej (produkcja TVN-u, jedyna taka) wbrew pozorom takie elementy mają a przecież ambitnymi produkcjami nie są.

Ja wiem, że się odstresowujecie oglądając - wasze święte prawo, którego broń Boże nie neguję, ale osoby młodsze od was mogą mieć zaburzony obraz rzeczywistości po obejrzeniu takich produkcji.  Warto czasami też o tym pomyśleć. Mnie przecież już nic krzywdy nie wyrządzi.

Po wtóre, naprawdę nie zależy Wam na wymianie zdań różnych od siebie? Naprawdę zależy Wam tylko na dyskusji typu wątek "Alicja i Maks"  - Alicja i Maksa...ach...ach i serduszka? Czy też powtarzane jak mantra "Kiedy będą razem, na pewno będzie gorąco już w tym sezonie, ach nie mogę się doczekać"?

Jeśli tak, to nie było pytania, będę się trzymać z daleka i nie mącić, pomimo że serial śledzić będę i swoją wizję tego związku mieć będę. Daleka jestem bowiem od budowania swojego wizerunku jako tej, która wiecznie się o coś czepia i burzy czyjś idealny obraz serialowej pary:)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #79 dnia: Wrzesień 15, 2012, 15:34:36 »
Jean nikt nie powiedział, że z Twojej strony to był atak! Cenimy sobie zdania wszystkich użytkowników i nie negujemy ich. Każdy przecież ma prawo napisać coś od siebie, co komuś się podoba czy też nie, Ty napisałaś swoje zdanie i my  z Kiki napisałyśmy swoje zdanie ;) a to, że się od siebie różnimy w tej kwestii to nie taka katastrofa. Bardzo dobrze, że nie wszyscy są tak bardzo na TAK, bądź tak bardzo na NIE. Każda opinia się liczy. Komuś może się podobać TO, a komuś TAMTO i dzięki temu, że każdy inaczej postrzega pewne kwestie, ma inne zdanie rodzi się dyskusja! Na której nam tak bardzo zależy. ;)
Ja wiem, że się odstresowujecie oglądając - wasze święte prawo, którego broń Boże nie neguję, ale osoby młodsze od was mogą mieć zaburzony obraz rzeczywistości po obejrzeniu takich produkcji.  Warto czasami też o tym pomyśleć. Mnie przecież już nic krzywdy nie wyrządzi.
Jean zgadzam się, mogą sobie pomyśleć, że tak bajkowo jest w rzeczywistości, ale jeżeli patrzymy pod tym kątem to bajki emitowanie na CN czy na Disneh Channel również mogą negatywnie wpływać na tak młode osoby. :)

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #80 dnia: Wrzesień 20, 2012, 18:21:41 »
Wczoraj sobie zobaczyłam 4 odcinek i dalej jestem pod wielkim wrażeniem *.*
Maks i Alicja są mega uroczy, tak więc liczę na coś więcej ze strony scenarzystów... ^^

PS. Przyszłam tu z konkretnym pytaniem. ;)
Zna ktoś tytuł bądź wykonawcę utworu, która leci na samym początku?
Głos jest mi znany tylko nie mogę tego rozgryźć. :/
Błagam, pomóżcie biednej sierocie! :D

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #81 dnia: Wrzesień 20, 2012, 18:30:47 »
Cyś, tutaj jest ta piosenka KLIK. :)

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #82 dnia: Wrzesień 20, 2012, 19:22:31 »
Dzienks, Am!  <zauroczony>
Maaaam! :D Jaram się tym jak pochodnia!  <zakochany>

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #83 dnia: Wrzesień 23, 2012, 13:30:09 »
Dzisiaj natrafiłam na fragment DDTV, gośćmi były Magda Różczka i pani, której nazwiska nie znam, wydaje mi się jednak, że to reżyserka serialu. Interesujący był jeden fragment, z którego wynika, że aktualnie powstaje scenariusz...3 sezonu! Czyli jeszcze co najmniej dwa sezony przed nami <jupi>

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #84 dnia: Wrzesień 23, 2012, 21:28:18 »
To zdecydowanie bardzo dobra wiadomość! <jupi>

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #85 dnia: Wrzesień 23, 2012, 22:24:09 »
O jaaaa! Justek, dziekuje(my) za info! :D
Jest rewelacyjnie! <3

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #86 dnia: Wrzesień 24, 2012, 15:10:15 »
Jak to fajnie przeczytać coś miłego po ciężkim dniu!  <haha>
Bardzo się cieszę, że powstanie i 2 i 3 sezon i liczę na 4.  <zauroczony> Byle by to nie trwało w nieskończoność, bo nam się znudzi.  <haha>

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #87 dnia: Wrzesień 24, 2012, 21:27:45 »
Taak! :D Nie powiem, bardzo mnie ta wiadomość ucieszyła! :D
Mam tylko nadzieję, że zarówno 2 jak i 3 sezon będzie na takim samym poziomie jak wyemitowane dotychczas odcinki, a może i nawet lepszym ;D

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #88 dnia: Wrzesień 25, 2012, 16:03:53 »
Jak po tym odcinku ktoś mi powie, że nadal lubi bohaterkę graną przez Agnieszkę W. i że miło się ona zapowiada...to nie uwierzę  <haha>

Odcinek cu-do-wny! Obok odcinka pierwszego zajmuje u mnie najwyższe miejsce na liście ulubionych. A piękny był pod wieloma względami. Ciekawe przypadki medyczne, nawet wzruszająco się zrobiło (i tutaj po raz pierwszy właśnie serial przypomniał mi "Chirurgów", kiedy to wzruszał mnie każdy odcinek), głównie za sprawą tej małej dziewczynki i Ordy. Miałam łzy w oczach już w momencie, gdy chwyciła go za fartuch w obecności Leona, mówiąc, że szuka jej mamy. A potem jak powiedziała swojemu tacie żeby nie płakał...  :'(

Pojawienie się Krzysztofa też na plus. Ciekawe jak długo będzie walczył o Alicję, czy teraz widząc ją całującą się z Maksem odpuści. Zresztą wiele by na to wskazywało, w końcu Ala wyraźnie dała mu do zrozumienia, że wybiera Toruń i Maksa- to też było piękne :D Niemniej jednak mam nadzieję, że Krzysztof szybko wróci, bo lubię go z Leonem, no i z Elą też. Chciałabym żeby już ostatecznie wyjaśniło się co ich kiedyś łączyło.

A największą zaletą odcinka było oczywiście...wiadomo co...wiadomo kogo...i wiadomo z kim ;D A to trzymanie się za rączkę, ich uśmiechy były po prostu słodkie  <zauroczony> Może sobie ktoś mówić, że to banalna historia, przesłodzona, ale mnie naprawdę poprawia humor taki widok. Szkoda tylko, że dokładnie w tym momencie pojawiła się ta była Maksa. Ciekawe jak Alicja na nią zareaguje. Wydaje mi się, że może się wkurzyć, bo sytuacja ta przypomina to, co jest między nią a Krzysztofem: ten przecież także wraca, by ją odzyskać. Ale jakie cudowne by to było zaskoczenie, gdyby scenarzyści wpadli na jakiś oryginalny pomysł...

Offline Inka

• Art's Souls
  • Rizzoli& Isles, NCIS, CSI:NY, Lekarze ?
« Odpowiedź #89 dnia: Wrzesień 25, 2012, 21:15:25 »
Piąty odcinek dołącza do moich ulubionych. Genialny!  <zauroczony>
Podpisuję się pod wszystkim, co Justek napisała.  ;)

A największą zaletą odcinka było oczywiście...wiadomo co...wiadomo kogo...i wiadomo z kim ;D A to trzymanie się za rączkę, ich uśmiechy były po prostu słodkie  <zauroczony> Może sobie ktoś mówić, że to banalna historia, przesłodzona, ale mnie naprawdę poprawia humor taki widok. Szkoda tylko, że dokładnie w tym momencie pojawiła się ta była Maksa. Ciekawe jak Alicja na nią zareaguje. Wydaje mi się, że może się wkurzyć, bo sytuacja ta przypomina to, co jest między nią a Krzysztofem: ten przecież także wraca, by ją odzyskać. Ale jakie cudowne by to było zaskoczenie, gdyby scenarzyści wpadli na jakiś oryginalny pomysł...
Wiadomo... wszystko wiadomo.  ;D
To trzymanie za ręce na koniec już narobiło mi ogromnej nadziei, a tutaj nagle BUM! Była Maksa wyskakuje z "Cześć kochanie!" i już od samego początku dostaje się na listę czarnych charakterów. Mam jednak nadzieję, że nie będzie zbytnio "truła" Maksowi o powrocie do niej.

Miałam nadzieję, że wreszcie się coś ruszy z Elą i Krzyśkiem, ale wygląda na to, że scenarzyści chcą nasz przetrzymać. Dla mnie to nawet lepiej, bo wolę jakoś oglądać wszystko w takim wolnym tempie, bez pośpiechu, podchody. ;D Jestem ogromnie ciekawa, co między nimi było. I lubię kiedy Ela jest tak słodko-złośliwa dla Krzysztofa.