Autor Wątek: Lekarze  (Przeczytany 86959 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
Odp: Ogólnie o serialu
« Odpowiedź #60 dnia: Wrzesień 01, 2012, 00:15:01 »
Aaa, czyli, że pierwszy odcinek Lekarzy nie był jeszcze emitowany w telewizji, tak? :D Cieszy mnie to bardzo, bo mam zamiar go obejrzeć, a w internecie nie mogę, bo niestety oglądanie odcinków na stronie TVN mi nie działa ;)

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #61 dnia: Wrzesień 01, 2012, 00:41:46 »
Aaa, czyli, że pierwszy odcinek Lekarzy nie był jeszcze emitowany w telewizji, tak? :D
Tak, dokładnie tak ;)
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Miłka

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #62 dnia: Wrzesień 01, 2012, 21:33:55 »
Obejrzałam pierwszy odcinek, głównie ze względu na widoki ;). Jako rodowita torunianka musiałam sprawdzić, jak zostanie pokazane moje rodzinne miasto, miejsca, które znam z życia codziennego. Na razie się nie zawiodłam. I chociaż pierwszy odcinek pod względem akcji, postaci średnio mi się podobał, to raczej będę kontynuować oglądanie serialu ? chociażby żeby sprawdzić, jakie miejsca z Torunia twórcy wybrali żeby pokazać.
We wcześniejszych postach pisałyście, że sceny przedstawiające miasto wam się podobały, więc taki pomysł na reklamę miasta raczej się sprawdza.

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #63 dnia: Wrzesień 02, 2012, 16:04:51 »
Obejrzałam <rumieniec>
A tak się zarzekałam, że tego nie zrobię, że poczekam do premiery, ale nieeee... Wystarczyło, że weszłam w ten temat i moje postanowienie poszło... Ale nie żałuję! Pierwszy odcinek baaardzo na plus. Serial naprawdę dobrze się ogląda, pomijam obsadę - bo na ten temat wiele mówić nie trzeba - ale wnętrza tego szpitala- kurczę, trudno uwierzyć, że to dzieje się w Polsce. <lornetka> Dodatkowym plusem jak dla mnie jest muzyka, która świetnie współgra z obrazem. Wszystko niesamowicie dopracowane, np. sceny z operacji są bardzo szczegółowe - co prawda z "Ndinz" nie jestem na bieżąco od ładnych paru lat, więc nie wiem jak jest obecnie, ale wydaje mi się, że aż takich widoków tam nie serwują. Na sam koniec początek czyli czołówka - mówcie sobie co chcecie, ale mnie się podoba ta muzyczka. <jezyk>

Lubię to!  <tancze>

PS Różczka jest urocza. <zakochany>
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #64 dnia: Wrzesień 03, 2012, 20:21:40 »
A tutaj troszeczkę więcej o serialu!
Miłego oglądania!  :buzki:

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #65 dnia: Wrzesień 03, 2012, 22:34:43 »
Odc 2 niestety obejrzę jutro, więc dopiero potem się z Wami podzielę wrażeniami.   :-\

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #66 dnia: Wrzesień 03, 2012, 23:08:07 »
Obejrzałam pierwszy odcinek i... jestem zachwycona!  <serduszko>
Tak jak od dłuższego czasu każdy nowy serial był dla mnie niezbyt ciekawy (oprócz "rodzinki.pl" :D), tak "Lekarze" bardzo mi się spodobali. Świetna obsada, szpital naprawdę wygląda jakby nie był w Polsce, co już napisała Patrycjaa. ;)
Mam nadzieję, że reszta odcinków będzie taka interesująca jak ten pierwszy i scenarzyści tego nie zepsują! ;)

Offline mała

• Pink Cadillac
« Odpowiedź #67 dnia: Wrzesień 04, 2012, 01:40:55 »
Obejrzałam pierwszy odcinek i szczerze mówiąc nie przypadł mi do gustu. Chociaż obsada jest dobra i to skumulowanie bardzo lubianych przeze mnie aktorów, to mam już odruch wymiotny na kolejny tvnowy serial w klimacie: piękni, młodzi i bogaci... <nie_slucha>

Poza tym widzę w tym serialu analogie do Chirurgów, Private Practice, Housa (iiiiii Dextera!!!!) Co jest dosyć smutne, że poczynając od czołówki nie potrafią wpaść na coś oryginalnego. Wszystkie te seriale są oderwane, od rzeczywistości i mają mało wspólnego z prawdziwymi realami pracy lekarzy i funkcjonowania szpitala, ale ja w tej wersji tego nie kupuję. Wolę oryginały.

Offline Inka

• Art's Souls
  • Rizzoli& Isles, NCIS, CSI:NY, Lekarze ?
« Odpowiedź #68 dnia: Wrzesień 04, 2012, 19:01:17 »
Mówicie co chcecie, ja jestem oczarowana pierwszym odcinkiem i z niecierpliwością czekam na kolejne. ;D W sumie to zmusiłam się do obejrzenia ze względu na panią Danusię Stenkę, ale nawet najmniejszego rozczarowania nie było. Od pierwszej chwili mi się spodobał serial. Niby 'młodzi, piękni, bogaci', ale jest w nich coś takiego normalnego, fajnego wręcz. :)
Obsada świetna, Magda Różdżka jest czarująca, tak samo jak Małaszyński, którego jakoś nigdy specjalnie nie lubiłam, ale chyba zaczynam zmieniać zdanie.
Szpital wygląda jak z jakiegoś zagranicznego filmu, na polskie warunki to na prawdę się postarali. Oby tak dalej!  :)

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #69 dnia: Wrzesień 04, 2012, 19:27:46 »
Poza tym widzę w tym serialu analogie do Chirurgów, Private Practice, Housa (iiiiii Dextera!!!!) Co jest dosyć smutne, że poczynając od czołówki nie potrafią wpaść na coś oryginalnego. Wszystkie te seriale są oderwane, od rzeczywistości i mają mało wspólnego z prawdziwymi realami pracy lekarzy i funkcjonowania szpitala, ale ja w tej wersji tego nie kupuję. Wolę oryginały.
Nie wiem czy są jakieś podobieństwa między "Lekarzami", a wymienionymi przez Ciebie, Mała, serialami, bo żadnego z nich nie oglądałam, ale czytałam komentarze, że właśnie dużo rzeczy jest "ściągniętych" od nich. Czyli jednak jakieś podobieństwa są, przecież raczej nikt by tego wszystkiego nie wymyślił. ;) Nie mniej jednak, mi się serial bardzo podoba, a to, że są "młodzi, piękni i bogaci" akurat w przypadku "Lekarzy" aż tak nie razi. ;)

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #70 dnia: Wrzesień 04, 2012, 19:39:58 »
mała, co jest w tym co mówisz i masz pewnie rację.
Nie oglądam jakoś nałogowo seriali, które powyżej wymieniłaś, więc podobieństw jako tako nie wiedzę.
Polskie seriale praktycznie zawsze się na czymś wzorowały, DOBRE polskie seriale, a nie tasiemce.
Wolę taką kolej rzeczy i oglądać z zaciekawieniem i uśmiechem na twarzy niż chłam typu "Majki", "Julki" etc. O.o Nie obrażając nikogo. ;)

A ja kupuję ten serial razem z obsadą, muzyką i pięknym Toruniem, o!  <zauroczony>

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #71 dnia: Wrzesień 04, 2012, 19:43:38 »
Nie wiem czy są jakieś podobieństwa między "Lekarzami", a wymienionymi przez Ciebie, Mała, serialami, bo żadnego z nich nie oglądałam, ale czytałam komentarze, że właśnie dużo rzeczy jest "ściągniętych" od nich. Czyli jednak jakieś podobieństwa są, przecież raczej nikt by tego wszystkiego nie wymyślił. ;) Nie mniej jednak, mi się serial bardzo podoba, a to, że są "młodzi, piękni i bogaci" akurat w przypadku "Lekarzy" aż tak nie razi. ;)

A moim zdaniem razi (sama wspomniałam o tym w innym wątku). Choćby dlatego, że to kolejny taki serial. Człowiek ma wrażenie, że tylko tacy ludzie żyją na świecie. Nigdy powyżej 40-stki, nigdy powyżej 90 w biodrach, nigdy z postkomunistycznymi meblami w kuchni. W sterylnych mieszkaniach, w sterylnych szpitalach, w pięknych samochodach.
Ale się przymyka oko, kiedy jakoś fabuła się klei. Nie skreślam zatem, aczkolwiek jak zaczną słodzić, przesadzać to walnę w telewizor. Na szczęście nie znam za dobrze zagranicznych odpowiedników to pewnie byłoby mi trudniej. Ogólnie seriale TVN-u są przebarwione, oderwane od rzeczywistości, nastawione na widzów żyjących marzeniami lub ułudą...albo po prostu dla młodzieży tudzież zadowolonych singli w okolicach 30-tki. Sama już nie wiem jak to określić. Ale coby nie było, że się uprzedzam, oglądam dzielnie :-)

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
Odp: W następnych odcinkach
« Odpowiedź #72 dnia: Wrzesień 11, 2012, 16:51:27 »
Streszczenie 4 odcinka

Angażując się w pomoc pacjentce Helenie Słomce, Alicja naraża się ordynatorowi Jasińskiemu. Dzięki niej kobieta zostaje poprawnie zdiagnozowana. Lekarka prosi też Jivana o to, aby pomógł Helenie swoimi niekonwencjonalnymi metodami leczenia. Do szpitala trafia seminarzysta, który po wypadku na motocyklu upewnia się w wyborze swojej drogi życiowej. Orda donosi ordynatorowi, że Szymańska popełniła błąd podczas operacji oraz rozsiewa pogłoski o jej romansie z Maksem.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #73 dnia: Wrzesień 15, 2012, 14:06:54 »
Na szczęście nie znam za dobrze zagranicznych odpowiedników to pewnie byłoby mi trudniej.
Ja również nie znam zagranicznych odpowiedników i bardzo się z tego cieszę... Chociaż ja serial kupuję w całości, nawet jeżeli jest łudząco podobny to Haus'a czy jakiegoś innego zagranicznego serialu.
Moim zdaniem to jest jedna z tych jesiennych produkcji, która przykuwa moją uwagę w całości, wszystko mi się podoba, poczynając od czołówki, a kończąc na pięknie przedstawionym Toruniu!  <zauroczony>
Nie wymagam od serialu zbyt wiele, nie musi być realny (bo takich w dzisiejszych czasach jest mało) może być trochę bajkowy, muszę się przy nim tylko relaksować po ciężkim dniu szkoły, żeby jakoś nabrać dystansu do wszystkiego, oderwać się na chwilę od rzeczywistości - to chyba jest najważniejsze dla mnie! A ta produkcja TVN'u jest naprawdę MEGA!  <zauroczony>

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
Odp: Prapremierowe wrażenia
« Odpowiedź #74 dnia: Wrzesień 15, 2012, 14:16:37 »
Z racji tego, iż większość z nas ogląda serial przed premierą w TV nie potrzebujemy wątku W następnym odcinku dlatego też jego nazwa została zmieniona na Prapremierowe wrażenia Mamy nadzieję, że dzięki temu większość z nas będzie pisała swoje relacje na bieżąco, zaraz po zakończeniu premiery w internecie. ;) aaaa zapomniałam dodać nazwa została zmieniona z inicjatywy Kiki <haha> - wybaczcie ale kazała mi to zaznaczyć!  <haha>
A tymczasem na tapecie mamy odcinek 3, który zdążyłam sobie obejrzeć już spokojnie ze 3 razy  <tancze>
Na początek Alicja i Krzysiek... przyjechał, załatwił Jej staż, przyznał się do tego, iż czuł się w pewien sposób zagrożony, że bał się, iż go zostawi, że będzie żyła swoim życiem... Oczywiście go nie usprawiedliwiam, ale jednak nie każdy facet miałby odwagę się przyznać do tego, momentami miałam wrażenie, że zależy mu na niej... ale po Jego rozmowie z Elą szybko zmieniłam zdanie... przychodzi oznajmia, że Alicja z nim wyjeżdża i o tyle no cham! Chociaż nie ukrywam, że mam nadzieję, iż między nim a Elą coś się nawiąże, że jednak coś między nimi się urodzi!  <zauroczony>
Strasznie dużo scen Alicji i Maksa z czego bardzo się cieszę! Kolacja, co prawda nie taka jaką chciałam i ja i Maks, ale jednak odprowadzenie do domku było i piękne podziękowanie w postaci buziaka za pomoc temu choremu chłopcu. BURAK!  <serduszko>