Autor Wątek: Lekarze  (Przeczytany 84293 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mati

• Nowy użytkownik
  • *
Odp: Lekarze
« Odpowiedź #210 dnia: Sierpień 21, 2013, 10:52:58 »
Daniel ma poważny wypadek na motocyklu i w ciężkim stanie zostaje przywieziony do szpitala. Sylwia szaleje z niepokoju o ukochanego, o którego życie na sali operacyjnej walczą Alicja i Maks. Alicja wyznaje Maksowi, że spotykała się z Bartkiem. Dziewczyna obawia się, że to może zmienić jej relację z Kellerem. Nic takiego się jednak nie dzieje - Maks pokazuje Alicji kościół, w którym za dwa tygodnie mają powiedzieć sakramentalne "tak". Niespodziewanie sielankę zakłóca pojawienie się Olgi. Czy znowu stanie ona na drodze do szczęścia Alicji i Maksa? Chirurdzy zajmują się siostrami - Karoliną i Janiną. Młodsza decyduje się oddać starszej nerkę. W rodzinie panuje napięta sytuacja, lecz w obliczu zagrożenia wszyscy wreszcie dochodzą do porozumienia. Beatę podrywa w kawiarni Filip. Dziewczyna nie ma jednak ochoty na zawieranie znajomości. Po kilku godzinach chłopak trafia na SOR - doznał poważnych obrażeń, bo wyskoczył z okna.

28

Olga Rojko dołącza do personelu Copernicusa. Alicja jest spokojna - jeśli nawet coś było między lekarką a Maksem, to już tego nie ma. Orda przechodzi kolejną operację dłoni. Jeszcze nie wiadomo, czy odzyska pełnię sprawności i wróci do zawodu chirurga. Sylwia ma jednak zamiar mu towarzyszyć na dobre i na złe. Olga próbuje odwieść Kellera od wzięcia ślubu, lecz Maks jest pewny swojego uczucia do Alicji. Beata przejmuje się losem Filipa, chłopaka, który wyskoczył przez okno. Policja nadal go nie zidentyfikowała. Do szpitala trafia Jagoda. Okazuje się, że dziewczyna ma problemy ze zdrowiem, ponieważ matka dosypywała jej swój lek na niewydolność krążenia. Starsza kobieta chciała bowiem uniemożliwić córce wyjazd z Polski za ukochanym. Iza wraca z ośrodka dla narkomanów. Piotr pozwala jej zostać w jego mieszkaniu, lecz nie wie, jak dalej potoczą się losy ich związku. Alicja i Maks stają
 ołtarzem...

O Krzysiu i Eli narazie nic nie ma ale mam nadzieje ze w 3 odcinku tej serii zacznie się coś dziać!!!  <zauroczony><zauroczony>

Offline inzigia

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #211 dnia: Sierpień 22, 2013, 00:47:00 »
Ostre cięcie w nowym sezonie "Lekarze"
Spoiler
Śmierć, miłość oraz walka o zdrowie i szczęście będą towarzyszyć serialowym "Lekarzom" również w kolejnym sezonie. Będziemy świadkami dramatycznych wydarzeń, których ofiarą padną nie tylko pacjenci toruńskiego szpitala, ale także personel. W premierowych odcinkach serialu nie zabraknie również chwil szczęścia i miłosnych uniesień. Ponadto pojawią się nowi, intrygujący bohaterowie. Na nową serię "Lekarzy" zapraszamy w każdy poniedziałek o godzinie 21.35 (CET-Berlin, Paryż), 21.05 (CDT-Chicago) i 22.05 (EDT-Nowy Jork, Toronto) do iTVN.

Alicja już raz wybaczyła Maksowi, jednak jej wątpliwości i nieprzemyślane decyzje ukochanego o mały włos nie doprowadziły do rozpadu związku. Niestety to nie koniec ich problemów. Plany świetlanej przyszłości popsuje wizyta koleżanki po fachu, która wraz z Maksem przeżyła porwanie w Somalii. Olga Rojko zawita w toruńskim szpitalu już na stałe, a jej poczynania wpłyną na życie głównych bohaterów.

Nową twarzą w serialu "Lekarze" będzie również postać Barbary Torzewskiej. Ta piękna kobieta i świetna specjalistka niektórych bohaterów doprowadzi do pasji i na pewno nikomu nie pozostanie obojętną. Czy okaże się serialowym czarnym charakterem?

Niespodziewanie zmienią się także relacje Elżbiety i Krzysztofa. Połączeni wspólną misją stworzenia szpitala klinicznego przyjaciele, zbliżą się do siebie jeszcze bardziej. Czy powrócą uczucia z przeszłości? Jak w nowej sytuacji odnajdzie się Leon, który nigdy nie ukrywał słabości do Elżbiety? Czy nowy układ zostanie zaakceptowany przez syna dyrektorki szpitala?

Z nowym wyzwaniem będzie musiał poradzić sobie również doktor Orda. Żal po rozstaniu z Sylwią mężczyzna przeniesie na pasję do szybkiej jazdy. Niestety wyścigi motocyklowe doprowadzą do tragedii, w wyniku której Daniel o mały włos nie straci życia i kariery chirurga. Czy Sylwia wybaczy Ordzie przeszłe występki i wesprze go w trudnej sytuacji?

Dalsze losy zawodowe staną pod znakiem zapytania również w przypadku Izy, która po powrocie z odwyku będzie starała się odzyskać pozycję w szpitalu. Kobieta postanowi także odbudować swój związek z Piotrem. Niestety położnik już od jakiegoś czasu nie ukrywa swojej fascynacji pewną kobietą?
http://www.itvn.pl/aktualnosci,1851,n/lekarze,95984.html

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #212 dnia: Sierpień 22, 2013, 15:40:21 »
Olga Rojko dołącza do personelu Copernicusa. Alicja jest spokojna - jeśli nawet coś było między lekarką a Maksem, to już tego nie ma.
No tak, Alicja ufa Maksowi, wie że to co było kiedyś między nim a Olgą już nie ma dla niego znaczenia, tylko znając schemat naszych seriali to Olga uwiedzie Maksa, a zacznie już od momentu kiedy:
Olga próbuje odwieść Kellera od wzięcia ślubu, lecz Maks jest pewny swojego uczucia do Alicji.
Okej, Maks jest pewny, że kocha Alicję, wezmą ślub ale coś mi się wydaje, że Olga tak łatwo nie odpuści, w końcu dla Maksa, dla bycia z nim zrezygnowała, może nie tylko co zrezygnowała co odeszła od męża.

Offline inzigia

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #213 dnia: Sierpień 25, 2013, 18:42:58 »
Trochę odbiegnę od tematu 3 serii, ale wiecie może dlaczego Ela rozwiodła się z swoim mężem? Nigdzie nie widziałam takiej informacji, a może było kiedyś wspomniane o tym w serialu, tylko jakoś mi umknęło?

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #214 dnia: Sierpień 27, 2013, 15:33:57 »
Trochę odbiegnę od tematu 3 serii, ale wiecie może dlaczego Ela rozwiodła się z swoim mężem? Nigdzie nie widziałam takiej informacji, a może było kiedyś wspomniane o tym w serialu, tylko jakoś mi umknęło?
Niestety wydaje mi się, że nie było o tym wzmianki :)

Oglądał ktoś z Was już? :)

Spoiler
Pierwszy odcinek...taki sobie, źle nie było, zachwycać też nie ma się nad czym. Wydaje mi się po prostu, że sezon ten stopniowo będzie się rozwijał, w końcu końcówka jest tego najlepszym przykładem. Dlatego ja czekam na kolejne odcinki.

Najlepszym akcentem było dla mnie...pojawienie się Olgi :) Wiem, wiem, będzie tą złą, pewnie prędzej czy później relacje Alicji i Maksa ulegną pogorszeniu za jej sprawą, ale lubię Magdę Boczarską. Poza tym połączenie Maksa z Olgą swego czasu też mi się podobało, teraz jestem raczej na nie, bo to byłoby powielenie schematu z poprzedniego sezonu: pierw jest dobrze, odcinek-dwa, a potem BUM i dramat, Alicja dochodzi do siebie powoli, zyskując wielu wielbicieli, a w końcu i tak wracają z Maksem do siebie, bo serial tak przewiduje, że w ostateczności para ta musi być razem.
Ale to że Olga zostanie w Toruniu...fajnie :) Wydaje się być fajną bohaterką, tylko szkoda, że z konkretnymi zamiarami przyjechała - tylko stanęła w drzwiach mieszkania Maksa, widząc że oczekuje on kogoś innego, wali prosto z mostu, że odeszła od męża. Oby nie straciła przez to mojej sympatii.

Dlatego ja bardziej czekam na sceny z Elą i Krzyśkiem oraz z Leonem i tą studentką (o którą ponoć Ela może być zazdrosna, ale moim zdaniem to raczej wymysł dziennikarza, piszącego artykuł - w ostatnim sezonie jasno było widać, że Ela i Leon to tylko przyjaciele). Tylko w pierwszym odcinku krucho z tym, oj krucho :P ale tak czy siak to będą moje dwa ulubione wątki w tym sezonie :)

Dobrze zapowiada się też wątek Piotra i jego żony-narkomanki, która ma wrócić z odwyku w następnym odcinku. Nieco mniej interesujące wydają mi się za to: wypadek Ordy i Sylwia, która go przecież kocha, ale nie chce się do tego przyznać, bo Orda to pajac głupi, no i wątek Beaty i Filipa. Czy ona zawsze musi trafiać na jakichś popaprańców? Taka karma za to jaka była kiedyś?

Offline mati

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #215 dnia: Sierpień 27, 2013, 16:45:12 »

Ja mam wrażenie, że kiedyś coś o tym było..że Ela chciała wrócić do polski do mamy bo chorowała a jej mąż chciał zostać w belgi gdzie miał swoje życie...poza tym mieli jakieś problemy nie dogadywali sie itp..to nie jest do końca potwierdzone ale wydaje mi sie że o tym słyszałam;)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #216 dnia: Sierpień 30, 2013, 17:27:25 »
Obejrzałam i ja <mruga>

Spoiler
Szału nie było, ale stęskniłam się za tym serialem, więc dobrze mi się oglądało ;)
Alicja i Maks  <serduszka> uwielbiam ich! Są razem, jest dobrze i nie chciałabym, żeby to się rozjechało, chociaż wyznanie w ostatnim odcinku poprzedniej serii było OCH!  <serduszko> Ale nie, chciałabym żeby byli razem, żeby przez Olgę i jej pracę w Toruniu nic się między nimi nie zepsuło na tyle, żeby miało dojść do rozstania albo rozwodu (o ile ślub dojdzie do skutku)
Olga póki nie będzie mieszać to będzie dla mnie neutralna, chociaż to jej pojawienie się w domu Maksa z taką nowiną było ... niefajne. Byle tylko nie okazało się, że ona jest z nim w ciąży, bo już naprawdę zwątpię w pomysły scenarzystów.

Wypadek Ordy był dziwny, jakoś wrażenie na mnie nie zrobił. Ale za to mamuśka Daniela była świetna!  <haha> I do tego Sylwia udająca dziewczynę Ordy, okej kocha go, on ją kocha, ale dobrze, że teraz nie są razem, wolę jak para się pomału do siebie zbliża, tak małymi kroczkami, więc i na to liczę teraz.  <zawstydzony>

Beata i Filip? Dziwna sytuacja, ale bardzo się cieszę, że Beata się zmieniła, że już nie jest taką zołzą, tylko naprawdę fajną babeczką, która też potrzebuje prawdziwego faceta i prawdziwej miłości i mam nadzieję, że w tym sezonie kogoś takiego spotka, być może i będzie tą wielką miłością Filip? <mysli>

Offline mati

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #217 dnia: Wrzesień 08, 2013, 14:44:48 »

Odcinek 4

Olga wyznaje Maksowi, że jest z nim w ciąży. Keller przekazuje wieść Alicji. Dziewczyna nie zamierza zostawiać męża. Ten decyduje się pomagać Rojko we wszystkim, lecz nie chce odejść od Alicji. Olga jest załamana. Daniel zaczyna rehabilitację. Leon prosi go o konsultowanie pacjentów, co Ordę uszczęśliwia, ponieważ znów czuje się potrzebny w szpitalu. Iza i Piotr udają się na terapię małżeńską. Wanat najwyraźniej jednak nie chce naprawiać stosunków z żoną i tęskni za Magdą. Dzięki staraniom Florczyka chirurgia w Copernicusie zyskuje rangę oddziału klinicznego. Bosak jest wdzięczna koledze. Zła wiadomość to ta, że opiekunem studentów zostaje nielubiany przez nikogo docent Karkoszka. Do szpitala na dializę trafia profesor matematyki w podeszłym wieku. Mężczyzna cierpi na schizofrenię, więc nie można u niego wykonać przeszczepienia. Lekarzom udaje się przywrócić mu zdolność dializacyjną. Niestety, kiedy wpisują go na listę pacjentów czekających na nerkę, chory umiera. Na SOR trafia sprinter z kontuzją. Coś, co wyglądało na zwykłe zapalenie tkanki łącznej, okazuje się groźnym martwiczym zapaleniem powięzi. Czy Lekarzom uda się uratować zdrowie i życie chłopaka?

Nareszcie bd o Eli i Krzysiu <serduszko>

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #218 dnia: Wrzesień 08, 2013, 14:54:25 »
To oni coś...teges? Łeee ::) Mimo wszystko myślałam, że byli sobie bliscy głównie w sensie emocjonalnym, że połączył ich wspólny dramat, a nie że mieli ze sobą regularny romans. Szkoda, że tak głupio wyjdzie i że zrobią z Olgi potwora, bo zdanie, że jest załamana tym, że Maks nie zamierza zostawić dla niej Alicji czyni z niej głupiutką babeczkę, która nie rozumie prostych przekazów. A po Szymańskiej nie spodziewałabym się, że zachowa zimną krew - punkt dla niej, bo myślałam raczej, że na wieść o dziecku "rywalki" z rozpaczy gdzieś wyjedzie, jak to robią wszystkie bohaterki :) A Oldze jakoś do końca nie wierzę. Nie ma przecież pewności czy dziecko jest Maksa, w końcu po powrocie do męża mogło do czegoś dojść, chociażby dlatego, że chciała pozbyć się wspomnień o Kellerze.

Eli i Krzysia niewiele, póki co, ale na szczęście zaczyna się już coś rozwijać :)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #219 dnia: Wrzesień 08, 2013, 15:50:41 »
Ciąża?  <olaboga> skąd ja wiedziałam, że tak będzie? <mysli> Chociaż mimo tej informacji cieszę się, że właśnie w taki sposób postąpi Alicja - bo tak jak napisała Justek, większość bohaterek wyjeżdża gdzieś daleko i tyle, a tutaj proszę mimo tak oklepanego wątku jakim jest ciąża zostałam mile zaskoczona. ;) Z Olgi oczywiście muszą zrobić potwora, bo jest tą drugą i z pewnością będzie dążyła do zepsucia małżeństwa Kellerów.

No i w końcu Ela i Krzyś, co prawda mało ich, nawet bardzo ale już ważne, że zaczną się pojawiać.  <rumieniec>

Offline inzigia

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #220 dnia: Wrzesień 08, 2013, 23:02:19 »
Przyznam szczerze, że po tym streszczeniu narobiłam sobie nadziei, że już w odc. 3 zobaczymy jakaś fajną scenę (sceny? <prosi> ) z Elą i Krzyśkiem. Bo skoro w odc. 4 chirurgia stanie się oddziałem klinicznym to chyba powinni zrobić odcinek wcześniej jakieś wprowadzenie do tego faktu i pokazać nam osoby najbardziej w to wszystko zaangażowane, czyli właśnie Elę i Krzysia. Choć może znowu okaże się, że się łudzę, liczyłam na jakieś ładne sceny z nimi na ślubie Ali i Maksa a tu nic ;/ Cierpię na straszny niedobór tej dwójki - od tych przyjemnych scen z początku sezonu drugiego praktycznie nie było ich razem na ekranie ;/.

Offline inzigia

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #221 dnia: Wrzesień 11, 2013, 14:41:54 »
Ogląda jeszcze ktoś ten serial :P? Ja już jestem po 3 odcinku, całkiem niezły moim zdaniem ;).
Spoiler
Byłam bardzo ciekawa Olgi, a tymczasem ta postać nie wzbudza we mnie prawie żadnych emocji - ani mnie ziębi, ani grzeje. Za to tak jak przypuszczałam nie przypadła mi do gustu Basia - irytuje mnie ta dziewczyna strasznie. I mam nadzieję, że się mylę, bo Leon nie zasługuje na coś takiego, ale wydaje mi się, że Torzewska wykorzysta go do celów zawodowych i będzie koniec romansu (jeśli w ogóle do niego dojdzie). Męczący jest już wątek Piotra i jego żony. Wanat mógłby się w końcu zachować jak facet i na coś zdecydować - albo niech wybaczy Izie i spróbuje być z nią tak naprawdę, a nie z łaski i znów ją pokochać, albo niech odejdzie do Magdy. Bo na razie to trwają w jakimś chorym układzie, w którym nikt nie jest szczęśliwy. Urocze sceny Alicji i Maksa nad morzem. Jestem w tym małym ułamku widzów, którzy niespecjalnie jarają się ich miłością, ale ładnie to wszystko nakręcili i mi się podobało. I słodziutki był ten chłopczyk, którego spotkali :). Wątek medyczny taki jakiś trochę niewyraźny. Niby sporo emocji - wybuchowy ojciec i nastoletnia córka, która z powodu idiotycznej zabawy zaszła w ciąże, ale jakoś tak do końca do mnie nie przemówiło. Fajny za to ten psycholog, skoro Ela zaproponowała mu współpracę to pewnie się jeszcze pojawi kiedyś. Wątku Beaty i Filipa też jakoś nie czuję, niby Jasińska się przejmuje i wypada to dość realnie na ekranie, ale czegoś brakuje.

Nastawiłam się na jakieś sceny Eli i Krzyśka i znowu się przeliczyłam :(, ale za to mieliśmy cudowny  "masaż kopytek" ;D i rozmowę Leona i Eli o weselu. Już pomijając cudowność tej dwójki, wspomnienia z wesela przewspaniałe (czemu, ach czemu nie mogli nam tego pokazać? <histeryk>) - Ela i Krzyś królami parkietu <pompony>, upojne tango, "kurde, lubię z nim tańczyć" <serduszko>. I może jak zwykle doszukuję się nie wiadomo czego, ale mina Elki jak wspomina pląsy z Krzysztofem i jej pierwsze w życiu tango (i wszystko pamięta <serduszko>) właśnie z nim mówi dla mnie wszystko - taka rozmarzona i zadowolona, wygląda w tym momencie jak zakochana nastolatka <zakochany>. Mam nadzieję, że w 4 odcinku już w końcu coś naprawdę ruszy z nimi, w ŚS jest napisane w streszczeniu, że"Florczyk dużo zyska w oczach Eli" także jest nadzieja ;)

Offline mati

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #222 dnia: Wrzesień 16, 2013, 13:40:15 »

Będzie się działo!! <skacze>

+ dodatkowo znalazłam zdjęcia z 3 serii tylko z udziałem Eli i Krzysia...
http://torun.gazeta.pl/torun/51,125077,14285334.html?i=0
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2013, 17:01:19 wysłana przez mati »

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #223 dnia: Wrzesień 17, 2013, 17:15:55 »
No wreszcie coś zaczyna się w ich wątku dziać! Czekam na to od pierwszego sezonu! :D

wygląda w tym momencie jak zakochana nastolatka
Czy jak zakochana nastolatka - tego nie wiem, ale na pewno jest to bardzo urocza scena. Ela w taki sposób opowiada o ich wspólnym tańcu, że z jednej strony bardzo żałuję, że nie dane było nam go zobaczyć, a z drugiej... już sama relacja urzeka mnie na tyle, iż cieszę się, że obserwowanie ich wspólnych początków mamy jeszcze przed sobą.

Obejrzałam już odcinek czwarty, w którym możemy zaobserwować scenę związaną ze zdjęciem wstawionym przez mati.
Spoiler
Myślałam, że fotka ta będzie powiązana z jakąś sceną pocałunku, wybuchem namiętności czy czymś podobnym, więc w tej kwestii się przeliczyłam. :D Nie spodziewałam się natomiast, że będzie można to zobaczyć już w kolejnym odcinku! Krzysztof przychodzi powiedzieć Eli, że chirurgia będzie kliniczna, a ona rzuca mu się na szyję. Przewracają się na materac, w tym momencie oczywiście ktoś wchodzi - jakże by inaczej. Pstryk, tutaj zrobiono zdjęcie. ;D Śmieją się, że to na pewno rozejdzie się po szpitalu, Ela przytula Florczyka raz jeszcze, on (i teraz włącza się moje widzenie czegoś, czego normalnie ludzie zapewne nie widzą) uroczo na nią spogląda i na tym scena się kończy. Scena, która bardzo mi się podoba.

A później pani Bosak nie dość, że wrobiła go w oprowadzanie jakiegoś gościa po szpitalu, to jeszcze pokazała mu język. <smiech>

Wiecie, że na stronie Lekarzy w sondzie w pytaniu "Kto bardziej pasuje do Elżbiety? - Leon czy Krzysztof", Leon zdobył 75% głosów, a Krzysiek tylko 25%? ::) Fakt, że nadal można głosować... KLIK

Obawiam się, że w piątym odcinku nasza ulubiona para się nie pojawi (w streszczeniach nie ma o nich najmniejszej nawet wzmianki). Obym się pomyliła.
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #224 dnia: Wrzesień 17, 2013, 20:28:48 »
<haha> i nareszcie Kiki się odezwała, oby częściej pojawiała się Ela z Krzyśkiem ;D
Ale tak na serio to te wspomnienia pierwszego tanga, wspomnienia tańców na weselu były urocze  <serduszko> mimo iż nie dane nam było ich zobaczyć to jednak buzia mi się cieszyła jak o tym wszystkim opowiadała Ela i do tego Leon masujący jej stópki, no urooooczo wyglądają, oczywiście jako przyjaciele. :)

I ja już obejrzałam czwarty odcinek <szczerzy_sie>
Spoiler
Na wybuch namiętności to i ja liczyłam, chociaż i tak ta sena wyszła suuuper! Najpierw rozciągająca się Ela i Krzyś stojący w drzwiach podziwiający Elę, później fikołek na materacu  <rumieniec> Kiki, ja też widziałam to w jaki sposób on na nią patrzył, kurde jakby mógł to by ją pocałował. Ale nie widziałam jak ona później przed wyjściem ze szpitala pokazała język <haha> swoją drogą liczyłam, iż wyjdzie ze szpitala, zadzwoni do Krzyśka i jego uratuje z opresji, a później będzie jakaś urocza kolacja, niestety kurka i tym razem się przeliczyłam, a szkoda.

Teraz czekam na więcej uroczych scenek z ich udziałem! Jakaś kolacja czy coś.  <serduszka>

Wiecie, że na stronie Lekarzy w sondzie w pytaniu "Kto bardziej pasuje do Elżbiety? - Leon czy Krzysztof", Leon zdobył 75% głosów, a Krzysiek tylko 25%? ::) Fakt, że nadal można głosować... KLIK
Leoś jako przyjaciel jest okej, ale jako partner? Nie, no proszę <haha>
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 17, 2013, 23:07:58 wysłana przez Kiki »