Autor Wątek: Postacie drugoplanowe i epizodyczne  (Przeczytany 20430 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
Postacie drugoplanowe i epizodyczne
« dnia: Sierpień 26, 2012, 23:23:42 »
Z pewnością do postaci drugoplanowych można zaliczyć Bartka Janowskiego, który dzielnie pomaga utrzymać kancelarię w pionie jeżeli chodzi o biurokrację, oraz Andrzeja Przybysza - ojca Agaty, który kiedy tylko się pojawiał chciał znaleźć Agacie partnera, ba! poniekąd w swoich marzeniach połączył ją z Markiem.
Oczywiście w tym wątku nie będziemy dyskutować tylko i wyłącznie o tych dwóch panach, jest to również miejsce aby porozmawiać o bohaterach tzw. jednego odcinka może urzeknie nas ich historia, może gra aktorska, a może jeszcze coś zupełnie innego - to jest właśnie ten wątek, w którym można podzielić się swoimi spostrzeżeniami!

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
Odp: Postacie drugoplanowe i epizodyczne
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 27, 2012, 12:21:32 »
Bardzo lubię Bartka! ;D Jest taki sympatyczny. Podobało mi się jak na początku Marek był przeciwny jego obecności i Bartek go ignorował, nie wykonywał jego poleceń. Chłopak z charakterem :)
Ojciec Agaty - miły starszy pan. Fajnie, że chcę swatać Agatę z Markiem ;D

Jest, a raczej była postać Huberta. Namieszał w życiu mecenas Przybysz, ale gdyby powrócił mogłoby być ciekawie ;)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 27, 2012, 21:17:15 »
Bartka uwielbiam! Podoba mi się to, że przyszedł za Agatą do jej nowej pracy, że rzucił to całe ProSpectrum w chorobę i w ogóle. Fajnie, że wybrał Agatę na patrona! Swoją drogą wywołał lekkie zamieszanie tym swoim niezdecydowaniem, chociaż nie! On był zdecydowany, to wszyscy dookoła wybierali tylko siebie i siebie  <haha>

Andrzej jeeeeeeeest faaaaaaaajny! W ogóle ucieszyłam się jak zobaczyłam p.Opanię w serialu.  <zawstydzony> I jak od razu wiedział z kim połączyć swoją ukochaną jedynaczkę, to się nazywa ojcowska intuicja!  <haha>

Jest, a raczej była postać Huberta. Namieszał w życiu mecenas Przybysz, ale gdyby powrócił mogłoby być ciekawie ;)
Mam nadzieję, że wróci! Podobała mi się Jego postać, mimo iż był tyko chwilkę, mimo iż zrobił straszne świństwo Agacie to jednak polubiłam tego Huberta. Chciałabym aby właśnie wrócił, porozmawiał z Agatą... nie liczę, że rzuci jej się do stóp, przeprosi i odda pieniądze, ale po prostu liczyłabym na szczerą rozmowę, tylko tyle...

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 29, 2012, 20:58:00 »
Hubert mógłby się pojawić, przyjść do kancelarii z bukietem róż i natknąć się na Marka :D Ale by Mareczek miał minę, zazdrość by go zjadła :D
A tak serio to Hubert mógłby wrócić. Taka postać jak jego mogłaby jeszcze nie raz namieszać w serialu.

Co do postaci jednego odcinka najbardziej utkwiła mi w pamięci Danuta Stenka, która wynajęła Agatę dla swojej matki, do której nie chciała się przyznać. Mam nadzieję, że nic nie pomieszałam.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 29, 2012, 21:26:48 »
Hubert mógłby się pojawić, przyjść do kancelarii z bukietem róż i natknąć się na Marka :D Ale by Mareczek miał minę, zazdrość by go zjadła :D
Nie wiem czy to dobry pomysł z tym bukietem... Bo chciałabym żeby się pojawił, żeby wszystko wyjaśnił, bo wiadome jest, że jej nie kochał, że ją wykorzystał... był dla niej miły, szarmancki tylko dlatego, że dzięki jej podpisowi mógł mieć kasę, stąd kwiaty, kolacje, fałszywe oświadczyny!

Co do postaci jednego odcinka najbardziej utkwiła mi w pamięci Danuta Stenka, która wynajęła Agatę dla swojej matki, do której nie chciała się przyznać. Mam nadzieję, że nic nie pomieszałam.
A mi najbardziej utkwiła w pamięci Jej matka, która przez cały odcinek wypowiedziała tylko jedno słowo, ale za to jak genialnie ukazywała uczucia mimiką, czy to w celi, czy na sali sądowej! Nie każda aktorka tak potrafi!

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 29, 2012, 21:30:15 »
Tak, tą kobietę też pamiętam, jednak nie pamiętam jak się nazywa, jej postać nazywała się bodajże Karska.
Ogólnie cały ten odcinek był genialny, chyba najlepszy ze wszystkich, jeśli chodzi o sprawę.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 29, 2012, 21:38:50 »
A córki tej kobiety nie grała czasem Agata Kulesza? Wydaję mi się, że nie widziałam w serialu Stenki  <jezyk>

Mam nadzieję, że myślimy o tym samym odcinku. Ta córka była właścicielką jakiś restauracji i ze względu na swoją reputacje nie chciała przyznać się do własnej matki i zerwała z nią wszelkie kontakty, a później na sali rozpraw wyznała wszystko?

Mnie sie podobała scenka, jak Agata wymyśliła swój paragraf, by zachęcić do składania zeznań  ;D

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Karo

• Margatoholiczka :D
  • Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 29, 2012, 21:39:46 »
A córki tej kobiety nie grała czasem Agata Kulesza? Wydaję mi się, że nie widziałam w serialu Stenki  <jezyk>

No właśnie! To była Kulesza, a nie Stenka ;)

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 29, 2012, 21:44:58 »
Tak myślałam, że coś pomieszałam:D Oczywiście mówiłam o Kuleszy. Wybaczcie ;)
Ale Kuleszę uwielbiam tak samo jak Stenkę, więc mi się pomyliło ;)

Offline Marciocha

• Pink Cadillac
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 29, 2012, 21:46:56 »
To była Agata Kulesza! Znakomita zresztą! Ja jakoś nie przepadam specjalnie za Bartkiem, niby jest ok, ale jakiś taki za bardzo cwaniakowaty i leniwy mi się momentami wydaje. Za to tate Agaty uwielbiam, szkoda, że jego jest tak mało. :( Uwielbiam Bartka Świderskiego, dosyć, że przystojny jak diabli to równie dobrze potrafi zagrać uroczego faceta, co cynicznego dupka. Jestem pewna, że się jeszcze pojawi, ale nie liczyłabym na jego nawrócenie, przynajmniej nie od razu. Hubert jest zepsuty do szpiku kości, a tacy ludzie nie zmieniają się z dnia na dzień.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 29, 2012, 22:01:28 »
Tak, tak.. Agata Kulesza. Miałam przed oczami Kuleszę, a pisałam Stenka. To chyba przez 'Lekarzy ;)
Obie panie uwielbiam, ale wszystko co pisałam wyżej tyczyło się Kuleszy.
Przepraszam za zamieszanie.  <flaga>

Ja tam Bartka lubię ;D Taki przyjaciel Agaty, odszedł z nią z firmy, a ona go przyjęła pod swoje skrzydła. Czasem też jest zabawny i nawet przystojny ;D

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 29, 2012, 22:15:18 »
Też do Bartka nic nie mam. Czasem potrafi mnie rozbawić z byle powodu  <haha>

W sumie nie dziwię Ci się, Amaranth, bo obie panie są nawet do siebie podobne  <szczerzy_sie>

Bartka Świderskiego też lubię. Mam do niego słabość, bo to naprawdę dobry aktor i do tego przystojny. Agata z pewnością do niego nie wróci, myślę, że za dużo straciła zadawając się z nim. Hubert pewnie namiesza w jej życiu, ale to dobrze... przynajmniej nie będzie nudno  ;D

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 29, 2012, 22:16:51 »
Hubert jest zepsuty do szpiku kości, a tacy ludzie nie zmieniają się z dnia na dzień.
Tak to prawda, nie zmieni się z dnia na dzień, ale czarne charaktery czasem mogą zostać wybielone! I mam nadzieję, że takowe wybielenie spotka również Huberta.

Ja tam Bartka lubię ;D Taki przyjaciel Agaty, odszedł z nią z firmy, a ona go przyjęła pod swoje skrzydła. Czasem też jest zabawny i nawet przystojny ;D
Zabawny to on jest, ale przystojny? Nieeeee  <haha> zdecydowanie wolę Marka - ten Jego zarost!  <rumieniec>

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 29, 2012, 22:19:23 »
Zabawny to on jest, ale przystojny? Nieeeee  <haha> zdecydowanie wolę Marka - ten Jego zarost!  <rumieniec>
Z dwojga panów oczywiście wybieram Marka. <zauroczony> , ale Barek też niczego sobie, nie jest jakiś szałowy, ale całkiem całkiem ;D

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 29, 2012, 22:23:18 »
Tak, tak.. Agata Kulesza. Miałam przed oczami Kuleszę, a pisałam Stenka. To chyba przez 'Lekarzy ;)
To przez to oczarowanie Elą. 

Ale obie panie są świetne w tym co robią i tu się zgodzę.

A co do Bartka to taki fajny jest, przydaje się taka postać w serialu, ale Marek to jest to!  <serduszko>  <zawstydzony>