Autor Wątek: W następnym odcinku  (Przeczytany 85459 razy)

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
Odp: W następnym odcinku
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 09, 2012, 12:14:27 »
Mnie przyszło do głowy, że ta postać ma coś wspólnego z Haną po tym jak zareagował na jej imię + bransoletka + obrączka. Wszystko się składa. Oczywiście, że to może być przypadek, ale coś tu nie gra. ;)

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 09, 2012, 12:51:31 »
Zresztą czemu to "H" miałoby oznaczać Hanę? Gdyby nie Wy to w życiu bym na to nie wpadła :D Ta kobieta przecież może mieć na imię Halina, Hanna i skoro zgłosi się, twierdząc że to jej mąż to skąd ten pomysł odnośnie Hany? Ja bym nie szła aż tak daleko w tych rozważaniach.
O no to może się tego trzymajmy :)
Jest też możliwe, że scenarzyści robią nas w konia tak jak z Celiną. Sceny z Piotrem i płacz matki, więc wszyscy myślą, że umarła. A tu jednak nie.
A branzoletka-oj tam, na bazarku wszystko można znaleźć.

Szkoda, że Przemek nie zna biżuterii siostry...
Przynajmniej Hana się nie będzie zastanawiać, że to może mieć z nią jakiś związek. Im dłużej nie wie, tym dłużej z Piotrem :)

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 09, 2012, 14:45:24 »
Streszczenie odcinka 492
Ludmiła boi się pomyśleć, że wszystko będzie dobrze.

BŁAGAM. ::)
Jeśli jeszcze cudownie uleczą Ludmiłę z nieuleczalnego raka, to będzie już za dużo na moje nerwy. Naprawdę lubię ten serial, lubię nowych bohaterów i aktorów, ale nie lubię tak nieprawdopodobnych scenariuszy...
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 17, 2012, 15:08:37 »
Izrael, oświadczyny i... śmierć
Fanów Ludmiły (Paulina Chruściel) i Przemka (Marcin Rogacewicz) z "Na dobre i na złe" czekają dramatyczne chwile i łzy wzruszenia. Poznaj szczegóły!

Zdradzamy, że w 491. odcinku "Na dobre i na złe" (emisja w środę 19 września) Przemek poleci do Izraela, by za wszelką cenę przekonać światowej sławy profesora Markovitza (Chaim Hecht) do leczenia Ludmiły. Z lotniska odbierze go Miri (Hadar Ratzon Rotem),  siostra Hany (Kamila Baar). Razem pojadą do kliniki w Hajfie, gdzie zostaną ponformowani, że profesor może przyjąć Przemka najwcześniej za trzy miesiące. Żadne prośby i tłumaczenia nie pomogą...
Miri będzie przekonana, że Przemek przyjechał do Izraela w sprawie stażu u profesora. Dopiero gdy dowie się, że celem jego wizyty jest ratowanie życia ukochanej, wpadnie na pomysł, by porozmawiać z Markovitzem w jego... domu. Obieca podjąć się roli tłumacza. I słowa dotrzyma! W ogrodzie profesora zastaną jego matkę (Ethel Kubinska). Kobieta odezwie się dopiero w momencie, gdy usłyszy język polski. Opowie, że urodziła się w Tykocinie, gdzie miała przyjaciółkę Anię. Profesor przeżyje szok, bo okaże się, iż jego mama mówi pierwszy raz od wylewu. Oczywiście zgodzi się przyjąć Ludmiłę do swojego projektu badawczego.
Po powrocie z Izraela Przemek poprosi Ludmiłę o rękę. Nastąpi to w 493. odcinku. Ona jednak nie zgodzi się zostać jego żoną.
- To nie ma sensu, bo i tak nie mam szans na wyleczenie - wyjaśni Ludmiła. -  A do Hajfy pojadę tylko ze względu na ciebie.
Gdy potem będą rozmawiać na skypie, Ludmiła przyzna, iż tęskni i żałuje, że nie przyjęła oświadczyn. Przy okazji oznajmi Zapale, że jest bardzo osłabiona po chemii. Jeszcze tego samego dnia Przemek dowie się od Niny (Agnieszka Judycka), że Ludmiła odeszła...

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 17, 2012, 15:33:51 »
Może jestem okrutna i straszna, ale się cieszę z tego co wstawiła Klaudia.
I brawa dla scenarzystów! Bo już myślałam, że Ludmiła nagle wróci do zdrowia.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 17, 2012, 15:48:33 »
Bo już myślałam, że Ludmiła nagle wróci do zdrowia.
Nie lubię cudownych rozwiązań, takich wprost z bajki, ale tym razem akurat poniekąd chciałam, żeby Ludmiła wyjechała na tą kurację do Izraela, żeby było tak jak w przypadku Leny, momentami ciężko, momentami tragicznie, ale żeby wszystko się dobrze skończyło. Wiem, że może należę do tej nielicznej grupy, która cieszyłaby się z bądź co bądź cudownego ozdrowienia Ludmiły, ale jak tak sobie oglądałam wszystkie (no może prawie) scenki z Przemkiem i Ludmiłą, to aż szkoda mi się zrobiło kiedy przeczytałam, że jednak umrze... Jakoś pogodziłam się z tym, że Przemek nigdy już nie będzie z Wiki i tak sobie myślałam, że chociaż ułoży sobie życie z Ludmiłą, a tu taki klops...

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 17, 2012, 15:51:22 »
Nie wiem czy zauważyliście - Skorpionica wkleiła streszczenie odc.492, że Ludmiła boi pomyśleć się, że będzie dobrze, a Klaudia w streszczeniu 491, że Ludmiła umarła. Czyżby zmartwychwstanie?

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #22 dnia: Wrzesień 17, 2012, 15:55:51 »
Alden chyba do końca nie doczytałeś.
Z mojego newsu wynika, iż w odcinku 493 Przemek oświadczy się Ludmile, a dopiero później czyli za jakieś max 2 odcinki Ludmiła umrze. I to NIE będzie w odcinku 491 (w tym odcinku Przemek TYLKO poleci do Izraela)  ;)

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #23 dnia: Wrzesień 17, 2012, 16:00:52 »
Cytat: Klaudia
Izrael, oświadczyny i... śmierć
Fanów Ludmiły (Paulina Chruściel) i Przemka (Marcin Rogacewicz) z "Na dobre i na złe" czekają dramatyczne chwile i łzy wzruszenia. Poznaj szczegóły!

Zdradzamy, że w 491. odcinku "Na dobre i na złe" (emisja w środę 19 września) Przemek poleci do Izraela, by za wszelką cenę przekonać światowej sławy profesora Markovitza (Chaim Hecht) do leczenia Ludmiły. Z lotniska odbierze go Miri (Hadar Ratzon Rotem),  siostra Hany (Kamila Baar). Razem pojadą do kliniki w Hajfie, gdzie zostaną ponformowani, że profesor może przyjąć Przemka najwcześniej za trzy miesiące. Żadne prośby i tłumaczenia nie pomogą...
Miri będzie przekonana, że Przemek przyjechał do Izraela w sprawie stażu u profesora. Dopiero gdy dowie się, że celem jego wizyty jest ratowanie życia ukochanej, wpadnie na pomysł, by porozmawiać z Markovitzem w jego... domu. Obieca podjąć się roli tłumacza. I słowa dotrzyma! W ogrodzie profesora zastaną jego matkę (Ethel Kubinska). Kobieta odezwie się dopiero w momencie, gdy usłyszy język polski. Opowie, że urodziła się w Tykocinie, gdzie miała przyjaciółkę Anię. Profesor przeżyje szok, bo okaże się, iż jego mama mówi pierwszy raz od wylewu. Oczywiście zgodzi się przyjąć Ludmiłę do swojego projektu badawczego.
Po powrocie z Izraela Przemek poprosi Ludmiłę o rękę. Nastąpi to w 493. odcinku. Ona jednak nie zgodzi się zostać jego żoną.
- To nie ma sensu, bo i tak nie mam szans na wyleczenie - wyjaśni Ludmiła. -  A do Hajfy pojadę tylko ze względu na ciebie.
Gdy potem będą rozmawiać na skypie, Ludmiła przyzna, iż tęskni i żałuje, że nie przyjęła oświadczyn. Przy okazji oznajmi Zapale, że jest bardzo osłabiona po chemii. Jeszcze tego samego dnia Przemek dowie się od Niny (Agnieszka Judycka), że Ludmiła odeszła...

Gdzie tu jest coś o 493? Bo ja nie widzę. To scenarzyści pogmatwali sprawę i tyle.

A tu streszczenie Skorpionicy:

Cytat: Skorpionica
Zybert ma przyjrzeć się pracy Niny i Borysa, żeby rozstrzygnąć, kto poleci na szkolenie. Wasiakowa podsłuchuje rozmowę, z której dowiaduje się o nieoficjalnej rywalizacji i uprzedza o niej Borysa. Decydująca okazuje się operacja, w trakcie której dochodzi do nieoczekiwanego krwotoku i jeden z lekarzy zachowuje zimną krew. Przemek przyjeżdża do domu profesora. W ogrodzie spotyka staruszkę, która reaguje dopiero na język polski. Markovitz jest zszokowany, gdy widzi że jego matka rozmawia z Przemkiem po raz pierwszy od wylewu. Zapała prosi profesora, żeby przyjął Ludmiłę do projektu badawczego. Miri dziękuje Przemkowi za udany koncert z jego udziałem, daje mu zdjęcie Hany z mężem. Tretter jest zdziwony, gdy widzi, jak Wasiakowa przytula Borysa. Ludmiła czuje się zraniona i oszukiwana, ma pretensje do Niny i Hany, że ukrywają przed nią prawdę. Dzięki pomocy Niny, Ludmiła spotyka się z Falkowiczem. Falkowicz, mimo problemów zdrowotnych, zachował dawny cynizm i złośliwość. Ludmiła jednak zdobywa się na odwagę i mówi mu bez ogródek, że zniszczył życie dwojga ludzi. Hana w końcu wyjaśnia Ludmile, gdzie jest Przemek. Spędzają wspólny wieczór z Piotrem, Niną, Samborem i Wiki. Ludmiła boi się pomyśleć, że wszystko będzie dobrze.

Zybert ma przyjrzeć się pracy Niny i Borysa, by rozstrzygnąć, które z nich wysłać na szkolenie do USA. Wasiakowa dowiaduje się o tym i uprzedza Borysa. Losy lekarzy przesądza wspólnie prowadzona operacja. W obliczu zagrożenia życia pacjenta tylko jeden z nich zachowuje zimną krew. Przemek jedzie do domu profesora Markovitza. W ogrodzie spotyka staruszkę, która reaguje jedynie na słowa w języku polskim. Doktor nie może uwierzyć, że jego matka po raz pierwszy od wylewu z kimś rozmawia. Zapała prosi Markovitza, by objął Ludmiłę projektem badawczym. Policjant sądzi, że anonimowym pacjentem jest zaginiony Henryk Piotrowski. Po zdjęciu bandaży okazuje się jednak, że to nie on. Miriam dziękuje Przemkowi za udział w koncercie i daje mu zdjęcie Hany z mężem. Tretter zauważa, jak Wasiakowa przytula Borysa. Daje mu to do myślenia. Hana mówi Ludmile, że Przemek wyjechał do Izraela. Obie spędzają wspólny wieczór z Piotrem, Niną, Samborem i Wiki.

Więc de facto z Twojego streszczenia wynika iż Ludmiła umrze (odc.491) (ale łatwiej wywrócić kota ogonem byle Twoje było na wierzchu prawda? :) ), a ze streszczenia Skorpionicy wynika, że to odc. 492.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #24 dnia: Wrzesień 17, 2012, 16:04:11 »
Gdzie tu jest coś o 493? Bo ja nie widzę. To scenarzyści pogmatwali sprawę i tyle.

Tutaj:

Zdradzamy, że w 491. odcinku "Na dobre i na złe" (emisja w środę 19 września) Przemek poleci do Izraela, by za wszelką cenę przekonać światowej sławy profesora Markovitza (Chaim Hecht) do leczenia Ludmiły [...] 

Ja również z takiego obrotu sprawy z Ludmiłą jestem zadowolona. I dobrze nawet, że tego ślubu nie zdążyli wziąć, bo co za dużo w jednym serialu to niezdrowo. W życiu się czasem nie zdąży czegoś zrobić przed śmiercią choćby się chciało...

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #25 dnia: Wrzesień 17, 2012, 16:04:49 »
Więc de facto z Twojego streszczenia wynika iż Ludmiła umrze (odc.491) (ale łatwiej wywrócić kota ogonem byle Twoje było na wierzchu prawda? :) ), a ze streszczenia Skorpionicy wynika, że to odc. 492.
Może bez przesady, co? To tak po pierwsze :) po drugie nie trzeba cytować całego postu, wystarczy fragment z którego wynika, że Twoim zdaniem Ludmiła umrze w 491 odcinku.
A tutaj proszę jest mowa o odcinku 493!
Wystarczy czytać ze zrozumieniem.

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #26 dnia: Wrzesień 17, 2012, 20:14:16 »
Też się cieszę z rozwiązania scenarzystów. Nie ze śmierci Ludmiły, bo ją naprawdę ogromnie lubiłam, ale z tego, że nie próbują wmawiać widzom rzeczy niemożliwych. I cieszę się, że nie przyjęła oświadczyn. Tak jak w przypadku Leny i Latoszka, byłoby to po prostu durne. Co za różnica, czy umrze jako jego żona czy ukochana? Zamiast się bawić w śluby i inne takie, w przypadku osób, którym pozostało parę dni/tygodni, nie lepiej po prostu spędzić ten czas na maksa we dwoje?
No, muszę przyznać że pierwszy raz od dawna scenarzyści trafili w stu procentach w moje oczekiwania. ;)
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #27 dnia: Wrzesień 21, 2012, 13:45:07 »
Tak jak już kiedyś pisałam, szkoda Ludmiły. Jednak rozwiązanie bardzo dobre. Dajmy sobie na wstrzymanie z takimi cudami w serialu. Więcej rzeczywistości to dużo lepiej.
Przemek da sobie radę, po zwiastunie 492 coś czuję, że siostra Hany zagości w serialu na dłużej.

Streszczenie 493:
Piotr proponuje Hanie, żeby się do niego wprowadziła. Kiedy Hana widzi zdjęcie męża, ożywają wspomnienia i odrzuca propozycję Piotra. Później zwierza się Przemkowi, że chciałaby zapomnieć o przeszłości i zacząć nowe życie. Wiki prosi Tomasza o konsultację w sprawie nastoletniego pacjenta Leśnej Góry. Dzięki jego trafnej diagnozie chłopak unika operacji. Lena czuje się przemęczona opieką nad dzieckiem. Cieszy się na kolację z przyjaciółmi organizowaną przez Hanę. Wieczorem Lena i Latoszek zostawiają Felka z opiekunką, ale już w drodze tak się denerwują, że zawracają i spędzają wieczór w domu. Po szpitalu rozchodzi się wiadomość, że Borys jest synem Wasiakowej. Szczęśliwy Van Graaf chwali się Piotrowi, że zostanie ojcem. Wiki pomaga pacjentowi pochodzenia francuskiego przygotować oświadczyny po polsku. Z powodu nieporozumienia Andre dostaje zastrzyk, przez który grożą mu poważne komplikacje. Błąd zostaje odkryty po wypisaniu pacjenta ze szpitala. Wiki i Tomasz postanawiają go odszukać. Jan, anonimowy pacjent, pyta po angielsku, gdzie się znajduje. Ludmiła chce odwołać wyjazd do Izraela; nie wierzy w możliwość wyleczenia. Przemek prosi Hanę o pomoc w zakupie pierścionka zaręczynowego. Wiki wykorzystuje zainteresowanie Tomasza, aby wzbudzić zazdrość Przemka. Na jego oczach namiętnie całuje Tomasza

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #28 dnia: Wrzesień 21, 2012, 14:13:33 »
Czyli po 10 latach scenarzyści w końcu spełnili marzenie Bożenki o zostaniu mamą...

Alden prosimy o dłuższe wypowiedzi, które coś więcej wniosą do dyskusji. A nie tylko krótkie zdanie, które tak na dobrą sprawę nie wnosi nic do dyskusji. Bo o tym, że Bożenka zostanie mamą możemy się dowiedzieć ze streszczenia zamieszczonego przez Skorpionicę. Na przyszłość proszę o dłuższe posty.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2012, 15:00:58 wysłana przez Klaudia »

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #29 dnia: Wrzesień 24, 2012, 13:17:55 »
Kolejny odcinek: 494, tytuł 'Lekcja pokory'

Po koncercie w pobliżu klubu dochodzi do wypadku. Poszkodowanymi są młodzi ludzie, którzy brali udział w imprezie. Nastolatek, który wdał się w bójkę z kolegami, spada z dużej wysokości i doznaje urazu brzucha. Z kolei jedna z dziewczyn, Magda, traci na ulicy przytomność. Obecny na miejscu Marek sprawnie przeprowadza reanimację. Lekarz przed laty operował Magdę. W szpitalu Agata dostaje informację, że pacjentka jest pod wpływem narkotyków. Sambor i Nina zajmują się chłopakiem z obrażeniami brzucha. Lekarka, mimo że właśnie wróciła ze Stanów i jest zmęczona po podróży, bierze udział w operacji. W trakcie zabiegu popełnia błąd. Przemek radzi Tomkowi, by zabrał Wiki do baru. Dziewczyna jest zniesmaczona tanim lokalem, gdy jednak zauważa Przemka, całuje swojego towarzysza na pożegnanie. Zapała wyznaje jej, że Ludmiła odrzuciła jego oświadczyny. W czasie obchodu Nina zwraca uwagę, że specjaliści z Cleveland stosują odmienne metody leczenia od tych, którymi posługuje się Borys. Sambor przerywa jej wywód. Tretter proponuje Markowi etat kardiologa na internie

Czyli wniosek taki, że jednak Nina pojedzie do Stanów. No, no ciekawe jak zazdrosny Borys na to zareaguje.
Obecność Marka będzie skutkować częstszym pojawieniem się Agaty. No cóż...trzeba będzie znieść tą panią...Wyjątkowo nie lubię tej postaci.

I odcinek 495
Jedna z pacjentek, Liza, nie zgadza się na operację guza tarczycy. Nie chce mieć szpecącej blizny. Tretter wpada na pomysł, by Nina przeprowadziła zabieg metodą miniinwazyjną, której nauczyła się w Cleveland. Już w trakcie operacji okazuje się, że to niemożliwe, i Tretter musi dokonać cięcia. Rudnicka zrzuca winę na Wasiakową. Twierdzi, że źle podgoliła głowę pacjentce. Borys dowiaduje się od matki, że jego ojciec był lekarzem. Piotr zostaje wezwany do kliniki w sprawie pacjenta Falkowicza, cierpiącego na stwardnienie rozsiane Maćka. Okazuje się, że profesor prowadził badania kliniczne. Gawryło zabiera chorego do Leśnej Góry. Falkowicz, którym interesują się prasa i prokuratura, może trafić do więzienia. Prosi Piotra, by kontynuował jego badania. Wieczorem przy grillu Wiki przeprasza Przemka za docinki na temat Ludmiły. On zapewnia dziewczynę, że zawsze będą przyjaciółmi. W tym czasie przychodzi Nina. Ma wiadomości dotyczące Ludmiły.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2012, 12:17:37 wysłana przez Skorpionica »