Autor Wątek: Dorota i Wojtek  (Przeczytany 18526 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ala94

• Użytkownik
  • **
Odp: Dorota i Wojtek
« Odpowiedź #30 dnia: Marzec 10, 2013, 17:58:49 »
Dorota jest świetnym potwierdzeniem tego, że ciąża to nie choroba, a dziecko nie jest przeszkodą, by spełniać się zawodowo. Owszem, jest trudniej, ale jakoś się da to wszystko pogodzić, jeśli się tylko chce. W dzisiejszych czasach niektórzy pracodawcy wciąż uważają, że kobieta z dzieckiem lub w ciąży do pracy się nie nada, a to przecież prawdą nie jest. Mam nadzieję, że przykład postaci Doroty otworzy niektórym pracodawcom oglądającym ten serial oczy.  8)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #31 dnia: Marzec 10, 2013, 18:06:48 »
Owszem ciąża to nie choroba, ale jest to wyjątkowy stan, w którym powinno się ograniczyć pracę zawodowo ze względu na dobro dziecka, ten czas powinno przeżyć się inaczej, niżeli te poprzednie, trzeba się przygotować na przyjście dziecka na świat, a nie latać z rozprawy na rozprawę i pracować jak robot. ;) Oczywiście uważam, że do pewnego momentu kobieta w ciąży powinna pracować, ale zarówno w ciąży jak i po urodzeniu dziecka powinna brać właśnie je pod uwagę, powinna zrezygnować na jakiś czas z pracy i w pełni poświęcić się dziecku, przecież dziecko to największe szczęście, a praca może poczekać. ;)

Offline Ala94

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: Marzec 10, 2013, 18:12:43 »
Tak, tak, zgadzam się. ;) Ale każda kobieta jest inna, każda pragnie czegoś innego. Dorota jest pięknym przykładem tego, że można kochać równocześnie i dziecko, i swoją pracę.   <usmiech> Nie wszystkie panie oczywiście tak potrafią, ale wiadomo, że nikt nie jest idealny, nie każdy ma świadomość tego, że powinno się rozdzielać sferę prywatną od pracy.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #33 dnia: Marzec 11, 2013, 21:27:18 »
Tak, zgadzam się z Tobą. ;) Dorota jest naprawdę niesamowitą kobietą, która będzie chciała wszystko pogodzić i mam nadzieję, że jej się to uda. Chociaż tak jak już pisałam wolałabym ją przez jakiś czas widywać tylko z małą  <serce> bo naprawdę z dzieckiem jej do twarzy, w kancelarii zdąży się jeszcze nasiedzieć i napracować <haha>

Offline Ala94

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: Marzec 11, 2013, 22:46:59 »
No i przy okazji nie będzie przeszkadzała Markowi i Agacie w romansowaniu podczas pracy .  <zakochany>

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #35 dnia: Marzec 13, 2013, 16:49:46 »
Dorota już pokazuje jak bardzo lubi leniuchować. <haha> Tak myślałam, że ona za długo to na macierzyńskim nie wysiedzi, tu odkurzanie, tu porządki w szafie, nosi ją jak nic! Ale nie spodziewałabym się, że sam Wojtek wyśle ją do pracy ;)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #36 dnia: Marzec 14, 2013, 15:31:17 »
Strasznie podobało mi się to leniuchowanie Doroty <haha> fajnie było zobaczyć jak biega po mieszkaniu, a to z odkurzaczem, a to ze ściereczką do kurzy :D i jeszcze nie dawała biednemu Wojtkowi obejrzeć telewizji, co za straszna żona <haha>
Swoją drogą byłam w szoku jak Wojtek zaproponował, żeby wróciła do pracy, naprawdę! Nie sądziłam, że to właśnie on jej to zaproponuje. :D

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #37 dnia: Marzec 14, 2013, 16:03:56 »
Widocznie Wojtek nie mógł już patrzeć jak Dorota 'świetnie' czuje się na urlopie... Biedak nie mógł nawet meczu w spokoju obejrzeć. <haha> Dorota to typ pracoholika i jak czegoś nie robi to jest chora :D

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #38 dnia: Marzec 15, 2013, 13:49:58 »
<haha> trochę żałuję, że Dorota tak szybko wróci do pracy, bo jednak wolę ją w domu z córeczką, ale jakoś to przeżyję <haha> współczuję jej tylko tych dwóch urwisów, w postaci synów <haha>

Offline Ala94

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: Marzec 15, 2013, 16:22:03 »
Dorota ciekawe życie przynajmniej ma, przy takich dzieciach z nudów prędko nie zemrze. <mruga> A jak wróci do kancelarii, to kto wie, może czasem z Zuzią tam zajrzy i się wujek Dębski z ciocią Przybysz zajmą małą Gawronówną? :D No wiecie, poćwiczą trochę zanim własne maleństwo na świecie powitają, haha. <szczerzy_sie>

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #40 dnia: Marzec 15, 2013, 16:28:02 »
No wiecie, poćwiczą trochę zanim własne maleństwo na świecie powitają, haha. <szczerzy_sie>
Muszą się starać, żeby mała Zuzia miała towarzysza do zabawy. <haha>
Przy takich synach jak Filip i Jasiek nie można się nudzić. :)

Offline Ala94

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: Marzec 15, 2013, 16:57:07 »
Z tym towarzyszem to się pospieszyć muszą trochę. :D Ale niech najpierw dobrze poćwiczą. <haha> Żeby ich dzidziuś grzeczny był i córce Doroty i Wojtka się spodobał. :D

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #42 dnia: Marzec 15, 2013, 19:16:50 »
Przy takich synach jak Filip i Jasiek nie można się nudzić. :)
O to to na pewno <haha> jak zobaczyłam co oni wyprawiają, jak przykryli Zuzię poduszką to myślałam, że dostanę zawału <haha> biedne maleństwo, a do tego jeszcze Wojtek, który im pobłaża, bo przecież dzieci specjalnie mają takie noski, żeby mogły oddychać przy cycku. <haha> Rozwalił mnie totalnie!

A ja jestem inna i nie chcę żeby Agata miała dziecko z Markiem, kieeeedyś może tak, ale na pewno nie w tym sezonie, ani nie w następnym, niech oni najpierw się zejdą, nacieszą sobą a dopiero za kilka lat pomyślą o dziecku. :D

Offline okońska jest koniem

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: Marzec 16, 2013, 21:11:48 »
Boscy są:)

Okońska jest koniem, staraj się pisać dłuższe wypowiedzi na dany temat, które więcej wniosą do wątku, które jakoś zapoczątkują dyskusję.
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2013, 21:20:34 wysłana przez Klaudia »

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #44 dnia: Maj 26, 2013, 15:14:47 »
Kurcze liczyłam na jakieś piękne, romantyczne sceny Doroty i Wojtka w dzień rocznicy ich pierwszej randki, a tu taki psikus. Ani pięknych scen, ani wyjazdu, trochę szkoda. Rozumiem, że Agata potrzebowała Doroty, potrzebowała wsparcia, ale jednak między Wojtkiem a Dorotą nie ma jakiś takich pięknych rodzinnych scen, a szkoda. :(