Autor Wątek: Dorota i Wojtek  (Przeczytany 18524 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
Dorota i Wojtek
« dnia: Sierpień 26, 2012, 23:12:29 »
W pierwszym sezonie nie pojawiali się zbyt często razem. Ona w kancelarii, on albo z dzieciakami, albo w swojej knajpie, można powiedzieć, że ciągle się mijali. Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie ich drogi jakoś ponownie się zetknął chociażby z powodu niespodziewanej ciąży Doroty.

Zapraszam do dyskusji!  <usmiech>

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
Odp: Dorota i Wojtek
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 27, 2012, 12:24:23 »
Jak nie lubię Karolaka, tak tu mnie nie drażni, podobnie jak w Rodzince.pl, to chyba kwestia dobrego scenariusza;)
Para dobrana dobrze, pasują do siebie. Ale co więcej można o nich powiedzieć? Zobaczymy jak ich związek się rozwinie w II sezonie. :)

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 27, 2012, 18:47:20 »
Mnie się znów wydaje, że jesteśmy Karolakiem jako Aktorem przejedzeni.
Występuje wszędzie, czy to seriale, czy też w kinie.
Nigdy nie pałałam do Niego jakąś wielką sympatią "ahh!", ale również szczególnie mnie nie drażnił.
Natomiast uwielbiam Widawską. Miałam przyjemność poznać Aktorką i podziwiać na deskach teatru. Jest znakomita!
Myślę, że poznamy ich lepiej w II sezonie, ale świetna z nich para, ot co. ;)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 27, 2012, 21:10:15 »
Pokochałam Darię w Magdzie M i tutaj moja miłość do niej ponownie rozkwitła, mimo iż nie było zbyt wielu scen z jej udziałem, pojawiała się głównie jako dodatek do Agaty, czy też w sądzie momentami się pokazywała, to jednak jej postać mi się podoba! Z Karolakiem podobała mi się w 39 i pół i to samo jest tutaj, fajnie się na nich patrzy! Co prawda liczę, że w II sezonie będzie ich ociupinkę więcej, że jakoś scenarzyści ładnie poprowadzą wątek jej ciąży, żeby nie było ani za kolorowo, ani za czarno, więc myślę, że jeszcze dadzą nam jakieś ładne sceny Doroty i Wojtka!  <zauroczony>

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 04, 2012, 22:31:09 »
Biedna Dorota. Objawy ciąży nie dają za wygraną. Ale mąż się postarał, kupił zieloną herbatkę. <haha>
Mam nadzieję, że Dorota nie weźmie urlopu i nie zniknie na kilka odcinków.
Chyba polubię Karolaka. <haha>

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 05, 2012, 13:49:11 »
Mam nadzieję, że Dorota nie weźmie urlopu i nie zniknie na kilka odcinków.
Urlop może wziąć, ba! nawet byłoby to wskazane, ale z wielką chęcią zobaczyłabym ją w takim domowym zaciszu z Wojtkiem. Jakieś ich urocze wspólne sceny! :) Fajnie byłoby zobaczyć Dorotę ponownie jako matkę, a nie tylko jako panią adwokat w kancelarii czy na sali sądowej.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 05, 2012, 17:12:53 »
Oj, tak. Świetnie byłoby ich zobaczyć w roli kochających rodziców, opiekujących się swoimi pociechami i sobą nawzajem. <serce>
Dorota ma strasznego bzika na punkcie pracy. Nie potrafi usiedzieć w spokoju, więc decyzja o urlopie będzie dla niej niełatwa.
Fajnie, że Wojtek tak o nią dba.
Weźmiesz urlop, porzygasz sobie w domu. czy coś takiego <haha>
I ta herbatka. I te okropne ciasteczka, które nie smakowały Agacie. ;D

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 13, 2012, 18:40:21 »
Uwielbiam Darię Widawską i trochę żałuję, że jej serialowego męża gra Karolak. Akurat oni bardzo dziwnie wyglądają razem, pomimo, że już w "39 i pół" mieli próbkę.
Mimo wszystko jednak stanowią fajną i udaną parę - jak to jest w takim serialu w ogóle możliwe? :o Nie pozbawieni poczucia humoru a przy tym i zwyczajni. Podobało mi się kiedy on, chcąc udowodnić jej że sobie poradzi z dziećmi z i utrzymaniem domu w jakim takim stanie dobrym oraz ze swoją pracą, zatrudnił w tajemnicy opiekunkę na kilka godzin. No i przez kilka dni mu się udawało oszukiwać :D

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 27, 2012, 18:04:21 »
W ostatnim odcinku mało Doroty. Szkoda. To Agata jest główną bohaterką, ale jak nie ma Marka czy Doroty to dziwnie mi się ogląda. :P
Mam nadzieję, że to tylko jednorazowy unik Doroty, i że scenarzyści jakoś ładnie poprowadzą wątek jej ciąży, a nie urlop, poród i tyle.

Offline Karo

• Margatoholiczka :D
  • Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 27, 2012, 18:47:58 »
Po zdjęciach z 5 odcinka wynika, ze Doroty będzie w sumie sporo ;)
A w 6-tym też będzie jej dużo :P

Spoiler
I ma trafić do szpitala. Całe szczęście dziecku nic nie będzie ;)
Czytałam w Świecie Seriali :P

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 28, 2012, 18:02:54 »
Spoiler
I ma trafić do szpitala. Całe szczęście dziecku nic nie będzie ;)
Czytałam w Świecie Seriali :P
Spoiler
I po tej sytuacji powinna troszkę przystopować. Powinna bardziej zadbać o siebie, wypocząć, troszkę zwolnić. Bo oczywiście ciąża to nie choroba, ale powinna zająć się teraz głównie sobą i maleństwem. Kancelaria bez niej się nie zawali, więc nie musi brać wszystkich spraw, nie samą pracą człowiek żyje. ;) Ja nadal liczę na jakieś rodzinne sceny Doroty i Wojtka!  <rumieniec>

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 17, 2012, 23:52:59 »
Powtórne oświadczyny były urocze. "Czy w dalszym ciągu chcesz być moją zoną?"
Fajny przykład budujący, że można być razem 15 lat i chcieć dłużej.
Mam nadzieję, że pierścionek to to nie ten sam, który Agata znalazła pod ręcznikami?
W ogóle to pogubiłam się w historii tego właśnie pierścionka. On był przeznaczony dla mamy Maćka czy też maciek wymyślił tę historyjkę, kiedy Agata tak "super' dała mu do zrozumienia, że raczej nie widzi się w małżeństwie  z nim. Dojechała mu tak, że aż mi się go przykro zrobiło...

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 18, 2012, 19:17:45 »
Oj, oświadczyny były słodkie. <zauroczony> Moim zdaniem była to najpiękniejsza scena II sezonu. Oby więcej takich scen!
Pierścionek na pewno inny, ale też z Apartu <haha> Sama w sumie nie wiem czy to była ściema, że to dla matki, ale o tym już w innym wątku. ;)

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 18, 2012, 20:17:34 »
Dopiero dzisiaj miałam możliwość nadrobienia odcinka. Dosłownie przed chwilą zakończyłam oglądanie i muszę się z Wami zgodzić. Piękna scena  <serduszko> Taka spokojna, bez zbędnych upiększeń. Wracając jeszcze do poprzedniego odcinka, to bardzo podobała mi się scena, w której Dorota i Wojtek dowiadują się, że będą mieli córkę... Jak lekarz im to oznajmił, to pomyślałam sobie: A to było wiadomo, że będą mieli córkę? Zaskoczona byłam tak samo jak oni  <haha> Myślałam po prostu, że mi coś umknęło.

Też w pierwszej chwili pomyślałam, że to ten sam pierścionek. Od razu włączyłam sobie 6 odcinek i upewniłam się, że jednak nie.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 19, 2012, 08:58:09 »
Oni się właśnie w tamtej chwili dowiedzieli o płci dziecka. Właściwie jest to zrozumiałe - początek ciąży, przy poprzednich jakichś badaniach może nie można było jeszcze określić płci dziecka. Natomiast sam lekarz to teraz oznajmił w taki sposób jakby to rodziców nie mogło zdziwić...jakby wiedzieli od dawna.
Z drugiej strony - może  w ogóle nie chcieli płci znać, ale na zrozpaczonych tą wieścią też nie wyglądali więc...najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło :)