Autor Wątek: Tomek i... Małgosia, Agnieszka czy Asia?  (Przeczytany 17737 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
Odp: Małgosia i Tomek + Agnieszka
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 06, 2013, 06:45:38 »
Dokładnie tak samo myślę. Sądzę, że scenarzyści się pogubili przy tej postaci - bo w sumie "wejście" miała niezłe - bezkompromisowa pani prokurator "Żyleta", postrach bandytów, dodatkowo ruda co potęguje odczucie (bo wiadomo, rude są...... hehe) - a potem takie "siedem nieszczęść" snujące się w rozciągniętym dresie po swoim apartamencie, bue.... na samą myśl..... brrr....
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Nieprzenikniona

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 06, 2013, 10:00:04 »
I dlatego Agnieszka powinna zniknąć z serialu. Nie ma już na nią pomysłów, jedyny pozytyw to taki, że odczepiła się od Tomka, bo ma już kolejnego amanta- Marcina. Kolejna okazja do zabawy.

Wydaje mi się, że Agnieszka nie potrafi funkcjonować na dłuższą metę bez mężczyzny. To bez znaczenia, co będzie ją łączyć z przyszłym kandydatem- czy tylko seks, czy uczucie, a może zwykłe kolacje. Ona potrzebuje być adorowana i potrzebna. Boi się, że zostanie starą panną (mówiąc językiem dzisiejszych mediów- singielką) z kotem przy boku. Strasznie pogubiona, niepewna siebie i tego, co chce. Spełniona zawodowo, ale nie prywatnie. Niestabilna emocjonalnie, niekonsekwentna. Do jej zalet należy fakt, że można na niej polegać, ale mimo wszystko, nie przekonuje mnie ta postać.

Offline mindreader

• Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 12, 2014, 20:53:45 »
Mój ulubiony wątek...  <serduszko>
Gosia pakuje się, zabiera Wojtka, zostawia Tomka i Zosię. Oczywiście decyduje o tym sama... A co tam, że ojciec nie widzi, jak rośnie jego syn. W sumie po co ma widzieć, przecież to Gośki dziecko, więc ona decyduje. No i tak sobie żyją... jedni tu, drudzy tu. Po czym okazuje się, że Gośka zdradza Tomka od pół roku z eksmałżonkiem Michałem, a Tomek (głupio-naiwnie-kochający) jest niczym ta żona marynarza, której 'rzeczą jest wiernie czekać'. O zdradzie nie informuje go małżonka niewierna, a jej kochanek, który informuje też, że żona niewierna będzie chciała rozwodu. Tomek natomiast reaguje na to nadzwyczaj spokojnie. Owszem, przejmuje się, widać, że go zabolało, jednak cała akcja jest taka jakaś... ugrzeczniona i spokojna właśnie.

Plotki głoszą, że pojawi się jakaś nowa aktorka w roli Małgorzaty, w związku z tym najprawdopodobniej żona marnotrawna powróci. Znając Tomka... pewnie do niego. A jak nie do niego... to i tak w końcu będą znowu razem. I będą żyli długooooo i szczęśliwie (przynajmniej pół roku, póki Gośka znowu nie wymyśli czegoś super).

Absolutnie najbardziej abstrakcyjny wątek serialowy, jaki oglądałam. Naprawdę. Nie rozumiem ani postępowania Gośki, która porzuca męża i dziecko, i sobie z drugim dzieckiem jedzie, ani Tomka, który na wszystko pozwala... Nie ogarniam tego :D 

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 12, 2014, 20:58:15 »
Gośka zawsze była głupia i pusta więc absolutnie nie dziwi mnie to zachowanko. Zawsze liczyła się tylko ona i to co ona chce. Wszystkich miała głęboko w d...
To, że tyle czasu wytrzymała u boku jednego faceta i jeszcze chowała dwójkę dzieci to był jakiś cud :P

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 12, 2014, 21:02:27 »
Szkoda tylko, że Tomek tak przy niej skapcaniał. Przystojny, fajny facet, a zrobili z niego jakąś cipuleńkę - zero stanowczości względem Myszki. Przecież każdy inny facet już dawno by tam po nią pojechał albo jakieś ultimatum postawił, a ten co: Gosiu, kiedy wracasz? Tęsknimy za Tobą. - nie wierzę, że przez tyle czasu można za kimś tylko tęsknić. On powinien szaleć ze złości! Ogarnąć ją jakoś, przecież jeszcze kiedyś potrafił trzymać jakoś Gośkę w ryzach, oczywiście na ile było to możliwe.

Offline mindreader

• Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 12, 2014, 21:13:09 »
Mnie w sumie bardziej dziwi Tomek. Został sam z nastoletnią dziewczynką, nie widzi syna... i co? Nic z tego nie wynika. Ja bym się zbuntowała na jego miejscu... Np. zawiozłabym Zosię na wakacje do Gośki, a sobie przywiozła Wojtka na te 2 miesiące. Kurde... Pół roku to szmat czasu przy takim maluchu... a on tak po prostu się zgodził i co? :P

A Gośka to fakt, małpa jakich miało, liczy się tylko ona i nikt więcej. Tylko w obecnej sytuacji, kiedy mają dwójkę dzieci, chociaż tatuś powinien pomyśleć, co będzie dobre dla tych dzieci, a mam wrażenie, że jakoś tego problemu nie ma.

On powinien szaleć ze złości!
Otóż to. Powinien szaleć ze złości. Powinien egzekwować swoje rodzicielskie prawa, małżeńskie prawa... No kurde :P Nie umierają z głodu, nie mają nad głową komornika, nie muszą być oddzielnie. :(

Post Merge: Styczeń 12, 2014, 21:17:39
A teraz to w ogóle powinien odebrać prawa rodzicielskie Gośce i zająć się Wojtkiem... Pół roku tatusiuje mu ktoś inny, kochanek matki... Może jeszcze mały mówi do niego tato? W sumie czemu nie, skoro wyłazi codziennie z mamy łóżka i całuje ją na do widzenia. A przecież za mały był jak wyjeżdżali, może już Tomka nie pamiętać :P

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 12, 2014, 21:20:47 »
Mnie zastanawia jeszcze to jakim cudem Tomek dopiero teraz spostrzegł, że Gośka wszystkie rzeczy małego zabrała ze sobą? Ogólnie dzieci mają dużo rzeczy, więc takiego braku w mieszkaniu chyba trudno jest nie dostrzec <mysli> I też właśnie: czort z żoną, ale że Tomkowi nie chciało się o dziecko walczyć, syna jego jedynego? Że żona łajza to bywa, ale żeby syna poświęcić to trochę przesadzili w tym wątku. Tomek taki rodzinny gość, a godzi się na to, aby nie mieć żony, syna i "matki" dla Zośki, która z nim została.

Offline mindreader

• Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 12, 2014, 21:32:32 »
A najlepsze w tym wszystkim jest to, że w zasadzie gromy na niego leciały, jak coś tam z Agnieszką było, jak się zbliżyli ciut za mocno, bo on taki niewierny mąż, okropny, bo się zabawia, a żona siedzi z dziećmi i w ogóle życia nie ma. To teraz żona ma życie, a on rogi... :P A ja tam wcale nie uważam, że Ruda byłaby złą partią dla Tomka :P Pytanie tylko, o co było tyle krzyku, podejrzeń zdrady, etc. ze strony Gośki, skoro chwilę później potrafiła wyjechać i tak perfidnie skrzywdzić. Ja naprawdę nie jestem za tym, żeby ludzie byli ze sobą na siłę. Nie wyszło? Ok. Istnieje coś takiego, jak separacja. W ich wypadku jednak wszystko jest łatwe i przyjemne, bo przecież nie przed Bogiem, a jedynie przed urzędnikiem przyrzekali. Zatem... co za problem wyjechać, zdradzić, wystąpić o rozwód? Grzech to wszak nie jest. Po prostu... odrobinka, ociupinka odpowiedzialności... już nie mówię, że za partnera i związek, ale dzieci? Czy ona naprawdę zapomniała, że ma Zośkę? Dziecko straciło matkę, dzięki Gośce jakoś się pozbierało, dostało dom i co? To już mogła jakoś tak.. no jasno postawić sprawę... "Tomek, nie kocham cię, nie chcę z tobą być, chcę wyjechać, pogadajmy, co będzie najlepsze dla dzieci". Bólu od diabła i trochę, ale jednak jakoś tak... lepiej? Podtrzymuję. Dla mnie to największa serialowa abstrakcja :P

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 13, 2014, 09:46:28 »
Plotki głoszą, że pojawi się jakaś nowa aktorka w roli Małgorzaty, w związku z tym najprawdopodobniej żona marnotrawna powróci. Znając Tomka... pewnie do niego. A jak nie do niego... to i tak w końcu będą znowu razem. I będą żyli długooooo i szczęśliwie (przynajmniej pół roku, póki Gośka znowu nie wymyśli czegoś super).

Uważaj, bo czasami zmiana aktorki oznacza zmiany w grającej bohaterce (wiem, ze to absurd, ale czasami można odnieść takie wrażenie). Nowa Gośka może być akurat do rany przyłóż :ysz:
Ja bym ją w d***ę kopnęła, głownie za to, że porzuciła Zosię. zabrała ojcu dziecko małe, to jedno, ale zostawiła też dorastającą dziewczynkę samej sobie. Najpierw przekonywała ją, że wszyscy są rodziną, której nikt nie rozbije...a potem sama zabrała manele i sobie poszła. Perfidnie. To w końcu nie jej dziecko, ona go nie urodziła.
Poza tym, gdyby Zosię zabrała (choć to niełatwe, bo szkoła itd.) to jej kłamstwa po prostu nie miałyby racji bytu...
Szkoda mi tej dziewczynki, jej przygnębienie nawet mnie się udziela.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 13, 2014, 16:07:31 »
To też racja, Jean. Zośka też biedna, że się nie buntuje przeciwko temu (chociaż i tak częściej jest wkurzona niż Tomek) - przecież ona zawsze murem za Gośką stała, uwielbiała spędzać z nią czas, a teraz została sama z facetem-policjantem, który wiadomo że o wychowaniu nastolatki niewiele może wiedzieć. Poza tym pracuje, więc też nie może poświęcić jej wystarczająco uwagi.

Jak "nowa" Gośka okaże się być super i zaczną ją wybielać to dopiero jaja będą. Z drugiej strony ta aktorka to całkiem fajna jest, więc szkoda jej dla takiej parszywej roli.

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 13, 2014, 16:23:15 »
A mnie się nie chce wierzyć, że Gośka jest aż taką egoistką. Choć pewnie, niestety, jest.
I trudno uwierzyć, że jest takich tchórzem, że bała się prosto w oczy powiedzieć mężowi o zdradzie.
Zaczęłam nawet myśleć, że Michał zrobił to wszystko za plecami Gośki - pojechał do Tomka i wcisnął bajeczkę, która niestety z uwagi na zachowanie Gośki mogła okazać się prawdą.
Głupio scenarzyści kierują losami tej bohaterki bo skoro doprowadzili do rozstania Gośki i Tomka, w przyszłości rozwodu to wprowadzanie nowej aktorki do serialu - mija się z celem.
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #26 dnia: Styczeń 13, 2014, 19:55:41 »
Do rozwodu ma dojść..ale wcale dojść nie musi. Michał też jakoś specjalnie stały w uczuciach nie jest, w dodatku...no ja osobiście miałabym problem z określeniem jego orientacji  <mysli> A  potem...niech tylko łyżka spadnie Tomkowi na nogę a zobaczycie jak Gosia go bardzo kocha :P
Ja bym tam Gośkę zostawiła w Stanach i nie zatrudniała nowej aktorki. Ten serial już i tak od dawna nie jest o Mostowiakach ::) 

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #27 dnia: Luty 07, 2014, 09:17:45 »
Pozwoliłam sobie odpowiedzieć tutaj, bo zamierzam napisać kilka zdań...aż  <olaboga>

Mnie się podoba teraz Tomek z tą taką blondynką...tylko imienia nie znam i nie wiem do końca kim jest, ale ostatnio go konkretnie pocieszała :D Fajna jest, ładna i jest między nimi jakaś chemia. Tylko ona chyba niekoniecznie ma dobre zamiary...

Paulina. Świadek koronny, którego Tomek i jego kumpel mieli ochraniać. Niestety Paulina wróci do współpracy z gangsterami, mniejsza już o to z jakich pobudek. Podobnie jak nie wiem, jakim cudem ona im uciekła i się zaszyła w jakimś domku w zaroślach?  <mysli> (Chociaż jest jedno wyjaśnienie - Tomek był w Stanach  :D a bez niego to wiadomo, wszystko się wali w policji :P) To, że Tomek od razu wiedział, gdzie jej szukać to też ciekawe jest  ;D Od razu mu się album otworzył ze zdjęciem tego domku ;P
Pomijając to wszystko, Tomek i Paulina fajnie razem wyglądają. W układzie policjant i bizneswoman w roli świadka chyba związek jest mało możliwy...ale ...Paulina, mimo iż się pogubiła, jest kobietą empatyczną i z klasą i wydaje mi się, że takiej perfidii jaką nam prezentuje Gośka,  musiałaby się uczyć strasznie długo.
Ponadto, nawet mnie Agnieszka Żulewska podoba się wizualnie  :zawstydzony1:

Offline Nieprzenikniona

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #28 dnia: Luty 09, 2015, 23:19:07 »
Kompletnie nie rozumiem zachowania Agnieszki. Próbowałam zrozumieć, ale się nie da. Jej się po prostu nie da zrozumieć. Jej działania są nielogiczne i zastanawiam się, czy ona nie ma jakichś problemów psychicznych. Najpierw zrywa z Tomkiem, a potem wraca, chce wywołać zazdrość, a jak jej się to nie udaje, to odchodzi obrażona.
Tomek zdecydowanie zasługuje na kogoś lepszego...

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
Odp: Tomek i... Małgosia, Agnieszka czy Asia?
« Odpowiedź #29 dnia: Luty 10, 2015, 07:24:47 »
Pozwoliłam sobie na zmianę tytułu wątku...

Denerwuje mnie już to. Ale zawsze tak robią w serialach - sto tysięcy odcinków musi minąć by połączyć dwie osoby.
On chce się z nią umówić, ona wybiega na randkę z innym.
Ona wraca z randki i chce posiedzieć z chłopakami, on rzuca (lekko uzasadnionym) fochem.
Ona płacze pod blokiem.

No nie mogę...

Do tego Agnieszka stosująca chwyty rodem z liceum. Trzeba było faceta nie zostawiać, a nie bawić się teraz we wzbudzanie zazdrości.
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>