Autor Wątek: Newsy i ciekawostki dotyczące serialu  (Przeczytany 80377 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
Odp: Newsy i ciekawostki dotyczące serialu
« Odpowiedź #240 dnia: Grudzień 20, 2013, 11:46:57 »
Nie umrze, ani nie będzie sparaliżowany.
Stłucze sobie rękę (czy złamie?), natomiast laska co będzie z nim jechała w ciężkim stanie odwieziona zostanie do szpitala gdzie umrze. Córka jakiegoś tam kogoś z kręgów martowo-andrzejowych ,nie pamiętam.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #241 dnia: Grudzień 20, 2013, 15:38:29 »
Córka tego co się do Martusi podwalał kiedyś. Co kiedyś się dla niego tak "pięknie" ubrała i umalowała.

Swoją drogą pomysł, że Łukasz ma jeździć na motocyklu był komiczny. Przecież on to taka pierdoła, której nikt w życiu nie powinien sadzać na dwa kółka. No chyba, że na rower...
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #242 dnia: Grudzień 21, 2013, 16:42:22 »
To chyba będzie "nieumyślne spowodowanie śmierci"? Oczywiście, że nikt winny nie jest (chyba, że  Łukasz jako kierowca), ale w takich sytuacji rodzice zwykle zwalają winę na siebie. Andrzej przekonywał Martę do motoru to i jego będzie się obwiniać. Wydaje mi się, że w ogóle jest taka mentalność.  :)
Swoją drogą, ten Łukasz jakiś pechowy jest - z pływaniem i żeglowaniem też mu nie wychodziło. Nie pamiętam czy syn Rafała się z tego wygrzebał czy nie?

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #243 dnia: Grudzień 21, 2013, 20:37:44 »
Już kiedyś jedną narzeczoną odstawił na bok, bo... bratowa nie miała w co się ubrać i na golasa po świecie latała ::)
Czekaj no, weź powiedz coś szerzej bo tego to jakoś nie kojarzę...

A bo już kiedyś mieliśmy akcję typu "dramat Madzi", kiedy to umarła jej mama. Pawełek był oczywiście w szczęśliwym związku narzeczeńskim - z Majką. Jak zwykle zjawiła się Marszałkówna i wszystko zepsuła.
A historia z "gołą" bratową wyglądała tak. Kinia w ramach wspierania przyjaciółki postanowiła nie zostawiać jej samej. Dzwoni do mężusia potem, żeby przywiózł jej zmianę ubrania, bo zamierza dłużej tam zostać. Kochany Piotruś nie mógł (przyczyny jakoś nie bardzo pamiętam) i do tego zadania wytypował braciszka. Pech chciał, że w tym czasie narzeczona Pawełka miała problem ze swoją matką (ktoś tam jej groził chyba) i chciała, aby narzeczony też ją wspierał. Ale narzeczony nie mógł jej wspierać, bo dostał właśnie arcyważne zadanie - dostarczyć ubranie Kini (bo biedaczka pewnie goło po świecie lata ::)). Majka się obraziła i Pawełka zostawiła.
No i fanki Zduńskiego oburzone tym faktem wołały "Jak ona mogła! Przecież Kinia wspierała cierpiącą Madzię. Nie mogła chodzić dwa dni w tym samym odzieniu! Dramat matki narzeczonej to przecież pikuś względem garderoby bratowej!"

Teraz będziemy mieć odgrzewane kotlety, bo Pawełek znów nam się zakochał i też podobno szczęśliwie i na serio...

http://aleseriale.pl/gid,13365,img,372773,fototemat.html?_ticrsn=3&ticaid=611e1d

... i też będzie dramat Madzi i też Zduński szybko zapomni, z kim tak niedawno sobie baraszkował i że był zakochany... <bezradny>

Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #244 dnia: Grudzień 22, 2013, 09:18:54 »
I tak najważniejsze w tym wszystkim jest to, jak na to wszystko zareaguje mała Basia. Pewnie się wku... :P W końcu w odcinku 1028 z ust mamy Basi w kierunku Zduńskiego padają znamienite słowa: "(...) ale widzisz, ja nie mam na nią żadnego wpływu, nie wiem co mogę zrobić" - gdy wracają z przedstawienia, na którym Basia zaprosiła na scenę swojego tatusia. Na tego dzieciaka nikt wpływu nie ma, więc skoro już sobie ułożyła swój własny obraz rodziny to teraz nawet oświadczyny Pawełka nic tutaj nie zmienią. Magdzie pewnie odechce się żyć jak spotka tą małą zarazę i dowie się jakie to szczęśliwe życie zaplanowała już Ali i Pawełkowi.

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #245 dnia: Grudzień 22, 2013, 21:24:26 »
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #246 dnia: Grudzień 23, 2013, 08:55:53 »
Wiem, że było... Ale zgadnijcie kto otrzyma serce Karoliny...
http://www.swiatseriali.pl/seriale/m-jak-milosc-383/news-m-jak-milosc-wycieczka-po-smierc,nId,1075873
A czyż trzeba zgadywać.....? :D :D :D :D :D To jest tak przewidywalne, że aż wstyd :)

Swoją drogą, ten Łukasz jakiś pechowy jest - z pływaniem i żeglowaniem też mu nie wychodziło. Nie pamiętam czy syn Rafała się z tego wygrzebał czy nie?
To taka "ciapa" jest, od początku mi nie pasował jak zmieniono aktora. Tamten poprzedni Łukasz był taki fajny, dawał się lubić - a potem dali takiego wypłosza, który czego się nie dotknął to spartolił.
Dziewczyna robi go trąbę niemalże na jego oczach a ten nic. Teraz z tym motorem - przecież było do przewidzenia, że ledwo wsiądzie to się wywali. On jakieś prawo jazdy robił w ogóle? Bo nie pamiętam.

A te "szczęśliwe" zakochania Pawełka to już klasyka. W "ślub" z Madzią nie wierzę, nagle, w ostatniej chwili wydarzy się jakiś "cliff-hanger", który nie pozwoli na ich małżeństwo. A nawet jakby - to jakieś COŚ wydarzy się po ślubie i będzie "zonk". W końcu musi się dziać przecież.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #247 dnia: Grudzień 23, 2013, 09:36:34 »
Podobał mi się komentarz internauty pod tym newsem wypadkowo - przeszczepowym:

"w na Wspólnej też śmierć na motorze. Nie ma już innych pojazdów aby ukatrupiać bohaterów?"

A "mała zaraza" to świetne określenie dla małej Basi  <ok> Mnie to dziecko autentycznie przeraża - wszystkimi manipuluje i nikogo się nie boi. Czasami czuję się jak przy oglądaniu  filmu z serii "Omen"  <boi_sie>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #248 dnia: Grudzień 23, 2013, 09:58:05 »
Tak, straszne jest to dziecko. Skoro w tam młodym wieku już sprawnie manipuluje otoczeniem a Alka nie ma nad nią już żadnej kontroli, to co będzie potem? Patologia?

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #249 dnia: Grudzień 23, 2013, 13:12:44 »
Z tym sercem dla biedulki Madziulki to normalnie science fiction ::)
Nie dość, że dostaje je z buta, to jeszcze można powiedzieć, że dawca znalazł się w kręgu znajomych. No proszę jak to ładnie się dla Marszałkówny złożyło.
"Teraz mam po co walczyć" - najbardziej żenujący tekst tego serialu. Ma ojca, ma przyjaciół, charakterna raczej, a nie wieczna pesymistka i nagle tylko Pawełek jest sensem jej życia ::) Sorry, ale mdli mnie taka beznadziejna melodramatyczność. Dno.

O wątku malarki i jej córeczki już kiedyś mówiłam. Beznadzieja. Mała też mnie denerwuje.
Ale jest druga strona medalu. To, co wyprawia teraz ta dziewczynka, to efekt sprawowania opieki nad nią. Zarówno Ali, która nie poświęcała dziecku tylu czasu, ile trzeba. Ba! Ona nie interesowała się nawet tym czasem, w którym mała pałętała się po mieście. I matka chce mieć nad nią wpływ? Dobre sobie. Dwa trzy lata temu miałam czteroletniego chłopca w grupie, którego rodzice zostawili pod opieką babci, bo wyjechali "za chlebem" za granicę. Syna widzieli tylko w święta Wielkanocne i Boże Narodzenie. Nieobecność rekompensowali zabawkami. Teraz babcia rady sobie z nim nie może dać. Chłopak pomiata nią, wyzywa, pluje na nią.
Plany Basi z serialu opierają się na ogromnej potrzebie posiadania tatusia, potrzebie miłości rodziców. Ze strony matki ma jej namiastkę. A na dodatek koleżanki mają tatusiów - bohaterów, a ona swojego nie zna, czyli w jej mniemaniu jest gorsza. Nikt nie widzi problemu tej dziewczynki, nikt jej nie tłumaczy dlaczego tak jest, nikt z nią nie rozmawia. Co gorsze "tatuś", którego ona sobie upatrzyła utwierdza ją w przekonaniu, że może nim być. Spędza z nią dużo czasu, przyjmuje ją u siebie w domu (czy ona czasem nie nocowała u niego? <mysli>), zabiera do swojej rodziny (pobyt u Kingi i Piotra), przyjmuje rolę tatusia przed koleżanką Basi, spotyka się z mamą. Jednym słowem ciągle obok niej jest. Nic dziwnego, że mała wyobraża sobie, to co sobie wyobraża. Nareszcie spełnia się jej marzenie.
A jeśli wybuchnie bomba z oświadczynami względem Madzi, to ja z kolei nie wyobrażam sobie jaką traumę przeżyje to dziecko. I to wszystko nie z winy dziewczynki. A dorosłych, którzy wydają się nie dostrzegać poważnego problemu.

Z innej beczki - Marta opierniczająca Andrzeja za wypadek syna daje o sobie świadectwo niedojrzałego człowieka. Nie wyobrażam sobie jak ona sprawowała urząd sędzi, w którym to zawodzie trzeba posiadać umiejętność trzeźwego spojrzenia na sprawy. Mam wrażenie, że jej bohaterka żyje w dwóch "jaźniach". Prywatnie rozmemłana, wiecznie z nosem na kwintę, wiecznie naburmuszona, zero radości życia (gdyby mnie tak mąż porwał w siną dal ekstra motocyklem, to z radością poddałabym się temu spontanicznemu zrywowi) - słowem ofiara losu. Zawodowo toż to ma być wielkiej sławy prawniczka: cięta, konsekwentna, zdecydowana, energiczna... ::)
Aż dziw bierze, że jeszcze w wariatkowie się nie znalazła balansując tak w tych dwóch światach <haha>

Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #250 dnia: Grudzień 24, 2013, 10:01:18 »
Z tym sercem dla biedulki Madziulki to normalnie science fiction ::)
Nie dość, że dostaje je z buta, to jeszcze można powiedzieć, że dawca znalazł się w kręgu znajomych. No proszę jak to ładnie się dla Marszałkówny złożyło.
"Teraz mam po co walczyć" - najbardziej żenujący tekst tego serialu. Ma ojca, ma przyjaciół, charakterna raczej, a nie wieczna pesymistka i nagle tylko Pawełek jest sensem jej życia ::) Sorry, ale mdli mnie taka beznadziejna melodramatyczność. Dno.
Dałoby się to jeszcze przeżyć, gdyby:
1. Faktycznie wzięli ślub i żyli długo i szczęśliwie. Jak wszyscy się domyślamy - na 150% tak nie będzie.
2. Nie wiązałoby się to ze skrzywdzeniem innej osoby. Bo tu już "Ala zaprosi go do sypialni" (jak grzmią serwisy serialowe), już mała Basia ma "prawie tatę" - a tu nagle ten rzuci wszystko w diabły "bo Madzia". Niezmiernie bym się cieszył gdyby w końcu ją uśmiercili. Bo niby to jeden z nielicznych reliktów tej "starej, lepszej eMki", ale ile czasu można mieć intelekt 13-latki?
W takim rzeczywistym życiu to oni już od kilku ładnych lat byliby ze sobą i moim zdaniem byłoby to zdrowsze rozwiązanie niż chory "przyjacielski seks" tak jak teraz. 

Z innej beczki - Marta opierniczająca Andrzeja za wypadek syna daje o sobie świadectwo niedojrzałego człowieka. Nie wyobrażam sobie jak ona sprawowała urząd sędzi, w którym to zawodzie trzeba posiadać umiejętność trzeźwego spojrzenia na sprawy. Mam wrażenie, że jej bohaterka żyje w dwóch "jaźniach". Prywatnie rozmemłana, wiecznie z nosem na kwintę, wiecznie naburmuszona, zero radości życia (gdyby mnie tak mąż porwał w siną dal ekstra motocyklem, to z radością poddałabym się temu spontanicznemu zrywowi) - słowem ofiara losu. Zawodowo toż to ma być wielkiej sławy prawniczka: cięta, konsekwentna, zdecydowana, energiczna... ::)
Aż dziw bierze, że jeszcze w wariatkowie się nie znalazła balansując tak w tych dwóch światach <haha>
Druga "Ruda" się z niej robi, nie ma co. To już pisaliśmy o wiele wcześniej - te workowate kiecki, dziwne fryzury i makijaże no ta wieczna mina cierpiętnicy. Kurczę, nie wiem - ile kobiet w jej wieku by tak chciało - nic nie robi, dochody takie, że się można kasą podcierać, dom na wsi, o wiele młodszy od niej i przystojny mąż, rodzina, która za nią dałaby się pokroić itp. - a ta ciągle skrzywiona.

Offline qwerty500410

• You can kiss my decision as it's walking out the door
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #251 dnia: Grudzień 26, 2013, 22:49:28 »
Tylko czekać jak Martusia wielce obrażona na Andrzejka za to, że miał swój wkład w kupnie motocykla, zacznie pocieszać Wiktora i całkiem 'niechcący' trafi do jego łóżka.
You can kiss my decision as it's walking out the door

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #252 dnia: Grudzień 27, 2013, 11:24:41 »
Całkiem możliwe, bo przecież Ostałowska jakiś czas temu żaliła się mediach, że ma dosyć wiecznych romansów swojej bohaterki, a raczej bez powodu tego nie powiedziała, wtedy z kręceniem serialu na pewno byli już po tych odcinkach, które są teraz przed nami  <mysli> Mam jednak nadzieję, że nie wykrakałaś, qwerty :P Lubię Andrzeja, choć zasługuje na lepszą partnerkę, tylko jak dojdzie do ich rozstania z Martą to pewnie znowu zechcą mu wcisnąć rudą Agniechę.

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #253 dnia: Styczeń 04, 2014, 23:24:50 »
http://www.swiatseriali.pl/seriale/m-jak-milosc-383/news-m-jak-milosc-od-poczatku-mnie-oklamywala,nId,1083023
Czy coś mnie ominęło? Nie pokazywali chyba Gośki jak była w Polsce w wakacje?

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #254 dnia: Styczeń 05, 2014, 17:26:38 »
 W międzyczasie wpadła do Polski - nie musimy wszystkiego widzieć. Możemy się dowiedzieć ze wspomnień Tomeczka. Do pokazania są ciekawsze rzeczy :)