Autor Wątek: Newsy i ciekawostki dotyczące serialu  (Przeczytany 80396 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
Odp: Newsy i ciekawostki dotyczące serialu
« Odpowiedź #225 dnia: Grudzień 10, 2013, 10:41:47 »
Newsa o bohaterskim wyczynie Marcina i tej miłości od pierwszego wrażenia przeczytałam w telewizyjnym dodatku do prasy regionalnej. Autor ubolewał nad losem Kasi w takim wypadku. Natomiast ani słowem nie wspomniał o rywalizacji o Marcina między Janką i jej siostrą. Ja do tej pory byłam przekonana, że one to będą rywalizować...ale o Pawełka.
A poza tym - zawsze piszą o rywalizacji. O Pawełka miała rywalizować mama Basi ze swoją siostrą malarką a ja tam czegoś takiego nie widziałam  <mysli>

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #226 dnia: Grudzień 10, 2013, 10:46:41 »
Bo przecież to tak ładnie brzmi: "rywalizacja" :D
Nie ma jak sztucznie podgrzewać atmosferę.  <serce> <smiech>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #227 dnia: Grudzień 10, 2013, 11:33:36 »
Pytam właśnie krewetkę: "Ojej a to Madzia umrze?" i słyszę odpowiedź: "Zmartwychwstanie. Jak urodzi dziecko" myślę sobie "jakie dziecko..." i nagle olśnienie  <smiech>
Zupełnie zapomniałam, że Mucha w ciąży i muszą ją jakoś "zawiesić". :D
"Zmartwychwstanie"..... moja zboczona wyobraźnia już mi ukazuje obrazek, na którym Madzia w "makijażu" z Monster High z wyciągniętymi przed siebie rękami idzie po ulicy mówiąc "Móóóózg...... móóóóóózg..." :D
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline abby

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #228 dnia: Grudzień 16, 2013, 19:19:59 »

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #229 dnia: Grudzień 17, 2013, 08:28:36 »
Chyba Małgosia Łagoda, sądząc po wieściach zaserwowanych choćby pod spodem.  <bezradny>

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #230 dnia: Grudzień 17, 2013, 09:08:36 »
Pomysł dla mnie jest trochę niespójny.
Skoro Gośka zostanie z Michałem to po kiego grzyba zmieniać aktorkę grającą tę postać?
Miałoby to sens, gdyby Gośka miała wrócić do serialu do Tomka.
No chyba, że oboje z Michałem wracają do Polski.
Ale jakieś to takie, naciągane. Skoro z Tomkiem ma nie być to znowu - po co w czołówce pokazywani mają być razem?
Grr!!!

PS Specjalnie dla Mintka ;)
http://www.swiatseriali.pl/seriale/m-jak-milosc-383/news-m-jak-milosc-oswiadczyny-na-lozu-smierci-czyli-anna-mucha-ni,nId,1075464
« Ostatnia zmiana: Grudzień 17, 2013, 11:43:27 wysłana przez Maleńka »
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #231 dnia: Grudzień 17, 2013, 20:08:09 »
http://www.swiatseriali.pl/seriale/m-jak-milosc-383/news-m-jak-milosc-oswiadczyny-na-lozu-smierci-czyli-anna-mucha-ni,nId,1075464

O rany, ale beznadzieja <olaboga>
Sama choroba Madziulki to przegięcie. Tak ni z gruszki ni z pietruszki serducho nawala i na dodatek ni z gruszki ni z pietruszki pojawia się dawca (który tylko czekał na na oświadczyny Pawełka) ::). Takie bzdety, to tylko u pani Łepkowskiej.

Paweł jak zwykle skrzyżowanie amanta z Bożej łaski z Supermenem i św. Franciszkiem z Asyżu. Na dodatek szuja. Oczywiście koniec końców wyjdzie, że Pawełek to bohater narodowy. Nikt tak nie poświęca się dla rodziny i przyjaciółki jak on. Już kiedyś jedną narzeczoną odstawił na bok, bo... bratowa nie miała w co się ubrać i na golasa po świecie latała ::)
Idealny bohater "Kochaj albo rzuć". Wróć "Raz kochaj, raz rzucaj". Pałęta się taki po ekranie z miną zbitego psa, a od lasek opędzić się nie może. Może to ta jego kreacja na męską sierotkę Marysię jest tu wabikiem <mysli>

Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #232 dnia: Grudzień 17, 2013, 22:50:21 »
Może i mega naciągane a Pawełek to szuja, ale bardzo mi się ten scenariusz podoba.  <smiech> <smiech> <smiech>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #233 dnia: Grudzień 18, 2013, 06:43:08 »
A bo to on się raz oświadczał? Wprawione chłopisko w tym temacie :)
No i nie mówiłem, że ta cała.... no jakże jej tam, co tą córkę ma... to tylko po to, żeby Pawełek tymczasowo... powiedzmy, że poużywał sobie?

Już kiedyś jedną narzeczoną odstawił na bok, bo... bratowa nie miała w co się ubrać i na golasa po świecie latała ::)
Czekaj no, weź powiedz coś szerzej bo tego to jakoś nie kojarzę...

No ale menda z niego niezgorsza, tak niby w porządku, zobaczy kobiecy tyłek i głupieje do reszty. A że dodatkowo serialowe panienki zabijają się za choćby jedno jego spojrzenie...

Marszałkówna w pierwszej chwili zaniemówi z wrażenia, a gdy ochłonie, wypowie znamienne słowa: "Teraz mam o co walczyć...
Nie, no litości, siostro tlen...!!! A czy nie można było tego zrobić bez "hamerykańskiego" patosu?
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #234 dnia: Grudzień 18, 2013, 09:27:59 »
Nie, no litości, siostro tlen...!!! A czy nie można było tego zrobić bez "hamerykańskiego" patosu?
Po hamerykańsku to jeszcze w ciąży powinna być przy tym wszystkim.
Za to iście po hamerykańsku jednak zmartwychwstanie... Mogłaby jako zombie i wtedy zrobilibyśmy polskie The Walking Dead . <smiech>
No ale menda z niego niezgorsza, tak niby w porządku, zobaczy kobiecy tyłek i głupieje do reszty. A że dodatkowo serialowe panienki zabijają się za choćby jedno jego spojrzenie...
Wiecie, bo Pawełek to taki "atrakcyjny Kazimierz", co prawda sprawcą wielu ciąż nie jest, ale ktoś za don juana robić musi. Że brak przystojniaków w serialu, to padło na Pawełka... No i cóż... ale w sumie czasem tak bywa, że im mniej "ładny" chłop, tym więcej panienek na niego leci. :P

Jest to wszystko naciągane, ale to tylko telenowela. Ponadto jakoś musieli ukryć ciążę Muchy. Już wolę tak niż filmowanie postaci do połowy czy nagłą śmierć.
Ostałowska jak była w ciąży, to w łeb dostała od mafii i leżała w szpitalu. Tylko skoro to były pierwsze lata serialu, to jakoś łatwiej było stworzyć coś logiczniejszego. Teraz już po niemalże 14 latach produkcji nie ma co się spodziewać cudów.
Mnie bardzo bawi ten wątek.

Post Merge: Grudzień 18, 2013, 07:02:29
Jeszcze bardziej absurdalny pomysł. Wypadek Łukasza, śmierć Karoliny a wszystkiemu winny Budzyński, nie Łukasz, który prowadził motocykl. <serduszko> <haha>
http://aleseriale.pl/gid,13351,img,372452,fototemat.html

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #235 dnia: Grudzień 18, 2013, 10:36:49 »
Jeszcze bardziej absurdalny pomysł. Wypadek Łukasza, śmierć Karoliny a wszystkiemu winny Budzyński, nie Łukasz, który prowadził motocykl. <serduszko> <haha>
http://aleseriale.pl/gid,13351,img,372452,fototemat.html
No Bożesztymój! Przecież jasne, że jak Łukasz kupił motocykl to jedynie po to, żeby się na nim rozbić :) Mało kogo by ruszyło gdyby sobie jeździł spokojnie i bezstresowo.
Wyobrażacie sobie teraz jakie Martunia będzie mu "kazania" walić? Strach się bać.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #236 dnia: Grudzień 18, 2013, 11:46:35 »
Największa menda w serialu nosi inne imię aniżeli Paweł, tak więc mnie w tym przypadku, nawet w przypadku oświadczyn na łożu śmierci, nic nie zniesmaczyło.  :) Bujda, ale cóż, telenowela. (do dzisiaj myślałam, że to serial jest <mysli> ).

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #237 dnia: Grudzień 18, 2013, 18:45:54 »
Co jedna siostra Mostowiaczka w tej rodzinie, to większa wariatka :P Zamiana aktorek w przypadku Gośki o tyle nie przypadła mi do gustu, że "nowa" Gosia jest ładna i wygląda miło, a Myszce już dawno różki wyrosły i tym wyjazdem do Ameryki z Michałem została przeze mnie definitywnie skreślona. A skoro czołówka mimo wszystko z Tomkiem to można przypuszczać, że scenarzyści będą chcieli prędzej czy później doprowadzić do sytuacji, że Myszka wróci do Tomka z podkulonym ogonem, a ten "dla dobra dzieci" (czy z innego dziwnego powodu) - przyjmie ją z powrotem. 
Za to Marta...za jakie grzechy Andrzej został pokarany taką żoną? Ma na sumieniu parę grzeszków, owszem, ale patrząc na jego początki w serialu - przeszedł ogromną metamorfozę i aż żal, że trafiła mu się taka Marta co nawet winą za wypadek jest w stanie go winić. Czy sędzina nie wie, że wypadki chodzą po ludziach i czasem nie warto dopatrywać się niczyjej winy? A jak już to winna jest osoba kierująca pojazdem? Normalnie jakieś jaja, żeby Andrzej za to, że pożyczył kasę był obwiniany. Może jeszcze niech go przed sądem postawi? ::)

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #238 dnia: Grudzień 20, 2013, 07:32:06 »
Za to Marta...za jakie grzechy Andrzej został pokarany taką żoną? Ma na sumieniu parę grzeszków, owszem, ale patrząc na jego początki w serialu - przeszedł ogromną metamorfozę i aż żal, że trafiła mu się taka Marta co nawet winą za wypadek jest w stanie go winić. Czy sędzina nie wie, że wypadki chodzą po ludziach i czasem nie warto dopatrywać się niczyjej winy? A jak już to winna jest osoba kierująca pojazdem? Normalnie jakieś jaja, żeby Andrzej za to, że pożyczył kasę był obwiniany. Może jeszcze niech go przed sądem postawi? ::)
Dementia praecox - tylko tym to mogę tłumaczyć, bo Martunia faktycznie im starsza tym bardziej przegina. Przecież gdyby Andrzej mu kasy nie pożyczył na ten motor, to Łukasz by skąd indziej wziął i po temacie.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #239 dnia: Grudzień 20, 2013, 07:49:40 »
Łukasz umrze? Będzie sparaliżowany?
Scenarzyści się nie popisali tym wypadkiem. Wygląda na to, że gdyby ojciec dał na motor to by się nic złego nie stało a że dał ojczym...to wiadomo - nie jego dziecko, nie czuje się aż tak odpowiedzialnym i aż tak nie boi się o los pasierba. Słowem, nie wie jak to jest mieć dziecko, co mu zresztą Marta wypomni :P
Bo tylko biologia decyduje o ojcostwie, zwłaszcza o tym odpowiedzialnym ojcostwie.