Autor Wątek: Newsy i ciekawostki dotyczące serialu  (Przeczytany 80425 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
Odp: Newsy i ciekawostki dotyczące serialu
« Odpowiedź #195 dnia: Wrzesień 24, 2013, 10:18:14 »
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Ami

• Użytkownik
  • **
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #196 dnia: Wrzesień 24, 2013, 10:46:53 »

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #197 dnia: Wrzesień 25, 2013, 06:38:34 »
Po wczorajszych "Kulisach...." opadły mi ręce. Akurat temat był o nadchodzącej wielkimi krokami zdradzie jaką zafunduje "kochająca" Knga Piotrkowi. Załamały mnie słowa jakie padały z ekranu - już nie będę się wgłębiał w szczegóły, wynikało z nich, że każda kobieta choć trochę zaniedbywana przez męża spokojnie może "pójść w tango" z przystojnym sąsiadem, ale nie można mówić o "zdradzie" - będzie to raczej "wspaniała fascynacja", "zakochanie", "głęboka miłość pełna zrozumienia" i tak dalej.
Ja pie.....rdzielę, co to ma być?!!
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #198 dnia: Wrzesień 25, 2013, 16:11:51 »
Ja pie.....rdzielę, co to ma być?!!

Jak to co? Odstresowujący  serial po ciężkim dniu <szczerzy_sie> Nie przesadzaj :) Mały skok w bok jeszcze nikomu nie zaszkodził. W życiu takie rzeczy nie mają racji bytu <tak>

Offline Nieprzenikniona

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #199 dnia: Wrzesień 27, 2013, 17:31:38 »
Wg mnie, serial jest puszczany dostatecznie późno i kilkulatki już śpią, niech ich rodzice się nie martwią tym, że mogą trafić na scenę seksu. Co do ograniczenia wiekowego, no nie wiem czy potrzebny. Przecież już 10- latkowie wiedzą, czym jest seks i jak wygląda, myślę, że "niewinne" M jak miłość nie spowoduje, że będą mieć jakieś traumy z dzieciństwa.  <soczek> Obserwując młodsze pokolenie, które ledwo spod ziemi odrosło, dochodzę do wniosku, że krzywda im się nie stanie, jak trafią na takie sceny. Ale to taka mała dygresja. Tak, jak Mintek powiedział, nie takie rzeczy w TV puszczają i to przed 22. Trudne sprawy, Dlaczego ja, Wawa non stop... To niby jest dla dzieci?

Dzisiaj trafiłam na Comedy Central, leciała tam polska Niania. Aż się łezka w oku kręci, że TVN miał kiedyś tak dobry smak, że fundowano ludziom coś naprawdę dobrego, a nie beznadziejne paradokumenty, jeden gorszy od drugiego. Gdzie ta dawna telewizja, która bawiła, śmieszyła, a nie wpędzała w troski?!

Świat dziczeje, bo komuś coś się ubzdurało, że ludzie uwielbiają patrzeć na problemy i kłopoty innych. Dopóki będą chętni na oglądanie programów w stylu Dlaczego ja, dopóty M jak miłość będzie płytkie w swej oprawie, dopóty fabuła będzie ocierać się o kryminał i thriller w jednym. A to wszystko wina nas- odbiorców. I za co płacimy abonament? Aż chce się wywalić telewizor za okno. Jednak mam nadzieję, że historia zatoczy koło i Polacy się "naprostują" na seriale komediowe, że zechcą w swoich domach taką Nianię, na przykład, i że znudzą się tymi żałosnymi paradokumentami. Szpitale, poradnie miłosne, awantury i krzyki... Czy tak mamy relaksować się po ciężkim dniu? Skoro nawet M jak miłość nie spełnia już roli serialu OBYCZAJOWEGO... <boi_sie>

Jeśli chodzi o kulisy... Nie wiem, po co scenarzyści postanowili pomieszać w małżeństwie Zduńskich, które od dawna nie wiedzie pierwszych skrzypiec w serialu. Pytam retorycznie: dlaczego? Czy trzeba to komentować? Odpowiem więc sama sobie: bo scenarzyści wolą rozdrabniać się nad Mireczkami, Ireczkami, gwałtami i mafiami. Można mówić, że gra Mroczka jest drewniana, można psioczyć na Cichopek, ale małżeństwo Zduńskich przez długi czas uchodziło za przykładne, oczywiście, porównując z innymi związkami, w których to intrygi czy zdrada są wszechobecne. Nawet nie sądziłam, że ktoś jeszcze odważy się wsadzić palucha w ten związek, bo niby po co? Jest dobrze, to niech już będzie dobrze. Co to komu wadzi? A jednak...  <slucha>

Co do Marka i jego bab, niech już skończą ten wątek, bo jest żałosny. Z Marka poczyniono nagle donżuana, który skacze to z jednego łóżka, to do drugiego. Nie rozumiem tylko postępowania Anki, które mogłoby być usprawiedliwione w przypadku nastolatki. Serio, nie zdziwiłabym się, gdyby dziewczyna Łukasza (syna Marty), chcąc ocalić związek, stwierdziła, że jest w ciąży. No bo to taki wiek, że hormony buzują i w ogóle. Ale dorosła kobieta? I jeszcze głupota Marka, który łyknął to, jak młody pelikan. Podziwiam, bo nie jeden facet zażądałby badania ginekologicznego i nie zadowoliłby się wysłanym przez e- mail USG (które mogłoby być sfabrykowane).

Czytałam już tu kilkakrotnie wypowiedź mniej więcej w stylu: "Co te baby w nim widzą, powinny Marka kopnąć w dupę". Tylko pamiętajmy, że Ewa nic na razie nie wie o Ance, natomiast Anka wie o Ewie, bo niejednokrotnie, domyślając się, że z nią właśnie jest, dzwoniła do niego.

I powtórzę się, wolałam "stare" M jak miłość, kiedy wszyscy siadali do stołu, kiedy głowni bohaterowie nie byli porozjeżdżani po różnych stronach świata. Czytałam kiedyś na pudelku, że Koroniewską ma zastąpić odtwórczyni roli Janki, ale plan nie wypalił. Drażni mnie również wkręcanie pobocznych bohaterów do serialu, i to coraz to nowszych. Po co? Nie lepiej rozwinąć już istniejące wątki? Ja rozumiem, że jest kryzys i taka Olga Frycz rachunki musi płacić, ale przez ten serial przewinął się każdy. Wolałabym, żeby wróciła dawna ekipa z Deszczowej, łącznie z Kamilem, Bogusiem czy Asią. O, tak!

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #200 dnia: Październik 08, 2013, 13:59:40 »
Tu się wpisuję, bo dotyczy niusa podanego przez Mintka o aresztowaniu Pawła.

Powiedzcie mi jakie policja ma niezbite dowody, takie, które nawet najlepsi adwokaci nie potrafią obalić, kiedy facet zginął po uderzeniu się o kamień i utopieniu się, a nie od postrzału (Paweł ma trzymać broń)? <mysli>
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #201 dnia: Październik 08, 2013, 14:44:57 »
Był na miejscu zbrodni, kiedy przyjechała policja, oto niezbity dowód. Oczywiście zatrzymać go mogli, ale, jak wszyscy zapewne wiemy, twórcy ściągają sporo z obcych seriali, nie wszystko jednak co trzeba. Polskiego CSI z tego nie będzie.  <jezyk> Już po  sekcji zwłok będzie wiadomo z jakiego powodu umarł delikwent, z powodu jakich urazów i czym zadanych i raczej broń przestanie do tego pasować. A technika kryminalistyczna to już musi być beznadziejna, że żadnych śladów, mikrośladów, kompletnie niczego.  <bezradny> Mnie też te 20% szans na uniewinnienie śmieszy.
Nie sądzę też, aby kobiety po 70 roku życia, czyli potencjalne odbiorczynie serialu, to łyknęły. Chociaż wydaje mi się, że nikt nie zwróci uwagi  na rzecz pięknych wnętrz.  :)
Ja jestem ciekawa, czy Lucek zaraz ruszy na poszukiwanie biednej Janki czy dotrze do niego, że wnuczka siostry to już nie siostra... <mysli>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #202 dnia: Październik 09, 2013, 06:47:58 »
Też nie wierzę w te "mocne dowody" - bo wcale mocne nie są, wręcz bardzo słabe i moim zdaniem pierwszy lepszy adwokacina z urzędu wybroniłby Drewniaka bez mrugnięcia okiem.
Bo co to za dowody - odciski palców na "gnacie" i to że znalazł się na miejscu o złej porze i tyle. Bo ani rany postrzałowej (tylko tłuczona), ani łuski, ani nic innego. Zresztą na 100% Janką będą targać wyrzuty sumienia, wróci, zgłosi się na policję i wszystko skończy się dobrze (dla Drewniaka oczywiście).
Jeśli faktycznie ma się z tego zrobić "sprawa beznadziejna" i w zasadzie nie do odkręcenia - to ja już nie wiem co ćpają scenarzyści.

Bo gdyby było tak:

1. Janka dopada bandytę.
2. Ten ja prowokuje ("No strzelaj, no, wiedziałem, że spękasz!")
3. Janka w panice strzela
4. Trafia.
5. Porzuca broń i ucieka
6. Przybiega Drewniak
7. Chwyta za broń
8. Pojawia się policja

To owszem, sprawa poważna i dowody mocne, a jakby Janka działała w rękawiczkach to już sprawa nie do wybronienia. A tak, to..... dziecinada.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #203 dnia: Październik 09, 2013, 20:47:52 »
Te "niezbite dowody" mogą równać się, a nawet przewyższać poziomem głupoty,czy wciskania kitu prostym ludziom sławetne kartony Hanki ::)

1. Pierwszy raz widzę, żeby policja przyjeżdżała na miejsce zdarzenia ni z gruszki ni z pietruszki parę minut po pojawieniu się "zabójcy". Gdyby nawet jakiś tam świadek się przyplątał i spełniając obywatelski obowiązek, poinformował służby, że jakaś dziewczyna mierzy do faceta z pistoletu, to i tak Zduński z żadnej strony babki nie przypomina.

2. Nawet najgłupszy glina zauważyłby z buta, że facet rany postrzałowej nie ma (do tego nawet sekcja zwłok nie jest potrzebna). Zatrzymanie owszem (w celu złożenia zeznań), ale nie aresztowanie.

3. Czyżby eMkowa policja nie wiedziała, co to są badania balistyczne. Przecież Janka nie strzeliła. A na broni owszem mogą być odciski palców Pawła, ale nie będzie na jego dłoniach śladów związanych z działaniem broni (nie znam się tak dokładnie, ale pistolet z którego strzelono zostawia jakieś mikroskopijne drobiny, nawet opiłki metalu z kolby).

4. Dodając do tego rodzinny zespół prawników z jednym z najlepszych na czele - Budzyńskim (nie na darmo mafia chciała mieć go w swoich szeregach) parę godzin później twierdzi (tempo śledztwa kosmiczne!), że sprawa jest beznadziejna.

Chwała takiej policji, a od takich prawników uchowaj na Panie ::)
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #204 dnia: Październik 10, 2013, 06:45:32 »
Swoją drogą, ciekawe jakby taki proces miał wyglądać - prokurator dowiedzie "winy" Drewniaka na zasadzie "bo tak i morda w kubeł bo wasze dowody są gie warte"? Nawet moja kobita, w prawie nie uczona zaczęła się zastanawiać po przeczytaniu tego artykułu - "Ale jakie będą mieli dowody, żeby sprawa była beznadziejna?".
To bije na głowę nawet Kondrackiej wizję polskiej służby zdrowia (NDiNZ) :)

Ale mój perfidny i złośliwy umysł idzie dalej, i proponuje, żeby na krześle prokuratora zasiadła...... no, już domyślacie się kto? Hehe...... Wtedy by się dopiero działo - konflikt interesów, walka wewnętrzna i tak dalej :)

Offline kyoko

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #205 dnia: Październik 10, 2013, 13:24:31 »
Monika Krzywkowska grała kiedyś terapeutkę od uzależnień, Marta nawet leczyła się u niej. Wystąpiła w 12 odcinkach więc to nie była wybitnie marginalna rola. Po latach będzie uwodzić męża swojej pacjentki jako prawniczka.

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #206 dnia: Październik 22, 2013, 20:35:35 »
http://www.swiatseriali.pl/seriale/m-jak-milosc-383/news-kwasniakowa-wychodzi-za-maz,nId,1046100
Cóż za news... Nie wiem czy jakoś odczuję brak Kwaśniakowej...  <hahaha>
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #207 dnia: Październik 23, 2013, 09:13:42 »
http://www.swiatseriali.pl/seriale/m-jak-milosc-383/news-kwasniakowa-wychodzi-za-maz,nId,1046100
Każdy odczuje w Grabinie - w końcu jakby nie patrzeć - najszybsze centrum przesyłu informacji (taki lokalny "portal newsowy") zostanie przecież przeniesiony w inne miejsce. Jak potem biedni mieszkańcy Grabiny będą dowiadywać się najświeższych wiadomości? Internet? Wolne żarty!

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #208 dnia: Październik 25, 2013, 08:17:52 »

Ciekawe co na to te dwie adoratorki z sanatorium? <tak> Będzie wątek ze żrącym kwasem?  <boi_sie> <smiech>

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #209 dnia: Październik 30, 2013, 17:04:44 »
Najpierw były newsy o tym, że Małgosia zginie w katastrofie lotniczej.
A teraz media serwują nam co innego:
http://www.swiatseriali.pl/seriale/m-jak-milosc-383/news-m-jak-milosc-nowa-twarz-malgosi-mostowiak-nasze-typy,nId,1050451

I co Wy na to?
Osobiście podoba mi się blondyneczka z reklam Playa. Wszelkie inne kandydatki już mi się przejadły :/