Autor Wątek: Newsy i ciekawostki dotyczące serialu  (Przeczytany 80429 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
Odp: Newsy i ciekawostki dotyczące serialu
« Odpowiedź #180 dnia: Wrzesień 10, 2013, 15:37:18 »
Ja już mam. <smiech> Opasłe tomisko, ale nawet fajnie wydane, bo są na końcu jakieś zdjęcia, quizy wiedzy, ciekawostki.

A książka jest tak naprawdę powieścią napisaną na podstawie scenariuszy, ale podobno wydawnictwo dostało dość wolną rękę. Opracowywało to wydawnictwo Harlequin więc oni takie lekkie rzeczy mają w małym paluszku.  <smiech> Ciekawe co tam wymodzili.

Skoro już mam to przeczytam a co. Poczekać musi w kolejce, ale nie lubię jak książka stoi nieprzeczytana, więc się z nią zapoznam.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #181 dnia: Wrzesień 10, 2013, 16:58:14 »
Black Tiger może jakieś forumowe pożyczanie tej cudownej i nowej polskiej epopei?? Co Ty na to ;-D
Normalnie pomysł powala na nogi. Do czego to dochodzi na tym świecie?

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #182 dnia: Wrzesień 10, 2013, 17:02:50 »
BlackTiger, jaka cena? I uważasz, że opłaca się kupić?   ;)

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #183 dnia: Wrzesień 10, 2013, 18:27:48 »
Ja to dostałam więc nie kupowałam. Cenę nadrukowaną widzę ma 36,99. Stron ma ponad 400 plus zdjęcia.  Treść na pewno powalająca nie jest, bo nie Mickiewicz czy Sienkiewicz to pisał. Tylko przeglądałam póki co, ale nie wydaje się mega złe.
Na pewno trochę kiczowate ale jak ktos lubi eMkę to myślę że takie cuś może sobie sprawić.  Taka poczytajka pewnie.
Może przez Matrasa czy empik przez net będzie tańsza do zamówienia z osobistym odbiorem.
Czy warto kupić... jakbym była sympatykiem serialu to bym kupiła. Kryminalnych i Magdę M.. zakupiłam, to ma ciut inną formę, ale z ciekawości... można kupić. Choc poszukalabym jak najtaniej :P

Jak czytnę mogę pomyśleć o pożyczaniu tylko no to dość duże jest i czy na pewno wróciłoby z powrotem:P poczta jest nieobliczalna :P

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #184 dnia: Wrzesień 10, 2013, 20:24:37 »
Jak się wyśle poleconym to nie powinno zginąć ;)
A ubezpieczenie przesyłki poleconej kosztuje złotówkę i jak zginie to zwracają 50 zł (najmniejsza kwota na jaką można ubezpieczyć) więc w razie W można odkupić ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #185 dnia: Wrzesień 10, 2013, 20:42:48 »
O to może faktycznie warto pomyśleć :D
Tylko no, najpierw muszę przeczytać, potem mogę pożyczać :D
Póki co książka stoi w kolejce i musi poczekać, bo czytam co innego.

Offline Nieprzenikniona

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #186 dnia: Wrzesień 11, 2013, 09:41:22 »
Nie kupię, szkoda mi kasy. Cena wcale nie jest niska, a robienie książki o serialu, jest dosyć zabawne :D.

A tutaj wywiad z naszymi seniorami: http://www.swiatseriali.pl/seriale/m-jak-milosc-383/news-bez-m-jak-milosc-nie-byloby-takze-ich,nId,1020646 .

Tutaj z kolei coś, co z pewnością zaciekawi fanów Kasi i Marcina: http://www.swiatseriali.pl/seriale/m-jak-milosc-383/news-goracy-seks-na-pocieszenie-u-mostowiakow,nId,1024158 ;).
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2013, 17:21:10 wysłana przez Nieprzenikniona »

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #187 dnia: Wrzesień 14, 2013, 07:53:16 »
To dobrze chociaż, że ten gorący seks zaowocuje zakończeniem tego czegoś z Agniesią. Jednak marne to pocieszenie, bo raczej nie zaowocuje związkiem z panią od gorącego seksu, czyli Katarzyną (w tym przypadku to nie jest oksymoron <mysli> ). A jeśli nawet to na krótko zapewne. Zresztą, już kiedyś były newsy, ze koło Marcina zakręci się kolejna  ::) Kolejny don juan przecież a dla odmiany mogłoby być inaczej ::) Chociaż raz.

Offline Nieprzenikniona

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #188 dnia: Wrzesień 14, 2013, 14:53:59 »
Nie podoba mi się, że w Emce pojawia się coraz więcej scen seksu i brakuje mi "starej", w której było czuć ciepło rodzinnego ogniska.

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #189 dnia: Wrzesień 15, 2013, 15:28:21 »
"M jak miłość". Marcin znów namiesza. Kasia pójdzie w odstawkę przez Erykę?
"M jak miłość". Janka Buford, jej siostra Eryka i Kasia będą walczyć o Marcina

Wygląda na to, że jednak nie w Pawełku siostry Buford ulokują swe uczucia. O tyle dobrze. Nie wiem tylko kto wpadł na tak beznadziejny pomysł, by wprowadzać do obsady serialu prywatną partnerkę aktora wcielającego się w postać Marcina - i by wiązać ją z jego bohaterem. Rzadko kiedy takie rozwiązanie się sprawdza, ale widocznie twórcy eMki wiedzą swoje.

Kiedy ta Małgosia Pieczyńska pojawi się wreszcie w serialu? Wie już ktoś? :D

Mostowiak wybierze Ewę. Ale czy ona będzie go jeszcze chciała?
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #190 dnia: Wrzesień 15, 2013, 16:14:19 »
O chociaż Ewa zacznie myśleć. Jest nadzieja. Marek za to chyba jeszcze nie wie co to znaczy proces myślenia. Obudzi się z ręką w nocniku-mam taką nadzieję, że Ewa nie polegnie tak łatwo.

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #191 dnia: Wrzesień 15, 2013, 19:23:13 »
Ludzie, to się robi tak beznadziejny serial, że wręcz od ekranu odrzuca. Jeśli się zagapię i do świata żywych muzyka z czołówki mnie sprowadzi, to natychmiast łapię za pilota i szukam czegoś innego.

I żal serce ściska, że fajne seriale zamykają po jednym sezonie, a to badziewie ciągną latami <histeryk>
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #192 dnia: Wrzesień 15, 2013, 21:01:01 »
Ludzie, to się robi tak beznadziejny serial, że wręcz od ekranu odrzuca. Jeśli się zagapię i do świata żywych muzyka z czołówki mnie sprowadzi, to natychmiast łapię za pilota i szukam czegoś innego.
I żal serce ściska, że fajne seriale zamykają po jednym sezonie, a to badziewie ciągną latami <histeryk>
W 100% popieram opinię wyrażoną przez El. Absurdalne "pomysły" wprowadzane przez scenarzystki eMki, utwierdzają mnie w przekonaniu, że te panie są od dłuższego już czasu na jakimś haju, m.in vide: testament teściowej Barbary L. odnaleziony przypadkiem w domu u Kisiela <smiech>.
Albo wątek dziecka, które szwendając się samopas po warszawskich knajpach, wybiera sobie na tatusia Pawełka Z.  I to dziecko zrobi wszystko, żeby jej nieopowiedzialna i porąbana mamusia związała się z drewnianym Zduńskim...
A zatrudnienie kolejnych takich "gwiazd" jak O.Frycz, czy konkubiny P.Roznerskiego to nawet nie nadaje się do skomentowania.
I to promowanie związków w dziwnych, trójkątnych konfiguracjach. Świety Mareczek, wiejski lovelas obskakujący w tym samym czasie dwie kobity naraz, a na dodatek obie o niego walczą, Noż kurna, takiego faceta to każda normalna i myśląca kobieta szybko kopnęła by w ....
Następny Casanova, bratanek Dużej Wargi...Pomijając już ilość wcześniej przelecianych w emce przez niego kobit, zapałał wielką miłością do o wiele od niego starszej Rudej Żylety, a już mu "szykują" następne dwie siostrzyczki zza Wielkiej Wody...
Hm...być może emkę powinni ze względu na "ostre" sceny seksu plus wątki kryminalne zakwalifikować do programów do oglądania co najmniej od lat 16-u....i emitować po północy <smiech>
Niestety zrobili z tego serialu badziew i w ogóle nie przypomina on tego sprzed kilku lat.

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #193 dnia: Wrzesień 15, 2013, 22:23:03 »
Hm...być może emkę powinni ze względu na "ostre" sceny seksu plus wątki kryminalne zakwalifikować do programów do oglądania co najmniej od lat 16-u....i emitować po północy <smiech>
I zapewniam Cię, nikt by się tym nie przejął. Pora emisji nie jest w tej chwili najmniejszym nawet problemem (w Internecie można odnaleźć każdy odcinek serialu), ograniczenia wiekowe tym bardziej. Mało znam rodziców, którzy biorą pod uwagę oznaczenia pojawiające się w rogu ekranu.

O związku Marka i Ewy zostało kiedyś powiedziane, że ma wielką szansę zakończyć się happy endem, więc nie zdziwię się jeśli córka Kolędy szybko ulegnie i wpadnie mu w ramiona, a może i wkrótce zostanie kolejną panią Mostowiak.

Dlaczego natomiast Anka zniża się do takich intryg - tego naprawdę nie wiem. <bezradny>
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #194 dnia: Wrzesień 16, 2013, 09:24:18 »
I zapewniam Cię, nikt by się tym nie przejął. Pora emisji nie jest w tej chwili najmniejszym nawet problemem (w Internecie można odnaleźć każdy odcinek serialu), ograniczenia wiekowe tym bardziej. Mało znam rodziców, którzy biorą pod uwagę oznaczenia pojawiające się w rogu ekranu.
Gorsze rzeczy emitują w tzw "porze największej oglądalności" i nikt jakoś alarmu nie podnosi (a szkoda). Zobacz co leci  Polsacie i TVN - tutaj wątki kryminalne z "M" się chowają.

Nie wiem tylko kto wpadł na tak beznadziejny pomysł, by wprowadzać do obsady serialu prywatną partnerkę aktora wcielającego się w postać Marcina - i by wiązać ją z jego bohaterem. Rzadko kiedy takie rozwiązanie się sprawdza, ale widocznie twórcy eMki wiedzą swoje.
No jak? Pewnie powiedział, że zerwie umowę jak jego "flamy" nie zatrudnią. Tak samo Ostałowska pewnie swojego bachora tam wkręciła - w końcu to też biznes rodzinny.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"