Autor Wątek: Newsy i ciekawostki dotyczące serialu  (Przeczytany 80424 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Somebody

• Użytkownik
  • **
Odp: Newsy i ciekawostki dotyczące serialu
« Odpowiedź #75 dnia: Listopad 20, 2012, 21:44:16 »
Podsumowywując Twój wywód, abby, o przemożnych wpływach carycy Terentiew na polsatowskich scenarzystów, powtórzę za Jean: zaiste świetlana przyszłość zawodowa przed panią Koroniewską. <haha>
Zaiste!

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #76 dnia: Listopad 21, 2012, 07:24:24 »
abby, oczywiście , że można na potrzeby serialu, aktora czy znajomych władzy stacji tworzyć setki nowych postaci (tak jak jest w Emce i wszyscy na to klną). Powiedz tylko, czy  jakaś rola drugo- czy trzecioplanowa to jest to lepsze na co zamienia swoją rolę w M jak miłość pani Koroniewska?

Offline abby

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #77 dnia: Listopad 21, 2012, 23:51:16 »
Rezygnacja z roli Malgosi w "M jak milosc" na rzecz roli drugo- lub trzecioplanowej w innym serialu nie jest dobra decyzja."M jak milosc" ma nadal bardzo wysoka ogladalnosc;niewiele jest ( i bedzie) seriali, ktore maja (beda mialy) chociaz polowe tej Emkowej widowni.Ze wzgledu na tak wysoka ogladalnosc, ten serial ma calkiem duze szanse na jeszcze kilka lat emisji.
Wiadomo, ze Joanna Koroniewska majac role w "M jak milosc" miala stala,pewna prace no i z tej pracy zrezygnowala dla??... no wlasciwie to nie wiemy dla jakiej roli.
Mimo, ze Joanna miala jedna z glownych rol to, ze wzgledu na bardzo duza ilosc bohaterow tego serialu,calkiem prawdopodobne, ze zdjecia do serialu nie zajmowaly Joannie 5 dni w tygodniu.Jesli Joanna chciala grac w innym serialu, to rola drugo- lub trzecioplanowa bylaby do pogodzenia z jej dotychczasowa praca, czyli rola Malgosi.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #78 dnia: Grudzień 03, 2012, 10:56:06 »
"Inwencja" scenarzystów sięga dna, Mareczek Don Juanem  <smiech>, ale i tak wszystko zostanie w "rodzinie" <smiech> Żenada.
Wygląda to tak, że tam wszyscy sypiają lub sypiać będą ze wszystkimi. Z nadzieją "czekam" na "ognisty" romans Lucka z Kisielową... <smiech>. Na marginesie -przynajmniej mogliby wreszcie zaprezentować tą "mityczną" postać Zośki K. widzom  ;)

http://www.teletydzien.pl/seriale/m-jak-milosc-727/news-marek-w-lozku-z-siostra-hanki,nId,718482

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #79 dnia: Grudzień 03, 2012, 11:43:32 »
No, to teraz Barbara spokojnie dostanie zawału ;D Poza tym, trzeba być mega zdesperowanym, żeby wiązać się z kobietą, która zajęła się twoim dzieckiem tak troskliwie, że dziecko kazało ci zrezygnować z bycia ojcem zastępczym/adopcyjnym. Ale ponoć tak działa chemia  <naukowiec>
 <smiech>
A Zośkę K. sama chciałabym zobaczyć. Ech, scenarzyści, tyle postaci zdążyli wymyślić nowych a jeszcze Zośki nie pokazali kobieta mieszka w Grabicie od 1000 odcinków :D

Offline mindreader

• Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #80 dnia: Grudzień 03, 2012, 13:17:02 »
No, to teraz Barbara spokojnie dostanie zawału ;D Poza tym, trzeba być mega zdesperowanym, żeby wiązać się z kobietą, która zajęła się twoim dzieckiem tak troskliwie, że dziecko kazało ci zrezygnować z bycia ojcem zastępczym/adopcyjnym. Ale ponoć tak działa chemia  <naukowiec>
 <smiech>
Wiem, że to jeden z najgłupszych wątków, jakie wprowadzają, ale... w gruncie rzeczy to mi się podoba to zestawienie. Znowu na parę odcinków się wyłączyłam z dokładnego oglądania, ale chyba czas powrócić. :D Od dawna marzyło mi się połączenie Marek-Anna i chociaż wiem, że to ostatnia para, która powinna zaistnieć, to jakoś tak... A Ewa chociaż sympatyczna, to nie przypadła mi do gustu. Widocznie jestem zwolenniczką oryginalnych i sprzecznych ze zdrowym rozsądkiem rozwiązań... :)

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #81 dnia: Grudzień 03, 2012, 14:32:17 »
Ja marzyłam o tej parze, zanim Anka nie wzięła opieki nad Ulą za bardzo do siebie, dopóki nie chciała  z niej zrobić własnego dziecka :p Et Cetera. Szkoda, para z nich na pewno będzie ognista. Szkoda, że wcześniej scenarzyści zdążyli mi postać obrzydzić i zmusili bym zamknęła ją w szufladce: "Niebezpieczna wariatka. Warning" ::) A Ewunia jest dla kontraściku :P

Offline mindreader

• Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #82 dnia: Grudzień 03, 2012, 16:18:34 »
Ja marzyłam o tej parze, zanim Anka nie wzięła opieki nad Ulą za bardzo do siebie, dopóki nie chciała  z niej zrobić własnego dziecka :p Et Cetera.
No tak i w tym widocznie tkwi sedno, bo ja po prostu nie oglądałam w ogóle poprzedniego sezonu, kiedy to wszystko się działo. Anię lubiłam strasznie u boku Arka, wtedy jeszcze oglądałam ich z radością, no ale to czasy za życia Hanki. Potem jakoś się wyłączyłam, kiedy pewnie najbardziej obrzydzali postać, a wróciłam już po wątku z sektą... no i tym samym postać Anki mnie tak nie razi.

O Joannę Koroniewską, kiedy już zrezygnowała z Emki, ponoć biją się dwie duże stacje. Polsat chcę ją wziąć do "Przyjaciółek" (główne role już obstawione a pierwsza seria dobiega końca), TVN widzi ją w swoich w "Lekarzach" (główne role już obstawione, I seria dobiega końca). Aktorka jeszcze nie zdecydowała, ale najważniejsze, że zrzuciła wieloletnie jarzmo.  <pompony>
Serio? Nie brzmi to dobrze. Osobiście nie chcę jej ani w jednym, ani w drugim. Chyba, że naprawdę zagra jakąś córkę stryjecznego wuja szwagra...

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #83 dnia: Grudzień 03, 2012, 17:54:36 »
"Inwencja" scenarzystów sięga dna, Mareczek Don Juanem  <smiech>, ale i tak wszystko zostanie w "rodzinie" <smiech> Żenada.

Dokładnie. Chyba robią już bokami.

No, to teraz Barbara spokojnie dostanie zawału ;D

Może Teresa Lipowska też chce odejść i szykuje się kolejne spektakularne pożegnanie <haha>

Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #84 dnia: Grudzień 04, 2012, 07:33:52 »
Ja marzyłam o tej parze, zanim Anka nie wzięła opieki nad Ulą za bardzo do siebie, dopóki nie chciała  z niej zrobić własnego dziecka :p Et Cetera. Szkoda, para z nich na pewno będzie ognista. Szkoda, że wcześniej scenarzyści zdążyli mi postać obrzydzić i zmusili bym zamknęła ją w szufladce: "Niebezpieczna wariatka. Warning" ::) A Ewunia jest dla kontraściku :P
Mam podobne odczucie. Od czasu gdy Anka.... przepraszam - ANNA zaczęła mieszać u motsowiackich dzieciaków, opieprzać Marka i robić z siebie zaborczą "mamuśkę" dla Ulki to ja sobie nie wyobrażam ich jako pary.
Zresztą, no przecież ten kolo co go Kasprzykowski gra miał się za Ankę..... oooops, znowu - za ANNĘ zabierać.
Czyżby nasi kochani scenarzyści imprezowali razem z Kondracką-Cośtam?
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #85 dnia: Grudzień 04, 2012, 09:18:57 »
Zresztą, no przecież ten kolo co go Kasprzykowski gra miał się za Ankę..... oooops, znowu - za ANNĘ zabierać.

Jaki inny facet?
Nikt nie może się równać z naszą sexbombą -  Markiem :D
Zawsze można zaaranżować trójkącik - scenarzyści w końcu powinni iść z duchem czasu, o zaiste  ::)

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #86 dnia: Grudzień 04, 2012, 09:48:48 »
Ostatnio to są tam nie tylko trójkąty...Owad mieszka z jednym z Muminów, a "osacza" ją ten Tritlen (jak "ochrzcił" go Mintek), teraz jeszcze podłączy się ten "nieletni" tatuś Mirki, Ruda ciągle robi podchody pod Tomusia-Dużą Wargę, a wcześniej przespała się chyba dla sportu z Budzynem, nie wspominając zawsze chętnego na nią bratanka Dużej Wargi... "Don Juan" Mareczek- najpierw leciała na niego miągwa K., teraz ruda Ewa K,. a w finale wyląduje w łóżku ze szwagierką. Aha - jeszcze lovelas Marcin, no ten zabiera się do prawie wszystkich, a szczególnie za te, które mają kasę.
Mirka- "dupowaty" Krzysztof i mający "bliskie spotkania" z policją Irek. Mimozowata Kasieńka- nieszczęśliwie zakochany w niej policjant Robert, zauroczona Marcinem, a pewnie ten cały karciany wróżbita rychło dołączy do grona jej wielbicieli.
Hm...to jest właśnie serial z misją...łączenia wszystkich ze wszystkimi.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #87 dnia: Grudzień 04, 2012, 10:14:23 »
Hmm, jakby to powiedzieć, miałam raczej na myśli trójkąt zachodzący w tym samym czasie...i przestrzeni (bardzo ograniczonej zresztą) :P
Ale może faktycznie nie wywoływać wilka z lasu, jeszcze ktoś weźmie na poważnie.

Offline abby

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #88 dnia: Grudzień 05, 2012, 09:25:25 »
Pawel bedzie mial nowa dziewczyne.Ma na imie Iza.
Tu mozna przeczytac o tej jego nowej znajomej i zobaczyc zdjecia:

http://www.teletydzien.pl/seriale/m-jak-milosc-727/news-oto-nowa-kochanka-pawla,nId,718777

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #89 dnia: Grudzień 05, 2012, 09:30:42 »
Ale kombinują. Wychodzi na to, że tak jak Piotruś ma być statecznym i sztywnym ojcem rodziny, tak Pawłowi przewidziano rolę za przeproszeniem buhaja.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"