Autor Wątek: Newsy i ciekawostki dotyczące serialu  (Przeczytany 80450 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
Odp: Newsy i ciekawostki dotyczące serialu
« Odpowiedź #60 dnia: Listopad 04, 2012, 20:55:56 »
Hahahaha! <smiech>

My tu się rozwodzimy nad trafnością wyboru pani Osydy do roli Małgośki, a ona wyskakuje nam w zupełnie innym miejscu <haha>

Skoro została okrzyknięta "Nową Mostowiaczką", a pewne już jest to, że nie będzie podmieniona z Gosią, to przychodzi mi na myśl, że to właśnie będzie jakaś wnuczka, siostry Lucjana (Kiedyś tam, kilka razy całkiem niedawno wspominali o zaginionej w czasie wojny siostrze Lucjana, o której słuch zaginął), więc może odnajdzie ona swoje korzenie i zawita w Grabinie jak zagubiona owieczka. A jako, że nazwisko Mostowiak zobowiązuje do opiekowania się takimi sierotkami, więc wujostwo zezwoli na to by zatrzymała się w ich domu. (Bo jakże by inaczej?), a że akurat będzie u nich przebywał Tomek na wózku, Gośka na wczasach, Aga zniknęła z horyzontu.. To genialni scenarzyści wystrzelą strzałą Amora i będzie wielkie love. Wszyscy będą zadowoleni bo przecież wszystko zostanie w rodzinie.
Obym się myliła :ysz: A tak na poważnie to nie dziwię się scenarzystom, że wymyślają takie bzdury to i tak dobrze, że w ogóle im coś przychodzi do głowy.
Jeśli tak właśnie będzie sklecona ta historia, to wielkiej bzdury nie będzie. Jakaś logika w tym jest. Faktycznie coś tam kiedyś o siostrze Lucka było. A Tomek wcale nie musi z jej córką się wiązać, skoro Osyda nie będzie Gośką.

Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Ann

• Aktywny użytkownik
  • I w?nn? be somebody.
« Odpowiedź #61 dnia: Listopad 04, 2012, 21:27:39 »
To wszystko to są tylko moje domysły. Ale mam dziwne przeczucie, że Osyda jest właśnie wprowadzona by namieszać w życiu Tomka. Tym bardziej, że odchodzą (Koroniewska bankowo, Walach podobno) miłość jego życia, i marzenie jego życia. Swoją drogą udało im się z tą "Nową Mostowiaczką". Gdyby nie to, że jutro gazety, jak i telewizja odkryją tą tajemnicę, to może obejrzałabym te odcinki z ciekawością.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #62 dnia: Listopad 05, 2012, 10:51:36 »
No to się wyjaśniło trochę w temacie postaci, którą ma zagrać Osyda...
http://www.teletydzien.pl/seriale/m-jak-milosc-727/news-joanna-osyda-zagra-kuzynke-mostowiakow,nId,646204
Nasze przypuszczenia się potwierdziły.
A co z Myszą, czy wyeskpediują ją za granicę, np. "dołączy" do Maryśki? Chyba nie walnie w kartony? :D

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #63 dnia: Listopad 05, 2012, 13:47:05 »
No, lepsze to niż zastępowanie. No ale co wymyślą dla Gośki? Oklepana już "zagranica", pewnie... Powinni zmienić tytuł na "E jak emigracja". Dlaczego kiedyś seriale miały ileś tam odcinków i się kończyły a ten szajs rozciągają jak kura smarki?
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #64 dnia: Listopad 05, 2012, 13:51:11 »
Bo póki jest jako-taka oglądalność - będą to ciągnąć. Spójrz na Klan ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #65 dnia: Listopad 05, 2012, 16:49:07 »
No tak, zapomniałem, że dziś przekłada się to wszystko na "oglądalność" - zdrowy rozsądek to coś o co próżno by pytać w kuluarach jakiejkolwiek telewizji.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Katakumba

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #66 dnia: Listopad 06, 2012, 13:56:21 »
Ostałowska też odchodzi z "M jak miłość"!

http://www.pudelek.pl/artykul/44415/ostalowska_tez_odchodzi_z_m_jak_milosc/

Wprawdzie to pudelek, ale nigdy nic nie wiadomo :-\

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #67 dnia: Listopad 06, 2012, 15:00:22 »
E tam, w to już nie uwierzę, tym bardziej, że Ostałowska wkręciła do obsady swojego syna.
Mnie bardziej rozwaliła informacja, że zatrudnili Rozmusa do grania roli ojca Mirki, kolejny "genialny" pomysł...On "rzeczywiście" bardzo "pasuje", szczególnie wiekiem i wyglądem do tej roli <smiech>
Czy naprawdę muszą tak na siłę wprowadzać, mnożyć co rusz kolejne postaci pociotków ,które niewiele mają wspólnego z Mostowiakami? Bratanek Tomusia-Dużej Wargi, jego ojciec, córeczki- potencjalnego kochanka Martusi, profesorka Jana i jeszcze tatuś Mireczki....A kiedy objawi się jej mamusia?  Po co mnożą na potęgę te nowe role i wątki...Naprawdę to też jest żenujące.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #68 dnia: Listopad 06, 2012, 15:40:08 »
Gdyby to była prawda, to z jednej strony naprawdę bardzo bym się ucieszyła, bo uważam, że Dominika jest na tyle dobrą aktorką, że znajdzie inną ciekawszą rolę, ale z drugiej trochę byłoby mi szkoda, bo od czasu do czasu lubię sobie na Martusie popatrzeć, ale skoro teraz ma być z nią ten nowy program to mi to lotto, bo tak czy siak będę ją widywać na ekranie telewizora i mieć jakiś świeży obraz jej osoby  <jezyk>

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Ann

• Aktywny użytkownik
  • I w?nn? be somebody.
« Odpowiedź #69 dnia: Listopad 10, 2012, 18:38:06 »

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #70 dnia: Listopad 11, 2012, 21:43:29 »
Niech się obsada wymienia. Niedługo si.e zrobi z tego zupełnie nowy serial tak jak NDINZ, będzie miał nowych fanów i git :P Mnie tam jest wszystko jedno. Pomimo, że nie uważam tego serialu za coś wysokich lotów i dużo bardziej podobają mi się stare odcinki to też mnie denerwują coraz to nowe zachcianki gwiazd, szantaże jakieś, wszystkim się już we łbach przewraca ::)
Najlepsze są newsy z Pudelka. Tylko u nich po dodaniu 4 tysięcy do 6 tysięcy wychodzi 100 tysięcy  8)

Offline Ann

• Aktywny użytkownik
  • I w?nn? be somebody.

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #72 dnia: Listopad 16, 2012, 14:25:01 »
"Dodajmy, że Hubert Zduniak jr wcieli się w postać Piotrka, czyli nieślubnego syna Andrzeja Budzyńskiego (Krystian Wieczorek) i Edyty (w tej roli zobaczymy Ewę Bukowską)."
<smiech> <smiech> <smiech> <smiech> <smiech> <smiech> <smiech> <smiech>
Ja wymiękam.... no i tak się w tym kraju robi karierę :)

Wątek też niczego sobie  <hahaha>
Kolejna prawda serialowej rzeczywistości - nie ma racji bytu osoba w wieku dojrzałym nie posiadająca nieślubnego dziecka :)

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #73 dnia: Listopad 20, 2012, 13:06:23 »
O Joannę Koroniewską, kiedy już zrezygnowała z Emki, ponoć biją się dwie duże stacje. Polsat chcę ją wziąć do "Przyjaciółek" (główne role już obstawione a pierwsza seria dobiega końca), TVN widzi ją w swoich w "Lekarzach" (główne role już obstawione, I seria dobiega końca). Aktorka jeszcze nie zdecydowała, ale najważniejsze, że zrzuciła wieloletnie jarzmo.  <pompony>
Zaiste, świetlana to przyszłość  :D

Offline abby

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #74 dnia: Listopad 20, 2012, 20:31:01 »
O Joannę Koroniewską, kiedy już zrezygnowała z Emki, ponoć biją się dwie duże stacje. Polsat chcę ją wziąć do "Przyjaciółek" (główne role już obstawione a pierwsza seria dobiega końca), TVN widzi ją w swoich w "Lekarzach" (główne role już obstawione, I seria dobiega końca). Aktorka jeszcze nie zdecydowała, ale najważniejsze, że zrzuciła wieloletnie jarzmo.  <pompony>
Zaiste, świetlana to przyszłość  :D
Jesli chodzi o stacje Polsat, to tam bardzo duzo do powiedzenia ma pani Nina Terentiew.Mysle, ze jezeli Nina Terentiew "lubi" Joanne Koroniewska i uwaza, ze warto dac Joannie role w polsatowskim serialu, to Joanna ma duze szanse dostac role w "Przyjaciolkach".Tutaj duzo zalezy od pani Terentiew.
Wiadomo,ze glowne role w tym serialu sa obsadzone, ale teraz pewnie scenarzysci tworza scenariusz do nastepnego sezonu i stworzenie dodatkowej roli kobiecej (np.siostra,kuzynka,niania,nauczycielka,byla dziewczyna...)nie powinno byc dla scenarzystow problemem.Scenarzysci beda musieli sie dostosowac, jesli tylko dostana jakies "wytyczne" od producenta i kierownictwa Polsatu.