Autor Wątek: Marta i Andrzej  (Przeczytany 52257 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Somebody

• Użytkownik
  • **
Odp: Marta i Andrzej
« Odpowiedź #105 dnia: Październik 10, 2012, 23:27:57 »
Dokładnie El, <mruga>

Andrzej robił sobie od samego początku jaja z tego dziękczynnego obiadu, bo kiedy tylko Marta zauważyła wchodzącego do restauracji Wiktora, udał zdziwienie, że małżonka zapomniała o fanfarach na rzecz specjalnego gościa.
A ponieważ towarzystwo rżnęło "elytę highlife", co to bułkę przez bibułkę zamawia, z niewinną minką walnął o flakach i golonku, które serwuje każda podrzędna knajpa, co musiało wywołać dysonans w tak "światowym" miejscu.  Mecenas świetnie obśmiał całą sytuację.

Ja to się w ogóle dziwię, że Andrzej wytrzymuje towarzystwo tego lepkiego lovelasa Wiktora, któremu raczej należałoby podbić drugie limo, skoro nic po pierwszej lekcji nie zrozumiał.

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #106 dnia: Październik 11, 2012, 22:07:38 »
Rozbawiło mnie jeszcze to dobitne: moja żona... Poza tym rzeczywiście mecenas rozwalił system i udowodnił, że ma poczucie humoru <haha>

Ja to się w ogóle dziwię, że Andrzej wytrzymuje towarzystwo tego lepkiego lovelasa Wiktora, któremu raczej należałoby podbić drugie limo, skoro nic po pierwszej lekcji nie zrozumiał.
Ale przynajmniej zasugerował Martusi powrót do męża, więc chwilowo zawieszam broń i przestaję go nie lubić <haha>
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Ann

• Aktywny użytkownik
  • I w?nn? be somebody.
« Odpowiedź #107 dnia: Październik 24, 2012, 20:15:21 »
Oglądałam odcinki 940, i 941.
Boże, ja tęskniłam za Martą i Andrzejem, bardziej niż Marta.
Ogólnie odcinki bardzo fajne. Miłe, sympatyczne, momentami wzruszające sceny.
Najbardziej chyba podobała mi się ta w której stęsknieni małżonkowie (Jeszcze nie pogodzeni) spacerują po plaży, wymieniają spojrzenia, dyskretnie się do siebie uśmiechają. Bez słów.
Wizualnie Marta wygląda coraz lepiej wygląda, jednak z grą aktorską jest idzie w tą gorszą stroną. Gdyby nie moja sympatia do Ostałowskiej sprzed lat, i uwielbienie Wieczorka jego lisiego spojrzenia i tego genialnego uśmiechu to było by słabo, nie dałabym rady oglądać Marty.
Gdzie się podziała jej dykcja? Powinna mówić głośno i wyraźnie. A tym czasem ona szepta i to przez zaciśnięte zęby. Dawno nie oglądałam Emki (Obiecałam sobie do niej powrócić po powrocie M&A) ale niech się ta Dominika postara, i włoży całą siebie w te sceny bo Wieczorek duuuużo nadrabia.
Odcinek 941.
Ostatnia scena jak leżą sobie na kanapie Henio z Łukaszem ich podglądają mój drugi faworyt odcinków.
Wymiana spojrzeń.. Uśmiechy, widać jak bardzo musieli za sobą tęsknić no i ten uśmiech Andrzeja. Nie zamienili słowa, a tak dużo można było zobaczyć.
Generalnie zapowiada się dobrze, ten ich powrót. Będzie szczęście, i miód na uszy aż do stycznia i nieślubnego synka..

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #108 dnia: Październik 29, 2012, 21:35:08 »
Wow! Jakie sceny romantyczne były. Troszkę to "Je t'aime" za cukierkowate, ale całość całkiem fajna. Nawet Marcie się udało być ok w pokoiczku, przy okienku. A Andrzej - cud miód i orzeszki <rumieniec>.
Najlepsze sceny miłosne w Emce. Podobało się. Uratowały odcinek, bo inne wątki nuuuuuuda!
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #109 dnia: Październik 29, 2012, 21:37:02 »
Mnie w pokoiczku się nie podobało - te kacze usteczka Marty burzyły cały romantyzm ;) Ale na Andrzeja patrzyło się bardzo przyjemnie :D
I tak jak pisałam w temacie "W poprzednim odcinku" - genialne ujęcia Marty i Andrzeja nad jeziorem o zachodzie słońca - ależ piękne zdjęcia by były ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #110 dnia: Październik 29, 2012, 21:48:35 »
Może i były jakieś tam kacze, ale ogólnie dało się zauważyć znamiona prawdziwej gry wstępnej <jezyk> Jak na Martusię wcale przyzwoicie <szczerzy_sie>
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #111 dnia: Październik 29, 2012, 22:31:36 »
Rzeczywiście obrazki śliczne, ale podobnie jak El uważam, że Je t'aime było za cukierkowe. Muzyka sprawiła, że scena stała się trochę sztuczna. Za to ten skrywany uśmiech Marty - zakochałam się! Spotkanie w sypialni też całkiem w porządku, szkoda tylko, że pani Dominika zagrała to tak, a nie inaczej. Mogła być bardziej wiarygodna. Mogę jednak ewentualnie przymknąć na to oko, ze względu na ten długo wyczekiwany happy end :D

Odcinek 941 też całkiem przyjemny! Sceny na kawie gdzieś w drodze do domu niby nie były znaczące, ale jakoś szczególnie mnie urzekły. Przede wszystkim Marta ślicznie wyglądała, w przeciwieństwie do scen na Mazurach. Stłumiony róż zdecydowanie jej służy. No i zmiana w kolorze włosów też już jakaś jest - dopiero teraz rzuciło mi się to w oczy. Wymiana zdań nie była długa, jednak na długo ją zapamiętam.

Henio i jego akcja godzenia skłóconych małżonków - bezcenna ;D A Marta i Andrzej ani trochę nie dali po sobie poznać, że sytuacja już nie wymaga interwencji ;D No ok, po Marcie było minimalnie widać, że ją to bawi.

I dwie ostatnie sceny... To może zostałbym już na zawsze, co wy na to? i przytulanie na kanapie... <serduszko> Jak się Henio za coś weźmie, to od razu są efekty <hahaha>

Mam tylko jedno pytanie - co Dominika Ostałowska zrobiła ze swoimi ustami?

Boże, ja tęskniłam za Martą i Andrzejem, bardziej niż Marta.
Eee tam, Marta tęskniła - bardzo, bardzo, bardzo :D Nie potrafiła się wcześniej do tego przyznać, ale naprawdę tęskniła - było to widać, szczególnie w odcinku 941. Zresztą jak sama powiedziałaś, a z czym w stu procentach się zgadzam:
Wymiana spojrzeń.. Uśmiechy, widać jak bardzo musieli za sobą tęsknić no i ten uśmiech Andrzeja. Nie zamienili słowa, a tak dużo można było zobaczyć.
Z tym, że wydawało mi się, iż Marta coś tam na początku do niego jednak mówiła <usmiech>
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Katakumba

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #112 dnia: Październik 29, 2012, 22:37:04 »

Chyba nic nie robiła, po prostu ten typ tak ma <haha>

Najbardziej z dzisiejszego odcinka podobały mi sie sceny nad jeziorem. Nie musieli nic mówić, ich spojrzenia i uśmiechy mówiły wszystko <buja_w_oblokach>

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #113 dnia: Październik 30, 2012, 14:49:05 »
Isia nic nie zrobiła, po prostu pan Wieczorek jej nie pociąga ^^

Scena jednak miła dla oka i ucha. Ucha przede wszystkim...głos Dominika miała niesamowity - strasznie mi się to jej wyznanie spodobało  <zakochany>

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #114 dnia: Październik 30, 2012, 17:02:14 »
To chyba raczej ona nie pociąga Pana Wieczorka :D Z całym szacunkiem ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline qwerty500410

• You can kiss my decision as it's walking out the door
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #115 dnia: Październik 30, 2012, 17:24:27 »
Maleńka, jesteś wielka!!! hahha pomyślałam to samo ;)

No ale prawda, sceny nad jeziorkiem niczego sobie. Mazury ? zawsze piękne ;)
You can kiss my decision as it's walking out the door

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #116 dnia: Październik 30, 2012, 17:31:49 »
Haha. Różnie bywa. To kwestia gustu. Mnie się Wieczorek kompletnie nie podoba, więc może Dominice też nie.. Kto to wie ;D

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Somebody

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #117 dnia: Październik 30, 2012, 17:47:38 »

Botoks, albo ten nieszczęsny aparat, bo górną wargę miała rzeczywiście opuchniętą.

To chyba raczej ona nie pociąga Pana Wieczorka :D Z całym szacunkiem ;)

Z całym szacunkiem, ale skąd Ty to akurat możesz wiedzieć???

Sceny Marty z Andrzejem były rzeczywiście najlepsze w tym odcinku, a "momenty" pokazano wyjątkowo subtelnie.
No i na szczęście Martusia nie oplotła sztywno swoimi zwisającymi grabiami szyi partnera, jak to miała wcześniej w zwyczaju.
A dzisiejszy odcinek, jak zauważyła Kiki,  jest faktycznie jeszcze fajniejszy- pani sędzi po upojnej nocy wszystkie zmarszczki się wygładziły

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #118 dnia: Październik 30, 2012, 18:14:17 »
Z całym szacunkiem Some, ale skąd Nareli może wiedzieć, że pan Wieczorek nie pociąga "Isi"?
Mój post był jedynie odbiciem piłeczki :D
Akurat ;)

Poza tym - już całkiem obiektywnie - Pani Ostałowska w tych odcinkach nadal wygląda niekorzystnie więc z tym pociąganiem to raczej też nie jest najlepiej... <slucha>

Offline Somebody

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #119 dnia: Październik 30, 2012, 18:47:00 »
Faceta może pociągać seksualnie u kobiety wiele rzeczy, niekoniecznie wymuskany wygląd.
Nareli jest jeszcze bardzo młoda, ale Ty? <olaboga>