Autor Wątek: W poprzednim odcinku  (Przeczytany 88871 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
Odp: W poprzednim odcinku
« Odpowiedź #225 dnia: Luty 13, 2013, 10:52:34 »
Z wczorajszych "Kulis" wynika, że wątek "niedorobionej" Kasieńki &porąbanego Marcina niestety na długo zagości w eMce, wręcz urośnie do rangi głównego...
Tak na marginesie, mnie to ta cała Sienkiewicz trochę z wyglądu przypomina czekającą obecnie na rozprawę sądową Katarzynę W.,  <smiech>

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #226 dnia: Luty 13, 2013, 11:36:35 »
O teraz to już gruba przesada ;)

Serialowa Kasia jest ładna i normalna. Nie ma co jej porównywać do tej dzieciobójczyni.
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #227 dnia: Luty 13, 2013, 11:42:13 »
O teraz to już gruba przesada ;)

Serialowa Kasia jest ładna i normalna. Nie ma co jej porównywać do tej dzieciobójczyni.
"Ładna i normalna".... no, w porównaniu do pani zwanej dalej Panią "Wu" - to każdy jest ładny i normalny :)
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #228 dnia: Luty 13, 2013, 18:36:29 »
Serialowa Kasia jest ładna i normalna.
No niby jest ładna i normalna, ale ma w sobie coś takiego, że działa mi na nerwy  <wsciekly> Swoją drogą to dziwne, że taki TYPEk jak Marcin nie chce wykorzystać dziewczyny, która sama pcha mu się do łóżka :P Tylko Maczety mi szkoda, nie mógł wybrać lepiej?    :ysz:

Offline Amour

• HaPi
« Odpowiedź #229 dnia: Luty 13, 2013, 19:20:01 »
Serialowa Kasia jest ładna i normalna.
No niby jest ładna i normalna, ale ma w sobie coś takiego, że działa mi na nerwy  <wsciekly> Swoją drogą to dziwne, że taki TYPEk jak Marcin nie chce wykorzystać dziewczyny, która sama pcha mu się do łóżka :P Tylko Maczety mi szkoda, nie mógł wybrać lepiej?    :ysz:
Mnie też Kasia bardzo denerwuje. Jak ją widzę, to po prostu... mój poziom irytacji osiąga maximum, naprawdę. Co w niej takiego jest, to ja nie wiem.
Kiedyś czytałam wywiad z nią i aktorem grającym Marcina... i jedyne co mi utkwiło w pamięci to to, że nasza Sienkiewicz pali papierosy (żeby nie było - nie przekreślam ludzi za papierosy, broń Boże! nic do takowych nie mam, ale traktuje to jako minus, bo niszczą sobie życie), a aktor grający Marcina jest troskliwym tatą dwuletniego Igorka (bodajże). I od tamtej pory patrzę inaczej na te dwie postaci, jakby nie było są trochę inaczej kreowane w serialu niż w życiu prywatnym i to też jest fajne! :D

Co do wczorajszego odcinka - hmm... cieszę się, że Tomek wziął się w garść. Babcia Basia służy radą na wszystko! :D Ale to jest fajne :) Tylko żal mi się go zrobiło jak biedak spadł z krzesła, czy tam co to tam było. Ale brawo za odwagę, nie ma co :)

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #230 dnia: Luty 13, 2013, 20:11:00 »
Gdyby ktoś chciał dalej podyskutować o Kasi - zapraszam do odpowiedniego tematu ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #231 dnia: Luty 18, 2013, 21:33:09 »
Po kolei:

Scena z krztuszeniem się Wojtusia była jednak nieco przekoloryzowana. Ta emocjonująca muzyka i histeria Gosi - przesadzili. Choć ogółem scena dobra, chyba najbardziej jeszcze dziś przyciągnęła uwagę. Ale zdecydowanie lepsza ta ostatnia, gdy Gośka pomagała mu wstać.

Paweł, który 546456 raz olewa swoją obecną dziewczynę dla Madzi mi się znudził. Naprawdę, albo ich połączą i dadzą spokój z tą kilkuletnią zabawą, albo raz na zawsze zrobią ich tylko przyjaciółmi.

Oczywiście Marta, Ania i Budzyn perfekcyjni. Ostatnia para, jaką naprawdę lubię w eMce.  <serce>

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #232 dnia: Luty 18, 2013, 21:45:18 »
A to w ogóle jest jego dziewczyna czy przyjaciółka do łóżka?
Bo mi jakoś nie wyglądają na parę.

Na miejscu Magdy już dawno dałabym sobie spokój z Michałem... No naprawdę, wstrząsające, kotek zdycha, koniec świata... Nie no, żebym nie wyszła na istotę bezuczuciową, ale litości - co go obchodzi kot byłej żony. Też bym się zirytowała gdyby mój facet się tak bardzo przejmował problemami byłej.

Agnieszka - czy ona musi być aż tak żałosna? Ofiara losu, przyjechała z daleka popatrzeć i się nad sobą poużalać.

Kasia i Marcin to ładna para i błagam niech mi ktoś powie, gdzie ona kupiła tę sukienkę bo właśnie czegoś takiego szukam. Jest boska, niebieska, dziewczęca! Cudo! Ostatnio Zuzka miała taką pomarańczową, ale to nie to samo...

Marta and family - teraz mi nasza sędzina zaczyna przypominać tę kobietę z pierwszych odcinków serialu ;)

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #233 dnia: Luty 18, 2013, 21:57:51 »
Ten kot to pewnie taka zagrywka, pretekst, żeby cały czas być z nim w kontakcie. A Magda nie powinna się na to godzić. Tak samo jak Iza nie powinna się godzić, żeby Paweł ją olewał, kiedy tylko mu przejdą amory.

Zapomniałam o jednym, mianowicie o ślicznej fryzurze Marty. Czesała się tak samo w tych całkiem pierwszych odcinkach - cudo!

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #234 dnia: Luty 18, 2013, 22:05:34 »
Jeśli już, to sędzia....Marta nie jest, ani nie była żoną sędziego.

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #235 dnia: Luty 18, 2013, 22:16:03 »
Wydaje mi się, że w mowie potocznej taka forma jest dopuszczalna ;)
Owszem - dawniej żonę sędziego określano tym mianem.

Offline Ann

• Aktywny użytkownik
  • I w?nn? be somebody.
« Odpowiedź #236 dnia: Luty 18, 2013, 22:27:16 »
Faktycznie Marta wygląda kwitnąco. Minimalne zmiany, a jaki rezultat ;D Marta ma jeszcze strasznie krótkie włosy, a to upięcie jest na krótko, ponieważ zaraz po nim zobaczymy piękną, długowłosą blondynkę, która mimo, że dzisiaj kończy 42 lata, wygląda o kilkanaście lat wstecz.
Podpisuję się pod tym, że Budzynki to ostatnia para ją lubię w Emce.  <zakochany> A tuż za nimi Chodakowscy. Tylko dzięki, Marcie i Gośce utrzymuję się jeszcze jako tako przy serialu. Dzisiaj jakoś podkręcili akcję - Nawet moja mama powiedziała, że się zrehabilitowali, i cały odcinek nie był smętny.

Ps. Cieszę się, że Agnieszka "dopięła swego", i nikt już nie obchodzi się z nią jak z jajkiem, choć ona dalej się pogrąża. Druga po Joannie, którą dosięgła sprawiedliwość. Jak to mówią nosił wilk, razy kilka ponieśli i wilka.

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #237 dnia: Luty 19, 2013, 06:47:37 »
Paweł, który 546456 raz olewa swoją obecną dziewczynę dla Madzi mi się znudził. Naprawdę, albo ich połączą i dadzą spokój z tą kilkuletnią zabawą, albo raz na zawsze zrobią ich tylko przyjaciółmi.
No oni chyba od dawna są Tylko-Przyjaciółmi......  <smiech> Specyficznymi co prawda, ale jednak. Ta jego laska z pracy, "pani kierownik" - żal i widły do gnoju...

Zastanawia mnie upór i tępota "Marzenia". Wiem, wiem - kobiety z seriali raczej jakimś specjalnym rozumkiem nie odznaczają się, ale Ruda to już totalny ewenement - takiego "mózgowca" jeszcze w "eMce" nie było :D Tak się wczoraj zastanawiałem, czy to co ona wyrabia to wyrachowanie i bezczelność czy tylko głupota - wyszło mi, że głupota, "Żyleta" za tępa na bycie wyrachowaną.

Cytując Haszka "Jest taka uparta, że mogłaby zostać nawet posłem.". Jej bałwaństwo rozwala mnie na łopatki, na szczęście dobrze się zaczęło dziać, że zniknęła ta "kopuła ochronna", którą wszyscy ją otaczali, że zaczęli do niej walić prosto z mostu co sądzą o jej postępowaniu. I dobrze. W końcu i Tomek przejrzał na oczy i przestał - jak to się mówi - stawać na każde jej zawołanie :)

Tekst "Chyba nikt mi nie zabroni odwiedzić przyjaciela" - nominuję do Grypsów Tygodnia, co ja mówię - Grypsów Sezonu. Bardzo mi poprawił humor :D

Jak pisałem wcześniej - Kwoka oczywiście zaczyna już kręcić.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #238 dnia: Luty 20, 2013, 07:43:30 »
Co do wczorajszego odcinka... Na miejscu Magdy nie chciałabym już z tym Ozonem rozmawiać... Ale strzał w twarz i nazwanie go dupkiem - mistrzostwo.
Iza wyglądała wczoraj bajecznie :D Jednakże nie rozumiem jej podejścia, powinna się nauczyć oddzielać obowiązki prywatne od służbowych. Zwolni chłopaka bo co? Bo nie pojechał z nią na wyjazd integracyjny? To raczej nie powód... To, że biega za przyjaciółką i byłą dziewczyną jednocześnie jest powodem do zerwania, ale stawianie ultimatum - albo ona albo ja? Co to w ogóle jest? Lekko dziecinne.

Marcinek jest idiotą, skończy się na tym, że zarazi się jakimś HIV-em i będzie miał. Jednak w tym wszystkim nie chce skrzywdzić Kasi i to widać. Widać też jak rośnie uczucie Krzyśka do Kaśki i coraz bardziej mi się chłopak podoba. Nie jest zimnym draniem, dlatego niestety nie wzbudza zainteresowania naszej Kasieńki.

Kinia, Piotruś, wyjazd na Teneryfę. Tylko denerwują ludzi, którzy w ogóle nie jeżdżą na wakacje bo nie mają... Zduńskim widać pieniądze spadają z nieba. Cóż się dziwić - Piotruś, wzięty adwokat... Wróć. Aplikant! Na aplikacji kokosów się nie zarabia. Kinia to samo, gwiazda dziennikarstwa... Nie wiem skąd oni biorą pieniądze na utrzymanie domu, opłaty... Tajlandia, Teneryfa... Powodzi się ;)

Wątek siostry Irka mało mnie obchodzi, czekam aż Irek w końcu wyjdzie z aresztu, połączą go z Mirką i będzie święty spokój.

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #239 dnia: Luty 20, 2013, 13:34:11 »
Nie jest zimnym draniem, dlatego niestety nie wzbudza zainteresowania naszej Kasieńki.

Pytanie miesiąca, dlaczego dziewczynom podobają się chamy? I dlaczego, gdy facet je olewa, zapierają się jeszcze bardziej i oddają tym egoistom wszystko, a potem są rzucane. Moim zdaniem Kaśka powinna przejrzeć na oczy. A ona zamiast jakoś walczyć z tym uczuciem wierzy, że ma taką moc, by zmienić faceta na dobre. Na takim myśleniu przejechało się mnóstwo kobiet.
Za to po Krzyśku widać, że mógłby dać jej więcej, jest oddany i potrafi być prawdziwym przyjacielem. Aż żal chłopaka, bo jeżeli przyjmiemy, że czuje coś do Kasi, to codziennie musi wytrzymywać oglądanie tych ich dziwnych relacji i tego, jak Marcin Kasię krzywdzi.