Autor Wątek: Szpilki na Giewoncie  (Przeczytany 4298 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
Szpilki na Giewoncie
« dnia: Sierpień 21, 2012, 14:39:50 »
"Szpilki na Giewoncie" to historia wielkomiejskiej dziewczyny z Warszawy, pracującej w agencji reklamowej, która na skutek niezbyt wybrednych awansów szefa, musi wyjechać ze stolicy. Zostaje przerzucona do malutkiego oddziału tej firmy w Zakopanem. Bohaterka najpierw z całego serca nienawidzi góralszczyzny i tęskni do życia w stolicy. Sytuacja zmienia się, gdy spotyka na swojej drodze pewnego GOPR-owca.

Jak to ja - jak zwykle oglądam coś po czasie. Jestem po 4 odcinkach, ale jestem już zakochana po uszy i to na tyle, że zamierzam spędzić urlop w Zakopanem (zobaczymy czy się uda). Świetny, wesoły serial, znakomita Magda, tak inna od Basi z Kryminalnych. Serial wciąga, te widoki, relacje międzyludzkie, boskie to wszystko jest - no i gwara góralska... Ach, muszę sobie przede wszystkim kupić ciupagę ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
Odp: Szpilki na Giewoncie
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 21, 2012, 15:00:21 »
Wiesz co...ja też oglądałam dłuuugo po czasie, też bardzo mi się serial spodobał i w krótkim czasie nadrobiłam zaległości, ale przestałam go śledzić kiedy Magda przestała w nim grać. Dla mnie ten serial, chociażby nie wiem jaką fantastyczną miał fabułę, bez niej nie istnieje. To tak charakterystyczna aktorka, postać...że cóż to za Szpilki bez jej szpilek? :P Poza tym ponoć Miśka już nie ma, który jest dla mnie drugim po szpilkach symbolem serialu, no i symbolem Zakopanego oczywiście. Pamiętam jak mi się mordka cieszyła, gdy pojechałam na wakacje i spotkałam takiego podobnego miśka na Krupówkach :D
Prócz Magdy bardzo spodobała mi się postać Anieli, która zyskała moją sympatię od początku (pomimo jej negatywnego stosunku do Ewy), bardzo lubiłam jej wątek z Michałem (choć ten okazał się draniem), jednak najbardziej do gustu przypadła mi Barbara, czyli matka Ewy :) Ją pokochałam jako matkę, ale też jako przyjaciółkę Anieli, no i potem z Michałem o dziwo też ją lubiłam :D

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 21, 2012, 15:11:49 »
Za dużo informacji na raz - muszę szybko nadrobić to będę wiedziała o co chodzi ;)
No i domyślam się, odejście Magdy nie wpłynie za dobrze na serial, ale pocieszam się tym, że moja Kasia Maciąg ulubiona tam chyba gra... Nie wiem kogo, ale dojdę do tego ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 21, 2012, 16:55:56 »
Ale z tego co wiem to.. już nie będzie szpilek? Więc nie jestem pewna czy ten temat jest potrzebny ;)
I zdecydowanie macie racje, ostatnia seria, bez Ewki to już była tak na "odwal się". Nagrywać serial bez głównej bohaterki? Beznadzieja :( Ale oglądałam do końca, bo też zauroczona byłam krajobrazem, tymi górami no i oglądałam też dla Lucynki!? która przebijała wszystkich!

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 13, 2013, 14:10:51 »
I ja oglądałam, a raczej dopiero oglądam, po czasie :D Szybko się wkręciłam. Magda idealnie pasuje do roli Ewki, do tego Katarzyna Gniewkowska i Małgorzata Pieczyńska, a i Bartłomiej Topa jako Misiek powala. Nie pasuje mi jedynie ten aktor, który gra Grzegorza. Ogólnie serial świetny! A widoki są nieziemskie! Na razie wolę nie myśleć, że w ostatniej serii nie ma Ewy...

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 13, 2013, 14:35:25 »
Nagrywać serial bez głównej bohaterki? Beznadzieja :(
I jeszcze jak durnie jej wątek zamknęli. Traci dziecko i zostawia męża? Pfy, mogli to zdecydowanie inaczej zrobić.
A najlepiej zakończyć tym ślubem Ewki z Bartusiem. Chociaż koniec tej ostatniej serii w miarę porządnie zrobili. Nie, że Bartuś z Xenią od razu są parą itd., tylko na spokojnie, powoli.

Do tej pory mam zapisane zabawne dialogi, oczywiście dominują te Ewa - Lucynka  <zakochany>
Ech, ile ja przez ten serial nerwów straciłam. Te powroty Ewki do Grzesia mnie wykańczały  ;)
I nadal mam w pamięci końcówkę bodajże pierwszego sezonu z piosenką.
Without your inspiration I could not get this far  <rumieniec>

Hey, little rich girl!

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 13, 2013, 19:18:09 »
Ostatnia seria bez Ewki zdecydowanie najgorsza...
Mnie te jej powroty do Grześka też stresowały.
A Grzesiek irytował z tymi zdradami - najpierw zdradzał Ewkę, a potem tę jej przyjaciółkę.

Zakończyli wątek Ewy strasznie - nie mógł po prostu Bartek do niej polecieć do Stanów? Jasne, wizy nie dostał, mhm. A tak zrobili z Ewki jędzę, która zostawiła męża i jeszcze sprzedała swoje udziały w pensjonacie Lucynki. Chamstwo...

Kiedy lecą powtórki ;) ?

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 14, 2013, 17:46:46 »
Kiedy lecą powtórki ;) ?
Od poniedziałku do piątku w południe na Polsacie. :)

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 14, 2013, 20:11:07 »
Oj, cudna godzina.
Nijak nie obejrzę :(

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 15, 2013, 11:30:02 »
No godzina nie za dobra, przez mój nieregularny tryb życia opuściłam już kilka odcinków :(

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 15, 2013, 16:52:46 »
Nadróbcie koniecznie na Ipli  ;) Serial wart obejrzenia (oczywiście do momentu odejścia Magdy  ;D), dialogi super, aktorzy no i widok Zakopanego.

Hey, little rich girl!

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 15, 2013, 21:21:52 »
Na ipli oglądałam po raz 1 :P
Teraz chciałabym zasmakować Szpilek z ekranu TV ;)