Autor Wątek: Quiz sportowy  (Przeczytany 36420 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
Odp: Quiz sportowy
« Odpowiedź #135 dnia: Kwiecień 14, 2013, 11:02:04 »
Tak ;)

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #136 dnia: Kwiecień 17, 2013, 11:22:38 »
Fiołek, czekamy na pytanie. ;)

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #137 dnia: Kwiecień 17, 2013, 12:06:04 »
Już, już, próbowałam coś ciekawego wymyślić. ;D

Kto z polskich sportowców znalazł się ostatnio na znaczkach pocztowych emitowanych w innym kraju? :)

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #138 dnia: Maj 25, 2013, 17:53:14 »
Ja wiem, że Agnieszka Radwańska znalazła się na znaczkach jednego z afrykańskich państewek (w całkiem zresztą zacnym gronie tenisistów: Federerem, Nadalem i Szarapową). Ale coś mi się wydaje, że pewnie chodzi o kogoś innego <jezyk>
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #139 dnia: Maj 25, 2013, 21:43:40 »
El, o Agnieszkę Radwańską właśnie mi chodziło! <brawo> Ty państwem jest Gwinea Bissau.

Zadajesz.  :-*

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #140 dnia: Sierpień 23, 2013, 17:27:58 »
Wymień co najmniej 3 polskich sportowców, którzy występowali "aktorsko" w filmie fabularnym.
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #141 dnia: Sierpień 24, 2013, 15:56:15 »
A ja nie znam aż trzech :( Znam dwóch, trzeci to tak na się trochę przeze mnie wciśnięty...
Władysław Komar - miotacz kulą, mistrz olimpijski. Zagrał w kilkunastu filmach i to wcale nie małe role. I nie wiem co mi się ubzdurało, że pamiętam go w roli księdza z dziecięcych lat a teraz nawet tytułu nie mogę znaleźć adekwatnego  <mysli>
Kazimierz Dejna - zagrał w "Ucieczce do zwycięstwa"
Przemek Saleta - np. w "Zakochanych"...ale są to takie małe rólki i niezbyt charakterystyczne, że...nie wiem  <slucha>
Ewentualnie Kazimierz Górski i "Piłkarki poker" - ale kompletnie Go tam nie pamiętam ... <mysli>
Proszę o inne typy, bo bardzo ciekawa jestem  <rumieniec> com przegapiła  :D

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #142 dnia: Sierpień 24, 2013, 18:59:41 »
Władysław Komar - najlepiej pamiętam go w "Przyłbicach i kapturach" (co prawda to serial, ale z jego największą rolą), grał kudłacza-siłacza o wdzięcznej ksywce... "Dzieweczka" <haha>), miał swoją małą rolę także w "Kilerze", gdzie grał współwięźnia Kilera, o ile pamiętam to pseudo "Uszat" i w "Piratach" Polańskiego był jednym z piratów któremu "Jesus" było na "imię" (na zdjęciu niżej ten w samym środku).

Jerzy Kulej (każdy chyba wie, jakiej klasy bokser z niego był) - zagrał jedną z głównych ról, milicjanta inspektora Milde, w sensacyjnym filmie "Przepraszam, czy tu biją" (i całkiem nieźle mu to wyszło)

Z Deyną trafiłaś w dziesiątkę - nawiasem mówiąc plejada gwiazd aktorskich i piłkarskich z Pele na czele ;D

Rafał Kubacki - mistrz świata i Europy w judo jako Ursus w "Quo vadis"

Adam Sandurski - wicemistrz świata, brązowy medalista olimpijski w Moskwie w zapasach zagrał w "Afonie i pszczoły" Olbrzyma, który bierze udział w walkach zapaśniczych w scenach retrospekcyjnych głównych bohaterów.

No i jeszcze z lat bardziej odległych - Stanisław Marusarz, narciarz (zasług nie będę wymieniać, bo lista byłaby długa) zagrał w jednym z niemych przedwojennych filmów "Biały ślad" członka ekipy GOPR, biorącego udział w akcji ratowania głównych bohaterów (film oglądałam parę lat temu i chociaż stary, zdjęcia biało-czarne to fantastycznie oddał klimat Tatr)

Tyle pamiętam ;D
Andrzej Sapkowski

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #143 dnia: Sierpień 24, 2013, 19:23:14 »
Dziękuję ślicznie <przytul>
Nie wiedziałaby  ;)

W którym roku telewizja polska po raz pierwszy nadała transmisję z igrzysk olimpijskich? Gdzie się odbywały te igrzyska?

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #144 dnia: Sierpień 25, 2013, 20:34:53 »
Rzym 1960 rok
Andrzej Sapkowski

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #145 dnia: Sierpień 29, 2013, 20:53:00 »
Czekamy na pytanie ;)

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #146 dnia: Wrzesień 01, 2013, 20:04:24 »
Kto zawiesił srebrny medal na szyi Anity Włodarczyk w ostatnich lekkoatletycznych MŚ?
Andrzej Sapkowski

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #147 dnia: Wrzesień 01, 2013, 20:30:52 »
Irena Szewińska  <mysli>

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #148 dnia: Wrzesień 21, 2013, 13:55:35 »
Oczywiście <usmiech>
Andrzej Sapkowski

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #149 dnia: Wrzesień 23, 2013, 08:39:54 »
Uzupełnij brakujące słowa:
 :D

A ty się bracie nie denerwuj, tam... gra.
nerwy swoje zwiąż na supeł, obok ... ma"