Autor Wątek: Moda, zdrowie i uroda  (Przeczytany 92536 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
Odp: Moda, zdrowie i uroda
« Odpowiedź #210 dnia: Luty 24, 2013, 11:12:12 »
Uwielbiam avon'owe lakiery - mają bardzo fajne kolorki, fajnie pokrywają i są trwałe (przynajmniej na moich paznokciach) ;)
Co prawda nie kupuję ich za często, bo generalnie zamiast tego jednego można kupić gdzie indziej 3 lakiery i też będzie okej, ale jak teraz jest ta promocja to chyba się skuszę ;)

Co do farb - jak dla mnie nie ma różnicy, każda farba niszczy włosy, szczególnie moje, których po moich "zabawach" (nigdy nie bawcie się samemu w zupełne rozjaśnianie całych włosów ;p) chyba nigdy nie doprowadzę do porządku. Chyba musiałabym je ściąć na jeżyka ;P Ale z tańszych fryzjerka mówiła, że z Garniera są okej.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #211 dnia: Luty 24, 2013, 11:24:23 »
Ja dostałam z Avonu kiedyś cudowny lakier z serii french manicure. Koleżanka kupiła sobie w zestawie z białym, ale ten drugi nieszczególnie się jej podobał, więc wzięła mój różowy, a oddała mi tamten. I szczerze? Zakochałam się w nim <zauroczony> Nigdy przedtem ani nigdy potem moje paznokcie nie miały tak pięknego koloru. Niby był "bezbarwny", ale taki w odcieniu pudrowego różu, cielistego takiego bardziej. Nawet najbardziej zniszczone paznokcie wyglądały po pomalowaniu nim ślicznie, a moje paznokcie są w miarę dobrej kondycji- są twarde, nie łamią się, nie rozdwajają, więc w ogóle byłam szalenie zadowolona z efektów. To chyba nawet ten jest. Jeśli kiedyś natknę się na niego w katalogu (który rzadko przeglądam, bo nie mam znajomej konsultantki) to z pewnością zamówię.

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #212 dnia: Luty 24, 2013, 11:45:32 »
Justek, chyba wiem o czym mówisz! :D Dostałam podobny bądź taki sam (nie wiem) na urodziny od kuzynki. :D
Jest cudowny na moje mega zniszczone i zafarbowane od lakierów paznokcie. :(

Offline Amour

• HaPi
« Odpowiedź #213 dnia: Luty 24, 2013, 11:49:19 »
Ja dostałam z Avonu kiedyś cudowny lakier z serii french manicure. Koleżanka kupiła sobie w zestawie z białym, ale ten drugi nieszczególnie się jej podobał, więc wzięła mój różowy, a oddała mi tamten. I szczerze? Zakochałam się w nim <zauroczony> Nigdy przedtem ani nigdy potem moje paznokcie nie miały tak pięknego koloru. Niby był "bezbarwny", ale taki w odcieniu pudrowego różu, cielistego takiego bardziej. Nawet najbardziej zniszczone paznokcie wyglądały po pomalowaniu nim ślicznie, a moje paznokcie są w miarę dobrej kondycji- są twarde, nie łamią się, nie rozdwajają, więc w ogóle byłam szalenie zadowolona z efektów. To chyba nawet ten jest. Jeśli kiedyś natknę się na niego w katalogu (który rzadko przeglądam, bo nie mam znajomej konsultantki) to z pewnością zamówię.
Ten zestaw jest i w tym katalogu (03/2013) oraz w następnym również. Zestaw zawiera - lakier biały, lakier kolorowy (czyli ten Twój) oraz 2x15 pasków ochronnych do french'a :D W tym katalogu kosztuje 24,99zł, natomiast w następnym jest to zestaw bez pasków, same lakiery i kosztuje 40zł. Sama się teraz zdziwiłam, że taki drogi, ale no... nie ode mnie to zależy :)

I w katalogu o którym pisze china doll jest również bardzo fajna promocja na mgiełki do ciała :)

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #214 dnia: Luty 24, 2013, 11:56:38 »

Justek, taki kolor to również i mój ukochany. Zgadzam się, że paznokcie prześlicznie wyglądają. Ni to różowy, ni cielisty, jest idealny. Ja teraz używam Wibo nr 9 i spełnia się idealnie. :)
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #215 dnia: Luty 24, 2013, 11:57:45 »
I w katalogu o którym pisze china doll jest również bardzo fajna promocja na mgiełki do ciała :)
Jeśli chodzi o mgiełki, to polecam , jest niesamowita i stosunkowo długo się trzyma jak na mgiełkę. Mam z tej serii też perfum - bajka!  <zauroczony>

Offline Amour

• HaPi
« Odpowiedź #216 dnia: Luty 24, 2013, 12:01:26 »
Jeśli chodzi o mgiełki, to polecam , jest niesamowita i stosunkowo długo się trzyma jak na mgiełkę. Mam z tej serii też perfum - bajka!  <zauroczony>
Jednakże ja pisałam o mgiełkach z AVONu, a to jest firmówka PLAYBOY'a :D W Avonie jest ta seria: TA
Z tym, że obecnie wycofali najlepszą na świecie mgiełkę, pierwszą na zdjęciu: mleko i miód, ale za to jest jeszcze: fiołek i liczi, żurawina + cynamon, truskawka i guawa oraz malina i hibiskus :D

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #217 dnia: Luty 24, 2013, 13:13:16 »
Wiem, wiem, Pat. :D Pisz tylko, która jest według mnie warta "uwagi". ;D

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #218 dnia: Luty 24, 2013, 17:10:40 »
Gorąco za to polecam farby z L'oreal'a, kosztuje sporo (chyba 3o zł), ale jest świetna. Włoski się nie niszczą

Oj niszczą, niszczą- od każdej farby. ;)

Ale używałaś?  ;) Bo ja, porównując do innych farb, naprawdę widzę różnicę i nie wydaje mi się, żeby były po niej zniszczone. A ta odżywka, którą dorzucają w opakowaniu jest wprost świetna.  <zauroczony>

A właśnie, mgiełki z avonu też są w porządku. Szczególnie podoba mi się kwiat wiśni, reszta taka sobie. Ale arbuzowej to w ogóle nie bierzcie, be.  ;) Ale jak na mgiełki są całkiem trwałe, warto brać, zwłaszcza jak w promocji.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #219 dnia: Luty 24, 2013, 17:38:41 »
Gorąco za to polecam farby z L'oreal'a, kosztuje sporo (chyba 3o zł), ale jest świetna. Włoski się nie niszczą

Ale używałaś?  ;) Bo ja, porównując do innych farb, naprawdę widzę różnicę i nie wydaje mi się, żeby były po niej zniszczone. A ta odżywka, którą dorzucają w opakowaniu jest wprost świetna.  <zauroczony>
To akurat fakt. Ja używam ostatnio L`Oreal, Casting Creme Gloss (kupiłam w markecie za 27 zł). Farba nie zawiera amoniaku, a to bardzo istotna informacja przy wyborze farby do włosów. Również zauważyłam, że włosy po niej są w lepszej kondycji niż po innych farbach, choć nie wiem czy będę po nią sięgać częściej, bo niespecjalnie podoba mi się odcień, który wyszedł mi na włosach.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #220 dnia: Luty 24, 2013, 18:06:17 »
Kupiłam sobie w piątek odżywkę Elseve Cement-Ceramid.
Dokładnie tę:
http://wizaz.pl/kosmetyki/foto/57393_500.jpg

Muszę powiedzieć, że póki co jest rewelacyjna :) Włosy po niej są tak miłe w dotyku jak po wyjściu od fryzjera. Jeszcze nie wiem czy faktycznie odbudowuje włosy, ale na ich jakość na pewno jakoś już wpływa :) Jak się skończy ta tubka, to pewnie kupię kolejną ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #221 dnia: Luty 24, 2013, 18:19:00 »
Ja w tej chwili używam naprzemiennie dwóch odżywek, jedna z Syossa, druga z L'oreala. Ta z L'oreala dobra, jeżeli ktoś ma problem z rozczesywaniem, bo włosy są po niej gładziutkie i niesamowicie miękkie w dotyku. Ale tak na dobrą sprawę nie zauważyłam po niej takiej dalekodystansowej poprawy. Tą z Syossa polecam, włosy są po niej lśniące i widać ogółem, że zdrowsze, na długi czas, nie na dzień czy dwa.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #222 dnia: Luty 24, 2013, 19:12:40 »

Ale używałaś?  ;)

Nie, nie używałam, ale ze słyszenia wiem, chemiczka kiedyś mówiła nam w liceum. Specjalistką od farb jak widać nie jestem :)

Ja uwielbiam maski/odżywki z biovax. I działanie i zapachy. Aż czasem się je zjeść chce :)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #223 dnia: Luty 25, 2013, 20:29:05 »
A ja od dłuższego czasu jestem wierna tej odżywce ma piękny ziołowy zapach, dodatkowo jest nie droga i na długo wystarcza ;) a włosy po niej są naprawdę miękkie w dotyku i wyglądają zdrowiej.
Dodatkowo stosuję Jedwab z Biosilku nie dość, że naprawdę pomaga, bo włosy są świetne po nim, to jeszcze ten zapach!  <rumieniec>

Zastanawiam się nad kupnem odżywki z Biosilku, może któraś z Was miała? ;)

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #224 dnia: Luty 25, 2013, 21:02:39 »
Jedwab z biosilku nie ma nic wspólnego z jedwabiem. Istna bomba silikonowa, po której włosy są oszukanie piękne. Najlepsze jedwabie są z biovaxa albo chi. Tego z biosilku nie polecam :)