Autor Wątek: Moda, zdrowie i uroda  (Przeczytany 92502 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
Odp: Moda, zdrowie i uroda
« Odpowiedź #180 dnia: Luty 23, 2013, 11:36:54 »
Mam pytanko, ma ktoś może sprawdzone sposoby (domowe lub kupne) na trądzik? Dodam, że nie muszę się z tym borykać non stop, zazwyczaj moja cera wygląda ok. Niestety, kiedy zbliżają się 'te dni', problem się nasila. Mam cerę normalną.  ;) Chodzi mi o polecenie jakichś konkretnych kosmetyków w miarę przystępnej cenie, a jeszcze fajniej gdyby ktoś podał przepis na domowej roboty miksturę, bo z kasą obecnie krucho.  :)

Z tym raczej polecam wizytę u dermatologa, a to dlatego, że mój kuzyn używał super wspaniałej maści, kupiłam tą samą, potem poszłam do derma i jeszcze mi się dostało, bo takie coś absolutnie nie na moją cerę. Ja używam sporadycznie żelu Davercin (śmierdzi alkoholem jak ..... no bardzo śmierdzi ;) ) ale coś tam pomaga.

Dzięki, dzięki, spróbuję tego Davercinu.  :)

Przyszłam pokazać moją nową torebeczkę.  :zawstydzony1:  Szalenie mi się podoba, malutka, zwykła, czarna, na łańcuszku, w dodatku kupiłam ją w ciuchu za 3 złote. Zresztą, spójrzcie same:

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #181 dnia: Luty 23, 2013, 12:33:43 »
Nie wiem czy tylko maść Davercin nie jest na receptę? Ale chyba w płynie jest bez i też jest spoko.

Możesz sobie też kupić jakiś suplement typu Visaxinum, Lactacer czy cuś takiego... Na początku zawsze kilka wyskoczy ale potem dość fajnie poprawiają stan cery.

Ale akurat wyskakiwanie przed okresem no to niestety normalna sprawa, zwłaszcza jak się ma naście lat... :) Dobrze, że tylko wtedy, bo to w sumie potem szybko znika.

Ładna torebeczka :D

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #182 dnia: Luty 23, 2013, 12:44:48 »
Ale akurat wyskakiwanie przed okresem no to niestety normalna sprawa, zwłaszcza jak się ma naście lat... :) Dobrze, że tylko wtedy, bo to w sumie potem szybko znika.
Nie mam naście, a ciągle tak mam....  ::) Strasznie mnie to wkurza, bo nie wiem jak temu zapobiec...  <flaga>
Używam codziennych kosmetyków i maseczek, ale to nic nie daje. :P

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #183 dnia: Luty 23, 2013, 12:45:35 »
Ładna torebeczka :D
Dziękuję.  :)

Ostatnio kupiłam sobie w Rossmanie coś na trądzik. Firmy Under Twenty (tak na marginesie, mają naprawdę świetne kosmetyki dla nastolatków, polecam  ;) ) i jest to 3 w 1,  żel, peeling i maseczka. Nie powiem, żeby było widać rewelacyjne efekty, ale fajny kosmetyk, pomaga, jestem zadowolona.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #184 dnia: Luty 23, 2013, 12:58:00 »
Też nie mam naście :P Za dwa lata będzie -dzieści - a zawsze przed okres mam ten sam problem :P
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #185 dnia: Luty 23, 2013, 14:00:40 »
Przyszłam pokazać moją nową torebeczkę.  :zawstydzony1:  Szalenie mi się podoba, malutka, zwykła, czarna, na łańcuszku, w dodatku kupiłam ją w ciuchu za 3 złote. Zresztą, spójrzcie same:

Ładna :) 3 złote toż to majątek :) A mi się przypomiało, że mamy temat Second Hand. Możnaby go odświerzyć.

Nie wiem czy tylko maść Davercin nie jest na receptę? Ale chyba w płynie jest bez i też jest spoko.

Tak, jest na receptę.

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #186 dnia: Luty 23, 2013, 14:09:11 »
Nie mam naście, a ciągle tak mam....  ::) Strasznie mnie to wkurza, bo nie wiem jak temu zapobiec...  <flaga>
Podbijam  :P To pewnie sprawa hormonów, jeśli walka z tym to tylko od środka.

Torebka genialna  :D
Aż narobiłaś mi ochoty, żeby w przyszłym tygodniu iść do mojego ulubionego lumpka.

Hey, little rich girl!

Offline Aga

• HaPi
« Odpowiedź #187 dnia: Luty 23, 2013, 14:32:45 »
@China: jaka ładna torebka! I taka cena? No nie wieżę! Dziewczyny :) Macie sposób żeby zapuścić sobie paznokcie u rąk? Bo u nóg mam długie a tutaj nic :(

"Wierzę", bo "wiara"...piszemy przez "rz" :)
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2013, 15:07:23 wysłana przez Justek »

Zapamiętaj jutra nie będzie...
Ewelina Lisowska!

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #188 dnia: Luty 23, 2013, 14:36:23 »
Może pomoże odżywka Eveline 8 w 1? Tutaj masz opinie i opis z wizażu. Wzmocni paznokcie napewno, a czy przyspieszy porost? Być może, u mnie jest minimalnie szybszy. :)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #189 dnia: Luty 23, 2013, 14:44:42 »
China Doll mi również podoba się ta torebeczka. :D
mi się przypomiało, że mamy temat Second Hand. Możnaby go odświeżyć.
Można, można temat odświeżyć :D A nawet powiedziałabym, że trzeba! ;D

Odżywka z Eveline 8in1 jest jak dla mnie rewelacyjna! Stosowałam ją bardzo długo i teraz mimo, iż regularnie maluję paznokcie czy to zwykłym lakierem czy hybrydowym to paznokcie to nadal mimo tych wszystkich zabiegów są twarde, długie i piękne. Kosmetyczka nie mogła uwierzyć, że takie długie, mocne i zadbane paznokcie są moje, myślała, że miałam tipsy naklejone. <haha>

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #190 dnia: Luty 23, 2013, 14:47:43 »
Ja też mam nadal problem z trądzikiem i to nie tylko przed okresem. Po prostu to u mnie rodzinne. :D
I zrobiłam sobie ostatnio badania hormonów by sprawdzić czy to przez nie i okazało się, że nie! Że genetyczne LOL no i muszę się męczyć, bo chyba nie mam odwagi iść na leczenie izotekiem przy mym żołądku i wątróbce.

Tak więc trądzik nie zawsze jest sprawką hormonów :D No ale jak się ma naście lat to wyskakiwanie jest czymś naturalniejszym i pewnie bardziej hormonalnym niż potem... Potem to już przewaznie poważniejsze sprawy :) Przynajmniej u mnie.

Ja do mycia twarzy nie mogłam nigdy tych Under20 i nie moglam Iwostinu. Muszę stosować kosmetyki firmy Pharmaceris. Zresztą mają zarąbistą piankę do mycia twarzy. Jeszcze ma twarz toleruje La Roche Eflarcar jakos tak :P

No ale trza się z tym oswoić, że jak mamy skłonność do nawet niewielkiego trądziku to on będzie nawet po wyleczeniu co jakiś czas wracał. Mnie odpuścił na 6 lat. :D
Teraz znów się podleczam, ale mój żółądek po ostatnich chorobach ma dość mocnych tabletek wiec poprzestaję na maściach na noc i kremie nivea na dzień plus Lactocer jako ten suplement.

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #191 dnia: Luty 23, 2013, 14:51:15 »
Poważniejsze sprawy? Magda, wiesz jak podnieść na duchu. ;D
Mam maseczkę 3 w 1 z Garniera i również polecam. ;) Do tego stosuję krem na noc i na dzień i jest pięknie DO czasu. :D
Ja tam moich hormonów nigdy nie ogarniałam i... te huśtawki nastrojów, LOL.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #192 dnia: Luty 23, 2013, 14:53:36 »
Mi trądzik strasznie dokucza przed okresem, wtedy co bym nie stosowała to nie działa, kompletnie nie da się z tym wtedy nic zrobić, jak tylko maskować korektorami, fluidami itp. ;)
Przez dłuższy czas brałam tabletki Visaxinum i nie uwierzycie, ale naprawdę pomagają, zwalczają te krosty od wewnątrz, a nie tylko z zewnątrz, co jest przecież bardzo dobre. ;) Jeżeli chodzi o żele, to ja ostatnio kupiłam serię z Ziai, żel, tonik, krem i jestem bardzo zadowolona, krostki nie wyskakują, a do tego buzia jest naprawdę miła w dotyku.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #193 dnia: Luty 23, 2013, 14:58:49 »
Że genetyczne LOL no i muszę się męczyć, bo chyba nie mam odwagi iść na leczenie izotekiem przy mym żołądku i wątróbce.

Nie polecam tego cholerstwa. To gó*** tak niszczy, że szok. To co przeszłam po nim, to największemu wrogowi nie polecam. Fakt poprawia buzię, ale w czasie stosowania. Po jakimś czasie od odstawienia trądzik wraca. Co prawda nie aż tak duży, ale jest. My kobitki nic na to nie poradzimy. Wystarczy się z tym zaprzyjaźnić.

Jeżeli chodzi o żele, to ja ostatnio kupiłam serię z Ziai, żel, tonik, krem i jestem bardzo zadowolona, krostki nie wyskakują, a do tego buzia jest naprawdę miła w dotyku.

Ziaja rządzi :D Ale nie żel do twarzy-zawiera chyba trochę za dużo śmieci. Polecam mycie twarzy żelem do....higieny intymnej. Buzia cacy :)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #194 dnia: Luty 23, 2013, 15:01:51 »
Ziaja rządzi :D Ale nie żel do twarzy-zawiera chyba trochę za dużo śmieci. Polecam mycie twarzy żelem do....higieny intymnej. Buzia cacy :)
Tak? :D Ja kupiłam żel, żeby mieć całą serię <haha> żeby nie mieć toniku z Ziai, żelu z czegoś tam jeszcze i kremu jeszcze jakiegoś innego :D
Skorpionica a jakiś konkretny żel polecasz? ;)