Autor Wątek: Moda, zdrowie i uroda  (Przeczytany 92494 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
Odp: Moda, zdrowie i uroda
« Odpowiedź #150 dnia: Październik 31, 2012, 23:40:54 »
Do przetłuszczania włosów mogę polecić suchy szampon. Myślałam, że to jakiś bubel, ale któregoś razu trafiłam na promocję z rossmana z Isany(za 5,99) i kupiłam. Przydaje się, odświeża włosy i ma (jak dla mnie) miły zapach. :)

Pierwsze słyszę o czymś takim :o Dzięki! ;)

Co do drugiej sprawy Caliente-hymm może niedobór czegoś? Jakiejś witaminki?

Możliwe, tym bardziej, że obserwuję u siebie też inne oznaki niedoboru witamin (nie wiem skąd mi się wzięły, bo jem przecież masę owoców i warzyw...); paznokcie mi się rozdwajają, na przykład. Ale od jakiegoś czasu staram się w miarę regularnie jeść witaminy w tabletkach, więc nie wiem czy to może być to...
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #151 dnia: Listopad 01, 2012, 15:51:10 »
Ja lekarzem nie jestem, ale z drugiej strony za dużo witamin też daje chyba dziwne objawy.

Offline Sylwia

• Aktywny użytkownik
  • #siatkówka
    • Siatkówka najpiękniejszym sportem
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #152 dnia: Listopad 01, 2012, 16:14:09 »
Też używam szamponu z Isany, kupiłam go za 4,99zł. Idealny jak dla mnie i co ważne nie drogi. :D

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #153 dnia: Listopad 01, 2012, 21:35:00 »
Ja lekarzem nie jestem, ale z drugiej strony za dużo witamin też daje chyba dziwne objawy.

Za dużo na pewno nie mam.
Ale doszłam do wniosku, że to dziwne samopoczucie mogło być spowodowane przez zatoki. Odkąd zaczęłam wychodzić na dwór w czapce, to mniej się czuję jak odcięta od świata.
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #154 dnia: Listopad 02, 2012, 10:01:30 »
Co do szamponów - moje włosy są tłuste u nasady, a suche na końcach... Kiedyś były specjalne szampony do tego rodzaju włosów, teraz już ich nie widzę. Czy ktoś wie czy jakaś firma je jeszcze produkuje?
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Caro

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #155 dnia: Listopad 04, 2012, 16:22:53 »
Maleńka mam ten sam problem chociaż nie wiedziałam, że są takie szampony ale znalazłam to:  Garnier Fructis, Szampon wzmacniający włosy tłuste u nasady i suche na końcach  ale niestety opinie o nim nie są pozytywne:(

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #156 dnia: Listopad 04, 2012, 18:14:00 »
Mnie w ogóle żaden szampon Garniera nie bardzo pasuje. Jakoś przekonuje mnie zawsze Shauma, ale nie znalazłam akurat do mojego rodzaju włosów :(
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Just

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #157 dnia: Listopad 04, 2012, 18:26:38 »
Najlepiej jak szampon nie zawiera silikonu. fu.

Ja od roku próbuję znaleźć najlepszy szampon dla mnie i moich blond włosów ale kończy się zazwyczaj na jakimś rumiankowym...
So you can hurt, hurt me bad. But still I'll raise the flag..

Offline Caro

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #158 dnia: Listopad 04, 2012, 18:43:54 »
Używałam szamponu bez silikonu i raczej nie za bardzo to  pomogło;/

Alverde spróbuj ale dostępne są na allegro albo  w Niemczech w drogerii DM:)

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #159 dnia: Listopad 04, 2012, 22:15:44 »
Shauma wypuściła jakiś szampon bez silikonu.
I do tego jeden suchy :D
Trzeba będzie wypróbować ;)

Offline Caro

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #160 dnia: Listopad 11, 2012, 13:27:19 »
Odbiegnę trochę od tematu.

Nie kupujcie TEJ maseczki, choćby kosztowała w promocji 10 groszy.
Ja kupiłam z ciekawości i wczoraj wieczorem mocno tego pożałowałam. To, co zrobiło mi ze skórą to jedna wielka masakra. Miałam tak podrażnioną, że myślałam, że mi ją wypali. Cała czerwona twarz, piekąca, nie wiem ile kremu nawilżającego na nią nałożyłam na noc, żebym nie wyglądała jak po przesadzonym solarium połączonym z oparzeniem słonecznym.  Koszmar... A najlepsze, że producent pisze, żeby po 10-15 min od nałożenia resztkę wmasować (!) albo usunąć wacikiem. Gdybym to miała jeszcze wmasować to bym chyba umarła. Ja po ok 10 min (nawet nie wiem czy całych) jak podeszłam do lustra to się przeraziłam jak zobaczyłam czerwone czoło wystające spod warstwy maski, która jeszcze tam była i natychmiast wszystko zmyłam (uprzedzając pytania, zaraz po nałożeniu czułam tylko zapach jabłuszka + trochę pieczenie, ale myślałam, że tak ma być, bo maseczki nieraz mają to do siebie. Potem zajęłam się czym innym i nie czułam, że taka masakra mi się robi na twarzy) Wiem, że akurat sprawa kosmetyków do skóry twarzy to wybitnie indywidualna sprawa i może u kogoś innego to nie wywoła takich efektów, ale ja w każdym razie bym nie próbowała i drugą część kosmetyku na pewno wyrzucę do kosza  :P

O matko w końcu się za to wzięłam zupełnie mi to wyleciało z głowy:)
Ale zrobiłam sobie wczoraj ta jabłkową (jako pierwsza) i parę innych. I nic mi nie jest:) Za to twarz jest miła w dotyku:)
Więc prawdopodobnie miałaś na coś tam uczulenie:)

Offline Sylwia

• Aktywny użytkownik
  • #siatkówka
    • Siatkówka najpiękniejszym sportem
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #161 dnia: Listopad 11, 2012, 17:51:27 »
Czy jest któraś z Was konsultantkami AVON?  ;)

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #162 dnia: Listopad 14, 2012, 20:23:19 »
Ja niestety nie jestem.

Znacie może jakieś sklepy on-line z odzieżą? Nie drogie ;D Nie chodzi mi o jakieś eleganckie ciuszki tylko normalne ubranka :D

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #163 dnia: Listopad 15, 2012, 19:38:42 »
Allegro.pl? :D Tam masz zebrane ciuchy z wielu sklepów naraz. :)

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #164 dnia: Listopad 16, 2012, 11:53:07 »
Allegro.pl? :D Tam masz zebrane ciuchy z wielu sklepów naraz. :)
Na tym się zatrzymałam :D Wybrałam kilka(naście) fajnych ciuchów, ale zdecydowanie ich suma przekracza mój budżet, a ciężko mi się zdecydować <haha>